河北省武强县2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(1)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 武强县 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 限时 训练 答案
- 资源描述:
-
1、河北省武强县2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(1)及答案【陕西省2014五校联考】D阅读下列四篇短文, 从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中, 选出最佳选项, 并在答题卡上将该选项涂黑。Food picked up just a few seconds after being dropped is less likely to contain bacteria than if it is left for longer periods of time, according to the findings of research carried out at Aston Univers
2、itys School of Life and Health Sciences. The findings suggest there may be some scientific basis to the “5 second rule” the belief about it being fine to eat food that has only had contact with the floor for five seconds or less. Although people have long followed the 5 second rule, until now it was
3、 unclear whether it actually helped. The study, undertaken by final year Biology students and led by Anthony Hilton, Professor of Microbiology at Aston University, monitored the transfer of the common bacteria from a variety of indoor flooring types (carpet, cement floor etc.) to toast, pasta, a bis
4、cuit and a sticky sweet when contact was made from 3 to 30 seconds. The results showed that: Time is a significant factor in the transfer of bacteria from a floor surface to a piece of food; and the type of flooring the food has been dropped on has an effect, with bacteria least likely to transfer f
5、rom carpeted surfaces and most likely to transfer from cement flooring surfaces to moist(湿的) foods making contact for more than 5 seconds. Professor Hilton said: “Consuming food dropped on the floor still carries an infection risk as it very much depends on which bacteria are present on the floor at
6、 the time.”The Aston team also carried out a survey of the number of people who employ the 5 second rule. The survey showed that: 87% of people surveyed said they would eat food dropped on the floor, or already have done so. 55% of those who would eat or have eaten food dropped on the floor are wome
7、n. 81% of the women who would eat food from the floor would follow the 5 second rule. Professor Hilton added, “Our study showed that a surprisingly large majority of people are happy to consume dropped food, with women the most likely to do so. But they are also more likely to follow the 5 second ru
8、le.”57. According to the passage, which of the following is true?A. A toast dropped on the carpet is easier to be polluted than that dropped on the cement floor.B. A sticky chocolate dropped on the carpet is easier to be polluted than that dropped on the cement floor within 5 seconds. C. The food dr
9、opped on the carpet shares the same potential of being polluted with the food dropped on the cement floor.D. The food dropped on the cement floor is not as safe as food dropped on the carpet within 30 seconds.58. Eating food dropped on the floor still carries an infection risk because it relies on _
10、 at that time.A. the type of bacteria B. the carpet C. the cement floor D. the surface of table59. The passage is developed probably by _. A. time B. spaceC. contrastD. example60. What is the main idea of this passage?A. The food which is dropped on the floor can be eaten safely.B. The bacteria have
11、 no negative effect on the safety of food.C. A research on the safety of food dropped on the floor is undertaken.D. People surveyed in the research are willing to accept the idea.【参考答案】57-60 DACCC72013江苏卷 -BWeve considered several ways of paying to cut in line:hiring line standers, buying tickets fr
12、om scalpers(票贩子),or purchasing linecutting privileges directly from,say,an airline or an amusement park.Each of these deals replaces the morals of the queue(waiting your turn)with the morals of the market(paying a price for faster service)Markets and queuespaying and waitingare two different ways of
13、 allocating things,and each is appropriate to different activities.The morals of the queue,“First come, first served,” have an egalitarian(平等主义的)appeal.They tell us to ignore privilege,power,and deep pockets.The principle seems right on playgrounds and at bus stops.But the morals of the queue do not
14、 govern all occasions.If I put my house up for sale, I have no duty to accept the first offer that comes along, simply because its the first.Selling my house and waiting for a bus are different activities,properly governed by different standards.Sometimes standards change, and it is unclear which pr
15、inciple should apply.Think of the recorded message you hear,played over and over,as you wait on hold when calling your bank:“Your call will be answered in the order in which it was received.”This is essential for the morals of the queue.Its as if the company is trying to ease our impatience with fai
16、rness.But dont take the recorded message too seriously.Today, some peoples calls are answered faster than others.Call center technology enables companies to “score” incoming calls and to give faster service to those that come from rich places.You might call this telephonic queue jumping.Of course,ma
17、rkets and queues are not the only ways of allocating things.Some goods we distribute by merit,others by need,still others by chance.However,the tendency of markets to replace queues,and other nonmarket ways of allocating goods is so common in modern life that we scarcely notice it anymore.It is stri
18、king that most of the paid queuejumping schemes weve consideredat airports and amusement parks,in call centers,doctors offices,and national parksare recent developments, scarcely imaginable three decades ago.The disappearance of the queues in these places may seem an unusual concern,but these are no
19、t the only places that markets have entered.58According to the author,which of the following seems governed by the principle “First come,first served”?ATaking buses. BBuying houses.CFlying with an airline. DVisiting amusement parks.59The example of the recorded message in Paragraphs 4 and 5 illustra
20、tes _Athe necessity of patience in queuing Bthe advantage of modern technologyCthe uncertainty of allocation principle Dthe fairness of telephonic services60The passage is meant to _Ajustify paying for faster services Bdiscuss the morals of allocating thingsCanalyze the reason for standing in line D
21、criticize the behavior of queue jumping【要点综述】 本文是一篇议论文,主要讲述的是生活中购物买票等的插队问题。作者通过举例、道理分析来解读道德和市场的平衡问题,要想得到快速的服务,就要额外付出更多的费用,由此对在道德和市场竞争之间产生的矛盾进行探讨。58A推理判断题。根据第二段中的“First come, first served”和第三段“The principle seems right on playgrounds and at bus stops.But the morals of the queue do not govern all occa
22、sions.”可知选A项。59C细节判断题。根据第四段“Sometimes standards change, and it is unclear which principle should apply.”和第五段可知,有时分配的原则是不断变化的,也就是说分配原则的不确定性,故选C项。60B作者意图题。本文主要阐述了如何进行分配,讨论了基于分配原则的可变性的道德标准,故选B项。C72013江西卷 -BWhen international aid is given, steps must be taken to ensure (确保) that the aid reaches the peop
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
