《原创》《阅读理解特训:3真2模含解析》2014届高三英语二轮突破21.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 阅读理解特训:3真2模含解析
- 资源描述:
-
1、【KS5U原创】阅读理解特训:3真2模含解析2014届高三英语二轮突破21.阅读理解(每小题2分,满分40分)AFor a long time, a boy wondered why his next-desk-pal was always the first in the class, whereas he could only rank the 21st.At home, he asked his mom:“Am I more stupid than other kids? How can I always fall behind? I just cant come up with an
2、answer.”Mom was aware that her sons self-respect had been damaged by the ranking system, but she didnt know what to say to help.She tended to say that intelligence differs and that yes, her sons friend really was the smarter boy. But that would so upset her son. Thank goodness she resisted the tempt
3、ation to say it.Her son and his friend went on to high school that year, but despite trying as hard as he could, her sons friend still outdid him. But she was proud of her boy for his hard work, sincerely proud. It was around this time that she decided to take him on a trip to the seaside. On the tr
4、ip, she at last found an answer for him.Today her son no longer cares about rankings. He doesnt have to, for he himself is now the top of the class at the top national university he attends. After university his teachers and peers fully expect him to have a promising career.Invited to speak to his o
5、ld high school, he mentioned a valuable childhood experience. It concerned that holiday his mother had prepared for them:“Once, on a trip to the sea, my mother and I were lying on the beach. She pointed to the sea and said to me: Do you see the seabirds fighting for food out there? When a wave comes
6、 near, the little birds rise quickly. The clumsy seagulls are far slower and have to struggle to get away from the wave. But these clumsy birds prove to have the biggest, strongest wings, which allow the bird to travel the furthest. When the season changes, they leave for foreign shores, leaving the
7、 little birds behind. Son, I have a feeling that you are one of those seagulls. ”56. The story mainly conveys the message that . A. competition between students is good for society B. only rankings show intelligence of a child C. parents should build up childrens self-respect D. children take compet
8、ition among them to heart57. From the 2nd paragraph, we can see that the mother . A. saw the negative effects of the ranking system B. decided to help with her sons homework C. knew her son was weak in his study D. felt sorry for her sons bad behavior.58. We can infer from the passage that . A. the
9、son knew intelligence didnt mean anything B. the mother was not strong enough to face the truth C. the mother was careful to protect her sons self-respect D. the son would forget his rankings soon after leaving high school59.Which of the following has the similar meaning with the underlined word“out
10、did”? A. was equal to B. did better than C. laughed at D. worked harder thanBAs we get older, most of us worry about grey hair, wrinkles and maintaining a youthful body. But people often dont realize the voice needs looking after. Here, Mr. Rubin, a voice expert, reveals how to keep your voice youth
11、ful.Drink more fluid and avoid spicy foodYou need water for the vocal cords(声带) to vibrate(振动) well. The body must be kept hydrated enough to make the vocal cords operate well. Drinking 1.5 liters of water a day at intervals of 15 minutes is very important. Mr. Rubin advises avoiding foods with an a
12、nnoying effect on the stomach, such as onions, chili, fizzy drinks and chocolate.Rest the throat and talk regularlyThe vocal cords can be scared if you use your voice during a bad cough. If you have a case of laryngitis(喉炎) with a cold, you should rest your voice for a day or two, and seek medical a
13、dvice.Simply staying sociable and using your voice is very important. “As older people get less mobile, they can become socially isolated and speak less.”says Mr. Rubin. “The elderly need to communicate with people more. By using the vocal cords, they enable the ageing process to slow down. ”Improve
14、 your postureGood posture is essential to keeping the voice young, so wed better stand properly. Exercise helps you take deeper breaths as it means there is better airflow through the voice box, producing a stronger tone.Sing in the showerThis is one of the best ways to preserve your voice, as it ke
15、eps the larynx muscles strong while the steam lubricates(使润滑) the voice box.“Singing is gymnastics for the voice,”says Mr. Rubin. Joining a choir is one of the best ways to preserve a youthful tone.【文章大意】:文章讲诉了语音专家讲怎样保持我们的声音年轻,诸如多喝水,少吃辛辣食品、洗澡时唱歌等方式。60. Mr. Rubin gives us advice on . A. ways to keep
16、us from aging B. ways to keep our voice youthful C. ways to talk with other people D. prevention of diseases caused by talking too much【答案】B【解析】根据第一段Here, Mr. Rubin, a voice expert, reveals how to keep your voice youthful.罗宾先生,意为语音专家揭示了怎样保持声音年轻,选B【考点定位】考查细节理解能力。61. Which of the following statements
17、is TRUE in the opinion of Mr. Rubin? A. Taking more onions can keep us healthy. B .Professional singers voices tend to age quickly. C. The steam can do great harm to the voice. D. We should stand properly to keep our voice youthful.【答案】D【解析】根据倒数第二段Good posture is essential to keeping the voice young
18、, so wed better stand properly.即好的姿势是保持声音年轻的关键,因此我们最好站姿正确,可知选D【考点定位】考查细节理解能力。62. To protect the voice, the old people should . A. get less mobile B. lie in bed more C. avoid using the voice D. communicate with others more【答案】D63. What can we learn from the text? A. Most people have realized the impo
19、rtance of protecting voice. B. Its hard to keep the vocal cords strong through exercise. C. Shouting now and then benefits our vocal cords. D. Singing in the shower is among the best ways to keep our voice youthful.CYao Yunchun, a 24-year-old author who frequently shops online in Hangzhou, Zhejiang
20、Province, has never been so impatient for her parcels as she is now. She has been counting every day while she waits for the products she ordered to arrive, as many deliveries have been delayed over the past month.“It took more than a week for one of my parcels to arrive from Beijing while, in the p
21、ast, it took only four days,”said Yao.She is just one of the many who like shopping on T, the countrys largest online shopping site, which has posted apologetic announcements to customers for the delays in deliveries.“Many parcels are still at the airport and cannot be delivered on time, but I think
22、 I will do my best.”Taobao clothes retailer(零售商) IM Shop said on its website. Meanwhile, major express delivery companies in China have put up notices saying they are ready to cope with the delay in recent days.“It was mainly caused by a big increase in online shopping orders because of discounts of
23、fered by e-commerce companies,”said Chen Shousong, an analyst with domestic research company Analysis International.Taobao Mall, the countrys largest business-to-customer shopping site by market share, for example, rolled out a large-scale discount on November 11 in which 150 brands sold their produ
24、cts at half price. The discount attracted the attention of many e-shopping enthusiasts who spent 936 million yuan( $ 142 million) in just one day. The recent shortage of diesel oil, which restricts delivery vehicles capacity, and bad weather conditions in North China, also added to an already overlo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
