2020-2021学年高中英语 课时作业13 Module 5 Cloning IntroductionReading and Vocabulary(含解析)外研版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 课时作业13 Module Cloning IntroductionReading and Vocabulary含解析外研版选修6 2020 2021 学年 高中英语
- 资源描述:
-
1、Module 5 Cloning.阅读理解A recent announcement by scientists that they have successfully cloned the first human embryo has caused much debate and has shocked many people around the world.On the one hand,some scientists point out that if you clone an embryo,you can produce valuable tissues and organs tha
2、t could be used to save human lives.On the other hand,many people,including some scientists,disagree and fear that if mankind interferes with (干涉) nature in this way,they may be on their way to producing a reallife Frankensteins monster.Cloning is producing an exact copy of a plant or an animal usin
3、g its cells.The first mammal to be cloned successfully from an adult cell was Dolly the sheep.She was born in 1996 and died in early 2003,at a much younger age than normal.When she was born,many people were angry because they thought cloning would create more diseases in the animal world.However,in
4、general the scientists were praised for their wonderful scientific breakthrough.The Scottish scientist who created Dolly,Ian Wilmut,is shocked that some scientists are now considering cloning human beings.Although he researches cloning,he has never thought of creating copies of humans.Instead,he thi
5、nks the scientists should concentrate on creating new tissues and organs that could eventually be used to cure diseases like cancer.However,some people consider that cloning human embryos with the intention of destroying them shows no respect for human lives.While cloning human embryos is illegal in
6、 many countries,some scientists are already pushing ahead with the research so as to deliver a cloned human baby.Severino Antinori,an Italian doctor,is one of the leaders in this field of research.He has declared that he wants to be the first to clone a human being.In China,scientists have focused t
7、heir efforts on cloning animals,as well as stem cells to be used in medical research.China has succeeded in producing clones of cows and goats,and continues to research ways in which cloning can benefit mankind.1Which of the following statements about cloning is TRUE according to the passage?AClonin
8、g technology can only be applied to animals.BA cloned animal can live longer than a normal one.CPeople all over the world are happy about the birth of Dolly.DCloning can produce valuable tissues and organs to cure human diseases.答案:D解析:细节理解题。根据第一段第二句话可知D项正确。根据第二段首句可知A项错误。从多莉(Dolly)的例子可知克隆的动物不如正常的动物寿
9、命长,故B项错误。C项与原文第二段第四句话相悖。2The reasons why some people disagree with cloning include the following EXCEPT that .Acloning may produce a reallife Frankensteins monsterBcloning might create more diseases in the animal worldCcloning cant help those who want to clone their dead childrenDcloning human embry
10、os shows no respect for human lives答案:C解析:细节理解题。文中提到人们反对克隆技术的原因包括A、B和D三项。而根据第四段第一句“尽管克隆人类胚胎目前在很多国家是非法的,但是有些科学家已经开始加紧研究,以便降生一个克隆的人类婴儿”,并不能判断是否能够克隆出人们死去的孩子,而且这也不是人们反对克隆的原因,故答案为C项。3Who is in favor of cloning human beings?AIan Wilmut.BSeverino Antinori.CThe author. DThe Chinese scientists.答案:B解析:细节判断题。根
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453753.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
