2021-2022年新教材高中英语 UNIT 3 Back to the past 单元综合检测(含解析)译林版选择必修性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022年新教材高中英语 UNIT Back to the past 单元综合检测含解析译林版选择必修性必修第三册 2021 2022 新教材 高中英语 单元 综合 检测 解析 译林版 选择
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AFoods of the FutureWe asked young scientists to write an advertisement that answers this question:How will food options,food availability,and individuals food choices change in the future?A selection of their sugges
2、ted marketing campaigns is below.Read previous NextGen Voices survey results at http:/science.sciencemag.org/collection/nextgenvoices. Jennifer SillsPersonalized Meal PlansSend us your DNA,and we will predict your food preferences! Receive your personalized food basket,with a daybyday diet program.W
3、e will send you full meals and personalized smoothies (水果奶昔) based on your genetic taste tendency.Ada Gabriela BlidnerTwitter:adagbbFresh FruitIf you miss sweet temperate fruits,welcome to our Moon Farm.Our fruit trees are planted in hybridsoil and artificial air that reproduce Earths environment fr
4、om 5000 years ago.Pick fruits with your family or ship to your doorstep with MoonEx.Freshness guaranteed.Yongsheng JiEmail:jiyongshengkeyMeatOur steaks are sourced from natural grasslands,where cattle now fill the ecological roles.With FoodFootprint feeding system,we enhance natural grazing (放牧) to
5、improve animal growth effectively while minimizing methane production and water consumption.At only $219.00/kg (including carbon taxes and ecological taxes),our steaks are affordable for the whole family.Falko BuschkeEmail:falko.buschke【语篇解读】本文是一篇应用文。文章介绍了未来食物选择的几个营销活动,以供人们做出选择。1Which of the followi
6、ng needs you to provide the information of your genes?AMeat.BFresh Fruit.CNextGen Voices.DPersonalized Meal Plans.D细节理解题。根据Personalized Meal Plans中的“Send us your DNA,and we will predict your food preferences!”可知,这个营销活动需要你发送自己的DNA,然后其根据DNA信息将预测出你的食物偏好。故选D。2Who should you contact if you want to have f
7、un with your family?AJennifer Sills.BYongsheng Ji.CFalko Buschke.DAda Gabriela Blidner.B细节理解题。根据第三段中的“Pick fruits with your family.Yongsheng Ji”可知,你可以与家人一起享受采摘水果的快乐。该营销活动提供的联系人是Yongsheng Ji。故选B。3Which of the following best describes the steaks in Meat?AFresh.BGreen.CExpensive.DPersonalized.B推理判断题。根据
8、最后一段中的“Our steaks are sourced from natural grasslands,where cattle now fill the ecological roles.”可知,这个营销活动的牛排来自天然草原,那里的牛吃着原生态的草。由此可知,在天然草原长大的牛吃的是没有污染的草,因此牛排是绿色无污染的。故选B。BWhy do you go to the library?For books,yesbut you like books because they tell stories.You hope to get lost in a story or be trans
9、ported into someone elses life.At one type of library you can do just thateven though theres not a single book.At a Human Library,instead of books,you can “borrow” people.People with unique life stories volunteer to be the “books.” For a certain amount of time,you can ask them questions and listen t
10、o their stories,which are as fascinating as any you can find in a book.(If you attend,be sure to review the habits that make you a good listener.) Many of the stories have to do with some kind of depressing topic.You can speak with a refugee,a soldier suffering from PTSD(创伤后遗症),a homeless person and
11、 a woman living with HIV.The Human Library encourages people to take time to truly get to know and learn from someone they might otherwise make a snap judgement about.According to its website,the Human Library is “a place where difficult questions are expected,appreciated and answered.”The Human Lib
12、rary Organization came to be in Copenhagen,Denmark in 2000.Romni Abergel and his colleagues hosted a fourday event during a major Northern European festival.After the success of this event,Abergel founded the Human Library Organization,hoping to raise awareness among youth about depression,which has
13、 been growing ever since.Though there are a few permanent human libraries,most arent places at all,but events.Though many do take place at physical libraries,you dont need a library cardanyone can come and be part of the experience.There have been human library events all over the globe,in universit
14、ies and in pubs,from Chicago to Tunis to Edinburgh to San Antonio.Check out the organizations Facebook page to see when the Human Library might be arriving near you.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了人类图书馆。在人类图书馆里,人们借的不是书本,而是“借”人。4What shall we do before going to the Human Library?ABring a book.BGet a library ca
15、rd.CMake an appointment.DGo over some listening habits.D细节理解题。根据第二段中的“ If you attend,be sure to review the habits that make you a good listener.(如果你要参加,一定要复习使你成为一个好听众的习惯。)”故选D项。5What does the underlined word “snap” in Paragraph 2 mean?ATrue.BQuick.CWrong.DObvious.B词义猜测题。根据第二段中的“The Human Library enc
16、ourages people to take time to truly get to know and learn from someone they might otherwise make a snap judgement about.”可知, 人类图书馆鼓励人们花时间去真正了解和学习,否则他们可能会对某人做出仓促的判断。take time to为固定短语,表示“慢慢地做某事”。根据otherwise(否则的话),表示前后两句是相反的,因此与“慢慢地做某事(take time )”的相反的则是快速的。分析选项可知B项(Quick快的)。6Why did Ronmi Abergel fou
17、nd the Human Library Organization?AHe expected to answer different questions.BHe successfully held an event in Northern Europe.CHe wanted young people to pay attention to depression.DHe had set up the Human Libraries all over the world.C推理判断题。根据第三段中的“Abergel founded the Human Library Organization,ho
18、ping to raise awareness among youth about depression,which has been growing ever since” Abergel成立了人类图书馆组织,希望提高青年对抑郁症的意识,从而不断成长。由此判断出Ronmi Abergel建立图书馆的目的就是想让年轻人关注抑郁。故选C项。7What is the best title for the text?A“Borrow” People Instead of BooksBHuman Library OrganizationCHuman Library Is Near YouDA Libr
19、ary in DenmarkA标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了人类图书馆,人们在人类图书馆里,借的不是书本,而是“借”人。这些有着独特生活经历的人自愿成为“书”,在一定的时间内,你可以问他们问题,听他们的故事,这些故事和你在书中所能找到的一样引人入胜。分析选项可知A项“ 人类图书馆”为短文最佳标题,故选A项。CUnder the cold clear water of Lake Huron,researchers have found a fiveandahalffootlong piece of wood that is 8,900 years old.The wood,which
20、is tapered (使成锥形) on one side in a way that looks deliberate,may provide important clues to a mysterious period in North American prehistory.“This was the stage when humans gradually shifted from hunting large animals to fishing,gathering and agriculture,”said anthropologist John OShea.“But because
21、most of the places in this area that prehistoric people lived in are now under water,we dont have good evidence of this important shift itself.We just have clues from before and after the change.”With support from the National Science Foundation (NSF) and the National Oceanic and Atmospheric Adminis
22、tration (NOAA),OShea and his colleague Guy Meadows began exploring the area several years ago.In 2009 they reported finding a series of stone features that they believe were “drive lanes” used by ancient Indian hunters.Since that discovery,OShea and Meadows have worked on identifying human campsites
23、,which are typically located away from hunting areas.On their 25foot boat,the researchers first spotted the ancient wood object using a small piece of equipment with a camera.Then a team of divers including OShea went down about 100 feet to get it.The woods age has now been fixed by means of carbon
24、dating.It is currently undergoing more detailed analyses to determine whether there has been human modification,which visual examination suggests.“The first thing you notice is that it appears to have been shaped with a rounded base and a pointed tip,”OShea said.“It must have been created.It looks l
25、ike it might have been used as a tent pole or a pole to hang meat.”In addition to the wood,the researchers have collected many other samples from the bottom of the lake.OShea and his colleagues will need to wait for calmer weather before they can resume their search for evidence of human life under
26、the great lake.【语篇解读】本文是一篇说明文。文中提及的考古学家们的新发现有望印证远古人类从游猎文明到农耕文明的转变。8During the mysterious period mentioned in the passage,the Lake Huron area Awas deserted by ancient IndiansBwitnessed the start of agricultureCwas taken up by large animalsDbegan to be covered by waterB推理判断题。从第一、二段中的“.may provide impo
27、rtant clues to a mysterious period in North American prehistory .when humans gradually shifted from hunting large animals to fishing,gathering and agriculture”可知,B项正确。9Which of the following statements is NOT true?AThe findings of John OShea and his colleagues may prove a previous theory.BThe effort
28、 that John OShea and Meadows made before 2010 was meaningless.CSome equipment was used to support the discovery.DJohn OShea and his colleagues didnt draw the final conclusion from visual examination.B细节理解题。从第三段的“In 2009 they reported finding a series of stone features that they believe were drive la
29、nes used by ancient Indian hunters.”可知,John OShea和Meadows 之前的研究也是有成效的。10Whats the fourth paragraph mainly about?AHow the wood was found.BWhy the wood is important.CPreparations that were made for the discovery of the wood.DConclusions the experts have made from the discovery of the wood.A段落大意题。本段主要交
30、代了 John OShea 和同事们从何时开始、使用何种方法找到了这块木头。11What do we know about the future plan of John OShea and his colleagues?AThey will explore another lake soon.BThey will study the weather around Lake Huron.CThey will have a long holiday before going back to work.DThey will continue to explore Lake Huron.D细节理解题
31、。从最后一段的“OShea and his colleagues will need to wait for calmer weather before they can resume their search for evidence of human life under the great lake.”可知,D项正确。DWhile we know that language first appeared among Homo sapiens (智人) somewhere thousands of years ago,the secret to how language evolved i
32、s still unknown,and mainstream theories fall into two distinctly different camps.One widely held theory is that language came about as an evolutionary adaptation.That was where the idea of natural selection came into play,which was the belief that the specific physical features of a population made
33、that population more likely to survive its environment,like the turtle and its shell.On one hand,humans needed to communicate with each other in order to hunt,farm and defend themselves successfully from the surrounding severe environment.Being able to communicate by using language gave the human sp
34、ecies a distinct survival advantage.On the other hand,language was needed for social interaction,according to those who subscribed to the adaptation theory.In their paper “Natural Language and Natural Selection,” researchers Steven Pinker and Paul Bloom theorized that a series of calls or gestures e
35、volved over time into combinations,giving us complex communication,or language.As things became more complicated around them,humans needed a more complex system to convey information to one another.Early man saw a group of deer he wanted to hunt.He made a sound to his hunting partner that means “dee
36、r are nearby.” One day,a storm came in and the hunter noticed that thunder scared the deer away.As a result,the hunter went hungry until the storm passed.Over time,the same hunter also learned to recognize the warning signs for bad weatherdark skies and increased wind.Early man realized that when th
37、e sky darkened and the wind picked up,he needed to tell his hunting partner to speed up the pursuit of the deer.Therefore,he came up with a series of sounds that refer to both the deer and the bad weather.That series of sounds was the beginning of an evolutionary adaptation that eventually became la
38、nguage.As humans learned more about how to best survive,they developed a need to convey these survival methods to their population.To be brief,thats the adaptation theory.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了语言是如何进化的。12What is the text mainly about?AThe evolution of language.BThe paper on natural selection.CThe di
39、fferences between theories.DThe introduction to human reproduction.A主旨大意题。根据第一段“While we know that language first appeared among Homo sapiens somewhere thousands of years ago,the secret to how language evolved is still unknown,and mainstream theories fall into two distinctly different camps.”以及第二段中的
40、“One widely held theory is that language came about as an evolutionary adaptation.”可知,本文主要介绍了语言是如何进化的。故选A项。13Why are the turtle and its shell mentioned in Paragraph 2?ATo show the mystery of nature.BTo support the evolutionary adaptation.CTo stress the advantage of the turtles shell.DTo encourage pe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-458618.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
