吉林省长春市长春市净月实验中学2021-2022学年高二上学期第一次质量检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省长春市长春市净月实验中学2021-2022学年高二上学期第一次质量检测英语试题 WORD版含解析 吉林省 长春
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年吉林省长春市长春市净月实验中学高二上学期第一次质量检测英语试题时间:120分钟 分值:120分第I卷 选择题部分(满分80分)第一部分:听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where is the mans raincoat?A. In the office B. On the bus C. At home2. What does the woman
2、 think of sharing a room with others?A. Uncomfortable B. Enjoyable C. Troublesome3. How much is the milk?A. $ 3 B. $ 3. 50 C. $ 6. 504. Why does the woman call the man?A. To leave a message for her piano teacherB. To ask him to put up a noticeC. To look for a job5. What is the conversation about?A.
3、An interview B. An exam C. A boss第二节(共15小题,每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6、7题。6. What is the probable relationship between the speakers?A. Classmates B. Teacher and student C. Intervi
4、ewer and interviewee7. What does the man want to do during the summer vacation?A. Learn to drive B. Do volunteer work C. Go sightseeing听下面一段对话回答第8至10题。8. What is the woman probably?A. A secretary B. A manager C. A train conductor9 When will the mans train leave for London?A. At 5: 00 p. m B. At 11:
5、30 a. m C. At 9: 30 a. m10. Who will the man meet on Thursday?A. Mr. Black B. Ms. Smith C. Mike听下面一段对话回答第11至13题。11. Where is the boy now?A. At school B. At a stadium C. At Toms house12. How will the boy get home?A. By bike B. By bus C. By car13. What is the time now?A. 3: 30 B. 4: 00 C. 5: 00听下面一段对话
6、,回答第14至17题。14. What are the speakers doing?A. Doing some exercise B. Making a training plan C. Attending a sports meeting15. How long will the first period of the exercising last?A. Two weeks B. Four weeks C. Six weeks16. Which sport does the man plan to practice on Wednesday?A. Cycling B. Swimming
7、C. Running17. How does the man find the second period of the exercising?A. Interesting B. Easy C. Stressful听下面一段独白,回答第18至20题。18. What does the speaker do now?A. A gardener B. A cook C. An office worker19. What does the speaker do at weekends?A. He plants trees B. He repairs tools C. He drives to the
8、 country20. What is the speakers wife interested in?A. Listening to the radio B. Collecting old cookery books C. Doing some reading第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIn Singapore, art is more than what meets the eye. Galleries and museums here are not just pl
9、aces to be inspired, but also homes to distinctive souvenirs. Take home well-designed pieces that reflect your personality.Singapore Tyler Print Institute (STPI)41 Robertson Quay, Singapore 238236. 65 6336 3663.Mon.Fri. 10 am7 pm; Sat. 9 am6 pmSTPI is a space for experimentation of print and paper.
10、Walk through the gallery and join other art lovers in developing an appreciation of print and paper art practice. STPI allows you to own a piece of the work produced by artists at the gallery workshops.Red Dot Design Museum (RDDM)11 Marina Boulevard, Singapore 018940. 65 6514 0111.Mon.Thur. 10 am8 p
11、m; Fri.Sun. 10 am11 pmFrom lighting to parasol (阳伞), the Red Dot Design Museum presents awardwinning products and design concepts from over 30 countries. Head to the Design Museum Shop, there are many interesting design objects and collections sourced from all over the world.National Gallery Singapo
12、re (NGS)1 St. Andrews Rd, Singapore 178957. 65 6271 7000.Mon.Thur., Sat.Sun. 10 am7 pm; Fri. 10 am9 pmNGS occupies two major landmarks the former Supreme Court and City Hall and features over 8,000 artworks, which is the largest public display of modern Southeast Asian art and culture. It is also a
13、home to a host of international exhibitions that have inspired the world and will be remembered for years to come.Singapore Philatelic Museum (SPM)23B Coleman Street, Singapore 179807. 65 6337 3888.Daily 10 am7 pmFascinated by stamps? SPM features postage stamps dating all the way back from the 1830
14、s. Enjoy this vibrant museums indepth presentation of local and international postal history. Send Singaporeinspired postcards or collect miniature postboxes from Singapore and around the world. Charming souvenirs at the museum store will make creative decorations for your home or office.1. Which nu
15、mber is available if you have any question on Red Dot Design Museum?A. 65 6336 3663.B. 65 6514 0111.C. 65 6271 7000.D. 65 6337 3888.2. Where can you go if you are fond of stamps?A. Singapore Tyler Print Institute.B. Red Dot Design Museum.C. National Gallery Singapore.D. Singapore Philatelic Museum.3
16、. Where is this passage most likely to be found?A. In a travel brochure.B. In a report.C. In a textbook.D. In a novel.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章给读者提供了四个新加坡的博物馆或者画廊,这些地方不仅可以参观还可以把精心设计的礼品带回家。【1题详解】细节理解题。根据Red Dot Design Museum (RDDM)中的“Red Dot Design Museum (RDDM)11 Marina Boulevard, Singapo
17、re 018940.+65 6514 0111.(RDDM位于新加坡滨海大道,联系电话+65 6514 0111)”可知,如果有任何关于RDDM的问题,可以拨打+65 6514 0111。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据Singapore Philatelic Museum (SPM)中的“Fascinated by stamps? SPM features postage stamps dating all the way back from the 1830s.(对邮票着迷吗?SPM以展出邮票为特征,最早的邮票可以追溯到1830s)”可知,如果是邮票爱好者会去SPM。故选D项。【3题
18、详解】推理判断题。阅读文章内容,并根据第一段“In Singapore, art is more than what meets the eye. Galleries and museums here are not just places to be inspired, but also homes to distinctive souvenirs. Take home well-designed pieces that reflect your personality.( 在新加坡,艺术不仅仅是看得到的。这里的画廊和博物馆不仅是激发灵感的地方,也是独特纪念品的家园。带一些能反映你个性的精心
19、设计的礼品回家。)可知,本文主要列举了四个新加坡的博物馆或画廊的相关情况,所以最有可能在旅游指南里找到。故选A项。BBecoming famous is the dream of many, and Tian is getting closer to that dream.Tian, 30, is a white - collar worker in Beijing. On short video application Douyin, Tian has more than 2, 000 fans, So far, she has received more than 50, 000 like
20、s on the Dubsmash - like app. On her page on Douyin, Tian shares everything, from her sons daily activities, to her pet dogs, to little skits (段子) made up by her and her husband. “Making funny videos, and combining them with music is really interesting, ” Tian said. “Of course, I make the videos for
21、 fun because it is quite relaxing.”Chinas short video market has seen great growth, according to a report. The report said that Chinas short video market was valued at 5. 73 billion yuan ($ 900 million) in 2017, an increase of 184 percent. The industry value is expected to go up to the 30 billion ma
22、rk in 2020. Companies like Tencent, Sohu and Iqiyi have all started providing short video content.“Short videos are popular because they are an addition to traditional audio and video content on the internet, ” said Sun Jiashan with the Chinese National Academy of Arts.Fans say that the short videos
23、 help them “chill out” from a stressed - out lifestyle. “My favorite videos are all about pets, ” said Zhou Na, a nurse in Hefei, capital of East Chinas Anhui province. “After a whole days work, watching the 15 - second videos makes me laugh, which reduces my pressure.”4. Why does Tian make short vi
24、deos in Douyin?A. To get funB. To become a well - known personC. To attract fansD. To record her familys routine5. Whats Sun Jiashans opinion about short videos?A. They have a huge amount of valueB. They make people s star dreams come trueC. They enrich internet audio and video contentD. They greatl
25、y reduce peoples pressure6. What does the underlined words “chill out” in paragraph 5 probably mean?A. Feel coldB. Calm downC. Catch a coldD. Become concerned7. What does the passage mainly tell us?A. Chinas short video market is openB. Douyin brings the Chinese great happinessC. Every Chinese is us
26、ing Douyin to make short videoD. Chinas short video market has developed rapidly【答案】4. A 5. C 6. B 7. D【解析】【分析】这是一篇新闻报道。中国的短视频市场迅猛发展,这篇文章对此进行了介绍和报道。【4题详解】细节理解题。根据第二段最后一句“Of course, I make the videos for fun because it is quite relaxing.”(当然,我制作视频是为了乐趣,因为它很令人放松。)可知,Tian在抖音上制作短视频是为了乐趣。故选A。【5题详解】细节理解题。
27、根据第四段中的“Short videos are popular because they are an addition to traditional audio and video content on the internet”(短视频流行是因为它们是对网络上传统音频和视频内容的补充)可知,Sun Jiashan认为短视频丰富了网上的音频和视频内容。故选C。【6题详解】词句猜测题。根据最后一段第一句中的“from a stressed - out lifestyle”(从压力紧张的生活方式中)和最后一句“After a whole days work, watching the 15 -
28、 second videos makes me laugh, which reduces my pressure.”(在一整天的工作后,观看这些15秒的视频让我大笑,这减轻了我的压力。)可知,此处是指短视频让人们从压力中获得放松和冷静,所以“chill out”意为“使平静”。故选B。【7题详解】主旨大意题。根据第一段“Becoming famous is the dream of many, and Tian is getting closer to that dream.”(成名是很多人的梦想,Tian正在接近这个梦想。)和第二段第二句“On short video application
29、 Douyin, Tian has more than 2, 000 fans”(在短视频应用抖音上,田有2000多名粉丝)可知,第一段和第二段讲田在抖音短视频上正在走红;根据第三段第一句“Chinas short video market has seen great growth, according to a report.”(据一份报告显示,中国短视频市场增长迅猛。)可知,第三段主要是讲中国短视频市场发展迅猛;根据第四段中的 “Short videos are popular because they are an addition to traditional audio and v
30、ideo content on the internet”(短视频流行是因为它们是对网络上传统音频和视频内容的补充)和第五段第一句“Fans say that the short videos help them “chill out” from a stressed - out lifestyle.”(粉丝们说,这些短视频帮助他们从紧张的生活方式中“放松下来”。)可知,第四段和第五段主要是讲人们对短视频的流行的看法。所以这篇文章主要是讲中国的短视频市场迅猛发展。故选D。CDancing with your grandma for 15 minutes a week promotes posi
31、tive feelings and improves her state of mind, a study claims. Doctors from Israel are urging younger family members to have a regular visit to their grandmas and have a dance with their grandmas.And they found a 15 - minute boogie (布吉舞) once a week lifted the spirits of the elder family members and
32、helped strengthen the familial bond. In fact, it is called Dance Movement Therapy (DMT). DMT across the generations, complete with eye contact, was found to promote positive feelings and improve mood for the elderly.The grandparents reported a bright state of mind, happy memories and uplifted spirit
33、s. Dancing has also previously been linked to improved muscle strength, balance and endurance (忍耐力). For the grandchildren in the study, the weekly boogie changed how they view ageing and allowed them to come to accept the eventual death of their elderly relative.The study, published in the journal
34、Frontiers in Psychology, assessed how dance affected the well - being of 16 dance movement therapists (治疗师) and their grandmothers. DMT was paid attention due to the fact that it is easily accessible and does not cost more to practice. The researchers were eager to examine a low - cost method to tre
35、at issues commonly faced by an ageing population, such as limited mobility and depression, Grandchildren were instructed to make eye contact and encourage playfulness and touch. They were also told to mirror their grandmothers movements and give them time and space to rest when needed.The sessions w
36、ere recorded and then analysed while diaries and interviews captured the opinions and feelings of the participants. As well as the benefits to the health of the senior, the experiment also changed the idea of the younger family members.8. What should the young people do when dancing with their grand
37、mas?A. Follow the grandmas stepsB. Look at the grandmas eyesC. Move the bodies as long as possibleD. Talk with their grandmas in gentle voice9. What can we infer from the third paragraph?A. Dancing benefits both the senior and the young in the new studyB. Dancing brings the young happy memories and
38、uplifted spiritsC. Dancing enables the senior to accept aging and death of their old relativesD. Dancing is linked to improved muscle strength and balance in the new study10. What is the best advantage of DMT?A. CommonB. RelaxingC. InexpensiveD. Influential11. What is the best title for the text?A.
39、What does Dance Movement Therapy Mean?B. Dancing a Good Way to Stop Being SeniorC. Why Dont You Dance l5 Minutes Every Week?D. Dancing with Grandparents is Good for Health and Family Ties【答案】8. B 9. A 10. C 11. D【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍一项新的研究,年轻人通过和祖父母跳舞来关心祖父母,有利于双方的健康,加深家庭的纽带。【8题详解】细节理解题。.根据第二段“In fact,
40、 it is called Dance Movement Therapy (DMT). DMT across the generations, complete with eye contact, was found to promote positive feelings and improve mood for the elderly(事实上,它被称为舞蹈运动疗法(DMT)。研究发现,几代人之间的DMT,包括眼神交流,可以促进积极情绪,改善老年人的情绪。)”因此,年轻人和奶奶跳舞应该看奶奶的眼睛。故选B。【9题详解】推理判断题。根据第三段“The grandparents reported
41、 a bright state of mind, happy memories and uplifted spirits. Dancing has also previously been linked to improved muscle strength, balance and endurance (忍耐力). For the grandchildren in the study, the weekly boogie changed how they view ageing and allowed them to come to accept the eventual death of
42、their elderly relative.(爷爷奶奶们都说他们心情愉快,回忆愉快,精神振奋。跳舞以前也被认为能增强肌肉力量、平衡力和耐力。对于研究中的孙辈来说,每周跳一次布吉舞改变了他们对衰老的看法,并让他们接受了年长亲人最终去世的事实。)”A项所说在新的研究中,跳舞对老年人和年轻人都有好处概括更精准。故选A。【10题详解】推理判断题。根据第四段第二句“DMT was taken seriously due to the fact that it is easily accessible and does not cost more to practice.”可知,舞蹈运动疗法因其操作简便
43、、成本不高而受到重视。因此,舞蹈运动疗法的最佳优势是inexpensive(便宜),故选C。【11题详解】主旨大意题。通读全文,结合文章最后一段的最后一句可知,本文主要介绍了一种有效的关心祖父母的方法舞蹈治疗,这种方法有助于双方的健康,同时加深了家庭的纽带。因此,D项“Dancing with Grandparents is Good for Health and Family Ties.”(和祖父母跳舞对健康和家庭关系有好处)概括更精准,故选D。DAs data and identity theft becomes more and more common, the market is gr
44、owing for biometric (生物测量) technologies like fingerprint scans to keep others out of private e-spaces. At present, these technologies are still expensive, though.Researchers from Georgia Tech say that they have come up with a low - cost device that gets around this problem: a smart keyboard. This sm
45、art keyboard precisely measures the cadence (节奏) with which one types and the pressure fingers apply to each key. The keyboard could offer a strong layer of security by analyzing things like the force of a users typing and the time between key presses. These patterns are unique to each person. Thus,
46、 the keyboard can determine peoples identities, and by extension, whether they should be given the chance to use the computer its connected to - regardless of whether someone gets the password right.It also doesnt require a new type of technology that people arent already familiar with. Everybody us
47、es a keyboard and everybody types differently.In a study describing the technology, the researchers had 100 volunteers type the word “touch” four times using the smart keyboard. Data collected from the device could be used to recognize different participants (参与者) based on. how they typed, with very
48、 low error rates. The researchers say that the keyboard should be pretty straightforward to commercialize (商业化) and is mostly made of inexpensive, plastic - like parts. The team hopes to make it to market in the near future.12. Why do he researchers develop the smart keyboard?A. To reduce pressure o
49、n keysB. To improve accuracy in typingC. To replace the password systemD. To cut the cost of e-space protection13 What makes the invention of the smart keyboard possible?A. Computers are difficult to operate with a mouseB. Fingerprint scanning techniques develop fastC. Typing patters vary from perso
50、n to personD. Peoples identities are determined by the keyboard14. What do the researchers expect of the smart keyboard?A. Itll be environment-friendlyB. Itll reach consumers soon,C. Itll be made of plasticsD. Itll help speed up typing15. Where is this text most likely from?A. A diaryB. A guidebookC
51、. A magazineD. A novel【答案】12. D 13. C 14. B 15. C【解析】【分析】本文是一篇说明文,主要讲的是佐治亚理工学院的研究人员说,他们发明了一种智能键盘,可以降低电子空间保护的成本。【12题详解】推理判断题。根据第一段最后一句“At present, these technologies are still expensive, though”(然而,目前这些技术仍然很昂贵)以及第二段第一句“Researchers from Georgia Tech say that they have come up with a low - cost device
52、that gets around this problem: a smart keyboard”(佐治亚理工学院的研究人员说,他们发明了一种低成本的设备,可以解决这个问题:智能键盘)可推知,研究者研发这种智能键盘是为了降低网络安全保护技术的成本。故选D。【13题详解】推理判断题。题干问的是“是什么让智能键盘的发明成为可能”,也就是问这一发明的核心依据是什么。根据第二段中的“These patterns are unique to each person.Thus, the keyboard can determine peoples identities .”(这些模式对每个人来说都是独一无二
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-449975.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
