2021高三统考人教英语一轮(经典版)课时作业:第一部分 BOOK6 UNIT4 GLOBAL WARMING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高三统考人教英语一轮经典版课时作业:第一部分 BOOK6 UNIT4 GLOBAL WARMING WORD版含解析 2021 三统 考人教 英语 一轮 经典 课时 作业 第一 部分 WORD
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家课时作业.完形填空(2019全国卷)Every year about 40,000 people attempt to climb Kilimanjaro, the highest mountain in Africa. They _1_ with them lots of waste. The _2_ might damage the beauty of the place. The glaciers (冰川) are disappearing, changing the _3_ of Kilimanjaro.Hearing these stories, Im
2、 _4_ about the placeother destinations are described as “purer” natural experiences.However, I soon _5_ that much has changed since the days of disturbing reports of _6_ among tons of rubbish. I find a _7_ mountain, with toilets at camps and along the paths. The environmental challenges are _8_ but
3、the efforts made by the Tanzania National Park Authority seem to be _9_.The best of a Kilimanjaro _10_, in my opinion, isnt reaching the top. Mountains are _11_ as spiritual places by many cultures. This _12_ is especially evident on Kilimanjaro as _13_ go through five ecosystems (生态系统) in the space
4、 of a few kilometers. At the base is a rainforest. It ends abruptly at 3,000 meters, _14_ lands of low growing plants. Further up, the weather _15_low clouds envelop the mountainsides, which are covered with thick grass. I _16_ twelve shades of green from where I stand. Above 4,000 meters is the hig
5、hland _17_:gravel (砾石), stones and rocks. _18_ you climb into an arcticlike zone with _19_ snow and the glaciers that may soon disappear.Does Kilimanjaro _20_ its reputation as a crowded mountain with lines of tourists ruining the atmosphere of peace? I found the opposite to be true.篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。
6、文章讲述了非洲乞力马扎罗山的环境污染以及当地机构努力治理之后环境的改观情况。1A.keepBmixCconnectDbring答案:D根据第一段第一句可知,每年大约有4万人试图攀登乞力马扎罗山,所以他们攀登的时候带来(bring)了很多垃圾。2A.storiesBbuildingsCcrowdsDreporters答案:C联系上文中的“about 40,000 people”可知,这些人群(crowds)有可能破坏这个地方的美。3A.positionBageCfaceDname答案:C联系上文中的“The glaciers are disappearing”可知,冰川的消失正在改变乞力马扎罗山
7、的面貌(face)。4A.silentBskepticalCseriousDcrazy答案:B联系下文“other destinations are described as purer natural experiences”可知,其他目的地被描述为“更纯粹的”自然体验,所以作者对乞力马扎罗山被严重破坏的报道表示怀疑(skeptical)。be skeptical about “对表示怀疑”。5A.discoverBargueCdecideDadvocate答案:A联系下文的“much has changed”可知,作者发现(discover)了乞力马扎罗山的变化。6A.equipmentB
8、grassCcampsDstones答案:C联系下文中的“with toilets at camps”可知,这里报道的是营地(camp)。7A.remoteBquietCtallDclean答案:D联系上文“However (然而)”及下文“with toilets at camps and along the paths”可推知,作者看到的是干净的(clean)山。8A.newBspecialCsignificantDnecessary答案:C上文提到乞力马扎罗山有众多游客,而且有很多垃圾,还有令人心烦的诸多报道,由此可知,这里面临的环境挑战是重大的(significant)。9A.payi
9、ng offBspreading outCblowing upDfading away答案:A联系前文的“with toilets at camps and along the paths”可知,坦桑尼亚国家公园管理局所做的努力似乎正在奏效(pay off)。spread out “展开”;blow up “爆炸”;fade away “逐渐消失”。10A.atmosphereBexperienceCexperimentDsight答案:B联系下文“reaching the top”可知,作者认为在乞力马扎罗山最好的爬山体验 (experience)并不是登顶。11A.studiedBobse
10、rvedCexploredDregarded答案:D联系空后的“by many cultures”可知,山在很多文化中被看作是(regard)灵魂之地,be regarded as “被看作是”。12A.viewBqualityCreasonDpurpose答案:A前一句指出山在很多文化中被看作灵魂之地,此空前有this限定,紧承前文,进一步陈述该看法(view)在乞力马扎罗山更体现得淋漓尽致,因为攀登者可在数公里的路程中穿越五种生态系统。13A.scientistsBclimbersClocalsDofficials答案:B联系上文的“Every year about 40,000 peop
11、le attempt to climb Kilimanjaro .”可知,爬山的人(climbers)可以经历五种生态系统。14A.holding on toBgoing back toCliving up toDgiving way to答案:D联系上文的“It ends abruptly at 3,000 meters”可知,热带雨林在3,000米处突然中止,取而代之的是生长着低矮植物的土地。give way to意为“被代替”,符合语境。hold on to “坚持”;go back to “回到”;live up to “不辜负”。15A.changesBclearsCimproves
12、Dpermits答案:A上文介绍了五种生态系统中的两种,再联系下文的“low clouds envelop the mountainsides”可知,在这里气候又发生了变化(change)。16A.matchBimagineCcountDadd答案:C联系空后的“twelve shades of green”可知,作者数出了(count)12种绿色。17A.villageBdesertCroadDlake答案:B联系冒号后的“gravel, stones and rocks”可知,4,000米以上是荒漠(desert)。18A.ObviouslyBEasilyCConsequentlyDFin
13、ally答案:D上文介绍了从山下到山上的五个生态系统,所以这里说最后(finally)爬到了一个像北极圈一样的区域。19A.permanentBlittleCfreshDartificial答案:A联系空前的“climb into an arcticlike zone”可知,攀登者到了一个像北极圈的地方,所以这里是指常年积雪。permanent意为“永久的,永恒的”,符合语境。20A.enjoyBdeserveCsaveDacquire答案:B联系下文的“I found the opposite to be true.”可知,作者在这里进行反问:乞力马扎罗山真的应得(deserve)游人如织,
14、破坏了其平和景象的拥挤山脉这一名声吗?deserve its reputation “担当起某种声誉”。.阅读理解(2019浙江高考)California has lost half its big trees since the 1930s, according to a study to be published Tuesday and climate change seems to be a major factor (因素)The number of trees larger than two feet across has declined by 50 percent on more
15、 than 46,000 square miles of California forests, the new study finds. No area was spared or unaffected, from the foggy northern coast to the Sierra Nevada Mountains to the San Gabriels above Los Angeles. In the Sierra high country, the number of big trees has fallen by more than 55 percent; in parts
16、 of southern California the decline was nearly 75 percent.Many factors contributed to the decline, said Patrick McIntyre, an ecologist who was the lead author of the study. Woodcutters targeted big trees. Housing development pushed into the woods. Aggressive wildfire control has left California fore
17、sts crowded with small trees that compete with big trees for resources (资源)But in comparing a study of California forests done in the 1920s and 1930s with another one between 2001 and 2010, McIntyre and his colleagues documented a widespread death of big trees that was evident even in wildlands prot
18、ected from woodcutting or development.The loss of big trees was greatest in areas where trees had suffered the greatest water shortage. The researchers figured out water stress with a computer model that calculated how much water trees were getting in comparison with how much they needed, taking int
19、o account such things as rainfall, air temperature, dampness of soil, and the timing of snowmelt (融雪)Since the 1930s, McIntyre said, the biggest factors driving up water stress in the state have been rising temperatures, which cause trees to lose more water to the air, and earlier snowmelt, which re
20、duces the water supply available to trees during the dry season.篇章导读:本文是一篇调查报告。调查表明,加利福尼亚州的大树变少了,而气候变化是其中的一个主要因素。1What is the second paragraph mainly about?AThe seriousness of bigtree loss in California.BThe increasing variety of California big trees.CThe distribution of big trees in California fore
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-458883.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
