四川绵阳南山中学2020-2021学年高一下学期6月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川绵阳南山中学2020-2021学年高一下学期6月月考英语试题 WORD版含解析 四川绵阳 南山 中学 2020 2021 学年 一下 学期 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、绵阳南山中学2021年春季高一 6月月考英语试题本试卷满分150分,考试时间120分钟。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段 对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the woman suggest the key might be?A. Under the mat. B. Above the door
2、. C. Under the flower pot.2. What makes the girl study harder?A. To get a toy. B. To work as a designer. C. To earn money for a car.3. What did the notice say about Tom?A. He has finished his research. B. He has been promoted to manager.C. He is going to work in the research center.4. What will the
3、speakers probably do next?A. Use a flashlight B. Light a candle. C. Buy a book.5. What are the speakers mainly talking about?A. The mans job. B. The mans marriage.C. The mans relationship with his assistant.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独自。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选 项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各
4、个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答 时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman suggest they do?A. Go to a movie. B. Go to a toy store. C. Go to a museum.7. What is the probable relationship between the speakers?A. Neighbors. B. Guide and tourist. C. Friends.听第7段材料,回答第S至10题.S. Why is the man nervous
5、?A. He doesnt like job interviews.B. He doesnt want to lose his job.C. He doesnt have many employment options.9. How long was the woman out of work?A. Three months. B. Six months. C. Two years.10. How did the man live without work and pay?A. With money from his brother. B. With money from his parent
6、s.C. With money from his savings.听第8段材料,回答第11至13题.11. What are the speakers doing at the beginning?A. Queuing up. B. Ordering food. C. Having some drinks.12. What does the man like best?A. Beef B. Fish. C. Chicken.13. What does the woman think of the fish?A. A little sour. B. Very sweet. C. A little
7、 too salty.听第9段材料,回答第14至16题。14. Where is the treehouse?A. In Justins yard. B. In Stanleys yard. C. In Miss Johnsons yard.15. How will Justin get back to the treehouse?A. By car. B. By bike. C. On foot.16. Why is Justin in a hurry?A. He is afraid of thunder. B. He thinks its going to rain.C. He wants
8、 his mother to sec the treehouse.听第10段材料,回答第17至20服17. Who is the speaker talking to?A. Teachers. B. Parents. C. Students.18. What will the temperature be tomorrow morning?A.-10C. B. -20C. C. -15C.19. What should the listeners have so that they can change into?A. A pair of boots. B. A warm jacket. C.
9、 A pair of pants.20. Where is the announcement from?A. A school. B. A TV station. C. A radio station.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ALooking for a good summer job? Many different job options are available for teens. Heres a list of some opportunities that
10、are perfect for teens seeking summer employment so you can decide which is the right one for you.LifeguardWorking as a lifeguard requires a certificate and must be officially recognized. Options include working for your local recreation center neighborhood pool or even a water park. Its a great opti
11、on if you like being outdoors in the sun. The average pay for a lifeguard is $9.60 an hour.Farm HandIn more rural areas, teens can find work on local farms. Work can include feeding and caring for farm animals, plowing, planting, harvesting crops, and more. Keep in mind that being a farm hand is har
12、d, physical work. That could be good or bad, depending on who you are. The average pay is $11,58 an hour.Sports StorekeeperA sports-related job for teens is keeping scores for youth sports leagues. Generally, teens are paid the minimum wage ($7,25 an hour)for scorekeeping. This is a job that require
13、s your attention at all times to ensure accuracy. Storekeepers also have to deal with coaches from time to time. If you love sports, though, this is a great entry, level job option.Library PageIf you want a quiet job, being a library page is a good choice. Pages arc responsible for sorting and shelv
14、ing library materials such as books, movies, magazines, and more. The average pay for a library page is an hour. If you are looking for a job with tons of hours to work, this might not be the best option. Typical page jobs oiler 12-15 hours a week.1. Whats special about Lifeguard?A. It needs profess
15、ional skills.B. It is offered the minimum wage.C. It is an indoor job.D. It attracts lots of teens.2. Which job has the highest pay?A. Lifeguard.B. Farm hand.C. Sports Scorekeeper.D. Library Page.3. What do the four jobs have in common?A. They have quite a few options.B. They have fixed working hour
16、s.C. They need applicants with accuracy.D. They are all for teens.【答案】1. A 2. B 3. D【解析】【分析】本文主要介绍了为青少年提供的四份工作的情况。【1题详解】细节理解题。根据Lifeguard中的“Working as a lifeguard requires a certificateand must be officially recognized.(当救生员需要有证书,而且必须得到官方认可。)”可知Lifeguard需要有专业的技巧,故选A。【2题详解】细节理解题。根据Lifeguard部分中的“The a
17、verage pay for a lifeguard is $9.60 an hour.( 一个救生员的平均工资是每小时9.60美元。)”,Farm hand部分中的“The average pay is $11.58 an hour(平均工资是每小时11.58美元)”, Sports Storekeeper部分中的“Generally, teens are paid the minimum wage ($7,25 an hour)for scorekeeping.( 一般来说,青少年的最低工资是每小时7.25美元))”以及“Library Page“The average pay for a
18、 library page is an hour.( 一个图书馆助理的平均工资是一个小时)”可知Farm hand的工资最高,其他的都要低,故选B。【3题详解】细节理解题。根据第一段中的Looking for a good summer job? Many different job options are available for teens.(正在找一份好的暑期工作吗?青少年有许多不同的工作选择。)及下文描述可知这四份工作的共同点是为青少年提供的,故选D。BOn a hot July day in Fairfax, Virginia, the couple team Christophe
19、r Pei and Zhang Guifeng are training their students while observing their emotions before their USA Wushu Kungfu Federation National Team Trials (选拔赛).“They are so nervous because they are experiencing competition anxiety, says Pei, co founder of US Wushu Academy. The anxiety allows me only an hour
20、of sleep every night during the competition.”Wushu is a sport that combines elements of performance and martial arts. The USAWKF National Team Trials happen every two years. Coaches and students get up at 7 am each day to practice for the trials. For 30 years Pei and Zhang have been working in Wushu
21、 education.Pei, who is in his 60s, moved to the United States from China with his family in 1972. “When we moved to Vestal, New York, I did not know any English and started learning English from alphabets, Pei says. So I figured it might be a better idea to start learning Wushu in case I got into a
22、fight and could protect myself. He later realized Wushu is composed of two Chinese characters, zhi (it) and ge (戈) which means to stop fighting.The couple opened (heir first academy in Virginia in 1988. Students start as kindergartners and many continue all the way to college.Chinese culture emphasi
23、zes mastering both literacy and martial arts in order to become a complete person. Zhang believes Wushu helps youth develop concentration because its two main principles include focus and respect. Many parents who grew up in the U.S. as second- or third-generation Chinese need their children to not
24、only learn traditional Chinese culture but also the correct way to become a better person, Pei says.They devote six days of the week to Wushu education. Sunday is the only day when their attention is not on their students. Learning Wushu is difficult, Pei says. But the students dont easily give up.”
25、4. How does Christopher Pei feel during the USAWKF National Team Trials?A. Disappointed.B. Inspired.C. Relieved.D. Stressed.5. What was Peis original purpose of learning Wushu?A. To win fights.B. To defend himself.C. To become a better person.D. To make the National Team.6. Most of Peis students mig
26、ht be _ .A. Chinese born and raised in the USB. young people lacking literacy skillsC. coaches of the USAWKF National TeamD. Kindergartners interested in Chinese culture7. Where is the text most likely from?A. A novel.B. A diary.C. A newspaper.D. A guidebook.【答案】4. D 5. B 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇新闻报道。短
27、文报道了Christopher Pei 和Zhang Guifeng正在训练他们的学生,参加美国武术联合会国家队选拔赛。同时报道了Pei学习武术的初衷以及开设武术学校教授武术对于在美国出生长大的中国人的意义。【4题详解】细节理解题。根据第二段“They are so nervous because they are experiencing competition anxiety .The anxiety allows me only an hour of sleep every night during the competition.”可知,他们如此紧张是因为他们正经历着竞争焦虑。这种焦虑
28、让我在比赛期间每天晚上只能睡一个小时。由此可知,Christopher Pei在USAWKF选拔期间感到有压力的。故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第四段“So I figured it might be a better idea to start learning Wushu in case I got into a fight and could protect myself”可知,所以我想开始学武术也许是个更好的主意,以防打架,可以更好地保护自己。由此可知,Pei学习武术的最初目的是保护自己。故选B项。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段“Many parents who gre
29、w up in the U.S. as second- or third-generation Chinese need their children to not only learn traditional Chinese culture but also the correct way to become a better person.”可知,许多在美国长大的第二代或第三代中国人的父母不仅需要他们的孩子学习中国传统文化,还需要他们成为学习一个更好的人的正确方法。由此可知,Pei的大多数学生是在美国出生长大的中国人。故选A项。【7题详解】推理判断题。短文报道了Christopher Pe
30、i 和Zhang Guifeng正在训练他们的学生,参加美国武术联合会国家队选拔赛。同时报道了Pei学习武术的初衷以及开设武术学校教授武术对于在美国出生长大的中国人的意义。由此判断出,短文是关于体育健身和人物类的文章,最可能出现在报纸上。故选C项。CWhen you look in the mirror, you see yourself. That puts you in the company of animals like dolphins, elephants and chimpanzees. The mirror test is often used as a way of meas
31、uring whether animals have self-awareness. And an animal that is aware of itself has a high level of intelligence. Now, a species of fish the cleaner wrasse has also spotted its reflection.Alex Jordan, a biologist at the Max Planck Institute in Germany, is one of the researchers of the study on clea
32、ner wrasse consciousness. He and his team conducted many tests that show the fish does seem to recognize its reflection when the researchers added a colored mark to its body, the fish would even, to remove the mark upon catching sight of it in the mirror. It seems to indicate the clever fish species
33、 has some sense of self or individuality.But Jordan said, “Im the last to say that the cleaner wrasse fish is as smart as chimpanzees.” Instead, he believes that the measure scientists have used for nearly 50 years is imperfect.One problem with the test, for example, is that it uses vision to measur
34、e self-awareness. Yet not all animals rely on sight to recognize themselves. It may well be that a bat, for example, which depends on sonar to get around, is self-conscious. Elephants, while able to pass the mirror test, rely more heavily on smell than on sight.Consciousness in humans or animals is
35、not easy to measure or understand. Philosophers and scientists have long wrestled with the questions of how a sense of self is assessed, and how it relates to physical processes. Jordan believes the cleaner wrasse is self-cognizant, but not the same extent as a human. This means scientists need to r
36、econsider whether some concepts centered on humans can be used in understanding animals.8. Why are dolphins, elephants and chimpanzees mentioned in the text?A. They are as clever as humans.B. They have some sense of self.C. They have the same intelligence.D. They are widely used in experiments.9. Th
37、e study on the cleaner wrasse made Alex Jordan .A. doubt whether the mirror test is reliableB discover the secret about the fishs sightC. develop a better method to replace the mirror testD. believe the cleaner wrasse is as smart as chimpanzees10. Which of the following can replace the underlined pa
38、rt “wrestled with”?A. Presented with.B. Ended with.C. Struggled with.D. Agreed with.11 What can we learn from the text?A. It is relatively easy to test animals consciousness.B. Some concepts for humans cant be applied to animals.C. Animals rely on at least two senses to get to know themselves.D. Mor
39、e mirror tests are needed to prove the cleaner wrasse is self-aware.【答案】8. B 9. A 10. C 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文,主要介绍了动物自我意识的相关科学实验和研究,以及尚未解决的若干问题。【8题详解】推理判断题。根据第一段中“When you look in the mirror, you see yourself. That puts you in the company of animals like dolphins, elephants and chimpanzees. The mirro
40、r test is often used as a way of measuring whether animals have self-awareness. And an animal that is aware of itself has a high level of intelligence.(当你照镜子时,你看到的是你自己。这让你成为了海豚,大象和黑猩猩等动物的同伴。镜子测试经常被用来衡量动物是否有自我意识。有自我意识的动物具有很高的智力水平)”可推知,提到了海豚、大象和黑猩猩是为了说明他们有自我意识。故选B。9题详解】细节理解题。根据第三段“But Jordan said, “Im
41、 the last to say that the cleaner wrasse fish is as smart as chimpanzees.” Instead, he believes that the measure scientists have used for nearly 50 years is imperfect.(他绝不可能说这种濑鱼和黑猩猩一样聪明,相反地,他相信科学家用了将近五十年的衡量动物自我意识的方法是不完美的)”可知,对清洁濑鱼的研究让Alex Jordan怀疑镜子测试是否可靠。故选A。【10题详解】词义猜测题。该词所在句子的上一句“Consciousness i
42、n humans or animals is not easy to measure or understand.”提到人类和动物的意识,这种东西要来测量或者理解并不容易。故本句中“Philosophers and scientists have long wrestled with the questions of how a sense of self is assessed, and how it relates to physical processes.”哲学家和科学家必定是被“自我意识或自我感知如何评估,它又怎样和身体上的物理感知过程等建立联系”这一问题久久困扰着,想要解开它,摆脱
43、困扰。故画线词意思是“与作斗争,挣扎”。A. Presented with. 提出问题;B. Ended with. 以结束;C. Struggled with. 与作斗争,挣扎;D. Agreed with. 同意。故选C。【11题详解】细节理解题。根据最后一段中“This means scientists need to reconsider whether some concepts centered on humans can be used in understanding animals.(这意味着科学家需要重新考虑一些以人类为中心的概念是否可以用于理解动物)”可知,对人类的一些概
44、念不能应用于动物。故选B。DTeenagers who check social media for several hours a day are at the risk of developing ADHD, a study has concluded.The research team, from the University of Southern California, tracked 2,600 teenagers aged 15 and 16. They asked them how many times they checked their phones and other d
45、igital devices for various reasons, and then monitored them for symptoms of ADHD. After two years, those who had checked their phones the most often were twice as likely as those who cheeked the least often to show signs of ADHD.Writing in the JAMA medical journal, the scientists said, “Modern media
46、 devices immediately inform users when new text messages, social media postings, or video game play invitations arrive. Exposure to such information may draw attention away from important tasks. Frequent distraction could interrupt the development of constant attention and organization skills.”They
47、believe constant access to instant entertainment also has an impact. Researcher Professor Adam Leventhal said all previous researches had focused on the link between ADHD and televisions. Whats new is that previous studies on this topic were done many years ago, when social media, mobile phones, tab
48、lets and mobile apps didnt exist. We can say with confidence that teens who are exposed to higher levels of digital media are significantly more likely to develop ADHD symptoms in the future, he said.Leventhal believes the findings help fill a gap in understanding how new mobile media devices and se
49、emingly limitless content pose a mental health risk for children. And the findings serve as a warning.British scientists welcomed the findings. But Professor Andy Przybylski of the Oxford Internet Institute said, “The study relies on survey responses provided by the students in question. It is not c
50、lear if teachers or parents would rate the children similarly or if the self-reported measure of digital screen use is related with either actual behavior or higher quality survey items.” 12. How did the researchers conduct the study?A. By monitoring 2,600 teenagers with ADHD.B. By controlling diffe
51、rent teens, time spent on social media.C. By tracking the participants for two years.D. By analyzing data from previous researches online.13. What does Leventhal think of the exposure to higher levels of digital media?A. It will cause diverse ADHD symptoms.B. It will create higher ADHD risks.C. It w
52、ill weaken teenagers confidence.D. It will have a major influence on organization skills.14. What does Professor Andy Przybylski think of the study?A. It provides a better understanding of the media.B. It should have focused on parents responses.C. Its findings are not reliable enough.D. Its a break
53、through in this field.15. What can be a suitable title for the text?A. The use of digital media is on the riseB. Teens exposure to modem media calls more attentionC. Heavy use of social media may increase Teens ADHD risksD. Teens are increasingly exposed to ADHD【答案】12. C 13. B 14. C 15. C【解析】【分析】这是一
54、篇说明文。主要叙述了一项研究表明,每天花几个小时查看社交媒体的青少年有患多动症的风险这一发现展开。研究人员通过对参与者进行了为期两年的追踪得出了这一发现。科学家指出频繁的分心会阻碍持续的注意力和组织能力的发展。而两位教授Adam Leventhal和Andy Przybylski就此发现表达了自己的看法。【12题详解】细节理解题。根据第二段中“After two years, those who had checked their phones the most often were twice as likely as those who checked the least often to
55、 show signs of ADHD.(两年后,那些经常查看手机的人出现多动症症状的几率是那些不经常查看手机的人的两倍)”可知,研究人员对参与者进行了为期两年的跟踪来进行这项研究的,故选C。【13题详解】推理判断题。根据第四段中“We can say with confidence that teens who are exposed to higher levels of digital media are significantly more likely to develop ADHD symptoms in the future(我们可以自信地说,频繁接触数字媒体的青少年在未来更有可
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-450503.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
