2021-2022新教材高中英语 Unit 2 Wildlife Protection 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022新教材高中英语 Unit Wildlife Protection 单元检测含解析新人教版必修第二册 2021 2022 新教材 高中英语 单元 检测 解析 新人 必修 第二
- 资源描述:
-
1、单元素养检测(二)(Unit 2)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Excuse me, mama. Why dont you sit down here?W: No, thank you. Im getting off at the next bus stop. 1. Where are the speakers?A. In a
2、 park. B. In a lift. C. On a bus. 答案: CText 2W: With all these new orders, were going to have to hire more production workers. M: Are you sure, Miss Heath? We still have plenty of goods available. W: Yes, but that wont last forever, and we just cant ask our workers to put in any more overtime. 2. Wh
3、at are the speakers discussing?A. Whether to hire more workers. B. How to improve production. C. When to put the new orders. 答案: AText 3M: Whats that book about, Sue? History?W: Im not really sure. Its a book of poems, but I have to admit that I have no idea what most of them mean!3. What are the sp
4、eakers talking about? A. A book. B. A poet. C. A history class. 答案: AText 4W: I give up! Ill never work out this problem. I dont know why I chose math as my major. M: Take it easy. I think we should take a short break. Your brain could use the rest. . . 4. What does the man suggest the woman do?A. R
5、est for a little while. B. Try an easier problem. C. Find a different major. 答案: AText 5M: There are so many deadlines to meet. I dont know if Im going to be able to meet them all. W: I know what you mean. Im working on three projects right now. I should just concentrate on one and get it done becau
6、se I dont think I can complete all three. 5. What does the woman plan to do?A. Focus on one project only. B. Help the man with his work. C. Try to get three projects done. 答案: A第二节(共15小题;每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟
7、的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Now that Abby has finished her presentation, lets evaluate her speech. Jason, what do you think of her presentation?M: She spoke loudly and clearly and she seemed quite confident. W: OK. What else?M: Her speech was well organized. Her conclusion reminded me
8、of all the important points she had made. W: Good. Now, what about some things that Abby might work on for next time?M: There were some long pauses when she was trying to think about what to say next. W: True. Perhaps practicing a few more times before her speech would help her not to pause as much.
9、 6. What does the man think of Abbys presentation?A. It is too long. B. It is well prepared. C. It is well organized. 答案: C7. What should Abby do to improve her presentation?A. Speak clearly. B. Be more confident. C. Avoid long pauses. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Oh, Im exhausted. W: Why are you s
10、o tired? What did you do today?M: There were so many things I did. W: Did you do all those things by yourself?M: Oh, yes. I had to. I had to check the new products. I had to hold the meeting with the department managers. I had to listen to their reports and give my comments. Thats my job, you know.
11、W: Well, it sounds like you really had to do all those things. But you shouldnt work too hard. Do you know what you should do at the moment?M: What?W: Take some time off. M: Go on holiday?W: To relax yourself. How about having a trip this weekend?M: You mean having a picnic?W: Yes. M: Great idea!8.
12、Which position does the man most probably hold?A. General manager. B. Secretary. C. Department manager. 答案: A9. What do you think the man will do this weekend?A. Have relaxation. B. Continue working. C. Help the woman. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: How did you get interested in country music?M: Wel
13、l, when my friend and I first got our record player, we started to buy all kinds of recordsjazz, country music and rock. Soon I found that I was buying more country music records than any other kind. W: How did you start working for the radio station?M: I thought there should be a radio program of c
14、ountry songs, so I went to CBC and suggested it. That was how we started the program called Golden Country Time. W: Then you were asked to write articles to explain the background of those songs. M: Yes, but soon I got tired of running to the library to find information, so I started buying country
15、song books and building my own library. 10. What is the mans job?A. He works for a radio program. B. He sells music records. C. He writes songs. 答案: A11. What kind of music does the man like best?A. Country music. B. Jazz. C. Rock. 答案: A12. Why did the man start to buy music books?A. To start a new
16、radio program. B. To get information more easily. C. To write more songs. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: So, what seems to be the problem, Bobby?M: Dr. Cardano, I woke up in the middle of the night with a terrible pain in my right foot. W: Did you cut yourself or knock it against something?M: No. It
17、 just started hurting all of a sudden. W: Can you describe the pain for me? Is it a sharp pain that comes and goes? Or is it a constant, dull pain that doesnt really ever go away?M: I suppose its more like the first one. But its definitely difficult to walk, so its not really going away, either. W:
18、Let me see those feet, Bobby. M: Do you want me to take off both socks?W: Yes, Id like to compare your right foot with your left foot. Ah, the right foot is pretty red, and it looks bigger than the left one. It also feels warmer. M: What does it mean, doctor?W: Well, I dont know for sure. It could b
19、e one of a couple of things. Im going to send you up to the lab to get some blood tests. Check in to the lab on the third floor. Im sending them some instructions. Come back down here as soon as its finished. M: OK. I need to use the restroom first. Can you tell me where that is?W: Go downstairs to
20、the first floor. Its right next to the elevators. M: Thanks. 13. When did Bobby notice his foot was hurting? A. After he woke up at night. B. When he cut it by accident. C. Once he knocked it against something. 答案: A14. How does Bobby describe the pain?A. Dull. B. Sharp. C. Constant. 答案: B15. Where
21、is the lab?A. On the first floor. B. On the second floor. C. On the third floor. 答案: C16. What is Bobby going to do first?A. Go to the restroom. B. Have some blood tests. C. Write down some instructions. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W: Welcome to the Ipswich Arts Festival. This recording will help
22、you find your way around this years festival, the twentieth weve held here in Trafalgar Park. If you look at your map, you will see the entrance to the festival on Trafalgar Road. Directly opposite the entrance youll see a bridge, and on the left of this youll find this years Sculpture Garden. Its a
23、 lovely setting to admire the skill of the sculptors who have carved their artwork out of both wood and stone. If you follow the path through the middle of the park, youll reach the Catering Village, where you can buy food and drinks. Just past there is an area between the Catering Village and the t
24、oilets where youll find an exhibition of paintings all done by local artists. If you then go back past the Catering Village, on the left is this years Craft Market. This is always a popular area of the festival, where you can admire the handiwork of our talented exhibitors. As always, we have live b
25、ands playing on stage throughout the festival. The stage is just on the right of the entrance. As well as live music, we also add a special section for literature lovers this year. Youll be able to listen to a variety of authors reading from their latest works. You can also enjoy a new section that
26、our talented group of actors will performing modern plays. 17. Where is the Sculpture Garden?A. On Trafalgar Road. B. Opposite the entrance. C. On the left of the bridge. 答案: C18. What can people do in the area between the Catering Village and the toilets?A. Admire artwork out of wood and stone. B.
27、Appreciate an exhibition of paintings. C. Buy food and drinks. 答案: B19. What is the popular area of the festival?A. The Craft Market. B. The Sculpture Garden. C. The Catering Village. 答案: A20. What is the tradition of the festival?A. Live bands play throughout the festival. B. Authors read from thei
28、r latest works. C. Actors perform plays. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AA global analysis of Earths threatened and endangered species has changed our scientific understanding about how much climate change is affecting wildlife. The research, pub
29、lished Monday in the journal Nature Climate Change, shows that 47 percent of mammals and 23 percent of birds have been negatively affected by our changing planet. Those figures are shockingly larger than previous assessments, which have shown 7 percent of mammals and 4 percent of birds were affected
30、. Of the 873 mammal species looked at, 414 are hurt by climate change. For threatened birds, 298 of 1, 272 species are experiencing negative effects, according to the findings. However, a new study follows the analysis of threatened wildlife shows that the biggest threat to wildlife is not climate c
31、hange, which gets a lot of attention, but human activities, including logging (伐木), hunting and farming. Today, three-quarters of Earths land surface faces “human pressure”, according to a global analysis professor Watson carried out in August. “When it comes to the effects of human activities on wi
32、ldlife, ” Watson said, “most studies look at what might happen to a population in the future, perhaps 50 or 100 years down the line. The problem with such forecasts is that they are absolutely unhelpful for the here and now. ”“Nature is extremely resilient (能复原的) if you give it a chance, ” Watson sa
33、id. “But the big thing is acting now, not in 20 to 50 years time. Not make climate change and“human pressure” a future threat, but take action now. Because every day, every minute, which you delay, you lose those opportunities. ”【语篇概述】本文为说明文。通过对全球濒危物种的分析我们认识到, 气候变化对物种的影响远比我们想象的要大得多。然而人类活动的影响却是对野生动植物
34、最大的威胁, 因此人类要立即开始行动, 给自然自我修复的机会, 否则人类就会失去这些机会。21. What has been found about the effects of climate change according to the passage?A. Human activities are suffering severe disaster due to the climate change. B. The species affected by climate change are more than people thought. C. More than half of
35、the mammal species were affected by climate change. D. Three-quarters of Earths land surface has been damaged by climate change. 【解析】选B。推理判断题。由第一段“A global analysis of Earths threatened and endangered species has changed our scientific understanding about how much climate change is affecting wildlif
36、e”及第二段中的“Those figures are shockingly larger than previous assessments, which have shown 7 percent of mammals and 4 percent of birds were affected”可知, 气候变化对物种的影响比人们想象的要大得多。故选B。22. What does the underlined word “they” refer to?A. Human activities. B. Negative effects. C. Assessments. D. Forecasts. 【解
37、析】选D。代词指代题。由文章倒数第二段中的“When it comes to. . . , in the future, perhaps 50 or 100 years down the line”, 及“The problem with such forecasts. . . ”可知, 画线词所在句的句意为“这些预测的问题在于, 它们对此时此刻都是毫无帮助的”。由此可知, “they”在这里指的是上文所说的预测。故选D。23. Whats the attitude of Watson towards the recovery of the environment?A. Optimistic.
38、 B. Pessimistic. C. Doubtful. D. Uncaring. 【解析】选A。推理判断题。由最后一段中沃森所说的“Nature is extremely resilient if you give it a chance”可推断出Watson对环境的恢复持乐观态度, 人类要立即采取行动。故选A。BOn a day in Arkansas, some fishermen saw a bear cub(幼兽)in a tree. As hours went by, its mother didnt return. So they called wildlife biologi
39、st Eastridge. The bear cub was sick and hungry, weighing only 5 pounds and with his eyes not completely open. Eastridge called Lisa Stewart, who works at Appalachian Bear Rescue in Tennessee. Stewart always makes room for a new cub. She named the bear Miracle because she thought it was a miracle tha
40、t he had survived! As soon as she could, she stopped having contact with the cub so he would not become too used to humans. When the cub arrived, Stewart cleaned his eyes and put him in a house alone. Since Miracle was already 5 months old, Stewart gave him bowls of food and another bowl of a specia
41、l formula(配方奶粉), similar to a bear mothers milk. Sometimes, Miracle would reach his head out of his house and take some formula or food. But he wasnt eating too much. Miracle was too weak to be with other bears. So Stewart gave him a toy bear named Buddy. He took it into his house and covered it wit
42、h straw. He fed Buddy, too. Stewart often found the toy covered in formula and berries and its ears full of apple chunks. Now that Miracle had Buddy, he came out of his house more often and wanted to eat. After two months, Stewart introduced Miracle to other bears so they could learn from one anothe
43、r. She avoided any direct contact with Miracle and the other bears. Stewart wanted to make sure they stayed afraid of humans so they could go back into the wild again. She always hid behind a fence and threw food over the top secretly. The bears hunted for this food as they would soon do in the wild
44、. Five months later, Rick Eastridge returned to pick up a healthy 90-pound Miracle and another bear from Arkansas named Rocky. Eastridge loaded the bears into boxes on his truck and transported them back to the wild. As soon as the bear boxes were opened, the two cubs ran for the woodswhere they bel
45、onged. 【语篇概述】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一只被母亲遗弃的小熊, 身体很虚弱。在Stewart的照顾下, 小熊活了过来, 并且重新回到大自然。24. What did Stewart do shortly after the cub arrived?A. She helped him eat food. B. She contacted with him. C. She settled him down. D. She named him Miracle. 【解析】选C。细节理解题。由第三段“When the cub arrived, . . . house alone. ”可
46、知Stewart给幼熊清理眼睛, 整理出居住的地方, 把这只幼熊安顿了下来, 故选C。25. A toy bear was given to Miracle in order to _. A. remind him not to waste his foodB. kill his lonely time in his houseC. develop his skills of making friendsD. rid Miracle of its fear of humans【解析】选B。细节理解题。根据第四段“Miracle was too weak. . . named Buddy. ”可
47、知Miracle太虚弱了, 不能和其他熊在一起。于是Stewart给了他一只名叫Buddy的玩具熊来消磨寂寞的时光, 故选B。26. Why did Stewart always give food to Miracle in secret?A. Because he could learn how to find food in the wild. B. Because he was too weak to be frightened by humans. C. Because a good relationship could be developed. D. Because she di
48、dnt want to disturb his peaceful life. 【解析】选A。推理判断题。由倒数第二段中“She always hid behind. . . in the wild. ”可知Stewart总是躲在栅栏后面扔食物, 小熊们像在野外一样捕食。所以Stewart这样做是为了锻炼小熊使它能在野外找到食物, 故选A。27. What is the best title for this passage?A. An Unusual BearB. The Growth of MiracleC. Rescuing MiracleD. Contacting Miracle【解析】
49、选C。主旨大意题。文章主要讲述了一只被母亲遗弃的小熊, 身体很虚弱。在Stewart的照顾下, 小熊活了过来, 并且重新回到大自然。整篇文章是围绕着营救小熊Miracle展开的, 所以最好的题目是选项C。CSnow leopards (豹) are so hard to photograph that scientists arent even sure how many of these endangered animals still live in the wild. The Snow Leopard Conservancy(SLC) set up 20 cameras in Russi
50、a in 2010 to learn more about the big cats. After a full six months, they had exactly zero picture! Thats when the organization understood they needed help. And the only people who could help them in finding the leopards were the very people from whom they wanted to protect the animalslocal hunters
51、(猎人). Hunting snow leopards is against the law in Russia, but in the terrible climate of Siberia, the few people living there had to turn to poaching (盗猎) to feed their families. In 2013, Russian naturalist Sergei Spitsyn approached Mergen Markov, a local hunter, and told him his project. Markov agr
52、eed to set up the camera where he knew he would find leopards, and it worked. Markov, once a poacher, works full time for the conservationists now and has 10 cameras monitoring leopards. “I visit each camera once a month. I have known this whole region since I was a child, ” he said proudly. The Wor
53、ld Wildlife Fund (WWF) began working with other local villagers in 2015. The villager would be paid 40, 000 rubles at the end of the year if the image of a snow leopard is caught. WWF also rents horses from the villagers so that they do not need to make money by poaching anymore. “Today there are fa
54、r fewer leopard poachers but leopards still get caught in traps set for other animals, so I have to stay watchful, ” said Markov. Changing guns for cameras has made a big difference in the lives of these former poachers, the village, and the Russian snow leopards. The number of snow leopards has bee
55、n rising and their population is expected to recover to normal levels within 10 years. 【语篇概述】本文是一篇新闻报道。雪豹保护协会为了了解野外生活条件下雪豹的数量, 架设摄像机来拍摄雪豹的照片, 却失败了, 于是他们决定与当地的猎人合作, 同时猎人也会从中获得报酬。以这种方式, 猎人由原来的偷猎者成为了动物的保护者, 他们不仅改善了自己的生活状况, 同时雪豹的数量也增加了。28. Why was no picture of snow leopards taken in six months? A. SLCs
56、 20 cameras failed to work properly. B. The number of snow leopards in the wild was too small. C. The local poachers destroyed these cameras on purpose. D. The researchers knew little about the animals living habits. 【解析】选B。推理判断题。从文章第一段Snow leopards are so hard to photograph that scientists arent ev
57、en sure how many of these endangered animals still live in the wild. 可以推断, 因为属于濒危动物, 说明数量非常少。故雪豹保护组织在六个月内没有抓拍到一张它们的照片。 29. What did Sergei Spitsyn persuade Markov to do?A. Find the poachers. B. Repair cameras in the forest. C. Catch more leopards. D. Work for SLC. 【解析】选D。细节理解题。从文章第四段In 2013, Russian
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459626.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
