四川省雅安市2014高考英语阅读理解金榜题名基础训练(4)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 雅安市 2014 高考 英语 阅读 理解 金榜题名 基础训练 答案
- 资源描述:
-
1、四川省雅安市2014高考英语阅读理解金榜题名基础训练(4)及答案阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。The $ 11 billion self help industry is built on the idea that you should turn negative thoughts like “ I never do anything right” into positive ones like “I can succeed.” But was positive thinking advocate Norman Vincent Peale
2、 right? Is there power in positive thinking?Researchers in Canada just published a study in the journal Psychological Science that says trying to get people to think more positively can actually have the opposite effect: it can simply stress how unhappy they are.The studys authors, Joanne Wood and J
3、ohn Lee of the University of Waterloo and Elaine Perunovic of the University of New Brunswick, begin by citing older research showing that when people get feedback which they believe is too positive, they actually feel worse, not better. If you tell your stupid friend that he has the potential of an
4、 Einstein, youre just underlining his faults. In one 1990s experiment, a team including psychologist Joel Cooper of Princeton asked participants to write essays opposing funding for the disabled. When the authors were later praised for their sympathy, they felt even worse about what they had written
5、.In this experiment, Wood, Lee and Perunovic measured 68 students self-respect. The participants were then asked to write down their thoughts and feelings for four minutes. Every 15 seconds, one group of students heard a bell. When it rang, they were supposed to tell themselves, I am lovable.Those w
6、ith low self-respect didnt feel better after the forced self-affirmation(自我肯定). In fact, their moods turned significantly darker than those of members of the control group, who werent urged to think positive thoughts.The paper provides support for newer forms of psychotherapy (心理治疗) that urge people
7、 to accept their negative thoughts and feelings rather than fight them. In the fighting, we not only often fail but can make things worse. Instead, meditation (静思) techniques can teach people to put their shortcomings into a larger, more realistic way. Call it the power of negative thinking.41. What
8、 do we learn from the first paragraph about the self-help industry? A. It was established by Norman Vincent Peale. B. It is a highly profitable industry. C. It is based on the concept of positive thinking.D. It has provided positive results.【答案】C【解析】细节理解题。原文定位于首段第一句“The $ 11 billion self-help indust
9、ry is built on the idea that you should turn negative thoughts like “I never do anything right”into positive ones like “I can succeed.”选项中的based on与文中的built on同义。42. What is the finding of the Canadian researchers? A. There can be no simple treatment for psychological problems. B. The power of posit
10、ive thinking is limited. C. Unhappy people cannot think positively.D. Encouraging positive thinking may do more harm than good.【答案】D 【解析】原文定位为第二段:“Researchers in Canada just published a study in the journal Psychological Science that says trying to get people to think more positively can actually ha
11、ve opposite effect;”之后,作者在下一段又再次强调了这一观点“older research showing that when people get feedback which they believe is overly positive, they actually feel worse , not better.” cause of a tragedy与选项中的cause of the crash一致。抓住关键词“opposite effect;feel worse , not better”,答案即可一目了然。43. What does the author mea
12、n by youre just underlining his faults (Para. 3)? A. You are emphasizing the fact that he is not intelligent. B. You are not taking his mistakes seriously enough. C. You are trying to make him feel better about his faults.D. You are pointing out the errors he has committed.【答案】A【解析】与答案较为相近的是选项D。本题关键
13、是正确理解文章中两个单词“underline(加强,强调)”与“dim(迟钝的,愚笨的)”。选项D中的point out是“指出”之意,与文章中的underlining意思不符。44. It can be inferred from the experiment of Wood, Lee and Perunovic that_. A. It is important for people to continually boost their self-respect. B. Self-affirmation can bring a positive change to ones mood. C
14、. Forcing a person to think positive thoughts may lower their self-respect.D. People with low self- respect seldom write down their true feelings.【答案】C【解析】原文定位于第五段Those with low self-esteem didnt feel better after the forced self-affirmation. In fact, their moods turned significantly darker than tho
15、se of members of the control group, who werent urged to think positive thoughts。抓住关键词“didnt feel better;darker”。45. What do we learn from the last paragraph? A. People can avoid making mistakes through meditation. B. Meditation may prove to be a good form of psychotherapy. C. The effects of positive
16、 thinking vary from person to person.D. Different people tend to have different ways of thinking.【答案】B【解析】原文定位于最后一段。作者在最后一段提出了新的心理疗法,建议人们接受消极思维,而不要一味用积极思维去反抗。In contrast这一短语的应用,说明meditation是积极思维的对立面,即消极思维的一种方式。只有把自己的不足放到更广泛、更现实的层面去思考,才会大事化小,小事化了。选项A中的内容文中并未提及。阅读理解For ten years Jo Eddings felt that s
17、he had been banging her head against a brick wall. “I cant describe my frustration. I felt so helpless,” she says. “What I wanted was the help with my very bright daughter who had a problem with language.” She was slow to learn to talk and at 9 her reading and writing were still poor.“We took her to
18、 psychologists and all sorts of experts, but for years nobody seemed to be able to give us a proper diagnosis or know what to do.” But that changed this month when she heard a radio program about an exhibition called Genes Talking at the Institute of Contemporary Arts (ICA) in London. It was about a
19、 research project to discover a gene lined with a condition known as specific language impairment. “As soon as I heard it I knew that this was what Id been looking for,” she says. “I wasnt alone; I wasnt mad. There was someone who understood my daughter.”SLI covers speech and grammar problems suffer
20、ed by children, the most familiar of which is dyslexia (诵读困难). About 8 percent of children are recognized as dyslexic. But a similar number may be suffering from other forms of SLI and are not recognized. The condition is the failure of different parts of the brain to deal with speech and language,
21、and different failures manifest (表明) themselves in different ways.The scientist involved in the ICA project was Professor Heather van der Leiy, the director of the Centre for Developmental Language Disorders and Cognitive Neuroscience at University College London, and a leading expert on SLI. “If we
22、 can find a genetic link, it will provide the kind of hard evidence that this is a genuine problem, which is needed if we are to cure the disease,” she says.1. The underlined part in the first paragraph probably means Jo Eddings couldnt _. A. understand her daughter and was very sad B. help her daug
23、hter out of trouble and felt helpless C. afford to treat her daughters disease and felt sad D. find where to treat her daughters disease and felt ashamed 答案解析:答案为B。本题为句意推测题。从划线部分后文 “I cant describe my frustration. I felt so helpless,” she says. “What I wanted was the help with my very bright daughte
24、r who had a problem with language.”可知,Jo Eddings 对于女儿的疾病感到沮丧、无助,他非常需要帮助。故答案为B。由第二段首句 “We took her to psychologists and all sorts of experts”可推测,他们带着女儿看了许多心理医生和各种专家,应该有能力支付治疗费用,故C选项错误。A选项和D选项的 “felt ashamed” 与文意不符。2. Jo Eddings was pleased when she _. A. visited and exhibition called Genes Talking B.
25、 heard a radio program about an exhibition C. discovered a gene linked with her daughters problem D. was given a proper diagnosis of her daughters illness.答案解析:答案为B。本题为细节题。由第二段 “But that changed this month when she heard a radio program” 可知,答案为B。3. Which of the following is TRUE according to the pas
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
