四川省都江堰市2014高考英语 暑假基础训练(3).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省都江堰市2014高考英语 暑假基础训练3 四川省 都江堰市 2014 高考 英语 暑假 基础训练
- 资源描述:
-
1、都江堰市2014高考英语(暑假)基础训练(3)附答案.单项填空1(2012济宁模拟)There were several messages from people,most of _ I didnt know,on my answering machine when I got home.AthoseBwhichCwhom Dthem解析:选C。考查定语从句。分析句式结构可知,如果选择A、D两项,则构成独立的分句,缺少连接词;B项关系代词which只能指代物。C项whom引导定语从句,修饰先行词people,并在从句中作of的宾语。故C项正确。2(2012滨州模拟)Yellow is an a
2、ttention getter,_ is the reason why taxis are painted this colour.Athat BwhatCwhich Das解析:选C。考查定语从句。根据语境可知,黄色容易引起注意,那就是出租车被漆成黄色的原因。分析题干可知,此处是非限制性定语从句,排除选项A和B;which代指前面整个句子作定语从句主语。故选C项。3(2012泰安一轮质量检测)In the UK,what impressed me most was the Student Activity,_ I got lots of information outside.Awhere
3、BthatCwhich Dwhen解析:选A。考查定语从句。句意:在英国,让我印象最深的是学生活动,从中我学到了很多课外知识。分析句子结构可知,先行词为the Student Activity,从句中缺少地点状语,应用where引导,相当于in which。故A项正确。4(2012青岛统一质量检测)Stephen Hawking believes that the earth is unlikely to be the only planet _ life has developed gradually.Athat BwhereCwhich Dwhose解析:选B。考查定语从句。由语境可知,地
4、球不可能是唯一一个有生命存在的星球。where在定语从句中作地点状语。故B项正确。5(2012淄博模拟)Tell me something about his match in Sydney.Well,he got the championship,_ we had expected.He made it at last.Aas BwhatCwhy Dhow解析:选A。考查非限制性定语从句。由语境知,正如“我们”所预料的那样,他最终获得了冠军。as引导非限制性定语从句,代替he got the championship作从句宾语。故选A。6The engineers made two big
5、plans for the dam,_ was never put in force.Aone of them BwhichCone of which Dboth of which解析:选C。句意:工程师们为大坝制订了两大计划,其中一个从未实施。由逗号前后没有连接词可知,后面为非限制性定语从句,根据从句中的was及前面的two可知,此处指的是“其中的一个”,故选C。7The English song calls up the happy days _ we spent together in our youth.Awhich BwhenCon which Dwhat解析:选A。句意:这首英文歌
6、使我们想起了年轻时一起度过的快乐的日子。先行词days虽然表示时间,但在定语从句中作spent的宾语,故用关系代词that或which。8The beaver chews down tress to get food and material_ to build its home.Awith which Bof whichCto which Dfor which解析:选A。句意:海狸啃下树皮来获取食物并用这些树皮来建造它的房子。所选项是“介词which”引导定语从句,根据题意,表示“用”,其中的介词用with。9Remember that there is still one point _
7、we must make clear at the conference tomorrow.Awhere BwhyCwhen Dthat解析:选D。句意:记得明天的会议我们还必须弄明白一点。所选项引导定语从句,修饰先行词point,并在从句中作make的宾语,故用that。where在从句中常作地点状语;why在从句中常作原因状语;when在从句中常作时间状语。10Last week,we watched Beijing Opera,_ style was unfamiliar to most of us.Awhat BwhichCwhere Dwhose解析:选D。句意:上周我们观看了京剧,
8、它的风格对我们大多数人来说很陌生。所选项引导定语从句,修饰先行词Beijing Opera,并在从句中作定语修饰style,故用whose。*结束Pollution is reducing the fragrance of plants and thus preventing bees from pollinating themendangering one of the most essential cycles of nature, a new study suggests.The potentially hugely significant research, funded by US
9、National Science Foundation, has found that gases mainly formed from the emissions of car exhaust prevent flowers from attracting bees and other insects to pollinate them. And the scientists who have conducted the study fear that insects abilities to drive away enemies and attract mates may also be
10、disturbed.Professor Jose Fuentes, who led the study, said, “Scent molecules(分子) produced by flowers in a less polluted environment could travel for roughly 1,000 to 1,200 meters. But today they may travel only 200 to 300 meters. This makes it increasingly difficult for bees and other insects to loca
11、te the flowers.”The researchers, who worked on the molecules of snapdragons(金鱼草),found that the molecules are volatile(易挥发的) and quickly bond with pollutants, mainly formed from vehicle emissions. This chemically changes the molecules so that they no longer smell like flowers. A harmful cycle is the
12、refore set up where insects struggle to get enough food and the plants do not get pollinated enough to multiply.Already bees, which pollinate most of the worlds crops, reduce in such a great decline that has never been known before in Britain and across much of the globe. At least a quarter of Ameri
13、cas 2.5 million honey bee colonies have been mysteriously wiped out by colony collapse disorder(CCD),where hives are found suddenly deserted.The crisis has now spread to Europe. Politicians insist that CCD has not yet been found in Britain, but considering the present number of bees, the agriculture
14、 minister Lord Rooker has sent the warning, “The honey bee population could be wiped out in 10 years.”Although the researchers are not certain whether this is the real cause of CCD, they say that pollution is making life more difficult for bees and other insects in many ways.68. In what way does pol
15、lution prevent flowers from attracting bees? A. By shortening the distance traveled by the scent molecules of flowers. B. By disturbing the bees ability to attract mates. C. By weakening the bees ability to fight against enemies. D. By stopping flowers from giving off fragrance.69. What harm does th
16、e decreasing number of bees do to human beings? A. It will cause humans not to get enough honey. B. It will reduce the food supplies for the world. C. Humans will have to depend on other insects to pollinate plants. D. Humans will find it hard to deal with the deserted bee hives.70. From the passage
17、 we can know that . A. Europe is affected greatly by CCD B.CCD has destroyed most of the honey bee colonies in Europe C. no honey bees will be found all over the world in the near future D. European officials have paid much attention to CCD71. What would be the best title for the passage? A. Traffic
18、 Pollution Puts Bees in Danger B. Traffic Pollution is to Blame for CCDC. Pollution Makes Flowers Reduce Their Scent D. Pollution Causes the Decrease in Flowers68-71 ABDC *结束 Six Chinese surveillance ships have entered waters near islands claimed by bothChina and Japan.China said the ships were carr
19、ying out law enforcement to demonstrate its jurisdiction over the islands, known as Diaoyu in China and Senkaku in JapanAt least two of the vessels left after the Japanese coast guard issued a warning, Japanese officials sayThe move came after Japan sealed a deal to buy three of the islands from the
20、ir private Japanese ownerJapan controls the uninhabited but resource-rich East China Sea islands, which are also claimed by TaiwanThe Japanese Coast Guard said the first two Chinese boats entered Japans territorial waters at 06:18 local time (21:18 GMT格林威治时间) Thursday), followed by another fleet of
21、four other ships just after 07:00The first two ships then left the areaA third ship left later on Friday morning, one report saidNo force was used, Japanese officials addedOur patrol vessels are currently telling them to leave our countrys territorial waters, the coastguard said in a statementThe Ch
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
