分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型《原创》重庆版2016届高三上学期第一次月考 英语 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:516412
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:15
  • 大小:494KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    原创 原创重庆版2016届高三上学期第一次月考 英语 WORD版含答案 重庆版 2016 届高三 上学 第一次 月考 WORD 答案
    资源描述:

    1、第一次月考英语试题【重庆版】1Their love _ quickly over the months that followed after they met in a dating show.A. was developed B. developedC. had developed D. would develop2When did Tom, head of this famous international corporation, stand trial in open court ?It was on Thursday _ you were in Beijing.A. when B.

    2、 that C. where D. which3 Mary dropped the vase, but her mother stared at her _ she had done something cleverA. in case B. as ifC. so that D. though4The girl, when _ why she _ in the exam, just lowered her head and kept silent.A. questioned; was cheatedB. being questioned; was cheatingC. questioned;

    3、had cheated D. being questioned; has cheated5 Mo Yans novels have attracted public attention.Yeah. Now there are his books _ in every bookstore.A. affordable B. acceptableC. available D. valuable6Your car requires _, Jeff.Sure. You know it is also what I want to have _ for long.A. being repaired; to

    4、 be repairedB. repairing; it repairedC. repairing; repairedD. to be repaired; it repaired7Youre wearing your new sunglasses again! But you said you had lost it on the train!Unbelievable, right? Someone _ it.A. will have stolen B. might have stolenC. should have stolen D. must have stolen8Before step

    5、ping onto the stage of the Voice of China, the singer Yao Beina took a deep breath to _ her courage.A. set up B. hold upC. keep up D. take up9 The boy _ loudly because he _ his way in the jungle and thought he couldnt go back home.A. had cried; lost B. has cried; has lostC. cried; had lost D. cried;

    6、 has lost10Tens of thousands of people marched to the Martin Luther King Jr. Memorial, celebrating the 50th anniversary of Kings famous speech, through which we know _ he said meant to the black.A. that what B. what thatC. what what D. that which11 His opening up _ food processing factory is _ comfo

    7、rt to his parents.A.不填;a B. a; 不填C. a; a D. the;不填12 Why? This is simply a common bike!_ sir. Its our special offer today.A. Dont mention it B. Let me seeC. So it is D. Neither do I13 _ his great courage, the boy was left alone in a dark room, no lighted candle_ it up.A. Considered; lightedB. Consid

    8、ering; lightingC. Having considered; lightedD. To consider; lighting14Your question _ he didnt inform you earlier has not yet been answered, _has aroused our curiosity.A. which; which B. why; itC. that; it D. why; which15So absurd _ that_ saw him stared at him .A. did he look; anyone B. he looked; n

    9、o matter whoC. did he look; whoever D. he looked; whoThe carpenter I hired to help me restore an old farmhouse had just finished a rough first day on the job. A flat tire made him an hour of work, his electric saw quit and now his ancient pickup truck refused to start, so I offered him a . While I d

    10、rove him home, he sat in stony silence. On arriving, he invited me in to meet his family. As we walked together toward his house, he at a small tree by the front door, touching the branches with his hands.The moment he opened the door, he had amusing . His eyes lit up and he ran to his two small chi

    11、ldren and hugged them and gave his wife a kiss.After leaving the joyful family, I passed the tree and my got the better of me, so I asked, “Before we went in the house, did you stop by the tree?”“Oh, thats my trouble tree.” he replied, “I know I cant having worries both on the job and in my life, bu

    12、t those dont belong in the house with my wife and children. I know I can one thing for sure, so every night before I walk into my home I hang them up on the tree.”“Funny thing is,” he , “when I come out in the morning to pick them up, there arent nearly as as I remember putting up the night before.”

    13、16A. lose B. find C. expect D. finish17A. tip B. ride C. car D. coffee18A. stared B. waved C. sat D. paused19A. expressions B. kids C. changes D. stories20A. willingly B. quietly C. carefully D. cheerfully21A. pity B. curiosity C. habit D. satisfaction22A. how B. when C. why D. what23A. keep B. help

    14、 C. appreciate D. allow24A. problems B. jobs C. facts D. duties25A. correct B. remove C. learn D. control26A. admitted B. suggested C. insisted D. smiled27A. many B. good C. interesting D. freeIt is normal to feel that you dont know what to say to someone who has cancer. You may have or close relati

    15、onship with the person. The most important thing you can do is to acknowledge the situation. You can show interest and concern, you can express , or you can offer support.While it is good to be encouraging, it is also important to show optimism or to tell the person with cancer to always have a atti

    16、tude. It is widely considered that doing these things may their fears, concerns, or sad feelings.Humor can be an important way of coping. Let the person with cancer take the . It is healthy if they find something funny about a side effect, like hair loss, and you can certainly join them in a good la

    17、ugh. This can be a great way to stress.When the person with cancer looks good, let them know! Hold back comments when their appearance isnt as good, such as “Youre looking pale.” Cancer and its treatment can be very , so be prepared for good days and bad times.Avoid telling the person with cancer st

    18、ories about family members or friends who have had cancer. Everyone is different, and these stories may not be helpful. , it is better simply to tell them you know something about cancer because youve been through it with someone else.28A. longB. strange C. clear D. distant29A. joy B. sorrow C. enco

    19、uragement D. unhappiness30A. sensitive B. objective C. negative D. positive31A. increase B. reduce C. form D. delay32A. charge B. lead C. responsibility D. action33A. stop B. reflect C. relieve D. get34A. unpredictable B. flexible C. unforgettable D. acceptable35A. Otherwise B. Specially C. However

    20、D. Therefore “Soon, youre going to have to move out!” cried my neighbor upon seeing the largest tomato plant known to mankind, or at least known in my neighborhood. One tiny 9-inch plant, bought for $1. 25 in the spring, has already taken over much of my rose bed, covering much of other plants, and

    21、is well on its way to the front door. Roses require a good deal of care, and if it werent for the pleasure they give, it wouldnt be worth the work. As it is, I have a garden full of sweet-smelling roses for most of the year. Bushes must be pruned(剪枝) in early spring, leaving ugly woody branches unti

    22、l the new growth appears a few weeks later. It was the space available in the garden that led me into planting just one little tomato plant. A big mistake. Soil conditions made just perfect for roses turn out to be even more perfect for tomatoes. The daily watering coupled with full sun and regular

    23、fertilizing(施肥) have turned the little plant into a tall bush. The cage I placed around it as the plant grew has long since disappeared under the thick leaves. Now the task I face in harvesting the fruit is two fold(方面): First, I have to find the red ones among the leaves, which means I almost have

    24、to stand on my head, and once found I have to reach down and under, pick the tomatoes and withdraw my full fist without dropping the prize so dearly won. Second, I found two full-blown white roses completely hidden as I picked tomatoes in June, but they were weak and the leaves already yellow for la

    25、ck of light. Here I am faced with a painful small decision: To tear up a wonderful and productive tomato plant that offers up between ten and twenty ripe sweet tomatoes each day or say goodbye to several expensive and treasured roses. Like Scarlett in Gone With the Wind, Ill think about that tomorro

    26、w.36What are the requirements for the healthy growth of roses?A. Frequent pruning and fertilizing.B. Tomato plants grown alongside.C. Cages placed around the roots.D. A lot of care and the right soil.37The writer planted the tomato because _.A. there was room for it in the gardenB. it cost only $1.

    27、25C. the soil was just right for itD. the roses branches needed to be covered38This year the writers roses were _.A. removed from the rose bedB. picked along with the tomatoesC. largely hidden under the tomato plantD. mostly damaged by too much sunlight39By saying “the prize so dearly won” in paragr

    28、aph 5, the writer wants to _.A. show the hardship of growing the rosesB. show the difficulty in picking the tomatoesC. express her liking for the rosesD. express her care for the tomatoesExperience the newly opened Grand Canyon (大峡谷) West Skywalk in Colorado. Departing from Grand Canyons South Rim b

    29、y Airplane to Grand Canyons West Rim, you will land and take a ground tour to the Skywalk! Walk on air for 70 feet over the edge of Grand Canyon West. This Skywalk has been open since March 28, 2007. Daily visitorship to the Skywalk has been over 4,000 people. Please be patient to enjoy your moment

    30、on the Skywalk.After you have experienced the one and only Grand Canyon Skywalk Glass Bridge, you will return to the Grand Canyon West Airport and take your Airplane for a flight back to the South Rim of the Canyon. This is a tour never to be forgotten as you will have walked on air over the Grand C

    31、anyon. Tour Itinerary (行程)Tour Duration5.7 HoursThe Grand Canyon Adventure SkywalkFlight from Grand Canyon South Rim to Grand CanyonWest1 HourExperience a birds-eye view of the GrandCanyon as you make your way to GrandCanyon West.Light Lunch at Guano Pointat Grand Canyon West2 HoursYoull be taken by

    32、 bus to Guano Point withbreathtaking views of the westernpart ofthe Grand Canyon wheretheCalorado River makes its way into LakeMood. Every table for lunch has a view.Walk on the World Famous Skywalk1.5 HoursFinally youll board your bus to EaglePoint, home of the Grand CanyonSkywalk. Now it is time f

    33、or you to walkon air for 70 feet over the Grand Canyon.Flight Back to Grand Canyon South Rim1.2 HoursAfter time on the Skywalk, youll returnto the Grand Canyon West Airport andreturn to Grand Canyon South Rim in timefor dinner and sunset.40This advertisement is for _.A. Grand Canyon West B. the Skyw

    34、alk C. Grand Canyon D. Grand Canyon South41The package fee does NOT cover the cost of _.42The Grand Canyon Skywalk Bridge is made of glass because _.A. it looks strangerB. it is cheaper to build C. it gives you a better viewD. it looks more beautiful43According to the Tour Itinerary, the route is _.

    35、A. South RimWest AirportGuano PointEagle PointWest AirportSouth RimB. South RimGuano PointWest AirportEagle PointWest AirportSouth Rim C. South RimWest AirportEagle PointGuano PointWest AirportSouth Rim D. South RimWest AirportEagle PointWest AirportGuano PointSouth RimThe historic center of Vienna

    36、has been added to UNESCOs World Cultural Heritage list. Thus, St. Stephens Cathedral, the Imperial Palace and many other historic buildings are now recognized as being among the 700 outstanding cultural and natural monuments of mankind - others include the Pyramid Fields from Giza to Dahshur, the hi

    37、storic center of Rome, the Kremlin with the Red Square, the Chinese Wall, the Taj Mahal and the Grand Canyon.Viennas historic center, in its unity, is considered one of the most beautiful city landmarks in Europe. Three eras left their mark on the former residence of the Habsburgs: the Middle Ages w

    38、ith Gothic St. Stephens Cathedral whose spire points toward heaven, one of Viennas landmarks; the Baroque whose most important achievement is the Imperial Palace with its sumptuous cupolas (奢华的圆顶). And the Ring Boulevard era of the late nineteenth century, when such splendid buildings as the Vienna

    39、State Opera and the Museum of Fine Arts were built to replace the former city walls.The imperial flair of the center of Vienna is enhanced (加强) by numerous churches, mansions and parks, as well as by rich art collections gathered by wealthy rulers. And the centuries-old musical tradition ranges from

    40、 the Court Chapel of the Imperial Palace to Mozarts immortal (不朽的) music and the waltzes of Johann Strauss. Also inseperably linked to the center of the city are the delights of Viennese cuisine, the gemtlichkeit of Viennese coffeehouses and nostalgic shopping at former purveyors (伙食承办商) to the impe

    41、rial court.44Which of the following is not mentioned as cultural and natural monuments of man-kind?A. the Taj MahalB. the Pyramid FieldsC. the Kremlin with the Red SquareD. the Court Chapel45The second paragraph is developed mainly by _.A. following the order of place B. providing examplesC. making

    42、comparisons D. analyzing causes46What does the underlined words “imperial flair” in the last paragraph mean?A. culture atmosphere B. art styleC. royal style D. royal palace47What is the passage mainly about ?A. The universal value of the world heritage in ViennaB. Viennas becoming one of the cultura

    43、l and natural monuments of mankindC. The introduction of the historic center of ViennaD. The special culture atmosphere of the historic center of ViennaResearchers are placing robotic dogs in the homes of lonely old people to determine whether they can improve the quality of life for humans. Alan Be

    44、ck, an expert in human-animal relationship, and Nancy Edwards, a professor of nursing, are leading the animal-assisted study concerning the influence of robotic dogs on old peoples depression, physical activity, and life satisfaction. “No one will argue that an older person is better off being more

    45、active, challenged, or stimulated (刺激),” Edwards points out. “The problem is how we promote that, especially for those without friends or help. A robotic dog could be a solution.”In the study, the robot, called AIBO, is placed for six weeks in the houses of some old people who live alone. Before pla

    46、cing AIBO in the home, researchers will collect baseline data for six weeks. These old people will keep a diary to note their feelings and activities before and after AIBO. Then, the researchers will review the data to determine if it has inspired any changes in the life of its owner. “I talk to him

    47、 all the time, and he responds to my voice,” says a seventy-year-old lady. “When Im watching TV, hell stay in my arms until he wants down. He has a mind of his own.” The AIBOs respond to certain orders. The researchers say they have some advantages over live dogs, especially for old people. Often th

    48、e elderly are disabled and cannot care for an animal by walking it or playing with it. A robotic dog removes exercise and feeding concerns. “At the beginning, it was believed that no one would relate to the robotic dog because it was metal and not furry,” Beck says. “But its amazing how quickly we h

    49、ave given up that belief.” “Hopefully, down the road, these robotic pets could become a more valuable health helper. They will record their masters blood pressure, oxygen levels, or heart rhythms. AIBOs may even one day have games that can help stimulate older peoples minds.”48The purpose of Beck an

    50、d Edwards study is to _.A. understand human-animal relationshipB. find the causes of old peoples lonelinessC. make lonely old peoples life betterD. promote the animal-assisted research49In the research, the old people are asked to _.A. note the activities of AIBOs B. keep AIBOs at home for 12 weeksC

    51、. analyze the collected informationD. record their feelings and activities50What is the advantage of AIBO over live dogs?A. It can watch TV with its owner.B. It can help the disabled people.C. It responds to all the human orders.D. It is easier to keep at home.51The author seems to suggest that the

    52、future robotic dogs may _.A. keep old people activeB. cure certain diseasesC. change peoples beliefsD. look more like real dogsDespite the high technology and investment in flood defences by the Environment Agency, there is no way to stop all flooding - sooner or later nature will produce something

    53、that will beat even the strongest defences. Warning people of this danger is very important if we are to prevent the great loss of life seen fifty-three years ago. Indeed if the Flood Warning System that currently exists had been around on that cold, stormy night in January 1953, many lives would ha

    54、ve been spared. The Environment Agency took over the role of flood warning in 1995 from the police who had to go door to door or sound alarms to get the news out. The service is being constantly improved and a combination of better technology and increased investment following the Easter Floods of 1

    55、998 has led to the creation of Floodline and an automatic messaging system that can warn thousands of people in very little time.Floodline 0845 988 1188 offers information and advice 24 hours a day and if warnings are in place, callers can get information either from local updates or by using a quic

    56、kdial code for their area. The Flood Warning team in Kent has also sent letters to the people living close to the rivers or the sea and invited them to join the AVM (automated voice messaging) system. Anyone choosing to take up this free service will receive a recorded message directly to their home

    57、, business or pager telling them of the level of warning, giving them as much time as possible to carry out their flood plan and save items that cannot be replaced if lost or damaged, such as photographs or childrens favorite toys.52Choose the correct statements from the following according to the p

    58、assage.a. Many people lost their lives in the flood in 1953.b. The Flood Warning system was already in use in 1953.c. Flood defences can stop all flooding.d. The Environment Agency began to warn people of flood in 1995.e. Floodline was created after the Easter Floods of 1998.A. a, b, c B. b, c, dC.

    59、a, d, e D. a, c, e53What does the underlined word pager mean in the passage?A. A piece of equipment designed to receive and show messages.B. A boy employed to carry luggage in hotels.C. A page of papers written to offer messages.D. A person, invited to write pages of messages.54People can easily get

    60、 information and advice about flood any time of the day from_.A. automatic messaging systemB. automated voice messaging systemC. the Flood Warning team in KentD. Floodline 0845 988 118855The best title for this passage may probably be _.A. Environment Agency B. Flood Warning SystemC. Technology In F

    61、lood Defences D. Easter Floods56The President thanked the mothers for their sons and daughters _ (保卫) their country heart and soul.57Snowden said he did not think his son had _ (犯罪) a crime, even though he said Edward Snowden broke U.S. laws.58In order to attract more customers some airlines offer f

    62、ree check-in_ (行李).59The committee has proposed new _ (规章) to control the hours of its employees.60When _ (回报) with a quicker sale he made the extra effort to impress the buyers with his products.61What _ (担心) teachers and employers deeply is that students are not well prepared for university course

    63、s.62A tight _ (日程表) means we cant delay any longer.63Now we are trying to build a country where the people can live in peace and _ (和谐) with ourselves and those around us.64Though there are some people protesting against the plan, they are in the _ (少数).65There are many approaches to _ (调整) their wa

    64、y of working and thinking according to changing situations.66请结合材料,按要求用英文写作。A couple said, “ We love our kid, so well arrange everything for him and pave (铺) the way for his success.”要求:1. 请就此材料发表你的看法;2. 紧扣材料,有明确的观点;3. 词数不少于60词。参考答案1【答案】B【解析】试题分析: 考查动词的时态。句意:当他们在一个相亲会上遇见之后 ,他们的感情发展的很快。根据句意,两人的感情发展的很

    65、快, 不用被动语态,也不用过去完成时,根据排除法,故选B 项。考点 : 考查动词的时态2【答案】A【解析】试题分析: 考查定语从句。句意: 什么时候著名公司的领导汤姆接受审判。在你在北京的那个周四。根据语境回答的是在周四,而周四带有一个定语从句,故用when来引导。考点 : 考查定语从句3【答案】B【解析】试题分析: 考查连词。A. in case以防;B. as if好象;C. so that 因此;D. though 虽然;句意:玛丽摔了花瓶但她的妈妈看着她好象她做了件很了不起的事。根据she had done something clever选B项。考点 : 考查连词4【答案】C【解析】

    66、试题分析:考查非谓语动词。句意:当被问到为什么在考试中作弊中,小女孩子低头不语。When引导的是是时间状语从句,与girl 之间是被动关系,所以用done形式,作弊没有被动语态,故选C项。考点 : 考查非谓语动词5【答案】C【解析】试题分析:考查形容词辨析 A. affordable付得起的;B. acceptable可接受的;C. available可获得的;有空的;可购得的;能找到的;D. valuable 有价值的;句意:莫言的小说吸引了公众的注意。是的,每个书店都有卖的。根据句意选C项。考点 : 考查形容词辨析6【答案】C【解析】试题分析:考查动词用法。句意:你的车需要修理,杰夫。是的

    67、,你知道,我现在想做的就是去修理它。 require 表示“需要”时,其后可接动名词(用主动表被动)或不定式(用被动形式表被动)。例如:The room requires cleaning to be cleaned. 房间需要打扫了。第二空have sth done,故选C项。考点 : 考查动词用法7【答案】B【解析】试题分析: 考查动词的时态。句意:你又换一副眼镜,听说你把原来的那副丢在火车上了。太难以置信吧,肯定有人偷了。根据 Unbelievable,可知表示推测,但,语气又没有那么强烈,故选B项。考点 : 考查动词的时态8【答案】C【解析】试题分析: 考查动词短语。A. set up

    68、 建立;B. hold up阻挡;C. keep up保持;D. take up从事;句意:在进行中国好声音之前,姚贝娜深呼吸来保持信心。根据句意选C项。考点 : 考查动词短语9【答案】C【解析】试题分析: 考查动词时态。句意:因为在从中中迷路认为不能回家所以小男孩大声地哭起来。迷路这个动作发生在大哭之前,故用过去完成时,故选C项。考点 : 考查动词时态10【答案】C【解析】试题分析: 考查宾语从句与主语从句。句意:数以万计的人奔向马丁路德纪念碑,庆祝他的那次著名的演讲,通过这个演讲,我们知道他所说的对于黑人的意义 。know 后面跟着宾语从句,what he said 他所说的,what s

    69、th meant to sb ,是know的宾语从句,故选C项。考点 : 考查宾语从句与主语从句11【答案】C【解析】试题分析:考查冠词。句意:他开了一个食品加工厂对于他的父母来说是种安慰。第一个表示泛指,开办一个食品加工厂,第二空a comfort 一件安慰的事,故选C项。考点 : 考查冠词12【答案】C【解析】试题分析:考查情景交际。句意:为什么,这只是一辆普通的自行车。确实是这样,这是我们今天的优惠。根据提到 Its our special offer today故选C项。考点 : 考查情景交际13【答案】B【解析】试题分析:考查非谓语动词 。句意:就他的勇气而言,男孩被单独留在一个黑暗

    70、的词意,没有蜡烛可点燃。 Considering 介词,就。而言,candle 与light之间是主动关系,故选B 项。考点 : 考查非谓语动词14【答案】D【解析】试题分析:考查同位语从句与定语从句。句意:他没有早早通知我这个问题现在没有回复,这也是让我们感到好奇的地方 。question 后面跟着同位语从句,用why来引导,which 代指这件事,做定语从句的主语,故选D项。考点 : 考查同位语从句与定语从句15【答案】 C【解析】试题分析:考查倒装 。句意:他看起来如此荒谬以至于看到他的人都盯着他看。在so. that结构中,若将so+adj. / adv. 置于句首,则其后的主句要用部

    71、分倒装。如:So cold was the weather that we had to stay at home. 天气太冷,我们只好呆在家里。第二个空whoever相当于anyone who ,故选C项。考点 : 考查倒装16A17B18D19C20D21B22C23B24A25D26D27A【解析】试题分析:讲述的是作者通过一个木匠处理工作中的烦恼的方法,意识到了不要把烦恼带给家人,每个人都应该有一颗自己的烦恼树,用来悬挂烦恼,为了不影响家人。16A考查动词辨析A. lose失去;B. find发现;C. expect期望;D. finish完成;句意:瘪了的轮胎让他失去一小时的工作时间

    72、 。根据上文我雇佣木匠来给我干活,而轮胎没气让他耽搁了工作,故选A项。17B考查名词辨析A. tip提示;B. ride骑车;C. car车;D. coffee咖啡;句意:因此我让他骑车回家。根据上文提到轮胎瘪了,故选B项。18D考查动词辨析A. stared盯着 ;B. waved挥手;C. sat坐下;D. paused暂停;句意:当我们走到他家时,他在门口附近的小树下停了一下,用手摸了摸树枝,根据句意可知停了一会,故选D项。19C考查名词辨析A. expressions表达;B. kids孩子;C. changes改变;D. stories故事;句意:当门打开的一瞬间,他快乐的改变了。根

    73、据下方提到His eyes lit up and he ran to his two small children可知选C项。20D考查副词辨析A. willingly愿意;B. quietly安静地;C. carefully仔细地;D. cheerfully高兴地;句意:他的双眼放光,两个孩子快乐的过来拥抱他。根据The moment he opened the door, he had amusing 可知选D项。21B考查名词辨析A. pity遗憾;B. curiosity好奇;C. habit习惯;D. satisfaction满意;句意:当我离开这个快乐的一家后,我经过小树,我很好奇

    74、,就问,在你进入家之前,你为什么在这棵树下停留呢?根据根据语境,对于他前后情绪的变化很好奇,所以选B项。22C考查特殊疑问词辨析A. how如何;B. when什么时候;C. why为什么;D. what什么;句意:当我离开这个快乐的一家后,我经过小树,我很好奇,就问,在你进入家之前,你为什么在这棵树下停留呢?故选C项。23B考查动词辨析A. keep保持;B. help帮助;C. appreciate欣赏;D. allow允许;句意: 我知道我禁不住担心我的工作又担心我的生活,但这些问题不应该影响到我的家人。Cant help doing 禁不住 做某事,故选B项。24A考查名词辨析A. p

    75、roblems问题;B. jobs工作;C. facts事实;D. duties责任;句意:句意: 我知道我禁不住担心我的工作又担心我的生活,但这些问题不应该影响到我的家人。根据句意指的是上文提到的问题,麻烦,故选A项。25D考查动词辨析A. correct改正;B. remove移除;C. learn学会;D. control控制;句意:我知道我能控制一件事,因此每天晚上在我回家之前,我都会把他们挂在树上。根据句意可知他能控制自己的生活,故选D项。26D考查动词辨析A. admitted承认;B. suggested建议;C. insisted坚持;D. smiled微笑;句意:他微笑到,快

    76、乐的事情是,当我早上拾起他们时,已经没有昨天晚上那么难以忍受了,根据“Funny thing is可知选D项。27A考查形容词辨析A. many许多;B. good好的; C. interesting有兴趣的;D. free自由的;句意:句意:他微笑到,快乐的事情是,当我早上拾起他们时,已经没有昨天晚上那么难以忍受了。根据语境选A项。考点:故事类短文。28D29C30D31B32B33C34A35D【解析】试题分析:本文讲述你不知道如何对待那些得癌症的人,最重要的事不是了解情况,表示你的关心。28D考查形容词辨析A. long长的;B. strange奇怪的;C. clear清晰的;D. di

    77、stant遥远的;句意:你可能与这个人有或近或远的关系。根据语境得知想说与得癌症的人有或多或少的关系,故选D项。29C考查名词辨析A. joy快乐;B. sorrow悲伤;C. encouragement鼓励;D. unhappiness不高兴;句意:你能表现出你的兴趣与关心,你能表达你的鼓励或提供帮助。You can show interest and concern,可知选C项。30D考查形容词辨析A. sensitive敏感的;B. objective客观的;C. negative否定的;D. positive积极的;句意:尽管鼓励很好,更重要的是展示出一种乐观或传递给他们一种积极的态度

    78、。根据it is also important to show optimism可知选D项。31B考查动词辨析A. increase增加;B. reduce减少;C. form形成;D. delay耽搁;句意:据说,做这些事情会减少他们的恐惧,担心或悲伤的情绪。根据语境可知选B项。32B考查动词辨析A. charge控告;B. lead指导;C. responsibility责任;D. action行动;句意:让得癌症的人带着这种指导。根据上文提到Humor can be an important way of coping故选B项。33C考查动词辨析A. stop停止;B. reflect反

    79、射;C. relieve安慰;D. get得到;句意:这是很好的方法来减少压力。根据上文提到It is healthy if they find something funny about a side effect, like hair loss, and you can certainly join them in a good laugh.可知选C项。34A考查形容词辨析A. unpredictable未预料到的;B. flexible复杂的;C. unforgettable难忘的;D. acceptable可接受的;句意:癌症和他的治疗是预料不到的,因此为这些坏的日子做最好的准备。35

    80、D考查副词辨析A. Otherwise否则;B. Specially特别地;C. However然而;D. Therefore因此;句意:因此,因此,因为你与别人所经历的事,告诉他们你所了解的是比较好的。两个句子之间是因果关系,故选D项。考点:日常生活类短文。36D37A38C39B【解析】试题分析: 本文叙述了作者因为院里用空地,花了$1.25钱买了一棵西红柿苗,却影响了玫瑰花的成长,玫瑰花被盖在西红柿的苗下,找不着阳光,叶子发黄,并且给自己摘西红柿也带来了麻烦,一棵小小的西红柿竟然带来了这么大的麻烦这是作者没有想到的。36D细节理解题。根据第三段提到Roses require a good

    81、 deal of care,和Soil conditions made just perfect for roses 故选D。37A 细节理解题。根据第三段提到It was the space available in the garden that led me into planting just one little tomato plant. A big mistake.园中有空地用来种植一棵西红柿苗,故选A。38C 细节理解题。根据第二段提到One tiny 9-inch plant, bought for $1.25 inthe spring, has already taken

    82、over much of my rose bed, covering much of other plants, and is well on its way to the front door.找西红柿的时候在下面发现了玫瑰花 故选C项。39B 其推理依据主要有以下几点:一是作者在第1句用了the task一词,将摘西红柿看成是一项“任务”;二是作者在三个地方用了have to,表示摘西红柿不容易;三是作者还用了stand on my head, reach down and under等夸张性用词,充分说明了摘西红柿的难度。比较四个选项,显然只有选项B最佳考点:故事类阅读。40B41A42

    83、C43A【解析】试题分析: 本文是去科罗拉多大峡谷的广告,提到行程安排。40B细节题。根据第一段中的“Experience the newly opened Grand Canyon West Skywalk in Colorado. Departing from Grand Canyons South Rim by Airplane to Grand Canyons West Rim,you will land and take a ground tour to the Skywalk! Walk on air for 70 feet over the edge of Grand Canyo

    84、n West.”可判断出这篇广告是有关空中行走的广告。41A细节题。根据广告中的内容可判断出费用包括了乘坐飞机和汽车到空中行走的地点、空中行走和餐饮而不包括住宿。42C细节题。根据短文中的“Experience a birds-eye view of the Grand Canyon as you make your way to Grand Canyon West.”可判断出Grand Canyon Skywalk Bridge用玻璃建成的原因是游客可以鸟瞰大峡谷。43A细节题。根据广告中的旅程可判断出选项B是正确的。考点:广告类阅读。44D45B46C47C【解析】试题分析: 本文主要是对

    85、维也纳历史中心的介绍,从城市的风格到美食,与皇室的联系,进行了介绍44D 细节理解题。根据第一段提到Thus, St. Stephens Cathedral, the Imperial Palace and many other historic buildings are now recognized as being among the 700 outstanding cultural and natural monuments of mankind - others include the Pyramid Fields from Giza to Dahshur, the historic

    86、 center of Rome, the Kremlin with the Red Square, the Chinese Wall, the Taj Mahal and the Grand Canyon.这些地方被认为是人类文明优秀的遗迹,故选D项。45B 推断题。根据第二段一开始提到维也纳历史中心被认为欧洲最漂亮的遗迹之一,而后而下进行了解释,故选B 项。46C 词义猜测。根据最后一段提到The imperial flair of the center of Vienna is enhanced (加强) by numerous churches, mansions and parks,

    87、as well as by rich art collections gathered by wealthy rulers.维也纳中心这种皇室风格也被众多的教育,豪宅,和公园,被富有的统治都所拥有,故选C 项。47C 主旨大意。本文主要是对维也纳历史中心的介绍,从城市的风格到美食,与皇室的联系,进行了介绍,故选C项。48C49D50D51A【解析】试题分析: 本文是一篇说明文,说明了现在的老人很孤独,为了解决这个问题,研究人员研究机器狗,把机器狗放在老人家,和老人一起生活,提高老人家的生活质量48C细节题,根据第一段第一句Researchers are placing robotic dogs

    88、 in the homes of lonely old people to determine whether they can improve the quality of life for humans可以知道研究的目的是让孤独的老人生活得更好,故选C项。49D细节题,根据第一段concerning the influence of robotic dogs on old peoples depression,physical activity,and life satisfaction.关心机器狗对于老人的情绪,与满意度的影响 ,故选D项。50D细节题,根据倒数第二段最后一句Often

    89、the elderly are disabled and cannot care for an animal by walking it or playing with it. A robotic dog removes exercises and feeding concerns可以知道答案,所以选D项。51A细节题,由最后一段第三行these robotic pets could become a more valuable health helper.可知机器可以成为老人有用的助手,故选A项。52C53A54D55B【解析】试题分析: 本文讲述了洪水报警系统建立和工作情况52C判断题。根

    90、据第二段中的Indeed if the Flood Warning system that currently exists had been around on that cold, stormy night in January 1953, many lives would have been spared.可判断出在1953年的洪水中许多人失去了生命,从而判断出a是正确的。根据第三段中的The Environment Agency took over the role of flood warning in 1995 from the police who had go door to

    91、door or sound alarms to get the news out.可判断出在1995年环保局开始洪水预报,从而判断出d是正确的。根据第三段中的The service is being constantly improved and a combination of better technology and increased investment following the Easter Floods of 1998 had led to the creation of Floodline and automatic messaging system that can war

    92、n thousands of people in very little time.可判断出e是正确的,故选C项。53A词义猜测题。根据最后一段中的Anyone choosing to take up this free service will receive a recorded message directly to their home, business or pager telling them of the level of warning, giving them as much time as possible to carry out their flood plan an

    93、d save items that cannot be replaced if lost or damaged, such as photographs or childrens favorite toys.可判断出pager指的是一种用于接收和显示信息的装置,故选A项。54D细节题。第四段中的Flooding 0845 988 1188 offer information and advice 24 hours a day and if warnings are in place, callers can get information either from local updates o

    94、r by using a quickdial code for their area.表明人们可以在全天的任何时候通过Flooding 0845 988 1188获得信息,故选D项。55B 主旨大意。这篇短文讲述了洪水报警系统建立和工作情况。所以最好的题目应是:Flood Warning System。56defending57committed58luggage/baggage59regulations60rewarded61concerns62schedule / timetable63harmony64minority65adjusting【解析】56defending 考查动词辨析 句

    95、意:总统因为他们的儿女精忠报国的精神而感谢他们的母亲。57committed 考查动词。句意:斯诺登的父亲虽然说他的儿子破坏了美国的法律,但并不认为儿子犯罪了。58luggage/baggage 考查名词 句意:为了吸引更多的顾客,航空公司提供免费招托运行李。59regulations 考查句话。句意:委员会建议新的规章来控制员工的工作时间;60rewarded 考查动词。句意:做为快速达到销售业绩的回报,他努力使消费者对他的产品印象深刻。61concerns 考查动词 句意:家长与老师所担心的是孩子们没有为大学课程准备好。62schedule / timetable 考查名词。句意:这个紧凑

    96、的时间表意识着我们不能耽搁太久。63harmony 考查名词。 In harmony with 与。和谐相处;64minority 考查名词。句意:虽然有一些人反对这个计划,但必竟是少数。65adjusting 考查动词。句意:根据变化的状况,有许多方法可以调整工作与学习的关系。考点: 词类活用。66请结合材料,按要求用英文写作。A couple said, “ We love our kid, so well arrange everything for him and pave (铺) the way for his success.”要求:1. 请就此材料发表你的看法;2. 紧扣材料,有

    97、明确的观点;3. 词数不少于60词。【答案】There is a common phenomenon nowadays that parents arrange everything for their children and try to pave the way for their success, which is of great concern.Im strongly opposed to this kind of “love”. For one thing, children become so reliant on their parents that they have no

    98、 independent thought or creative ideas. For another, overprotection and too much care are extremely bad for childrens development.Only by encouraging the children to overcome difficulties and develop by themselves can they grow up to be independent and become truly successful.【解析】试题分析:本题是一篇材料作文。题目要求

    99、写一篇关于如何教育孩子的文章,来谈谈自己的看法和建议。作文要点已经给出,可以分段分别论述所给要点,注意作文的连贯性,做到流畅、自然。最好使用第一人称和一般现在时来写。【亮点说明】范文中出现一些常见的短语be strongly opposed to强烈反对;be bad for 对。有坏处;Only by encouraging the children to overcome difficulties and develop by themselves can they grow up to be independent and become truly successful.这个句子中考查到

    100、only +状语 +部分倒装 的结构;考点: 材料类作文67团队合作(teamwork)在现代是非常重要的。请根据以下要点,简要写一篇关于teamwork的演讲稿,并表明你自己的看法。词数不少于80。为何重要:1是学习和工作必需的能力; 2可节省时间,精力,资源;3彼此有机会相互学习;合作对象:1. 与志同道合的人合作容易理解,同甘共苦,心情愉快;2. 与和自己差异较大的人合作可以学会宽容,并学会发掘别人优点。注意:演讲稿的开头和结尾已给出。Good morning, everyone! My topic today is “Teamwork”. Thanks for your listeni

    101、ng!【答案】 Good morning, everyone! My topic today is “Teamwork”.In this modern world, if we want to be informed or complete our work better and more efficiently, there is an urgent need for all of us to learn to cooperate with others. Not only can cooperation save us a lot of time, energy and resources

    102、, but also we can learn much from each other.Well be lucky enough to find someone who holds the same belief to cooperate with due to the fact that we can understand each other and share our joy and sorrow happily. However, it can be difficult to cooperate with someone who is different from us in man

    103、y respects. In this case, well have to learn to put up with some of his shortcomings and try to discover his advantages.In my opinion, teamwork means we should try to listen to others opinions, never force our ideas on others and if he makes mistakes, try to point them out in a polite way.Thanks for

    104、 your listening!【解析】 试题分析:考查开放性作文写作,开放性作文给出了一个话题,并有部分的文字提示。给考生自由发挥的余地较大。对于考生的综合能力要求较高,要求考生有很强的谋篇布局的能力和组织要点的能力。在完成开放性作文时,首先要选择自己熟悉的短语或者句型,在你的能力范围之内,选择句式时要赋予变化,因为这样你才可以更好的驾驭。同时也要选择合适的连接词,把各个要点组织成一个完整的整体;【亮点说明】范文中运用一些常见的短语cooperate with与。合作;be different from与。不同;In this case在这种情况下; listen to听;In this m

    105、odern world, if we want to be informed or complete our work better and more efficiently, there is an urgent need for all of us to learn to cooperate with others这个句子中运用if 引导的条件句,there is an need for sb to do 做某事对于某人来说是必须的;Well be lucky enough to find someone who holds the same belief to cooperate with due to the fact that we can understand each other and share our joy and sorrow happily.这个句子中fact后面跟着一个同位语从句;考点: 提纲类作文

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:《原创》重庆版2016届高三上学期第一次月考 英语 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-516412.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1