四川绵阳东辰国际学校2020-2021学年高一下学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川绵阳东辰国际学校2020-2021学年高一下学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 四川绵阳 国际 学校 2020 2021 学年 一下 学期 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021年绵阳东辰中学高一下第一次月考英语试题第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每 段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will Sue do on Monday?A. Go to a movie. B. Get ready for a trip. C. Have a job interview.2. How did the speakers go to the capital?A. By train
2、. B. By bus. C. By car.3. Why does the girl want a new camera?A. Her camera is old.B. Her camera is broken.C. Her camera was given to someone else.4. Who does the man want to talk to?A Fiona Wright. B. Jill Smith. C. Sara Jones.5. What is the probable relationship between the speakers?A. Teacher and
3、 student. B. Mother and son. C. Classmates.第二节(共 15小题;每小题 1. 5分,满分 22. 5分)听下面 5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5秒钟;听完后,各小题将给出 5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第 6和第 7两个小题。6. What does the man think of the dog?A. He looks very old.B. He should run more.C. He is qu
4、ite energetic.7. How old is Harley?A. Two years old. B. Eight years old. C. Ten years old.听下面一段对话,回答第 8至第 10三个小题。8. How many rooms will Jessica book?A. Three. B. Six. C. Eight.9. What day is it today?A. Wednesday. B. Thursday. C. Friday.10. Who will pick up the visitors?A. Evan. B. Jessica. C. Henry
5、.听下面一段对话,回答第 11至第 13三个小题。11. What was on Sallys egg?A. A pink bird. B. A blue flower. C. A yellow flower.12. Why did Sally boil the egg?A. She needed breakfast.B. She kept it fresh this way.C. She wanted to make an Easter egg.13. What do the children do with the eggs they find?A. They put them in a
6、basket.B. They eat all of them.C. They decorate them.听下面一段对话,回答第 14至第 17四个小题。14. What does the man often talk about?A. Parties. B. The news on the paper. C. The trouble with the owner of his apartment.15. Who left the front door open for the whole night?A. The man. B. The woman. C. The mans roommate
7、.16. What kind of house does the man want to move into?A. A house near town.B. A quiet house far from town.C. A big house in the countryside.17. What does the woman think of the manager of her building?A. Careful. B. Mean. C. Friendly.听下面一段独白,回答第 18至第 20三个小题。18. What does the study tell us about you
8、ng people in America?A. They used to be lazier.B. They have a habit of writing diaries.C. They dont have much time for their own today.19. How much kids weekday time was scheduled with school or activities in 1981?A. 40%. B. 60%. C. 75%.20 Where does Catherine have her dinner on Monday?A. At the res
9、taurant. B. In the car. C. In the classroom.第二部分 阅读理解(共两节,满分 40分)第一节(共 15小题;每小题 2分,满分 30分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D四个选项中,选出最佳选项。AMonthly Talks at London Canal MuseumOur monthly talks start at 19:30 on the first Thursday of each month except August. Admission is at normal charges and you dont need to b
10、ook. They end around 21:00.November 7thThe Canal Pioneers, by Chris Lewis. James Brindley is recognized as one of the leading early canal engineers. He was also a major player in training others in the art of canal planning and building. Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive con
11、tribution to the education of that group of early “civil engineers”.December 5thIce for the Metropolis, by Malcolm Tucker. Well before the arrival of freezers, there was a demand for ice for food preservation and catering, Malcolm will explain the history of importing natural ice and the technology
12、of building ice wells, and how Londons ice trade grew.February 6thAn Update on the Cotsword Canals, by Liz Payne. The Stroudwater Canal is moving towards reopening. The Thames and Severn Canal will take a little longer. We will have a report on the present state of play.March 6thEyots and Aits-Thame
13、s Islands, by Miranda Vickers. The Thames had many islands. Miranda has undertaken a review of all of them. She will tell us about those of greatest interest.Online bookings:www.canalmuseum.org.uk/bookMore into:www.canalmuseum.org.uk/whatsonLondon Canal Museum12-13 New Wharf Road, London NI 9RTwww.c
14、analmuseum.org.uk www.canalmuseum.mobiTel:020 771308361. When is the talk on James Brindley?A. February 6th.B. December 5th.C. November 7th.D. March 6th.2. What is the topic of the talk in February?A. The Canal Pioneers.B. An Update on the Cotsword CanalsC. Eyots and Aits-Thames IslandsD. Ice for th
15、e Metropolis3. Who will give the talk on the islands in the Thames.A. Miranda VickersB. Malcolm TuckerC. Chris LewisD. Liz Payne【答案】1. C 2. B 3. A【解析】【分析】本文是一篇说明文,主要讲述了伦敦运河博物馆的每月演讲,演讲内容以及安排。【1题详解】细节理解题。根据文中的November 7th The Canal Pioneers, by Chris Lewis. James Brindley is recognized as one of the l
16、eading early canal engineers. 可知,James Brindley在11月7号演说。故选C。【2题详解】细节理解题。根据文中的February 6th An Update on the Cotswold Canals, by Liz Payne. 可知,2月份讲座的主题是关于An Update on the Cotsword Canals。故选B。【3题详解】细节理解题。根据文中的Eyots and Aits-Thames Islands, by Miranda Vickers. The Thames had many islands. Miranda has un
17、dertaken a review of all of them.可知,Miranda Vickers将要在岛上演说。故选A。【名师点睛】细节事实理解题主要考查考生对文章中某一些特定细节或文章的重要实事的理解能力。它一般包括直接理解题和语义理解题两种。直接理解题的答案与原文直接挂钩,从阅读材料中可以找到。 此外,在阅读中可以使用定位法与跳读法解决细节理解题。定位法即根据题干和选项所提供的信息直接从原文中找到相应的句子(即定位),然后进行比较和分析(尤其要注意一些同义转换),从而找出正确答案。跳读法即根据题干和选项所提供的信息跳读原文,并找到相关的句子(有时可能是几个句子)或段落,然后进行分析和
18、推理等,从而找出正确答案。以本文第2题为例,本题运用定位法:我们根据题干中“What is the topic of the talk in February?”, 从而直接定位第四段-根据文中的February 6th An Update on the Cotswold Canals, by Liz Payne. 可知,可知,2月份讲座的主题是关于An Update on the Cotsword Canals。故选B。BWhen recalling my high schoolGonzaga College High School,I am excited.It was founded i
19、n 1821,which was in the center part of DC.,within the shouting distance(距离) of the Capitol building.Seeing my older brother experience Gonzaga a few years before me,I had an idea of how special this school was before my entering to school.Through him,I could see the pride and friendship among Gonzag
20、a students.My true love for Gonzaga,however,began in my freshman year.I remember during my freshman guidance(新生入学指导),the team spirit organization sat our class down on the playground and taught us all the game cheers.I remember feeling a sense of energy and pride among these students that I had neve
21、r experienced from a high school before I mean,it was just a high schoolmuch school pride could these kids really have? But it was not just a high school,and it only took a few football games for me to realize that I went to the most prideful school in the DC.I spent the rest of my first year meetin
22、g some of the coolest and most interesting people I have ever known.Some of the funniest,smartest and kindest guys I have ever met went to this school.No matter how athletic(擅长运动的)you were or how much money your parents had,you were just another Gonzaga kid.You were friends with everyone.If you went
23、 to Gonzaga,teacher or student,you were in on the joke.When my freshman life came to an end,I began to understand what it meant to be part of Gonzaga students.Serving the poor right there on Campus at the McKenna center,I got a view on poor people that I will value for the rest of my life.Through fo
24、otball I learned how to develop better selfcontrol and built some of the greatest friendships.In the classroom,I had many laughs with friends and teachers alike.I also learned how to manage my time and gained a lot of information,but most importantly,I learned how to put the world and others before
25、myself.4. Why did the author consider Gonzaga College High School special before getting into it?A. Because of its long history.B. Because of its excellent location.C. Because of his brothers experiences there.D. Because of its short distance from the Capitol building.5. According to the text,the fr
26、eshman guidance .A. made students feel energetic and proud.B. led to the authors love for football games.C. gave an introduction to the high school.D. helped the author find the pride and friendship.6. What is the authors purpose in writing the last paragraph?A. To introduce the advantages of his hi
27、gh school.B. To show he really learns a lot in his high school.C. To state the importance of high school education.D. To explain how sports activities make students athletic.7. What can be the best title for the text?A. How special my high school was.B. The memories of my loving high school.C. How p
28、roud I was of my efforts in high school.D. The challenges during my high school years.【答案】4. C 5. A 6. B 7. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要描述了作者回忆的自己高中阶段的生活。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段“Seeing my older brother experience Gonzaga a few years before me,I had an idea of how special this school was before my entering to s
29、chool.”( 看到我的哥哥比我早几年进入了贡扎加,在我进入学校之前,我就有了这个学校是多么特别的想法。)可知,作者入学前就认为这所高中很特别,是因为看了哥哥的学习经历。故选C。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段“.I remember feeling a sense of energy and pride among these students that I had never experienced from a high school before.”( 我记得,在这些学生中间,我感到一种活力和自豪,这是我以前在高中从未经历过的)可知,新生入学指导使学生们充满了活力,让他们感到骄
30、傲。故选A。【6题详解】推理判断题。根据最后一段“I got a view on poor people that I will value for the rest of my life(我对穷人有了一种看法,我将终生珍视这种看法)和I learned how to develop better selfcontrol and built some of the greatest friendships(我学会了如何发展更好的自我控制,并建立了一些最好的友谊)”可知,作者写这一段的目的是说明他在高中收获很多。故选B。【7题详解】主旨大意题。根据全文内容以及第一段When recalling
31、my high schoolGonzaga College High School,I am excited.本文主要是作者回忆了自己高中阶段的生活,因此标题为The memories of my loving high school(我喜爱的高中的回忆)。故选B。CWhen I was a kid, my sister and I would fight all the time over nearly everything. But as we grew older, our bond strengthened by sharing secrets, offering advice and
32、 trading clothes. Having a sister by my side while growing up taught me many lessons about the unique bond.And now, thanks to an 8-year long study thats making the rounds on the Internet again, science is confirming what I know is true. In the study, researchers discovered that having an older or yo
33、unger sister can help ease the anxiety for kids between the ages of 10 and 14 years. They also found that people with sisters can “learn how to make up and to have control over their emotions again, which are skills that undoubtedly serve children well.The revival of this study actually comes on the
34、 heels of another newer study which shows that its not just the older kids and parents who influence and shape children as they grow. It turns out that younger siblings(兄弟姐妹) do too, and whats more, they may also give their older siblings a greater chance of developing empathy (同情).The Canadian stud
35、y followed 452 pairs of siblings, all between a year-and-a-half and 4 years old. The researchers found that having a younger sibling increased the older siblings level of empathy.This research confirms that sisters are pretty amazing in making the world a much lovely place. As the mom of two boys, I
36、 often wonder what kinds of lessons they will learn from their younger sister. Perhaps they will be the same lessons I learned from mine that cooler heads always win. This study gives me hope that all those endless arguments between my kids may actually be laying the groundwork for conflict-settleme
37、nt skills.8. What can we learn from the study?A. Children under four develop empathy fastest.B. It is normal for siblings to quarrel.C. Having siblings is not always a headache.D. Having sisters is helpful to mental health.9. What does the underlined word revivalin Paragraph 3 probably mean?A. Resul
38、tB. Beginning.C. Reappearance.D. Significance.10. What can we learn about the authors children?A. They love their mom very much.B. They have a higher level of empathy.C. They often quarrel with one another.D. They have learned the same lessons as the the author.11. Whats the main idea of the passage
39、?A. Siblings have a unique bond.B. Siblings have something in common.C. Having siblings is good to children.D. Children having siblings are considerate.【答案】8. D 9. C 10. C 11. C【解析】本文是一篇说明文。作者结合自己的切身经历以及一项研究的结果告诉我们有兄弟姐妹的孩子更有同情心,并且情绪控制能力会更好。【8题详解】推理判断题。根据第二段“In the study, researchers discovered that
40、having an older or younger sister can help ease the blues for kids between the ages of 10 and 14 years.They also found that people with sisters can “learn how to make up and to have control over their emotions again, which are skills that undoubtedly serve children well.(研究表明,有一个姐妹可以帮助孩子解决在10-14岁的忧郁
41、情绪。他们还发现,有姐妹的人可以学会如何和好,重新控制自己的情绪,这些技能无疑对孩子很有帮助。)”可知,有姐妹对解决情绪问题是有帮助的,D项“有妹妹可以帮助情绪健康。”表述正确,故选D项。【9题详解】词义猜测题。根据第三段“The revival of this study actually comes on the heels of another newer study, which shows that its not just the older kids and parents who influence and shape children as they grow.(这项研究的r
42、evival实际上是来自在另一项新的研究,该研究表明,在孩子成长过程中,影响和塑造他们的不仅仅是年龄较大的孩子和父母。)”并结合第二段“And now, thanks to an 8-year long study thats making the rounds on the Internet again, science is confirming what I know is true.(现在,多亏一项长达8年的研究再次在网上广为流传,科学证实了我所知道的事实。)”可知,这项研究再次在网上“出现”,所以revival的意思为“出现”,结合选项,reappearance(复现)与其意思相近,
43、故选C项。【10题详解】细节理解题。根据最后一段“This study gives me hope that all those endless arguments between my kids may actually be laying the groundwork for conflict settlement skills(这些研究给了我希望,孩子们无止境的争吵可能是在为某些技能奠定基础)”可知,作者的孩子经常彼此争吵,故选C项。【11题详解】主旨大意题。通读全文可知,作者结合自己的切身经历以及一项研究的结果告诉我们有兄弟姐妹的孩子更有同情心,并且情绪控制能力会更好,C项“有兄弟姐妹
44、对孩子是有好处的”为文章的主旨,故选C项。DJapanese businessman Katsuo Inoue chose Italy for his summer vacation this year. He enjoyed the views of Florence and Rome-without ever leaving Japan.Inoue and his wife “flew” to Italy on First Airlines, a company known for entertainment (娱乐),not transportation. The Tokyo-based
45、 new company entered the fast growing online tourism early this year as many countries have stopped accepting foreign tourists.“I often go to other countries on business, but I havent been to Italy,” Inoue said. My impression was really good because I got a sense of actually seeing things there. Fir
46、st Airlines even gave us life jackets and oxygen masks(氧气罩)!”The “passengers” on First Airlines sit in the first or business-class areas of an airplane model. Workers serve meals and drinks as large screens show passing clouds and other views outside the airplane. The “travelers“ then receive glasse
47、s that provide virtual reality(虚拟现实 的)tours of places like Paris, New York, Hawaii and Rome.The countrys biggest airline, ANA Holdings, said that the numbers of passengers flying to foreign countries fell by 96 percent since June when Japan has stopped most travel in and out of the country. The Inte
48、rnational Air Transport Association (lAIA ) and The International Tourism Association (ITA) said last month that international travels wouldnt be able to recover until 2024. But they said the online travels have been growing very fast.The president, Hiroaki Abe, said, “Since we started our online to
49、ur this year, our business has been increasing by 50 percent each month. Most of our customers usually travel to other countries every year and they can now experience some of that here when they are unable to go to the real attractions.”12. What can we learn about First Airlines?A. It provides tran
50、sportation to tourists.B. It is an Italy-based company.C. It has been in business for many years.D. It is a new online tourism company.13. What does Katsuo Inoue think of his tour?A. It is very cool.B. It is boring.C. It is dangerous.D. It is frightening.14. Why has online tourism been growing very
51、fast this year?A. Customers can have more choices.B. It is able to provide much better services.C. It is much cheaper than the traditional travels.D. People cannot actually travel around this year.15. What does the underlined word we” in the last paragraph refer to?A. IATA.B. ITA.C. First Airlines.D
52、. ANA Holdings.【答案】12. D 13. A 14. D 15. C【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章讲述了, 在疫情期间,人们不能出国旅游,第一航空公司给游客推出了虚拟现实之旅,通过VR让游客体验其他地方的景色。【12题详解】细节理解题。由第二段中的“Inoue and his wife flew” to Italy on First Airlines, a company known for entertainment (娱乐),not transportation. The Tokyo-based new company entered the fast growin
53、g online tourism early this year as many countries have stopped accepting foreign tourists.”(Inoue和妻子乘坐FirstAirlines“飞往”意大利,这是一家以娱乐而非运输闻名的公司。这家总部位于东京的新公司今年初进入了快速增长的在线旅游市场,当许多国家已经停止接受外国游客时。),可知First Airlines是今年初进入了快速增长的在线旅游市场的新公司,换句话说,First Airlines是一家新成立的在线旅游公司。故选D项。13题详解】推理判断题。由第三段中的“My impression
54、was really good because I got a sense of actually seeing things there.”(我对它的印象真的很好,因为我有一种在那里看到东西的感觉。),可得出Katsuo Inoue认为他的旅行很好、很棒(cool)。故选A项。【14题详解】推理判断题。由倒数第二段中的“The countrys biggest airline, ANA Holdings, said that the numbers of passengers flying to foreign countries fell by 96 percent since June
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-450500.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
