分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 3 Getting along with others Section Ⅱ Grammar and usage .doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:527855
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:34KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit Getting along with others Section Grammar and usage 2022
    资源描述:

    1、课时作业(八)Unit 3Section Grammar and usage & Integrated skills.阅读理解ALetting me move into my university dormitory wasnt an easy decision for my parents. However, they knew if I wanted a good education, Id have to live away from home. Id always dream of living alone: the life of no rules and regulations a

    2、nd being independent. So I was delighted about this new stage in my life.Unexpectedly, during the first few months of living alone, I would find myself crying every day. I would call my mum every day. Coming from a big family, I was used to noises surrounding me. Therefore, the scary silence at nigh

    3、t was the worst. I couldnt even sleep without keeping the lights on.As time went by, I started enjoying the freedom that came with living alone. I could do things in my own time: eat whenever I want, wake up whenever I want. The space of loneliness was also then filled up by friends who became like

    4、family, so I started missing my family less.When it was time to say goodbye and go back home after my graduation, I was bittersweet. Id enjoyed my time alone, learning things which wouldnt have been possible if I had never moved away from home. But Id also missed my family too much.Id learned a lot

    5、from this experience. Living alone made me value family time even more. I realized every second with them was important though I might not get the freedom while living alone.I guess its different for everybody, but for me, there is no warmth in a house unless its filled with loving members and peopl

    6、e you love.1How did the author feel before moving into the university dormitory?ASad. B. Happy.CNervous. D. Cold.2What can we know about the author from Paragraph 4?AHe had mixed feelings.BHe didnt enjoy his time alone.CHe has been used to the life in school.DHe found living with his family was bett

    7、er than in the school.3What can be inferred from the last paragraph?A.The author felt cold living in school.BThe authors dormitory was the warmest place.CThe author felt warm living with his beloved ones.DEveryone felt warm when living with his beloved ones.4What does the author want to tell us?AFam

    8、ily is the most important place in peoples life.BAs time goes by, people can get used to what happened.CPeople can find freedom only when they leave their family.DPeople need to grow up on their own, but family plays an important role.BLife affects friendships. As we grow, marry, move across the cou

    9、ntry or change jobs, old friendships fall away and new ones form. As long as we live, the things around us change, and as long as things change, friendships are affected.When we were children, we had best friends. No matter what happened we were still friends. We live our lives, however, and do what

    10、 life calls for us to do, and as we get older, memories fade, faces blur (变得模糊), and even friends names from childhood are forgotten.Do you have a question about friendship? Do you wonder what to do with a friend who is no longer friendly? Perhaps you will see that you cant control others. If someon

    11、e wants to be your friend, it is their choice. All you can do is treat them well and do the best for them when you are with them. Then you wish them well when they leave.You can talk to oldtimers and they will tell you that life is full of incredible (难以置信的) joy and incredible sorrow, and that what

    12、bothers you today will one day become a memory and the pain will be gone. Seniors may tell you that you will learn more as you get older. They will tell you that friendships come and friendships go. Sometimes when they go, you will hurt, but you will be okay with it. Its the way life works, after al

    13、l.5What can we learn about friendship, according to the text?AFriendship cannot be easily affected by ones family.BFriends are always around us and will never go away.CFriends in childhood are sometimes forgotten by us.DFriends in childhood are the best no matter what happens.6What should we do with

    14、 friends who are no longer friendly in the authors opinion?ACare about them and do the best for them when we are together.BForget them and make new friends with those who have a lot in common with us.CFind the reason why our friendship has changed.DDo our best to control them and make them listen to

    15、 us.7What the oldtimers and seniors in the last paragraph tell you about friendship will _.A.make you have no good friendsBhelp you have healthy understanding of friendshipCremind you to always help your friendsDlead you to be a powerful man8The best title of the passage could be “_”A.How to share h

    16、appiness with friendsBHow to deal with unfriendly peopleCHow to make good friendsDHow to face the changes in friendship.完形填空I first discovered Caf Gratitude several months ago. My friend Heather invited me to _1_ her for lunch. Heather had just moved to Los Angeles, and we would discuss the project

    17、we were doing. As we sat down and were _2_ the delicious vegetarian menu, the server who came to take our order asked us the question of the day. What are you grateful for? I felt a familiar stir (震动) in my chest, and my eyes began to water. _3_ a pause, Heather _4_ her hand to me and said that it w

    18、as with me. I expressed my gratitude to be with her _5_, enjoying this moment of our shared _6_ and her new start in Los Angeles. After a delicious lunch, I decided to stay a while longer as the question had inspired me to meet the coowner, Ryland. Pauses or delays in life are a very good time to li

    19、sten to whats _7_ inside of our hearts.When Ryland came over to my _8_ with his big smile, his title of Chief Inspiration Officer seemed very _9_ for his personality. He gave me his _10_ attention as he opened his heart to listen. I told him how I wanted to help him open more _11_ so there could be

    20、more places to eat and help spread this message of “being generous and grateful every day”. Since that _12_, Caf Gratitude has been my favorite place to eat.What a rewarding and meaningful experience! And Ive since learned that Cafe Gratitude _13_ business through what they call Sacred Commerce wher

    21、e they “provide inspired service and express _14_ for the richness of our lives”. A simple question that day _15_ me down new paths and gave me new friendships.1A.attend BaccompanyCinvolve Djoin in2A.looking BtestingCplanning Dstudying3A.Without BDespiteCIn terms of DRegardless of4A.reached BshookCc

    22、lapped Dstuck5A.either Bas well asCalso Dtoo6A.project BhonestyCfriendship Dseat7A.looking on Binsisting onCgoing on Dagreeing on8A.company BtableChouse Dcar9A.suitable BreadyCeager Dfamous10A.simple BfullCurgent Dregular11A.hotels BschoolsCclubs Dcafes12A.meeting BperformanceCact Dvacation13A.pract

    23、ices BreviewsCtrains Dconcludes14A.explanation BappreciationCconsideration Dapplication15A.surprised BreturnedCled Dheld课时作业(八).阅读理解A【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章介绍了作者在大学住宿时的经历。起初作者对离开家去学校住宿感到十分开心,但最初的几个月作者还是非常想念家人。随着时间的推移,作者和朋友的相处也变得越来越好,也没有那么想念家里了。只有和自己珍爱的人在一起才会感觉到温暖。1答案与解析:B推理判断题。根据文中第一段倒数第二句及最后一句“Id always

    24、dream of living alone: the life of no rules and regulations and being independent. So I was delighted about this new stage in my life.”可知作者总是梦想着能够自由自在地独立生活,所以作者对于能够展开自己的生活的新阶段感到十分开心。故选B。2答案与解析:A推理判断题。根据第四段第一句“When it was time to say goodbye and go back home after my graduation I was bittersweet.”可知作

    25、者在毕业后要回家的时候有一种苦乐参半的感觉,作者很享受独处的时间,但也非常想念自己的家人。由此可知,这是一种复杂的感情,故选A。3答案与解析:C推理判断题。根据最后一段中“but for me,there is no warmth in a house unless its filled with loving members and people you love”可知对于作者来说,一间屋子将不会充满温暖,除非有一屋子有爱的成员和你爱的人。这说明只要和爱的人在一起就会感觉到温暖,故选C。4答案与解析:D推理判断题。根据后三段可知,作者一方面很享受自己独处的时光,在自己独处的时间中也学习到了很

    26、多事情,一方面又很挂念家中。由此可知作者认为人要学会独立,但家庭也还是非常重要的。故选D。B【语篇解读】本文是一篇议论文。作者告诉我们友谊会随着生活的变迁而有变化。友谊来了又去了,不必介意,这就是生活。5答案与解析:C细节理解题。根据第二段最后一句“We live our lives, however, and do what life calls for us to do, and as we get older, memories fade, faces blur(变得模糊),and even friends names from childhood are forgotten.”(然而,

    27、我们过着自己的生活,做着生活要求我们做的事情。随着年龄的增长,记忆渐渐淡去,面孔变得模糊,甚至连儿时朋友的名字都忘记了。)可知应选C。6答案与解析:A细节理解题。根据第三段第二句“Do you wonder what to do with a friend who is no longer friendly?”和第五句“All you can do is treat them well and do the best for them when you are with them.”可知应选A。7答案与解析:B推理判断题。根据最后一段最后四句“Seniors may tell you that

    28、 you will learn more as you get older. They will tell you that friendships come and friendships go. Sometimes when they go, you will hurt, but you will be okay with it. Its the way life works, after all.”可知,朋友的来去是正常的,不要因为朋友的离开而伤心,我们对友谊应该有健康的认识。故选B。8答案与解析:D主旨大意题。根据第一段和最后一段可知,生活是会变化的,友谊也会变化,我们应学会应对这种变

    29、化。故选D。.完形填空【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了咖啡馆开展的感恩行动让作者深有感触,从而走上了新的道路,给了她新的友谊。1答案与解析:B此处指我的朋友希瑟邀请我陪她一起吃午饭。attend出席,到场;accompany陪伴,伴随;involve包含,涉及;join in参加,加入。故选B。2答案与解析:D此处指研究美味的素食菜单。look看;test测验;plan计划;study研究。故选D。3答案与解析:A此处指没有片刻停顿。without没有;despite尽管,不管;in terms of按照,依据;regardless of不管,不顾。故选A。4答案与解析:A此处指希瑟把

    30、手伸向我。reach ones hand伸出某人的手。故选A。5答案与解析:Deither通常用于否定句中;as well as后需接宾语;also通常放在句中;too通常放在句末。故选D。6答案与解析:C根据文章第二句“My friend Heather invited me to accompany her for lunch.”可知此处指享受这段我们共同的友谊。project工程,计划;honesty诚实,正直;friendship友谊;seat座位。故选C。7答案与解析:C此处指生活中的停顿或延迟是倾听内心深处的声音的好时机,即倾听我们的内心在发生什么。look on看待;insist

    31、 on坚持,坚决要求;go on进行,发生;agree on达成一致。故选C。8答案与解析:B根据上文“I decided to stay a while longer”可知作者还在咖啡馆里,因此此处应该是指Ryland带着灿烂的笑容来到我的餐桌前。故选B。9答案与解析:A此处指他的“首席灵感官”的头衔似乎非常适合他的个性。be suitable for适合;be ready for为准备好;be eager for渴望:be famous for因而出名。故选A。10答案与解析:B此处指他给予了我充分的注意。simple简单的;full完全的,充分的;urgent紧急的,急迫的;regula

    32、r定期的,经常的。故选B。11答案与解析:D根据语境可知作者是在Ryland的咖啡馆吃饭,因此帮助开更多的咖啡馆符合语境。故选D。12答案与解析:A此处指自从那次会面以来。meeting会面,会见;performance表演,表现;act行为;vacation假期。故选A。13答案与解析:A此处指感恩咖啡馆是通过他们所谓的“神圣商务”来经营生意的。practice从事;review评论;train训练;conclude得出结论。故选A。14答案与解析:B此处指他们这里提供得有创意的服务,并表达对我们生活的丰富性的感激之情。explanation说明,解释;appreciation感激,欣赏;consideration考虑;application应用,申请。故选B。15答案与解析:C此处指那天的一个简单的问题指引我走上了新的道路。surprise使惊奇;return回来,恢复;lead指引,领导;hold握住,举起。故选C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022-2023学年新教材高中英语 课时作业8 Unit 3 Getting along with others Section Ⅱ Grammar and usage .doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-527855.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1