2021-2022年新教材高中英语 UNIT 2 LOOKING INTO THE FUTUREE Section Ⅰ Reading and Thinking检测(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022年新教材高中英语 UNIT LOOKING INTO THE FUTUREE Section Reading and Thinking检测含解析新人教版选择性必修第一册 2021
- 资源描述:
-
1、UNIT 2 课下题型练(一)Reading and Thinking.阅读理解AFour of the Worlds Best Futurists(未来学家)Kevin KellyKevin Kelly is an author.His 1994 publication, Out of Control, discusses a future where machines and systems are so complex as to be indistinguished(难区分的) from living things.His latest book What Technology Wan
2、ts suggests that technology is not just a mixture of wires and metals but a living thing that has its own need.The book looks out through the eyes of this global technological system to discover what it wants.Dr Michio KakuDr Michio Kaku is a professor of theoretical physics at the City University o
3、f New York and author of The Future of the Mind and Physics of the Future.In The Future of the Mind, he explores the frontier of neuroscience.He predicts that one day we will be able to upload the human brain into a computer.In Physics of the Future, he predicts that glasses and contact lenses will
4、be connected to the Internet and cars will become driverless with the power of the GPS system.David BrinScience fiction author and scientist, David Brin has received awards.In 1998, he won the Freedom of Speech Award for The Transparence Society.The book concerns threats to personal affairs and open
5、ness in the information age.In a world where the police monitor public places 24 hours a day with cameras and some credit companies can sell peoples financial details to anyone willing to pay, Brin warns that surveillance (监控) technology will be used by too few people in the future.He argues that th
6、e tables should be turned and the public should have access to information like who is buying financial details from credit companies.Dr Ray KurzweilDr Ray Kurzweil is the main inventor of the first printtospeech reading machine for the blind.He is the director of artificial intelligence development
7、 at Google.Over the past 25 years, a number of his predictions have come true.In 1990, he predicted a computer would defeat a human at chess by 1998.He predicts that by the 2020s, most diseases will go away and selfdriving cars begin to take over the roads.语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了四位未来学家以及他们的贡献。1Whose boo
8、k is discussing about machines and systems in the future?AKevin Kellys.BDr Michio Kakus.CDavid Brins. DDr Ray Kurzweils.解析:选A细节理解题。根据Kevin Kelly部分中的第一段可知,他在1994年出版的失控一书中探讨了一个未来的世界,在这个世界里,机器和系统是如此复杂,以至于无法与生物区分开来。由此可知,Kevin Kelly的书讨论了未来的机器和系统,故选A。2Which of the following books won the Freedom of Speech
9、 Award?AOut of Control.BThe Future of the Mind.CPhysics of the Future.DThe Transparence Society.解析:选D细节理解题。根据David Brin部分中的“In 1998, he won the Freedom of Speech Award for The Transparence Society.”可知,1998年,他因The Transparence Society获得“言论自由奖”,故选D。3Whats Dr Ray Kurzweils attitude towards his predicti
10、on of the 2020s?ACautious. BOptimistic.CDoubtful. DDisapproving.解析:选B观点态度题。根据Dr Ray Kurzweil部分中的最后一句可知,他预测,到21世纪20年代,大多数疾病将会被治愈,自动驾驶汽车将开始占领道路。由此推知,Ray Kurzweil博士对21世纪20年代的预测持乐观态度,故选B。BThese are some ideas that some people have come up with about what the life will be like in the year 2500.We will ha
11、ve established a base on the moon.School kids can take field trips to the moon weekly.We will have found cures (疗法) for AIDS and cancer.The war will have ended and peace flows freely through the land.Kids will learn more and be smarter than ever before!History will be the main subject at school.Cafe
12、teria(自助餐厅) food will be delicious!You just walk up to a machine, stick out your tongue, and it will scan your taste buds (味蕾) to see what you want to eat.KristenHere I am in the wonderful year of 2500 and life is so easy.I work in a pet store and it is so hard!I have to wake up at midnight every da
13、y and fly my car to the store.It takes so long to get there.It takes me 20 seconds to get to the store in Mississippi from my home in Florida!At work, I have to push 5 buttons and then I go home.It takes 2 seconds and that is like forever.MorganIn the year 2500, I think we will have invented cars th
14、at run on things we dont need like garbage.Tail gas will smell like whatever you like such as chocolate.I also predict that buildings will be able to go into a different dimension(维度) so your car wont hit them.The cars in 2500 dont fly, for we havent got that technology yet, but they can hover(盘旋) u
15、p to seven feet.These cars are made for speed!CarlyInstead of cars, we may have hovering devices that float around.We could also have electric cars instead of gaspowered cars.Food might be more healthy.What I believe is that the environment will change the most.The environmental changes will also de
16、termine many other changes.If more people try to help the environment, then perhaps in 2500 we will have more forests and wildlife.If people wont help the environment, then we will have no forests and little wildlife left.Roberta语篇解读:本文是一篇说明文。2500年的生活会是什么样子呢?人们对它展开了丰富的想象。4According to Kristen, what
17、will happen in 2500?AEnglish will be the main subject at school.BStudents will go to the moon every week.CCafeteria will replace other restaurants.DAIDS and cancer will disappear.解析:选B细节理解题。根据文章中克里斯滕所说的话“School kids can take field trips to the moon weekly.”可知,B项为正确答案。5Morgan thinks his work in the p
18、et store is Adifficult BmeaninglessCimportant Deasy解析:选D推理判断题。文章中摩根对他工作的具体描述使用的是反语,他真实的意思是“这份工作太轻松了”。他的第一句话也是对该意思的提示,故选D项。6Who mainly tells the reader of the cars in 2500?AKristen. BMorgan.CCarly. DRoberta.解析:选C细节理解题。根据文章中卡力所说的那段话可知,他主要谈到的是2500年的汽车,包括汽车的燃料、废气及功能等,故选C项。7Roberta thinks that in 2500 At
19、he environment will have changed a lotBthere will be more wildlife and forestsCthe environment will be seriously damagedDcars will run on solar power and electricity解析:选A细节理解题。根据文章中罗伯塔所说的那段话可知,她所坚信的是环境一定会变化很大,或往好的方面变化,或往坏的方面变化。故选A。CFrom selfdriving cars to carebots for elderly people, rapid developm
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-458591.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018-2019学年高中语文苏教版必修二课件:第4章 祝福 .ppt
