2021 2022版新教材高中英语 Unit 3 On the move Period 3 Developing ideas测评(含解析)外研版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 2022版新教材高中英语 Unit On the move Period Developing ideas测评含解析外研版必修第二册 2022 新
- 资源描述:
-
1、Period 3Developing ideas.单句语法填空1.A persuasive salesperson can persuade the potential buyer (make) a purchase on the spot soon.【解析】to make。句意:一个有说服力的销售人员可以说服潜在的买家立即购买。persuade sb. to do sth.是固定搭配,意为“说服某人做某事”。2.(2020新高考全国卷)Jennifer is a first-generation graduate and an (inspire) to her familyand thats
2、 pretty powerful.【解析】inspiration。句意:詹妮弗是第一代毕业生,这对她的家庭来说是一种激励这是非常强大的。所填单词由冠词an修饰,应该用名词形式。3.As a result,these endangered animals may even die .【解析】out。句意:因此,这些濒危动物甚至可能会灭绝。 die out “消失,灭绝”。4.He was one of the most (power) men in Bohemia.【解析】powerful。句意:他是波希米亚最有权力的人之一。修饰名词men,应该用power的形容词形式。5.The actor
3、will hold a party in (respond) to the news.【解析】response。句意:这位演员将举办一场聚会,对这个消息作出回应。response是respond的名词形式,in response to “回应”,是固定短语。6.The son,as well as his parents,(want) to go there tomorrow.【解析】wants。句意:儿子和他的父母都想去那里。as well as “也,还有”,连接并列主语时,谓语坚持就远原则,故本句主语是The son,是单数形式;根据时间状语tomorrow,且want一般不用于将来时,
4、故填wants。7.The man failed (persuade) his wife to go with him.【解析】to persuade。句意:那人没能说服他的妻子和他一起去。fail to do “没能做,做失败”。8.People are confused about all the different(label) on food these days.【解析】labels。句意:人们如今被那些五花八门的食物标签搞得稀里糊涂。可数名词label被形容词different修饰,应该用复数形式。9.Carrying such a heavy bag, I was very ea
5、sy to get (sweat).【解析】sweaty。句意:背这样重的背包,让我很快就汗流浃背。sweat是名词,“汗水”,get在本句中是系动词,意为“变得”,其后应该跟形容词。10. world champion has only had two defeats in 20 fights.【解析】The。句意:这位世界冠军在二十场拳击赛中只败过两场。champion“冠军”,本句表示特指,要用定冠词。.选词填空break down,get in touch with,die out ,around the corner,break out,in turn,as well as,come
6、 across,raise money,fall in love with1.The purpose of the activity was to for medical supplies.【解析】raise money。句意:那次活动是为了筹集资金购买医疗物资。raise money“筹集资金”。2.The other day Ia friend in the street.【解析】came across。句意:前几天我在街上遇见了一位朋友。come across“偶遇,不期而遇”。3.This brief article will let you know why you have bad
7、 habits how you can break those bad habits.【解析】as well as。句意:这篇简洁的文章会让你知道,为什么你会有坏习惯,同时也让你知道如何打破那些坏习惯。 as well as“也,除了还”。4.We the car at first sight.【解析】fell in love with。句意:我们第一眼看到这辆车就喜欢上了它。fall in love with“喜欢,爱上”。5.The dark clouds suggest a heavy rain is.【解析】around the corner。句意:乌云预示着一场大雨即将来临。arou
8、nd the corner “即将来临”。6.He attempted to his classmates after graduation but without success.【解析】get in touch with。句意:他试图在毕业后与同学们取得联系,但没有成功。get in touch with“与取得联系”。7.If these animals and plants ,we will never see them again.【解析】die out。句意:如果这些动植物灭绝了,我们就再也见不到它们了。die out“消失,灭绝”。8.As is known to us,Worl
9、d War I in 1914.【解析】broke out。句意:众所周知,第一次世界大战爆发于1914年。break out“爆发,发生”。9.Travel will make you experience a different life, and make you well-rounded.【解析】in turn。句意:旅行会让你体验不同的生活,反过来又让你全面发展。in turn “反过来,依次”。10.If you carry on working like that, youll sooner or later.【解析】break down。句意:如果你继续那样工作,你迟早会崩溃的
10、。 break down“出故障,崩溃”。.根据提示补全句子1.当到达故宫时,我们发现很多人在排队等候买票。(现在分词作宾语补足语)When we arrived at the Forbidden City, we to buy tickets.【解析】saw so many people waiting in line。see sb.doing sth.“看到某人在做某事”,现在分词作宾语补足语。2.不要回复任何询问你个人信息的电子邮件。(现在分词作定语)Dont answer any e-mail .【解析】asking for your personal information。现在分词
11、作定语,修饰名词e-mail。3.一旦你理解了这些定律,物理就不难学了。(be+adj.+to do)Physics once you understand the rules.【解析】is easy to learn。be+adj.+to do表示事物的性质、特征等,常用主动形式表示被动含义。4.进入院子,我看到它覆盖着许多落叶。(过去分词作宾语补足语)Entering the yard,I lots of fallen leaves.【解析】saw it covered with。院子被落叶所覆盖,表示被动,用过去分词作宾语补足语。5.你准备参加下周举行的会议吗? (不定式作定语)Are
12、you going to the conference ?【解析】to be held next week。动词不定式作定语修饰名词conference,会议将于下周举行,表示将来、被动含义,应该用不定式的被动形式。 .语法填空Walking is the UKs most popular sport.It has an 1 (interest) history.In April 1932, 400 people 2 (leave) Manchester and Sheffield in Northern England to walk across Kinder Scout in the P
13、ennines.They fought against the fact 3 only rich people, 4 went there to kill birds, could visit this beautiful area.Because of the walk, National Parks in England and Wales finally began in 1949, as well as the Pennines Way, one of twenty long and 5 (wonder) paths.You dont have to walk the whole wa
14、y if you are on one of the long paths.And there 6 (be) a great number of shorter paths for you to choose.But there are a few basic 7 (rule) you should follow.Dont drop paper and plastic; close gates after you; keep dogs on a lead (绳索) if there are farm animals in the area; stay on the path.Also, rem
15、ember that British weather can change very quickly,8 (especial) in the hilly north and west of the country.If you are in Wales, Scotland 9 the north of England, carry plenty of food and water, as well as warm clothes.National Parks and footpaths are the best way 10 (enjoy) it.1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.【语
16、篇概述】本文是一篇说明文。文章介绍了英国最受欢迎的运动散步,以及散步的一些注意事项。1.【解析】interesting。考查形容词。此处修饰名词history应用形容词,故填interesting。2.【解析】left。考查动词时态。根据时间状语In April 1932可知,此处用一般过去时。故填left。3.【解析】that。考查同位语从句。分析句式可知,the fact后面是同位语从句,从句成分及语意完整,故填that。4.【解析】who。考查定语从句。此处为非限制性定语从句,先行词people指人,且从句中缺主语,故填who。5.【解析】wonderful。考查形容词。此处修饰名词pa
17、ths,应用形容词。故填wonderful。6.【解析】are。考查主谓一致。There be句型中be动词的单复数由最近的名词决定,根据a great number of shorter paths可知,谓语动词应该用复数。故填are。7.【解析】rules。考查名词的数。rule为可数名词,根据前面的a few可知,此处应该用复数形式。故填rules。8.【解析】especially。考查副词。此处是副词修饰介词短语in the hilly north,故填especially。9.【解析】or。考查连词。句意:如果你在威尔士、苏格兰或英格兰北部,多带些食物和水以及暖和的衣服。此处为选择关
18、系。故填or。10.【解析】to enjoy。考查非谓语动词。the way to do sth.“做某事的方法”。故填to enjoy。.阅读理解话题体裁词数建议用时跑步的好处说明文3007分钟We all know that exercise is good for our health, but some kinds of exercise may be better than others.Running, for example, may help to protect against heart disease and other health problems.Running m
19、ay also help you live longer.Researchers say it is not important how far you run.It also does not matter how fast or even how often you run.As advertisements for the running shoes Nike say, “Just do it.”Recently, researchers studied more than 55,000 adults.About one-fourth of the adults reported run
20、ning regularly.The study found these runners were considerably less likely than non-runners to die of any form of disease, including heart disease.In fact, the runners usually lived three years longer than the non-runners.This study lasted 15 years.During that time, more than 3,400 of the individual
21、s died.About 1,200 of the deaths were linked to heart disease, a heart attack or a stroke.Compared to non-runners, runners showed 30 percent lower risk of death by any causes.Also, runners compared to non-runners showed 45 percent lower risk of death by cardiovascular(心血管的) disease.The runners in th
22、e study ran between 10 and 16 kilometers per hour.Slower runners, and those who only ran once or twice a week, were helped nearly as much as those who ran faster and further.Researchers looked at the running over time and found that persistent runnersover six yearsshowed the biggest benefits.To stay
23、 healthy, doctors suggest that adults up to age 65 do 150 minutes of moderate(适度的) exercise every week.They say these individuals need 75 minutes of energetic exercise, like running, every week for good health.【语篇概述】本文是一篇说明文。文章介绍了跑步的好处,它有助于减少心血管疾病的发生,延长人的寿命。你若想长寿,那就跑步吧!1.For running, the most import
24、ant is that you should.A.do it at a certain timeB.keep it and never give it upC.make it an everyday activityD.do it for a certain distance at a time【解析】选B。细节理解题。由第二段可知,跑步的距离、速度和频率都不重要,重要的是要去跑。故选B。2.What have the researchers discovered?A.How fast and how often one runs matter a lot.B.Over one-third o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-454938.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
