2022版高考英语一轮复习 课时提升作业八 必修3 Unit 8 Adventure(含解析)北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 课时提升作业八 必修3 Unit Adventure含解析北师大版 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 提升 作业 必修 Adventure 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、八必修3 Unit 8Adventure . 阅读理解AWhen I was 12 years old, I already knew that my teen years were going to be the worst years of my life. I was a total outsider, bullied (欺凌) at school. I felt completely alone in my small town. But by starting to do volunteer work when I was 14, I turned my problem into a
2、 passion for helping others. The opportunity to practice kindness in the face of so much anger made me feel like my life had a greater purpose. The more positive energy I shared, the more kindness and appreciation I received. I realized that my purpose in life would be to reach out to people, specif
3、ically teenagers, and help them feel less alone. Books were my true friends back then. I was so thankful that the authors wrote those books. The kindness they offered me with their books saved my life. One of my biggest dreams was to become an author so I could write books that would help other teen
4、agers the way those books helped me. After surviving terrible experiences at school and at home, I made a choice to take the optimistic, positive road in the next steps of my journey. My dream career, one I thought was only possible for the authors I loved, is what I am doing now. I have been a full
5、-time author of teen novels since 2007 and am grateful for this amazing opportunity to reach out to readers every single day. Kindness saved me when I needed help the most. Even small acts of kindness can change someones life. You never know what someone else is going through. But by practicing dail
6、y kindness, you become an architect of positive change. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 作者讲述了自己参加志愿活动的经历, 通过志愿者活动改变了自己的人生态度, 并且介绍了一些书使作者做出这些改变做志愿者去帮助别人。1. What was the authors life like when he was 12? A. Boring. B. Peaceful. C. Unhappy. D. Meaningful. 【解析】选C。推理判断题。由第一段When I was 12 years old, I already knew that m
7、y teen years were going to be the worst years of my life. 可知, 十二岁时, “我”就意识到青少年时期是“我”一生中最糟糕的阶段。接着介绍了糟糕状况的表现“I was a total outsider, bullied at school”, “我”觉得自己是局外人, 说明此时的生活是不如意的。因此答案为C。2. How did the volunteer work benefit the author? A. It made him popular in his town. B. It helped him find the mean
8、ing of life. C. It helped him understand others lives better. D. It helped to shape his dream career. 【解析】选B。推理判断题。由第二段“But by starting to do volunteer work when I was 14, I turned my problem into a passion for helping others. The opportunity to practice kindness in the face of so much anger made me
9、 feel like my life had a greater purpose. ”可知, 但是在我14岁的时候开始做志愿者工作, 我把我的问题变成了帮助别人的热情。面对如此多的愤怒, 我有机会实践仁慈, 这让我觉得我的生活有了一个更大的目标。因此推断参加志愿活动给“我”提供了表达善意的机会, 让“我”感觉到生活有更大的意义。因此答案为B。3. Why did the author choose writing as his job? A. He was inspired by his teacher. B. He could pass positive energy to readers.
10、 C. He wanted to share his school experiences. D. He found he had a talent for writing. 【解析】选B。细节理解题。由第三段The kindness they offered me with their books saved my life. One of my biggest dreams was to become an author so I could write books that would help other teenagers the way those books helped me.
11、 可知, 书中作者的善意拯救了“我”的生活, “我”最大的梦想就是成为一名作家, 可以写书去帮助其他的青少年, 把善意传递给他们。因此答案为B。4. What does the author suggest readers do in the last paragraph? A. Say “no” to bullies bravely. B. Make positive changes in their lives. C. Treat others with kindness in daily life. D. Learn to care more about others feelings.
12、 【解析】选C。推理判断题。由最后一段Even small acts of kindness can change someones life. You never know what someone else is going through. But by practicing daily kindness, you become an architect of positive change. 可知, 作者在提醒我们注意善意的力量, 一次小善举也可能改变一个人的一生, 平时以善意待人, 会让人们成为积极改变的缔造者。因此答案为C。A、D两项未体现, B项不符合作者意思, 作者强调的是在平
13、时生活中对他人施以善举, 而不是改变自己的生活。【知识拓展】长难句分析1. The more positive energy I shared, the more kindness and appreciation I received. 分析: the+比较级, the+比较级: 越, 越翻译: 我分享的正能量越多, 我收到的善意和感激就越多。2. My dream career, one I thought was only possible for the authors I loved, is what I am doing now. 分析: one是career的同位语; I tho
14、ught was only possible for the authors是定语从句修饰先行词one; I loved是定语从句修饰先行词authors; what引导表语从句。翻译: 我现在从事的正是我梦想中的职业, 以前我认为只有我喜欢的作者才能做的职业。BIts common knowledge that there are many benefits to being fit, but one large new study found that skipping out on the gym is practically the worst thing you can do for
15、 your health. In fact, the study claims not exercising might be more harmful to your health than smoking. New findings, published Friday in the journal JAMA Network Open, detail how researchers at the Cleveland Clinic studied 122, 007 patients from 1991 to 2014, putting them under treadmill (跑步机) te
16、sting and later recording death rates. Researchers found a clear connection between a longer, healthier life and high levels of exercise. The report calls for health care professionals to encourage patients to achieve and continue a strong and healthy fitness routine. Although it is widely understoo
17、d that an active lifestyle can lead to a healthy life, the study concludes that a lifestyle which involves much sitting but little activity is equal to having a major disease and the simplest cure is exercise. Dr. Wael Jaber, co-author of the study, called the results totally surprising. “Being unfi
18、t on a treadmill or in an exercise stress test has a worse prognosis (病情预断), as far as death, than being a smoker or suffering from high blood pressure, ” Jaber said. “Weve never seen something as noticeable as this and as objective as this. ”The study also took a look at the risk of being overactiv
19、e and found that extreme exercisers do not face higher risk of death: the research found that the more a person exercises, the lower their death rates. 【文章大意】本文是一篇新闻报道。研究表明, 更长寿、更健康的生活和高水平的运动之间有着明显的联系。该研究呼吁卫生保健专业人员鼓励患者实现并继续保持健康的健身计划。5. Which of the following best explains “skipping out on” in Paragr
20、aph 1? A. Keeping away from. B. Running in. C. Jumping out of. D. Smoking inside. 【解析】选A。词义猜测题。由第一段“. . . but one large new study found that skipping out on the gym is practically the worst thing you can do for your health. In fact, the study claims not exercising might be more harmful to your healt
21、h than smoking. ”可知, 一项新的大型研究发现, 不去健身房实际上是对健康最不利的事情。事实上, 研究表明, 不锻炼可能比吸烟对你的健康更有害。通过对“the worst thing”以及“In fact, the study claims not exercising might be more harmful to your health than smoking. ”可以看出, 以上都在说明不运动对于健康的不良影响。所以判断出第一段中的skipping out on的意思是keeping away from“远离”。故A选项正确。6. What do we know fr
22、om the new findings? A. An active lifestyle can lead to a healthy life. B. The simplest cure for a major disease is exercise. C. A person unfit on a treadmill is less likely to die. D. Ones life span is related to the level of exercise. 【解析】选D。细节理解题。由第二段“Researchers found a clear connection between
23、a longer, healthier life and high levels of exercise. ”可知, 研究人员发现, 更长寿、更健康的生活和高水平的运动之间有着明显的联系。所以一个人的寿命长短与运动水平的高低有关系。故D选项正确。7. What does Jaber think of the research results? A. Impossible. B. Amusing. C. Unbelievable. D. Uncertain. 【解析】选C。情感态度题。由第四段“Dr. Wael Jaber, co-author of the study, called the
24、results totally surprising. . . Jaber said. “Weve never seen something as noticeable as this and as objective as this”可知, 该研究的合著者Wael Jaber博士称这一结果完全出乎意料。Jaber说, “我们从未见过如此引人注目、如此客观的事情。”所以Jaber博士认为研究结果难以置信。故C选项正确。8. What conclusion can we draw from the last paragraph? A. Too much exercise will be no g
25、ood. B. A low death rate depends on an active lifestyle. C. Extreme exercise is more harmful for health. D. The rise of death rate is related to exercise. 【解析】选B。推理判断题。由最后一段“the research found that the more a person exercises, the lower their death rates. ”可知, 研究发现, 一个人运动得越多, 死亡率就越低。人运动得越多表明人的生活方式越积
26、极, 人的死亡率就越低。所以通过研究发现判断出, 低死亡率取决于积极的生活方式。故B选项正确。【知识拓展】佳词积累1. claimv. /n. 声称; 认领; 声明; 索赔2. detailn. /v. 详情; 细节; 详述3. professionaln. /adj. 专业人员; 专业的4. routinen. 常规; 例行程序5. involvev. 包含; 牵涉; 参加6. objectiveadj. /n. 客观的; 目标. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Reading books is one of the best ho
27、bbies. It not only helps you pass your time but also helps you increase your knowledge in a meaningful manner. 1 Here we will give you a few tips that can help you. Fall into the habit of borrowing books to read. This is a very old school practice but still it can be highly effective (有效的). When you
28、 borrow a book, there is obviously a deadline (期限) set. 2Read everywhere. Keep a book in your bag and read it anywhere you go. This will help you to pass your time in a very productive manner. 3 Anyway, you can read your book 24 hours a day. 4This can easily be described as a new school technique. Y
29、ou can read out to your brother or sister and this will enable you to finish your book as well as increase the knowledge and understanding of your brother or sister. Choose your books very carefully. 5 Thus choose your books very carefully in order to enjoy your time and also finish your book effect
30、ively. If you choose a good book that can keep you interested for a longer period of time, there is no way that you are going to leave it incomplete. A. Read out to someone else. B. Realize the importance of reading books. C. Therefore, it is necessary to develop the reading habit. D. Find an excuse
31、 to read every day just by visiting book clubs. E. Yes, life is too short to read a book that doesnt impress you. F. It doesnt matter whether you are traveling or are about to sleep. G. This can encourage you to read it often to finish the book on time. 【文章大意】读书很重要, 读书有很多好处。关于怎样培养好的读书习惯作者给了几点建议。1. 【
32、解析】选C。上文列举了读书的好处, 下句给出几点有帮助的建议。C项: 因此很有必要发展读书习惯, 承上启下, 故选C。2. 【解析】选G。本段讲养成借书读的好习惯, 上句讲借书读比较高效因为有期限。G项: 这样会鼓励你按时读完, 承接上句符合本段内容, 故选G。3. 【解析】选F。本段讲要随处读书, F项: 旅游时或打算睡觉时读书都没关系, 与标题中的everywhere呼应, 符合本段内容。故选F。4. 【解析】选A。根据本段You can read out to your brother or sister及下文这样做的好处, 可知本段讲要给别人读出来, A项适合作为标题, 故选A。5.
33、【解析】选E。本段讲要认真选书, 下句: 因此为了享受你的时间和有效读书, 要认真选书。E项: 生命很短, 没时间读一本不会给你留下印象的书, 与下句连接, 讲原因。故选E。. 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。Inserting needles through the skin may sound 1. _(scare), but acupuncture (针灸) and moxibustion (艾灸), two key components of traditional Chinese medicine (TCM ) are said 2. _(im
34、prove) the patients health. 3. _(add) to UNESCOS Intangible Cultural Heritage List in 2010, acupuncture and moxibustion have been 4. _ (wide) practiced in China for thousands of years. Their formats and practice have distinctive regional characteristics and they have the precious heritage based 5. _
35、 Chinese culture and science. The theory of traditional Chinese medicine believes the human body is a small universe and has 6. _ (it) own circulatory system where there are acupoints (穴位) connecting the channels. By stimulating these acupoints, the self-regulating function of the human body can 7.
36、_(make) better. Acupuncture refers to the practice of inserting needles into the body of a patient at a certain angle and using 8. _ (technique) such as twisting and lifting the needles to excite acupoints to treat diseases. Moxibustion normally refers to placing moxa (艾) directly on acupoints or ho
37、lding moxa sticks at 9. _ distance to warm the body. In 1995, the World Health Organization published 10. _ can be treated by acupuncture and moxibustion. TCM has become more and more accepted by other countries in the world. 【文章大意】本文是一篇说明文。介绍了中医的两个关键组成部分: 针灸和艾灸。1. 【解析】scary/scaring。 sound“听起来”为系动词,
38、 故此处应用形容词作表语。句意: 把针扎入皮肤可能听起来很恐怖, 但是针灸和艾灸, 中医的两个关键组成部分, 据说可以改善病人的健康状况。2. 【解析】to improve。 be said to do sth. “据说”是固定用法。3. 【解析】Added。动词add与“acupuncture and moxibustion”构成逻辑上的动宾关系, 故此处用过去分词短语作状语。句意: 针灸和艾灸在中国已经被广泛实践数千年, 在2010年它们被列入联合国教科文组织非物质文化遗产名录。4. 【解析】widely。此处修饰动词 practiced, 结合语境可知, 应用副词 widely“广泛地”
39、。5. 【解析】on。(be) based on意为“以为基础”。句意: 它们的形式和实践有独特的区域特征, 它们还拥有基于中华文化和科学的宝贵遗产。6. 【解析】its。ones own. . . 意为“自己的”。句意: 传统的中医理论认为人体是一个小宇宙, 有自己的循环系统, 在这个系统中, 有穴位连通经络。7. 【解析】be made。句子主语“the self-regulating function of the human body”与动词make之间是被动关系, 应用被动语态; 含有情态动词的被动语态由“情态动词+be+动词过去分词”构成。句意: 通过刺激这些穴位, 人体的自我调节
40、功能会更佳。8. 【解析】techniques。由下文的“such as twisting and lifting. . . ”可知, 此处不止一个技巧, 故用名词复数形式。句意: 针灸是指以一定的角度将针扎入病人体内, 利用捻针、抬针等技巧刺激穴位, 从而治疗疾病。9. 【解析】a。at a distance意为“有一段距离”。句意: 艾灸通常是指将艾直接放在穴位上或持着艾条隔着一段距离暖身。10. 【解析】what。分析句子结构可知, “_ can be treated by acupuncture and moxibustion”作动词 published的宾语, 为宾语从句, 且从句中
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553302.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
