山西省山西大学附属中学2019-2020学年高一英语5月模块诊断试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 山西大学 附属中学 2019 2020 学年 英语 模块 诊断 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山西省山西大学附属中学2019-2020学年高一英语5月模块诊断试题(含解析)第卷第一部分 阅读理解阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。ALast year marked the 100th anniversary of the end of World War I. There were events around the world in memory of those who died in the conflict. We have picked out three of them in European countries.
2、 Lets take a look.BelgiumIn a park, the famous Belgian artist Koen Vanmechelen had an exhibition called Coming World, Remember Me. The work consisted of 600,000 individual(个别的) clay sculptures, one for each person killed during the World War. In the center of the exhibition was a big egg made of cla
3、y, symbolizing a new world.UKIn a small town called Aldridge, almost 100 houses in one street were covered with 24,000 poppies and statues of soldiers. They stood for the men from the area who had been killed in the war. The flowers were chosen because of a poem written by the Canadian doctor John M
4、cCrea in 1915. They made people think of fields of blood.FranceThe British artist Guy Denning arrived in La Feuille, a small town in the northwest of France, to stick life-size drawings of soldiers who never came back home. Armed with glue and a brush, Denning stuck his drawings carefully on walls.
5、Before long 112 men, mainly young adults, were brought back to mind, if not to life.1. What do we know about Coming World, Remember Me?A. Its the name of an exhibition.B. Its a film about World War I.C. Its a work standing for peace.D. Its a sculpture made of clay.2. Why were poppies chosen to symbo
6、lize the dead soldiers?A. The British people preferred them.B. They showed the cruelty of war.C. A Canadian doctor suggested them.D. The fields were filled with them.3. How was the end of World War I marked in France?A. A memorial to the dead soldiers was built.B. 112 wounded soldiers in the war wer
7、e helped.C. Drawings of some dead soldiers were put up.D. Young adults were encouraged to join the army.【答案】1. A 2. B 3. C【解析】这是一篇说明文。去年是第一次世界大战结束100周年。世界各地都举行了纪念战争死难者的活动。本文介绍了欧洲的三个国家的是如何进行纪念活动的。【1题详解】细节理解题。根据Belgium部分的In a park, the famous Belgian artist Koen Vanmechelen had an exhibition called Co
8、ming World, Remember Me. 可知,Coming World, Remember Me 是一个展览的名字,故选A。【2题详解】推理判断题。根据UK部分的The flowers were chosen because of a poem written by the Canadian doctor John McCrea in 1915. They made people think of fields of blood. 可知,罂粟花被选来象征死去的士兵是因为它们让人想到血泊,想到那些死去的战士,结合所给选项可推断出,它们展示了战争的残酷。故选B。【3题详解】细节理解题。根
9、据France部分的The British artist Guy Denning arrived in La Feuille, a small town in the northwest of France, to stick life-size drawings of soldiers who never came back home. 可知,在法国,他们是把死去的战士的画像张贴出来。故选C。BIf you live in a town or city on the edge of a desert or coastline where sand dunes form, you might
10、understand the threat they can have. Its, sometimes, a piece of cake for them to cover roads, buildings, farms and other man-made developments with their unpredictable movements. Thus, figuring out how they move is important for preventing some natural disasters.Now scientists have discovered that d
11、unes have been secretly moving in ways we never knew before. There are different explanations on dune interaction however, Karol Bacik, first author on the new dune study, and his colleagues have found a new one for dune movement. The researchers employed high-speed cameras to observe how dunes sepa
12、rated by distance can act as if theyre connected.It turns out, currents flowing over sand dunes can carry “information” to other dunes downstream in the form of swirls(旋涡). For instance, as wind or water flows over the top of a dune, it slightly moves. This can generate “swirls” on the back of a dow
13、nstream dune and push it in a direction opposite the movement of the front dune.Its the first time that researchers were able to provide causal explanations for some of these strange, previously unpredictable movements. The team also hopes to get out of the laboratory and into the real world, to see
14、 if their models can be applied to dune movements in complex natural systems. They plan to use satellite images over large deserts to track groups of dunes over long periods.Perhaps they can start to alter the dune marching orders in the near future. Imagine being able to tell a dune field exactly h
15、ow you want it to move. Thats the idea that this research might one day make possible.4. We can learn that the purpose of the study is to _.A. stop the sand dunes from moving aroundB. figure out the track of sand dune movementsC. prove the interaction of dunes with each otherD. examine a model of sa
16、nd dunes in the real world5. What does the underlined word “one” in Para. 2 refer to?A. A study.B. An interaction.C. An explanation.D. A dune.6. Which of the following can we know from the passage?A. A sand dune communicates with another only by currents.B. Swirls on the back of a dune are the power
17、 to move itself.C. Some strange dune movements have got causally explained before.D. Researchers think it unnecessary to study further on the dune models.【答案】4. B 5. C 6. B【解析】本文为一篇说明文,讲述了弄清楚沙丘是如何运动的,对于防止一些自然灾害是很重要的。【4题详解】推理判断题。根据第一自然段最后一句话Thus, figuring out how they move is important for preventing
18、 some natural disasters.(因此,弄清楚它们是如何运动的,对于防止一些自然灾害是很重要的)我们可以推断出研究的目的就是为了弄清楚沙丘的运动轨迹,那么B项figure out the track of sand dune movements(找出沙丘运动的轨迹)满足推断。故此题选B。【5题详解】词义猜测题。根据猜词句There are different explanations on dune interaction, however, Karol Bacik, first author on the new dune study, and his colleagues
19、have found a new one for dune movement.(关于沙丘相互作用有不同的解释,然而,新沙丘研究的第一作者卡罗尔巴西克和他的同事们发现了沙丘运动的新解释)根据however之前的句子,我们可知这里在讲对于沙丘相互作用的解释,所以这里的one就是指一个新的解释。故选C。【6题详解】推理判断题。根据倒数第三自然段This can generate “swirls” on the back of a downstream dune and push it in a direction opposite the movement of the front dune.(这会
20、在下游沙丘的背面产生“漩涡”,并将其推向与前沙丘运动方向相反的方向)我们可以推断出沙丘背后的涡轮能够推动沙丘前进。那么B项Swirls on the back of a dune are the power to move itself. (沙丘后面的漩涡是移动的动力)满足推断。故此题选B。CGeneral Motors (GM) shared the first details of its third-generation electric vehicle (EV) and Ultium battery system just about a month ago, but it wont
21、be the only automaker using this new EV hardware. Honda(本田) is now planning to build two new electric models based on the GM tech.Sharing of EV technology across automakers is becoming an increasingly common practice. Last summer, Ford reached an agreement to build at least one European battery elec
22、tric vehicle (BEV) based on Volkswagens platform and more recently, Hyundai(现代) announced plans to use the electric platform from California-based startup Canoo.This hardware sharing makes sense for automakers since the technology is expensive to develop but once its built into a vehicle, there wont
23、 be much to distinguish(区分) one from another. Sharing allows the development cost to be spread over more vehicles, which is crucially important for a company to seize market share in the fierce competition.While Honda has an excellent reputation for designing traditional engines, having even supplie
24、d some to GM in the past, it has struggled with BEVs. The Japanese automaker has focused more on fuel cell(电池) technology whose adoption is very limited at present. The only BEV that Honda currently offers in the U.S. market is the Clarity EV which offers just 89 miles of range on a charge. While Ho
25、ndas own BEV efforts dont seem to have gained any progress, they have been working with GM on battery module design since 2018 and likely had a hand in the development of Ultium battery system.The so-called “top-hats” which make up the body and inside of the vehicle will be designed and developed by
26、 Honda, however, the propulsion system and battery will come from GM. The first of the new Honda BEVs are scheduled to go on sale in 2024 and be produced at GM factories.7. Which automaker will probably use the new EV hardware besides GM?A. Ford.B. Honda.C. Volkswagen.D. Hyundai.8. What is becoming
27、more and more common among automakers?A. Using electric platform.B. Building electric models.C. Sharing EV technology.D. Seizing car market share.9. Why is hardware sharing necessary to automakers?A. Because making vehicles is difficult.B. Because designing engines is important.C. Because distinguis
28、hing vehicles is necessary.D. Because developing technology is very expensive.10. What can we infer from the passage?A. Honda has defeated GM in developing BEVs.B. Honda will be better than GM in developing BEVs.C. Honda and GM will be partners in developing BEVs.D. Honda will purchase GM factories
29、to produce BEVs.【答案】7. B 8. C 9. D 10. C【解析】这是一篇说明文。在电动汽车(EV)技术的发展的大背景下,本田计划使用通用汽车的Ultium电池开发纯电动汽车(BEV)。汽车制造商之间共享电动车技术正成为一种越来越普遍的做法。【7题详解】细节理解题。根据第一段最后“but it wont be the only automaker using this new EV hardware. Honda(本田) is now planning to build two new electric models based on the GM tech.”本田正在计
30、划制造的两款新电动车型是基于通用公司的技术基础之上的,也就是说明本田很可能会使用通用公司的新式的电动汽车硬件。故选B.【8题详解】细节理解题。根据第二段第一句“Sharing of EV technology across automakers is becoming an increasingly common practice.”,汽车制造商之间越来越普遍的做法是共享电动汽车技术。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段第一句“This hardware sharing makes sense for automakers since the technology is expensiv
31、e to develop”可知,硬件共享对于汽车制造商来说是很有意义的,因为这项技术的开发成本很高,所以汽车制造商共享硬件的原因是开发成本很高。故选D。【10题详解】推理判断题。根据最后一段“the body and inside of the vehicle will be designed and developed by Honda, however, the propulsion system and battery will come from GM.”汽车的身体和内部都由本田设计,通用会提供推进系统和电池,所以本田和通用在开发纯电动汽车方面会是合作伙伴。故选C。七选五 根据短文内容
32、,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Studies have shown that walking among trees makes us relaxed. _11_Theres plenty of research showing the link between being in nature and being happy, but most of the research has focused on adults._12_ Explaining the motivation behind the study, researchers note th
33、at with environmental issues such as global warming, more studies are focusing on the relationships between humans and nature to find solutions to these problems, and the future of the planet lies in the hands of children and their actions. However, few studies focus on this aspect. For the study, r
34、esearchers worked with 296 children between the ages of 9 and 12. To measure how connected they were to nature, the kids were asked how much they enjoy activities like seeing wildflowers and wild animals, hearing sounds of nature and touching animals and plants. _13_They also found that the more con
35、cerned children were about the environment and nature, the more likely they were to be happy.So exposure to nature is related to active behaviors and happiness of children. What does that mean to adults? As we all know, children usually tend to follow adults, especially their parents behaviors. That
36、s to say, when adults are outside and appreciate nature, kids learn by example. _14_ Researchers say that children need role models who can gently guide them to nature with excitement and an attitude of a lifelong learner. _15_ Whats more important is that they spend time together with children by e
37、xploring a fun and safe environment.A. Its so good going for a walk around trees.B. Even just smelling the trees helps reduce anxiety.C. And if parents enjoy being close to nature, so will their children.D. Parents dont have to be experts in environmental science or nature studies.E. They found that
38、 the kids connected to nature were more likely to behave actively.F. In a new study researchers wanted to see if kids get the same benefits from being outdoors.G. Researchers will study more about the connection between childrens happiness and nature.【答案】11. B 12. F 13. E 14. C 15. D【解析】这是一篇说明文。作者在文
39、章中援引研究表明接近自然对孩子成长的重要性。【11题详解】根据前句提到“研究表明,在树林中散步能使我们放松”可知,B项“即使只是闻一下树木的气味也有助于减轻焦虑”和前句构成递进关系。所以B项切题。故选B项。【12题详解】根据后句提到“在解释这项研究背后的动机时,研究人员指出,随着全球变暖等环境问题的出现,越来越多的研究关注人类与自然之间的关系,以找到解决这些问题的办法,而地球的未来掌握在孩子和他们的行动手中。然而,这方面的研究很少。”可知,F项“在一项新的研究中,研究人员想看看孩子们是否能从户外活动中获得同样的好处”中提到的“In a new study”和后句的“Explaining the
40、 motivation behind the study”是同一个研究。同时后句提到的内容是前句提到研究的原因。所以F项切题。故选F项。【13题详解】根据后句提到“他们还发现,孩子们越关心环境和自然,他们就越有可能快乐”可知,E项“他们发现,亲近自然的孩子更可能表现得积极”和前句都是研究的发现,两者之间表示并列关系。所以E项切题。故选E项。14题详解】根据划线前提到“也就是说,当成年人在户外欣赏大自然时,孩子们会学他们”可知,C选项“如果父母喜欢亲近大自然,他们的孩子也会喜欢”前后两句都在讲父母对孩子的影响,前后两句表示并列。所以C项切题。故选C项。【15题详解】根据划线前提到“研究人员说,孩
41、子们需要榜样,他们可以带着快乐和终身学习者的态度温和地引导他们进入大自然”和后句的“更重要的是,他们花时间和孩子们一起探索一个有趣和安全的环境”可知,D选项“父母不必是环境科学或自然研究方面的专家”此处起承上启下的作用。所以D项切题。故选D项。第二部分 完形填空阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出最佳选项。Pass Your Love OnWaiting for the airplane to take off, I was happy to get a seat by myself. Just then, an air hostess approached me an
42、d asked, “Would you mind _16_ your seat? A couple would like to sit together.” The only _17_ seat was next to a girl with her arms in casts (石膏绷带), a black-and-blue face, and a sad expression. “_18_am I going to sit there,” I thought immediately. But a soft voice spoke, “She needs help.” Finally, I
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-517873.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
