2021-2022年新教材高中英语 UNIT 2 LOOKING INTO THE FUTURE 单元加餐练(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022年新教材高中英语 UNIT LOOKING INTO THE FUTURE 单元加餐练含解析新人教版选择性必修第一册 2021 2022 新教材 高中英语 单元 加餐 解析 新人
- 资源描述:
-
1、UNIT 2 单元加餐练(二).阅读理解Some people are pessimistic (悲观的) when they think about the future.They say that, a hundred years from now, we will have used most of the earths resources.We will have polluted our seas badly, and be unable to eat fish from them.We will have made the air so dirty that we will nee
2、d to wear masks.The worlds population will have doubled, and we will have used all the countryside for housing;there will be no farmland left.Other people believe that man adapts very easily.They have a different idea of the future.How, in their views, will people be living in a hundred years time?O
3、ne architect (建筑师) believes that man will move off the land.He suggests that the city of the future will be a huge,pyramidshaped (金字塔形的) building, which will be floating on the surface of the sea.About 5,000 families will be living there, and the building will contain shops and schools as well as ho
4、mes.By living on the sea, we will give farmers more land to grow crops.As for oil,people will no longer need it: we will be heating our homes with power from the sun.And we will not be short of minerals, because there are plenty under our oceans.At the moment, we do not have the technology to get th
5、em out.But, in a hundred years time, the optimists say, the new sea cities will be using these resources.What will be in the shops in the year 3000? What will people be wearing? How will people be traveling?Scientists who make predictions about the future suggest that, by the year 3000, shops will n
6、o longer exist.Computers will have replaced them, and people will order goods from home.People will be wearing very light, thin clothes.By this time, scientists will have invented a fabric(织物) that keeps us cool in hot weather and warm in cold weather.As for travel, the experts say that most people
7、will be using public transport.Electric cars will be traveling through the streets day and night.Anybody will be able to stop one and use it.What an interesting picture!Unfortunately, we will not be there to see if these predictions come true.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了人们对未来生活的不同看法以及预测。1Pessimists believe
8、 that in the future Athe seas and oceans will be full of housesBwell have used up all the resourcesCwe will not have enough fish to eat from the seasDwe will have polluted the air so badly that it will be impossible for us to breathe freely解析:选D细节理解题。由第一段第四句“We will have made .to wear masks.”可知,悲观的人
9、认为一百年之后,因为空气受到严重污染,人们必须要戴着面具,故D项正确。2Optimists suggest that in the future Aall the land will be too polluted to be cropped onBpyramids will be most commonlyused housesCpeople will be using the power from the sun instead of oilDwe will be short of materials even though we get them from under the ocean
10、s解析:选C细节理解题。由第四段第一句可知,人们将不再使用石油,而是利用太阳能来取暖。其他选项与原文不符。3Scientists have made the predictions EXCEPT Aelectric cars will be going along the streets continuouslyBthe resources under the oceans will never be used upCpeople will order goods from homeDpeople wont suffer from cold any longer解析:选B细节理解题。文章最后四
11、段是科学家的预测。倒数第二段第二句提到日夜运作的电车;倒数第四段末句提到人们将在家中订购物品;倒数第三段末句提到新发明的织物会使我们觉得冬暖夏凉;只有B项不是科学家的预测。.完形填空According to schedule, it would start tomorrow, but I was not looking forward to it.My dad tried to 1 me that everything would be fine.But I didnt 2 him.However, there was no way he was going to change his 3 ;
12、 I must go to the girls basketball team tryouts (选拔赛).The next morning my dad said, “Todays the day!” As he 4 me to the school gymnasium, I could feel my heart beating against my shirt.I got out of the car slowly.The longest three hours of my life 5 Sure enough, it seemed like these three 6 lasted a
13、 week.I decided 7 I didnt want to be there, I would give my best effort.Once I let my 8 feelings go, my determination 9 A week later I received the following 10 : I made the team.But the 11 of the next three months seemed overwhelming (令人不知所措的).I thought of the challenging season and 12 how it would
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-458588.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
消化系统疾病练习试卷3.pdf
