分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 37

类型2021-2022新教材英语人教版必修第二册练习:模块终结性评价 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:459339
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:37
  • 大小:121KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022新教材英语人教版必修第二册练习:模块终结性评价 WORD版含解析 2021 2022 新教材 英语 人教版 必修 第二 练习 模块 终结 评价 WORD 解析
    资源描述:

    1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。模块终结性评价Units 15(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Where are we now? I can t tell what road this is. W: We re heading for

    2、the US, but we re still in Canada. And we re quite a long distance from Mexico. 1. Where are the two speakers? A. In Canada. B. In the US. C. In Mexico. 答案: AText 2W: What a fine day! Shall we go hiking this early spring morning? M: Mom won t let us. We have to take care of little Jenny after we fin

    3、ish our homework. 2. What s the relationship between the two speakers? A. Classmates. B. Friends. C. Brother and sister. 答案: CText 3W: Dad, I want to be a nurse when I grow up. M: A nurse? Your aunt has been a nurse for 20 years and she loves it. When your grandma wasn t well, she knew how to take c

    4、are of her. 3. What are the speakers mainly discussing? A. Careers. B. Health problems. C. Types of hospitals. 答案: AText 4W: I need to return these books today. Do you want to come with me? M: No. The downtown library doesn t open on Sundays. I d rather go tomorrow, so I can check some new books for

    5、 myself. 4. When does the man want to go to the library? A. On Saturday. B. On Sunday. C. On Monday. 答案: CText 5W: That is a beautiful painting, Jerry! Where did you buy it? M: Actually, I made it. I ve been taking art classes for the past year. W: Really? That s amazing! I had no idea you were so t

    6、alented. This looks like it was painted by a professional. 5. How does the woman respond to the man? A. She is disappointed. _B. She is impressed. C. She is indifferent. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟

    7、的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Check out my pet! He is a German shepherd. W: Aw! He s so cute! What s his name? M: I named him Luke after my favorite movie character, Luke Skywalker. W: Great name! I am surprised you didn t name him Harry after your favorite book character. M: He s really

    8、 fast, and that s why I named him Luke. If I had an older dog, I would name him Yoda. W: How old is he? M: Only four months old. 6. What is the dog s name? A. Harry. B. Yoda. C. Luke. 答案: C7. What is the dog like? A. Young and fast. B. Old and loyal. C. Big and scary. 答案: A听第7段材料, 回答第810题。Text 7W: B

    9、ye! Have a nice night. You won t play loud music, will you? You know I don t like parties in my house. M: Oh, no, Mrs White! Only Mozart, and maybe Vivaldi. W: And of course no alcoholic drinks either! M: No, certainly not. Only Coca-Cola. W: Good, well, I won t be back tonight. I m staying with my

    10、cousin. He s moving to Japan this Sunday. Goodbye, boys! M: See you in the morning, Mrs White! W: By the way, everybody must go home at 11 o clock. M: Oh, all right, bye. 8. What does the woman dislike? A. Parties in her house. B. Mozart. C. Coca-Cola. 答案: A9. What will the woman do tonight? A. Drin

    11、k some Coca-Cola. B. Stay with her cousin. C. Move to Japan. 答案: B10. When will the boys go home? A. At 11 o clock. B. In the morning. C. At 1 o clock. 答案: A听第8段材料, 回答第1113题。Text 8W: Professor, could you give me some suggestions about how to introduce myself before giving a speech? M: OKFirst, greet

    12、 the audience and then state your nameAs you say hello and give your name, remember to speak clearly and confidently. W: Should I speak as loudly as possible? M: Not exactly. It depends on the environment and the audience. You just need to make sure that your voice is loud enough to enable everyone

    13、to hear you. W: Thanks. And next? M: Share some relevant information about yourselfThe sort of information you share will depend on the audience and what you ll be talking about. W: I understand. M: And then, before you start the speech, thank your audience for being there. W: Thank you very much. I

    14、 have learned a lot from you. 11. What is the first thing the woman should do before giving a speech? A. Greeting the audience. B. Stating her name. C. Sharing some relevant information. 答案: A12. How should the woman speak when giving her name? A. Clearly and loudly. B. Clearly and confidently. C. C

    15、onfidently and loudly. 答案: B13. What may NOT help the woman decide on the sort of information she share? A. The audience. B. The subject. C. The environment. 答案: C听第9段材料, 回答第1417题。Text 9W: May I help you? M: Yes, madam. I d like to buy some flowers. W: Do you want to give them to your girlfriend? M:

    16、 No, to my wife. God knows that ladies like flowers. WToday is Valentine s Day. That must be why you want them. Just one day of the year. M: Not exactly. I get them for her birthday, and for all kinds of weird anniversaries. WBut not on April Fool s Day, right? MHa ha, right. Oh, and by the way, I w

    17、ant some more for my mother. Tomorrow is her birthday. W: How about these? Purple seems popular with mothers. M: Not with mine. Do you have any other color? W: How about blue or these green ones? They are fresh and bright. M: All rightI will take these green ones and go to the supermarket for some c

    18、hocolate. W: There is one just across from the bookstore. Here you are! Please come again. M: Thanks! Bye! 14. When will the man NOT buy flowers for his wife? A. On her birthday. B. On Valentine s Day. C. On April Fool s Day. 答案: C15. When is the man s mother s birthday? A. The day before Valentine

    19、s Day. B. On Valentine s Day. C. The day after Valentine s Day. 答案: C16. What color does the man choose for his mother? A. Blue. B. Green. C. Purple. 答案: B17. Where is the man going next? A. A bookstore. B. A supermarket. C. Another flower store. 答案: B听第10段材料, 回答第1820题。Text 10W: Have you all heard a

    20、bout the White House? Today we re going to talk about the building that symbolizes the USA. Mr Green, please. M: The White House is one of the most recognizable structures in the world. You can t say you ve been to Washington D. C. if you haven t seen the White House. Not every American president li

    21、ves there. Though the Executive Mansion was begun in 1792 under the direction of George Washington, the structure was not completed until 1800, so ironically Washington never called it home. The White House is open to the public on weekdays from 10 am until noonThe building was torched by British tr

    22、oops in 1814, during the War of 1812, and the structural damage caused by the fire was repaired, but the sandstone walls outside were still black from the fire. The walls were then painted white, giving birth to the name the building now goes by. An act of Congress made it the official name in 1920.

    23、 Every President has left his mark upon the White House, with Thomas Jefferson adding grass to the east and west wingsAndrew Jackson installing running water, and Harry Truman adding a porch. Bill Clinton s addition to the White House was an indoor track. 18. When was the White House completed? A. I

    24、n 1792. B. In 1800. C. In 1902. 答案: B19. Which country damaged the White House? A. France. B. Germany. C. England. 答案: C20. What did Andrew Jackson do for the White House? A. Adding grass. B. Installing running water. C. Adding a porch. 答案: B第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每

    25、题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2021乐山高一检测)COVID-19 has brought a great deal of trouble for all of us since March 2020. During this time, mobile phones have been the solution for the boredom and restlessness caused from staying indoors. The most downloaded apps on play store 2020 are: TikTokTikTok was the

    26、most downloaded app. With over 111. 9 million downloads, TikTok has seen a huge growth in 2020, twice more than what it got in 2019. 20% of its total downloads were from India and around 9. 3% of the total downloads were in the US. ZoomZoom was the second most installed app in the overall downloads

    27、category. With nearly 94. 6 million installs, Zoom is the most used app for online meetings and virtual classrooms. 17% of its downloads were in the US and India. Offices and educational institutes were shut down and to continue working and studying from home, people relied heavily on Zoom for video

    28、 conferencing and calling. WhatsAppWhatsApp ranked third in overall downloads with more than 100 million downloads. It is one of the most popular and widely used chat applications; WhatsApp also supports communication between international phone networks. FacebookIt ranked fourth in the overall down

    29、loaded list. Facebook is the world s most popular social networking application. Facebook builds technologies that give people the power to connect with friends and family, find communities and grow businesses. 【文章大意】这是一篇应用文。文章主要介绍了2020年应用程序商店下载量最多的四款应用软件的情况。21. Which app is the best to turn to for

    30、online education? A. TikTok. B. Zoom. C. WhatsApp. D. Facebook. 【解析】选B。细节理解题。根据Zoom部分中第二句可知, Zoom的安装量接近9460万, 是在线会议和虚拟教室中使用最多的应用程序。因此, Zoom应用程序最适合在线教育。故选B。22. What do we know about TikTok? A. It is an India-based app. B. It has most users in America. C. It is used for growing business. D. It has dou

    31、bled its download than in 2019. 【解析】选D。细节理解题。根据TikTok部分中第二句可知, 2020年, TikTok的下载量超过1. 119亿次, 大幅增长, 是2019年的两倍。因此可知, TikTok的下载量比2019年翻了一番。故选D。23. What function does Facebook probably serve? A. Communication. B. Training. C. Teaching. D. Payment. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段最后一句可知Facebook开发的技术让人们能够与朋友和家人联系, 找到社区

    32、, 发展业务。可推知, Facebook可能提供沟通功能。故选A。BNow, jazz music is an important part of Indianapolis art culture. Jazz clubs around the city still host concerts with local jazz musicians like Rob Dixon and Joel Tucker. One of these clubs, the Chatterbox Jazz Club, still has live jazz seven nights a week. But the

    33、real history of jazz in Indy is much less simple. Along with the Avenue s culture, jazz music was gone from the streets for many years. Indiana Avenue was the heart of a neighborhood along the White River. It was a center for black music and live street music. The wealthy avoided this area. So it be

    34、came a place that poorer families, including many African-American and immigrant (移民) families, moved to. Jazz prospered in the mix of American cultures around the Avenue in the 1930s and 1940s. But in the 1950s, things changed. After the war, there were projects to make the city beautiful and build

    35、 a university nearby. Both of these seemed like good changes. However, the new university and buildings caused poorer families to have to leave the area. This destroyed the Indiana Avenue communityand with it, its jazz culture. After many years, Indianapolis remembered the value of its arts and musi

    36、c culture. It began to bring back lost cultures such as live music on the Avenue. To do so, it began to make new changes. The changes included repairing historic areas like the Avenue. Once again, the high living costs in these historic arts areas pushed low-income families out. Today there are seve

    37、ral old-style jazz clubs where friends can meet up to remember the past or just enjoy a summer evening. It might seem at first that jazz is alive again, but there is a sad reality behind these jazz clubs: Modern Indy jazz is only a shadow (影子) of the lively culture that was once on Indiana Avenue. 【

    38、文章大意】文章讲述了目前爵士乐仍然是印第安纳波利斯艺术文化的重要组成部分, 但是它的本土文化消失了。24. What does the author mainly want to say in Paragraph 1? A. Jazz clubs can make money. B. Jazz musicians often hold concerts. C. Jazz music is popular in Indianapolis. D. Jazz culture is just part of Indianapolis culture. 【解析】选C。主旨大意题。根据第一段中Now, j

    39、azz music is an important part of Indianapolis art culture. 现在, 爵士乐是印第安纳波利斯艺术文化的重要组成部分。可知, 第一段主要是介绍了爵士乐在印第安纳波利斯很受欢迎。故选C项。25. What does the underlined word “prospered” in Paragraph 4 mean? A. Disappeared quickly. B. Arrived soon. C. Recovered soon. D. Developed well. 【解析】选D。词义猜测题。根据第四段中画线词下文可知, 但在20世

    40、纪50年代, 情况发生了变化。这摧毁了印第安纳大道社区, 也随之摧毁了它的爵士乐文化。可知, 转折词But之后描述了爵士乐的衰落, 因此推测出画线词prospered意为“兴盛、蓬勃发展”。故选D项。26. What did Indianapolis do to bring back its lost culture? A. It rebuilt some old important areas. B. It invited old jazz musicians to sing in the city. C. It educated people about the value of musi

    41、c culture. D. It settled low-income families in the Indiana Avenue community. 【解析】选A。细节理解题。根据倒数第二段中The changes included repairing historic areas like the Avenue. (这些改变包括修复像Avenue这样的历史街区。)可知, 它重建了一些旧的重要区域。故选A项。27. According to the passage, which of the following about modern Indy jazz is true? A. Its

    42、 home culture is gone. B. Its styles are too traditional. C. It shows the sadness of the poor. D. It is no longer a favorite of the young. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段中Modern Indy jazz is only a shadow of the lively culture that was once on Indiana Avenue. (现代印第安纳爵士乐只是曾经活跃在印第安纳大道上的文化的一个影子。)可知, 爵士乐的本土文化消失了。故选

    43、A项。C (2021泰安高一检测)Like any new ninth-grader on the first day of school, Joemar Class had ninth-grader feeling. He s not used to school in Hartford. He s used to going to school in his home town of Florida, used to seeing his friends, used to having class in Spanish. “Nervioso, ” he said in Spanish. W

    44、e first met Joemar in mid-October in the San Juan Airport. His father, Guillermo Class, had sold his car to buy plane tickets to get his kids and fly them up from Puerto Rico. The island was almost destroyed by the deadly stormHurricane Maria. Now, they are settling into their new home in Hartford s

    45、 South End. A week later, and, using his wife s car, Class drove 16-year-old Joemar to his first day at Bulkeley High School. After a short ride, he got out in front of his new school. Inside, he met Gretchen Levitzthe school s program director. “I see you have new uniform, ” Levitz said. “You look

    46、great. Are you ready for a good first day? ”Then he met a couple of teachers. “Hello, ” they each said in Spanish. They asked where he s from, and told him they were happy to see him. Then Levitz took him on a quick tour of the school before classes beganto her office, the school store, the library,

    47、 and the dining hall. A total of 19 languages are spoken in Bulkeley High School. “We have so many new students coming here from other countries every single day, ” Levitz said. “So it s not like he s the only one who has that feeling. ”“You could tell he s a little worried, ” Guillermo said as we l

    48、eft. “But, at the same time, he s looking forward to it. ”【文章大意】这是一篇记叙文。文章主要讲述了一名十六岁的男孩转校上学第一天的经历。28. What does the underlined word “Nervioso” in Paragraph 2 probably mean? A. Frightened. B. Excited. C. Relaxed. D. Nervous. 【解析】选D。词义猜测题。根据第一段可知, Joemar不习惯哈特福德的学校, 他有点担心。所以到新学校的第一天 Joemar感到紧张不安。即画线词意思

    49、为“紧张的”。故选D。29. Why did Joemar leave Florida? A. His old school closed down. B. His town was hit by a terrible storm. C. He wanted to see his mother. D. He expected to have a new life. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段可推知, Joemar离开佛罗里达是因为他的家乡遭遇了飓风的袭击。故选B。30. What did Joemar do before he walked into his new classroo

    50、m? A. He had a short look around his new school. B. He learned some simple Spanish words. C. He said hello to some of his classmates. D. He had a long talk with his father. 【解析】选A。细节理解题。根据倒数第三段可知, Levitz带着他在课前匆匆参观了学校她的办公室、学校商店、图书馆和餐厅。可推知, Joemar走进教室之前在 Levitz的指引下简单参观了学校。故选A。31. What can we learn abo

    51、ut Bulkeley High School? A. It has no library. B. It plans to open Spanish classes. C. It is an international school. D. It requires all students to wear uniforms. 【解析】选C。推理判断题。根据倒数第二段可知, Bulkeley高中的学生说的语言一共有19种。Levitz说: “每天都有很多来自其他国家的新生来到这里。”可推知, Bulkeley高中是一所国际学校。故选C。DOn March 2, at the meeting he

    52、ld ahead of the yearly session of the CPPCC National Committee(全国政协大会), interpreter(口译员) Yao Mengyao caught the attention of many with her “quick reaction and correct translation”, Xinhua noted. Yao began her studies in English in primary school where she would listen to English tapes. She often spo

    53、ke to her teacher about English-related topics that were not limited to the ones in her textbooks, “They were always very professional uncommon topics, ”said Yao s senior school teacher Shen Yingzi. Like Yao, Zhang Lu is a regular interpreter for China s top leaders, including Premier Li Keqiang and

    54、 former Premier Wen Jiabao. Her effortless but on-point translations of ancient poems mentioned by former Premier Wen won praise. So how do interpreters reach their top positions? The reason for their success is largely hard work. When they go out on visits with Chinese leaders, the interpreters fol

    55、low a very strict schedule. Zhang called this schedule“an unshakable plan”. They listen to foreign media such as BBC, VOA or CNN through TV or radio for their training. It is reported that a month before the two sessions(两会), the interpreters get notice of the spokesperson they are going to interpre

    56、t for. They then make full use of this month to prepare themselves. They try to predict the questions that might be asked and consider the sayings the spokesperson might use when they answer the questions. In truth, there is no secret to their success: It s all a matter of skill and hard work. 【文章大意

    57、】本文是一篇新闻报道。文章介绍了在全国政协大会召开前的会议上, 口译员姚梦瑶的“反应迅速、翻译正确”引起了许多人的注意, 还有其他口译员的出色表现, 口译员们的成功其实来源于他们的不懈努力。32. What can be inferred from the second paragraph? A. Yao tried to make a speech in English. B. The textbooks didn t interest Yao at all. C. Yao showed a strong interest in English. D. The teacher got tir

    58、ed of Yao s endless questions. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段Yao began her studies in English in primary school where she would listen to English tapes. 可知, 她从小学开始便学习英语, 在学校里总会听英语磁带, 由此可推断出, 她自小便对英语有很大的兴趣。33. Which of the following is closest in meaning to the underlined word in Paragraph 3? A. Serious. B. Ordi

    59、nary. C. Organized. D. Frequent. 【解析】选D。词义猜测题。根据本段提到的李克强、温家宝, 可知, 张璐经常作为中国领导人的口译员。regular与D项的Frequent相符合。34. What should interpreters try to do before the two sessions? A. Make a schedule for foreign visits. B. Predict the questions to be asked. C. Go out on visits with Chinese leaders. D. Discuss w

    60、ith their teammates. 【解析】选B。细节理解题。根据倒数第二段They try to predict the questions that might be asked and consider the sayings the spokesperson might use when they answer the questions. 可知, 他们试着预测可能会被问到的问题, 并考虑发言人在回答问题时可能使用的谚语。35. How do the interpreters reach the top positions? A. By working hard. B. By t

    61、ravelling abroad. C. By making a strict schedule. D. By following the leaders. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段In truth, there is no secret to their success: It s all a matter of skill and hard work. 可知, 他们的成功没有什么秘诀, 完全是技能和努力工作的问题。第二节(共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2021烟台高一检

    62、测)As English learners, you often feel anxious when you have to speak English in front of others. 36 Here are some solutions to help you build confidence in speaking English. Adopt a practice and repetition routine(常规). When something becomes natural to you, you begin to feel confident of doing it. A

    63、nd the only way you can arrive at this “natural” way of doing things is through practice and repetition. 37 So write down what you may talk about and then practice saying it aloud and repeatedly before an English meeting. 38 You may lose confidence when your spoken English is misunderstood by listen

    64、ers. In most cases, it s because the listeners are not used to your accent or you speak too fast. There is no doubt that speaking slowly is easy to achieve. Don t run away from uncomfortable situations. It is natural for any human being to avoid uncomfortable situations when possible, but you will b

    65、uild your confidence in the uncomfortable zones. 39All in all, learning to speak English confidently doesn t happen overnight. 40 As the saying goes, “No pains, no gains. ” As long as you make enough efforts, you will surely improve your spoken English, and then you will naturally become confident o

    66、f speaking English in front of others. A. Purposely speak more slowly. B. Try to understand your listeners. C. It takes time and you need to make continuous efforts. D. Well. It s the same principle as speaking English confidently. E. It is common to make some mistakes when you speak English. F. How

    67、ever, going from an unconfident speaker to a confident one is possible. G. The secret is to be fully prepared, and then you will overcome the uncomfortable situations. 【文章大意】这是一篇说明文。文章就怎样建立说英语的自信给出了几条建议。36. 【解析】选F。根据空前一句可知, 作为英语学习者, 当你在别人面前说英语的时候, 你经常会感到焦虑。说明英语学习者在别人面前说英语时, 常常不自信, 选项F “然而, 从一个不自信的演讲

    68、者变成一个自信的演讲者是可能的。”承接上文, 表示转折, 说明有办法从不自信变得有自信。故选F。37. 【解析】选D。上文说明要建立自信, 就要通过不断练习和重复使说英语达到“自然”, 选项D“这和自信地说英语的原则是一样的。”故选D。38. 【解析】选A。下文说明有时是因为你说的太快被听众误解, 从而失去自信, 说慢些可以解决问题, 选项A“故意说得慢一些。”符合文意, 故选A。39. 【解析】选G。上文说明不要逃避出现失误令人不自在的情况, 选项G “秘诀就是做好充分的准备, 然后你就能克服那些不自在的情况。”承接上文, 位于段尾, 对上文提出的问题给出了解决办法。故选G。40. 【解析】

    69、选C。上文说明学习说英语不是短时间的事, 选项C “这需要时间, 你需要不断努力。”承接上文, 继续说明学习说英语需要时间和努力, 引出下文。故选C。第三部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(2021大连高一检测)It is a dangerous time to be a child in Yemen. Besides facing war, hunger and 41, more than 25 percent of children are not in sc

    70、hool. But eight-year-old singer Amr Muqbel, known as “the water seller”, is 42. He 43 school in the morning. In the afternoon, he used to sell water to help 44 his family. Now, he makes extra money by singing for wedding, fans and several major Arabic news channels. “I m 45 he has become a singer, ”

    71、 said Ahmed Muqbel, Amr s 70-year-old father, with tears in his eyes. One of their relatives is a soldier, he added, and Amr used to sing war songs. Now, he sings about love and peace in a country where other children can be forced to join 46 groups. Amr first became well-known this year when a loca

    72、l hiker recorded him singing to a group of people. The hiker 47 the recording on Facebook, where it received 20, 000 likes, loves and sad faces. Since then, the boy appears on Arab media 48. Amr s family remains poor, however. He, his mother and his four siblings (兄弟姐妹) still struggle to 49 in a sma

    73、ll house. But as Amr gains the attention of music 50, the family hopes his voice will help lift them 51 out of poverty. “I didn t even know Amr was singing for the drivers, ” said Amr s mother. “He sells water so he can earn money to pay for his school fees. I used to 52 Amr for singing while he did

    74、 his homework. ”“His songs come out from his 53, ” said Mohammed al-Adaimi, a 23-year-old who 54 Amr s songs on YouTube. Other local people said, “They are proud that a young Yemeni is getting international attention. ” “He is a 55 boy, ” they said. “We like his songs. He has the voice and charm. ”【

    75、文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了被称为“卖水者”的8岁歌手Amr Muqbel在战乱时期挣钱补贴家用, 歌曲也被大众所喜爱的励志故事。41. A. povertyB. angerC. coldD. attack【解析】选A。句意: 除了面临战争、饥饿和贫困, 还有25%以上的儿童没有上学。poverty贫穷; anger愤怒; cold寒冷; attack攻击。根据下文Amr Muqbel卖水补贴家用以及“lift them out of poverty”可推知他们是贫困的。故选A。42. A. outstandingB. popularC. differentD. interestin

    76、g【解析】选C。句意: 但是被称为“卖水者”的8岁歌手Amr Muqbel却不一样。通过本句的“But”可知本句与上文之间存在转折关系, 是想表达Amr Muqbel与其他人不一样。故选C。43. A. finishesB. attendsC. joinsD. leaves【解析】选B。句意: 他早上上学。attend school固定短语“上学”。故选B。44. A. provideB. affectC. balanceD. support【解析】选D。句意: 下午, 他常常卖水补贴家用。通过本句的“sell water”以及“his family”联系上下文可知他通过卖水补贴家用。故选D。

    77、45. A. curiousB. anxiousC. proudD. confused【解析】选C。句意: Amr 70岁的父亲Ahmed Muqbel含着泪水说: “我为他成为一名歌手感到骄傲。”通过后文“with tears in his eyes”可知Amr的父亲对于自己的儿子很自豪。故选C。46. A. economicB. militaryC. politicalD. scientific【解析】选B。句意: 现在, 他在一个其他孩子可能被迫加入军事团体的国家里歌唱爱与和平。economic经济的; military军事的; political政治的; scientific科学的。通

    78、过文章第一段可知也门正经受战乱, 所以这里的孩子可能被强制上战场或者加入军事团体。故选B。47. A. postedB. mailedC. displayedD. explained【解析】选A。句意: 这位徒步旅行者在脸书上发布了这段视频, 收到了2万个赞、爱和悲伤的表情。 posted投递, 发布; mailed邮寄; displayed展示; explained解释。通过前文可知一个当地的徒步旅行者录下了他对一群人唱歌的录音, 后来他发布到了脸书上。故选A。48. A. instantlyB. typicallyC. regularlyD. slightly【解析】选C。句意: 从那时起

    79、, 这个男孩就经常出现在阿拉伯媒体上。 instantly立即; typically通常, 代表性地; regularly经常; slightly略微。根据前文“The hiker the recording on Facebook, where it received 20, 000 likes, loves and sad faces. ”可知Amr Muqbel受到了极大的欢迎。故推知后来这个男孩经常出现在阿拉伯媒体上。故选C。49. A. strengthenB. competeC. gatherD. survive【解析】选D。句意: 他与他的母亲和他的四个兄弟姐妹仍在一个小房子中艰

    80、难谋生。根据前文“Amr s family remains poor, however. ”可知Amr的家庭仍然很穷, 所以他与家人只能挤在一间小房子里过活。故选D。50. A. officialsB. editorsC. professionalsD. champions【解析】选C。句意: 但随着Amr获得了音乐专业人士的关注, 这家人希望他的声音能帮助他们进一步摆脱贫困。通过后文的“help”一词可知, Amr遇到了在音乐方面能帮助他的人, C项“专业人士”符合文意。故选C。51. A. furtherB. worseC. lessD. fewer【解析】选A。根据前文得知Amr家里很贫

    81、穷, 又根据后文“out of poverty”可知家人希望他通过专业人士的帮助进一步摆脱贫穷。故选A。52. A. interruptB. praiseC. strikeD. scold【解析】选D。句意: “我曾经因为Amr在做作业的时候唱歌而责骂他。” 通过前文Amr 母亲的话“I didn t even know Amr was singing for the drivers”可知Amr 的母亲之前不知道Amr在为司机们唱歌以及赚学费, 所以曾经因为Amr做作业时唱歌而责骂他。故选D。53. A. dreamB. happinessC. heartD. fear【解析】选C。句意: “

    82、他的歌是发自内心的, ”23岁的Mohammed al-Adaimi在YouTube上听Amr的歌时说。通过前文可知, Amr的歌在媒体上很受欢迎。后文 “Other local people said, They are proud that a young Yemeni is getting international attention. ” 表达了其他当地人对Amr的高度赞扬。可以推知这里应该是这位青年赞美Amr的歌是发自内心的。故选C。54. A. looks atB. listens toC. turns toD. hears of【解析】选B。根据前文“His songs com

    83、e out from his ”可知青年正是因为听了Amr的歌, 有感而发。听歌使用动词短语“listen to”, 因为这里是第三人称单数, 变为“listens to”。故选B。55. A. funnyB. learnedC. humorousD. talented【解析】选D。句意: “他是个很有天赋的男孩, ”他们说。根据文章最后一句“We like his songs. He has the voice and charm. ”说明当地人对Amr赞不绝口。可以推知, 他们认为Amr是个很有天赋的男孩。故选D。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白

    84、处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2021台州高一检测)That fall, Li Daiyu and Liu Qian took a train trip to Montreal, the second 56. _(large) city in Canada. And 57. _ following was part of their brief account. Our trip started from Vancouver, a most beautiful city 58. _(surround)by the Pacific Ocean. 59. _ this eastwa

    85、rd trip, we passed through a variety of scenery: from low mountains to big cities. After 60. _(travel)two days, we realized that what we saw along the way was quite different from 61. _ was learned at school before. We knew that most Canadians live within a few kilometers of the USA border and that

    86、Canada s population is 62. _(slight)over thirty million. But now we were amazed 63. _(see)such an empty country. What s more, it was 64. _(surprise)that Canada has one-third of the world s total fresh water, much of 65. _ is in the Great Lakes. 【文章大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了李黛玉和刘倩坐火车去了加拿大第二大城市蒙特利尔旅行的经过。56. 【解

    87、析】largest。考查形容词最高级。结合句意, 空格处构成短语表示“第二大”应用形容词最高级。故填largest。57. 【解析】the。考查冠词。following用作形容词意为“接着的”, 与定冠词the连用意为“下述的”。故填the。58. 【解析】surrounded。考查非谓语动词。分析句子结构可知, surround在句中为非谓语动词, 与逻辑主语city构成被动关系, 应用过去分词形式。故填surrounded。59. 【解析】During。考查介词。结合句意空格处表示“在期间”应用介词during, 且句首单词首字母要大写。故填During。60. 【解析】travellin

    88、g。考查非谓语动词。after为介词, 后跟动名词作宾语。故填travelling。61. 【解析】what。考查关系代词。此处为宾语从句, 从句中缺少主语, 结合句意应用what。故填what。62. 【解析】slightly。考查副词。此处应用副词slightly修饰句子, 表示“略微地”。故填slightly。63. 【解析】to see。考查固定搭配。sb. be amazed to do sth. 意为“某人对做某事感到惊讶”。故填to see。64. 【解析】surprising。考查形容词。此处应用形容词surprising作表语, 构成句型it be surprising th

    89、at. . . 意为“更令人惊讶的是”。故填surprising。65. 【解析】which。考查定语从句。此处为“介词+关系代词”结构的非限制性定语从句修饰先行词fresh water, 空格处作介词of的宾语, 指物应用关系代词which。故填which。第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华, 你的英国笔友Jim计划春节期间来中国旅游。请你给他写一封邮件, 内容包括: 1. 欢迎Jim的到来; 2. 提出旅行建议; 3. 邀请他来你的城市做客。注意: 1. 词数80左右; 开头和结尾已给出, 不计入总词数; 2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯。Dear

    90、Jim, I m glad to hear that you are coming to China. Yours, Li Hua【参考范文】Dear Jim, I m glad to hear that you are coming to China. Here are some details about the traveling plan. To help you better understand Tianjin and its culture, I ve arranged some activities for you and I m glad to be your guide.

    91、We can visit some famous tourist attractions in Tianjin, such as Huangyaguan Great Wall, Tianjin Water Park and Tianjin Olympic Centre Stadium. Besides, you can also go to some art exhibitions to appreciate the magic of Chinese calligraphy. By the way, Tianjin is famous for its local delicacies so y

    92、ou can t miss the chance of enjoying a variety of snacks. Wish you a pleasant trip in my hometown! I m looking forward to your coming. Yours, Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。Everyone likes the beautiful Cinderella, but I like the ugly stepsister. The sidewalk was filled with s

    93、hoppers as my mother and I hurried to the department store. I raised my neck for a look at the holiday window display, but at the age of six I was too small to see around the grown-ups with their winter coats and packages. When at last we reached the store, I stood with my eyes widened. “Look, Mothe

    94、r, ” I shouted, pressing my hands against the glass, “Cinderella. ” Before my eyes was the most beautiful doll I had ever seen! She wore a fairy princess suit made of shining red silk. I knew if I lifted her skirt I would find her crystal(水晶) shoes. The tiny tiara (冠状头饰) fastened to her silky golden

    95、 hair shone. “If only she were mine, ” I dreamed. “We d have tea parties, share secrets and dance with a handsome prince. ” But to my disappointment, my mother guided me away from the window, explaining that she and my father could not afford such an expensive doll. “But there will be a very special

    96、 gift under the tree for you on Christmas morning, Madge, ” she said. “I promise. ” Later that week I leaned against Mother s sewing machine, watching the needle flash up and down. “Bet you don t know what this is! ” she joked, holding up the cloth for me to see. “My Christmas doll! ” I yelled. It w

    97、as still in the early stages but I could make out the head, neck and body. “So much to my surprise! ” Mother laughed as I danced around the room, already pretending Cinderella and I were at the ball. It wouldn t be long now. My excitement grew with each passing day. Mother continued to work on the d

    98、oll, and whenever I walked into the room she would hide it under a pillow. I could tell by her smile she was pleased with her progress. On Christmas morning I jumped out of bed, ran down the hall and quickly arrived at the living room where the Christmas tree was placed. 注意: 续写词数应为150左右。There, under

    99、neath the tree, was a beautifully packed gift box. But I could see mother watching me, waiting for my response. 【参考范文】There, underneath the tree, was a beautifully packed gift box. Inside it was the “doll” I expected. With butterflies in my stomach, I breathed deeply and then opened it expectantly.

    100、However, much to my disappointment, it was nothing like the one that we saw at the store. She wore a plain skirt with a simple face. Her black woolen hair was pulled back in a pony tail, with no shiny tiara at all, not to mention the crystal shoes. She was nothing like Cinderella; she looked more li

    101、ke the ugly stepsister. But I could see mother watching me, waiting for my response. I knew mum would be sad if she knew what I really felt. Hiding my disappointment, I shouted with delight, “She s hard to resist! Thanks, Mum! ” A relieved smile appeared on my mother s face. From time to time, I wou

    102、ld take the “ugly stepsister” out and admire it. It is a reminder of my mother s love. Her love would make me special and happy even if things did not always tick all the right boxes. 概要写作阅读下面短文, 根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Getting up early has been seen as a good habit since ancient times. Many years ago, p

    103、eople thought that if we went to bed early and got up early, we would be energetic (精力充沛的) the whole day. So, getting up early is of great importance to us all. In fact, morning is the best time of a day. In the morning, the air is the freshest and people are usually in the best condition. Many of u

    104、s may have the experiences that we memorize some things more quickly and correctly in the morning than any other time of the day. And it is certain that we find it easier to understand what we learn. If we get up early and do some morning exercises or only take a short walk in the morning, without d

    105、oubt we can build up our bodies and become much healthier. Also we will have enough time to make a plan and get ready for our work or study of the day if we get up early. For example, if everyone in the family gets up early, the wife will have enough time to prepare the breakfast for the whole famil

    106、y. Children will have enough time to catch the school bus, and the husband will never forget to change his dirty shirt. Everything is in order. However, if we get up late, we ll probably have to do everything in a hurry. Getting up early is such a good habit that we should try our best to keep it. I

    107、f we stick to (坚持) getting up early every day, we will certainly benefit a lot from it. 【参考范文】Since ancient times, great importance has been attached to getting up early. Firstly, morning is a fantastic time to enjoy the freshest air and have a more accurate memory. Secondly, people who stick to physical exercise in the morning will be in better health. Finally, getting up early can enable us to make good preparations for the day. 关闭Word文档返回原板块37

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022新教材英语人教版必修第二册练习:模块终结性评价 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459339.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1