2020高考英语二轮复习专项技能保分练(十二)七选五 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语二轮复习专项技能保分练十二七选五 WORD版含解析 2020 高考 英语 二轮 复习 专项 技能 保分练 十二 七选五 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、专项技能保分练(十二)七选五Test 12019郑州第二次质量检测If youre a gamer whos constantly glued to your phone, it could be time to ask for medical help.On June 18, 2018, the World Health Organization (WHO) officially listed “gaming disorder” as a mental health condition._1_“Video games are like a nonfinancial kind of gambl
2、ing (赌博) from a psychological point of view,” Mark D. Griffiths, a professor from Nottingham Trent University in the UK, told the Associated Press (AP). “Gamblers use money as a way of keeping score, while gamers use points.”_2_“People need to understand this doesnt mean every child who spends hours
3、 in their room playing games is an addict, otherwise doctors are going to be flooded with requests for help,” Joan Harvey, a spokeswoman for the British Psychological Society, told AP._3_ For example, a 21yearold Chinese woman surnamed Wu in Guangdong province went blind in one eye after playing the
4、 mobile game King of Glory for a whole day. “On days when I have no work, I usually get up at 6 am, eat breakfast and play until 4 pm,” she told the South China Morning Post. “Then Ill eat something, have a nap (小睡) and play until 1 am.”Wu isnt alone. According to a study published by China Youth Da
5、ily, about one in five young Chinese people play online video games for at least four to five hours per day. _4_ In April 2018, the Ministry of Education issued a notice asking Chinese schools and parents to prevent students from becoming addicted to the Internet and games.Other countries have also
6、taken action. _5_ Meanwhile, in Japan, some mobile phones have a special mode for children that lets their parents control what games they can download and how long they can play.AThis means its now on the same list as other mental illnesses.BThankfully, measures have been taken to deal with the pro
7、blem.CWe often see people around us playing games on their mobile phones.DIn South Korea, children are forbidden to play video games after midnight.EWHOs main work is to improve the mental health of individuals and society.FBut if you lose control over your gaming habits, youll face serious problems
8、.GHowever, it doesnt matter if you play your favorite game now and then.体裁:夹叙夹议文题材:健康主题:病态性网瘾【语篇解读】世界卫生组织官方地把“游戏障碍”列为一种心理健康疾病。许多国家采取行动来阻止孩子沉迷于网络游戏。1答案与解析:A空处上文是说世界卫生组织官方地把“游戏障碍”列为一种心理健康疾病;A项“这意味着它现在和其他心理疾病在同一个清单上”衔接上文。故选A项。A项中的“list”也是提示。2答案与解析:G空处上文界定了赌徒和游戏玩家的概念,空处下文是说这并非意味着在自己房间花几小时玩游戏的孩子是有瘾的;故G项符
9、合语境,衔接上下文。3答案与解析:F空后举例说明了不加控制而长时间打游戏引发的问题,故F项符合语境。4答案与解析:B根据空前的“about one in five young Chinese people play online video games for at least four to five hours per day”可知,中国五分之一的年轻人每天至少玩四到五个小时的电子游戏;空后一句讲到教育部发布通知,要求家长和学校共同防止学生沉溺于网络和游戏。据此可推知,针对这一问题已经采取措施了。故选B项。5答案与解析:D根据该段第一句“Other countries have also
10、taken action”可知,其他国家也已经采取行动了;再结合空后一句“Meanwhile, in Japan, some mobile phones. they can play”可推知,空处也应涉及一个国家采取的措施,故选D项。Test 22019太原五中阶段测试Music has always been my hobby. _1_ It helped me in every perspective when I wanted to relax, and when I wanted to get motivated to practice harder. I felt that I re
11、ally love music , and I was just telling myself at that point this is something that I want to do forever. _2_ They were really shocked when they first heard me saying about this audition (试镜). They didnt know what JYP is. They didnt know anything about Kpop. I was in a position where parents would
12、let their sons or daughters to be in good education and good at sports.So after making this decision, everyone was just telling me like, “Why are you so stupid? Why are you so dumb to make this decision? You have a bright future right in front of you. _3_ Theres a high risk that youre going to fail.
13、 Youre going to fail, Jackson.” I came from having everything to having nothing. I just thought to myself like I knew what I wanted and I got it all planned out in my mind. Other people around me tell me the stuff of life is my good friend, but at the end of the day, _4_I just believed in what I bel
14、ieved in and just carried on doing my own stuff because I believed in it. I just want to ask whether you are happy. I mean like “Are you happy because of your salary?” or “Are you happy because of the job that you are doing?” If you think youre doing something that you love, then go on, this is your
15、 dream. Always be hungry for what you want to do. _5_AMy parents thought I was crazy.Bthey are not responsible for my life.CWhy are you trying to risk yourself?DIt gave me motivation to do everything.ETake a risk, work hard and have no regrets.FLuckily my parents always stand by my side.Gthey wont t
16、hink about things from my perspective.体裁:夹叙夹议文题材:个人经历主题:坚持音乐梦想【语篇解读】本文通过讲述作者酷爱音乐的故事,告诉我们要永远对自己想做的事情怀有一颗渴望之心,要勇于冒险、努力拼搏、无怨无悔。1答案与解析:D根据设空处前的“Music has always been my hobby.”可知,音乐一直都是作者的爱好。再根据下文中的“It helped me in every perspective when I wanted to relax, and when I wanted to get motivated to practice
17、harder.”可知,音乐在各个方面都帮助了作者,当作者想要放松的时候、想要更努力练习的时候,音乐都为作者提供过帮助。故设空处应承上启下,D项“It gave me motivation to do everything”(它给了我做所有事的动力。)中的“gave me motivation”与下文中的“when I wanted to get motivated”相呼应,符合语境。该选项中的It指的就是music,故选D项。2答案与解析:A根据下文中的“They were really shocked when they first heard me saying about this au
18、dition.”可知,当作者的父母第一次听到作者说这次试镜的时候,他们真的很震惊。A项“My parents thought I was crazy.”(我父母认为我疯了。)符合语境。该项中的crazy和下文的shocked相呼应,故选A项。3答案与解析:C根据下文中的“Theres a high risk that youre going to fail.”可知,身边的所有人认为作者失败的风险很高,他们会问作者为什么要冒这个险,故C项“Why are you trying to risk yourself?”(你为什么要冒这个险?)符合语境。故选C项。4答案与解析:B根据设空处前的“Othe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
