分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2020-2021学年高中英语 阅读素养提升(三)Unit 3 Under the sea(含解析)新人教版选修7.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:454455
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:95KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高中英语 阅读素养提升三Unit Under the sea含解析新人教版选修7 2020 2021 学年 高中英语 阅读 素养 提升 Unit sea 解析 新人 选修
    资源描述:

    1、阅读素养提升(三). 阅读理解A(2020北京高二检测)Larry was on another of his underwater expeditions (探险) but this time, it was different. He decided to take his daughter along with him. She was only ten years old. This would be her first trip with her father on what he had always been famous for. Larry first began divin

    2、g when he was his daughters age. Similarly, his father had taken him along on one of his expeditions. Since then, he had never looked back. Larry started out by renting diving suits from the small diving shop just along the shore. He had hated them. They were either too big or too small. Then, there

    3、 was the instructor. He gave him a short lesson before allowing him into the water with his father. He had made an exception. Larry would never have been able to go down without at least five hours of theory and another similar number of hours on practical lessons with a guide. Children at his age w

    4、ere not even allowed to dive. After the first expedition, Larrys later diving adventures only got better and better. There was never a dull moment. In his black and blue suit and with an oxygen tank fastened on his back, Larry dived from boats into the middle of the ocean. Dangerous areas did not pr

    5、event him from continuing his search. Sometimes, he was limited to a cage underwater but that did not bother him. At least, he was still able to take photographs of the underwater creatures. Larrys first expedition without his father was in the Cayman Islands. There were numerous diving spots in the

    6、 area and Larry was determined to visit all of them. Fortunately for him, a man offered to take him around the different spots for free. Larry did not even know what the time was, how many spots he dived into or how many photographs he had taken. The diving spots afforded such a wide array of fish a

    7、nd sea creatures that Larry saw more than thirty varieties of creatures. Larry looked at his daughter. She looked as excited as he had been when he was her age. He hoped she would be able to continue the family tradition. Already, she looked like she was much braver than Larry had been then. This wa

    8、s the key to a successful underwater expedition. 【文章大意】Larry带着他10岁大的女儿到海底探险, 并回顾了Larry自己在女儿这个年龄时他的父亲带他去海底探险的经历。他希望女儿能继承他的家族传统, 因为女儿有“勇敢”这一海底探险成功的关键要素。1. In what way was this expedition different for Larry? A. His daughter had grown up. B. He had become a famous diver. C. His father would dive with h

    9、im. D. His daughter would dive with him. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段第一、二句可知应选D。2. What can be inferred from Paragraph 2? A. Larry had some privileges. B. Larry liked the rented diving suits. C. Divers had to buy diving equipment. D. Ten-year-old children were permitted to dive. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段的“He had mad

    10、e an exception. . . Children at his age were not even allowed to dive. ”他这个年龄段的孩子是不准潜水的, 可知他得到了特权。3. Why did Larry have to stay in a cage underwater sometimes? A. To protect himself from danger. B. To dive into the deep water. C. To admire the underwater view. D. To take photos more conveniently. 【解

    11、析】选A。细节理解题。根据第三段“Dangerous areas did not prevent him from continuing his search. ”可知他待在笼子里是为了保护自己, 避免危险。4. What can be learned from the underlined sentence? A. Larry didnt wear a watch. B. Larry was not good at math. C. Larry had a poor memory. D. Larry enjoyed the adventure. 【解析】选D。句意猜测题。根据第四段“Ther

    12、e were numerous diving spots in the area and Larry was determined to visit all of them. Fortunately for him, a man offered to take him around the different spots for free. ”可知他到了许多地方, 非常喜爱冒险。BMany people believe sharks(鲨鱼)are dangerous and will always try to hurt or even kill humans. In fact, 94 per

    13、cent of the worlds 400 species are harmless to humans. A shark exhibition at the National Aquarium Baltimore, the US, proves this. Visitors can touch young sharks, see their eggs develop and watch a dozen different species swim smoothly around a huge tank. Most people fail to realize that shark atta

    14、cks dont happen very often. Humans are most likely to be killed by lightning than by a shark. And to make this point clear, the museum has set up a special touching pool for children. There, kids can learn, from an early age, not to fear sharks. They can watch them develop inside their eggs and feel

    15、 the skin of the older swimmers. “People fear what they dont know, ” said Nancy Hotchkiss, an organizer of the exhibition, which runs until December. “Sharks have been around for 400 million years and play an important role in the oceans food chain. We want people to discover that sharks are amazing

    16、 animals that need our respect and protection. ”A shocking 100 million sharks are special foods killed around the world by humans. A study published in January in the US magazine Science found that almost all recorded shark species have fallen by half in the past 8 to 15 years. Thousands of sharks a

    17、re hunted in Asia for special foods, such as shark fin(鱼翅)soup. And many others get caught in nets, while fishermen are hunting other fish. More than half of all sharks are smaller than one metre long. “Some fishing methods are actually cleaning out the ocean, ” said Dave Schofield, the manager of t

    18、he aquariums museum. “The fishermen throw them away like rubbish. ”It is a worrying situation and some areas have taken measures in place to protect these special fish. 【文章大意】美国举办了一场鲨鱼展让人们进一步了解鲨鱼并保护它们。5. The main purpose of the shark exhibition is to _. A. show how sharks are born and develop in the

    19、 oceanB. let people know more about sharks and protect themC. let children learn not to fear sharks from an early ageD. show how shark species have fallen in the past few years【解析】选B。主旨大意题。纵观全文可知, 文章就是让人们进一步了解鲨鱼并保护它们。6. In the last but one paragraph, the underlined word “them” refers to _. A. small

    20、sharksB. fishing boatsC. fishing netsD. fishing methods【解析】选A。词义猜测题。根据上下文信息可知“them”指的是小鲨鱼。7. What does Dave Schofield mean by saying “Some fishing methods are actually cleaning out the ocean”? A. Large sharks cannot be caught by some fishing methods. B. Only small sharks can be caught by some fishin

    21、g methods. C. The ocean is being made cleaner by some fishing methods. D. Too many sharks are being killed by some fishing methods. 【解析】选D。细节理解题。由倒数第二段内容, 可知D项正确。8. It can be inferred from the article that _. A. the writer is surprised to know sharks always hurt peopleB. the writer is happy to know

    22、sharks are harmless to peopleC. the writer is worried about the present situation of shark speciesD. the writer is pleased to know the ocean is becoming much cleaner【解析】选C。推理判断题。由全文可知, 作者的写作目的是保护鲨鱼, 写作态度是对乱杀鲨鱼现状的担忧。故C项正确。. 阅读填句(2020北京高二检测)Did you once make your friends angry or unhappy because of yo

    23、ur words? Are you having trouble getting people to reply to your requests? 1 Learn how to say things the right way with this great guide! Could you give me five minutes? vs Go away. 2 When youre busy and cant do anything else, just saying “Go away” is certainly not right. You can keep everyone happy

    24、 by saying “Could you give me five minutes? ”Excuse me. vs Move out of the way. Telling someone to “Move out of the way” is very impolite. The next time someone is in your way, saying “Excuse me” is a good idea. 3Im afraid I cant. vs No. 4 People will think it impolite to simply say “No”. The next t

    25、ime you have to refuse an invitation, youd better say, “Im afraid I cant. ”Would you mind. . . ? vs Stop it! Someone doing something you dont like, and perhaps being impolite. 5 To get the result you want, its not a good idea to shout “Stop talking on your phone in the cinema! ” and its a good choic

    26、e to ask them politely with the sentence, “Would you mind not using your phone in the cinema, please? ”A. Would you like them to stop? B. Would you mind explaining that again? C. It is difficult to deal with people who are angry at you. D. If so, maybe people think that your English isnt polite. E.

    27、It can often be difficult to refuse an invitation from a friend. F. It will get the result you want and there wont be any trouble! G. Youre really busy at work, but your workmate needs your help. 【文章大意】本文介绍了一些英语礼貌用语的表达。1. 【解析】选D。根据第一段可知, 你在向他人提出请求时遇到过困难吗? 如果是这样, 也许他们只是觉得你的英语表达不够礼貌, 下文将介绍一些礼貌用语的表达。2.

    28、 【解析】选G。G项“Youre really busy at work, but your workmate needs your help你正忙于工作, 而这时你的同事需要你的帮助”与下文中的“When youre busy and cant do anything else”相呼应。3. 【解析】选F。联系语境及上文中的“The next time someone is in your way, saying Excuse me is a good idea”可知, 下次遇到有人挡你道时你可以说“Excuse me(对不起, 借过)”, 这样既可以达到你想要的结果, 又不会引来任何麻烦。

    29、4. 【解析】选E。E项“It can often be difficult to refuse an invitation from a friend拒绝朋友的邀请不是一件容易的事”与下文中的“The next time you have to refuse an invitation”相呼应。5. 【解析】选A。根据语境及文中的“Someone doing something you dont like, and perhaps being impolite. ”及“To get the result you want, its not a good idea to shout Stop

    30、talking on your phone in the cinema! ”可知, 如果有人做了粗鲁无礼的事, 你会希望他们停止这么做吗? 阅读理解The “swim-with-dolphins” tourist industry is becoming more popular recently. After all, it can cost a large amount of money to have this kind of holiday experience. So tour operators try to place eager swimmers as near as poss

    31、ible to the dolphins by trying to predict where the dolphins will be. Research has shown that while dolphins can move away if they do not want to interact (交流) with human swimmers, they do not like it at all if the swimmers slip into the water directly on top of them or if humans are in their path o

    32、f travel. However, if swimmers enter the water to one side of them, the dolphins do not avoid the swimmers to the same extent. In all cases, the dolphins seem to have become more sensitive to the presence of the swimmers. For dolphins, swimming amongst or with humans is not necessarily a high priori

    33、ty. This study has shown that only 19% of any group of dolphins will participate in interaction. Young dolphins are the most likely to interact. It is believed that they see humans as “entertainment” and that the interaction is a new and unusual experience for them. It is frequently asked whether “s

    34、wim-with-dolphins” tourism should be discontinued. The advice is that dolphins should be given enough periods of time throughout the day when they are not exposed to tourism. Permitted interactions should not be too disturbing to the dolphins since there could be mothers and calves (幼崽) present in d

    35、olphin groups. There should also be educational campaigns about the creatures and what is likely to cause danger to them. It is not easy to explain to someone that they cannot fulfill their lifelong dreams because the dolphins are resting, or that a mother dolphin and calf are in the area. But if we

    36、 are to enjoy these remarkable animals and not just use them for our entertainment, then we must carefully monitor the “swim-with-dolphins” industry worldwide. 【文章大意】本文为说明文。“与海豚共游”这一旅游产业逐渐流行起来, 研究者们就海豚的行为以及应如何控制这一旅游产业对海豚造成的影响展开了调研。1. What makes “swim-with-dolphins” tourism popular? A. The local gove

    37、rnments encouragement. B. The improvement of peoples living standard. C. The increasing number of tourists. D. The high profits of the industry. 【解析】选D。推理判断题。根据第一段中的“After all, it can cost a large amount of money to have this kind of holiday experience”可知, 这样的旅游花费不菲, 言外之意就是其中的利益也不小。所以这个旅游产业越发流行的原因是其

    38、高利润。2. Why are young dolphins more likely to swim with humans? A. They do this out of curiosity. B. They like humans better. C. They are less sensitive. D. They prefer new things by nature. 【解析】选A。推理判断题。根据第三段中的“Young dolphins are the most likely to interact. It is believed that they see humans as en

    39、tertainment and that the interaction is a new and unusual experience for them”可知, 人们认为小海豚把人类当成它们的娱乐, 把这种互动看成一种新奇且不寻常的经历。即出于好奇, 小海豚更可能与人类一起游泳。3. What does the author suggest the “swim-with-dolphins” industry do in Paragraph 4? A. Avoid interaction with young dolphins. B. Strictly limit the expansion

    40、of the industry. C. Make people know the hidden threat to dolphins. D. Expose dolphins to tourists only in the daytime. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段中的“There should also be educational campaigns about the creatures and what is likely to cause danger to them”可知, 应该举办一些关于海豚以及可能对它们造成危害的事情这类话题的教育活动。因此, 让公众了解可能给海豚带

    41、来的潜在威胁是减小对海豚造成消极影响的办法之一, 故选C项。4. What can be inferred from the last sentence of the passage? A. The industry has been a hot topic worldwide. B. The industry aims to bring happiness to humans. C. The industry enables humans to swim with dolphins. D. The industry will harm dolphins without proper control. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段的最后一句话可知, 如果我们希望欣赏这些奇异的动物, 而不仅仅把它们当成我们的玩物, 那么我们必须要在全世界范围内谨慎地监控这项“与海豚共游”的旅游产业。由此可推断出, 如果没有适当的控制, 这一旅游业将会给海豚带来消极的影响。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高中英语 阅读素养提升(三)Unit 3 Under the sea(含解析)新人教版选修7.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454455.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1