2022届高三英语全国统考一轮复习练习:课时作业 选修9 UNITS 3、4 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高三英语全国统考一轮复习练习:课时作业 选修9UNITS 3、4 WORD版含解析 2022 届高三 英语 全国 统考 一轮 复习 练习 课时 作业 选修 UNITS WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。二十九选修9Units 3、4(限时35分钟). 阅读理解A(2021衡水中学模拟)Pigeons in London have a bad reputation. Some people call them flying rats. And many blame them for causing pollution with their droppings. But now the birds are being used to fight another kind o
2、f pollution in this city of 8. 5 million. “The problem for air pollution is that its been largely ignored as an issue for a long time, ” says Andrea Lee, who works for the London-based environmental organization Client Earth. “People dont realize how bad it is, and how it actually affects their heal
3、th. Londons poor air quality is linked to nearly 10, 000 early deaths a year. ” Lee says, citing(引用) a report released by the city manager last year. If people were better informed about the pollution theyre breathing, she says, they could pressure the government to do something about it. Nearby, on
4、 a windy hill in Londons Regents Park, an experiment is underway that could helpthe first week of flights by the Pigeon Air Patrol. It all began when Pierre Duquesnoy, the director for DigitasLBi, a marketing firm, won a London Design Festival contest last year to show how a world problem could be s
5、olved using Twitter. Duquesnoy, from France, chose the problem of air pollution. “Basically, I realized how important the problem was, ” he says. “But also I realized that most of the people around me didnt know anything about it. ” Duquesnoy says he wants to better measure pollution, while at the s
6、ame time making the results accessible to the public through Twitter. “So”, he wondered, “how could we go across the city quickly collecting as much data as possible?” Drones were his first thought. But its illegal to fly them over London. “But pigeons can fly above London, right?” he says. “They li
7、veactually, they are Londoners as well. So, yeah, I thought about using pigeons equipped with mobile apps. And we can use not just street pigeons, but racing pigeons, because they fly pretty quickly and pretty low. ”So it might be time for Londoners to have more respect for their pigeons. The birds
8、may just be helping to improve the quality of the citys air. 【文章大意】文章介绍了一个用鸽子监测伦敦空气质量的创意。1. What can we infer about Londons air quality from Paragraph 2?A. Londoners are very satisfied with it. B. The government is trying to improve it. C. Londoners should pay more attention to it. D. The government
9、 has done a lot to improve it. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段中“The problem for air pollution is that its been largely ignored as an issue for a long time, ” 以及People dont realize how bad it is, and how it actually affects their health. 由此推断出, 伦敦人应该更关注伦敦的空气质量, 故选C。2. Duquesnoy attended the London Design Festival
10、 to _. A. entertain LondonersB. solve a world problemC. design a product for saleD. protect animals like pigeons【解析】选B。细节理解题。根据第三段中It all began when Pierre Duquesnoy, the director for DigitasLBi, a marketing firm, won a London Design Festival contest last year to show how a world problem could be so
11、lved using Twitter. 可知, Duquesnoy参加伦敦设计节是为了解决一个世界性的问题, 故选B。3. Why did Duquesnoy give up using drones to fly across London?A. Because they are too expensive. B. Because they fly too quickly. C. Because they are forbidden. D. Because they fly too high. 【解析】选C。细节理解题。根据第五段中But its illegal to fly them ov
12、er London. 由此可知, 最初, Duquesnoy想用无人机飞越伦敦监测空气质量, 但是因为市内禁止无人机飞行, 所以他放弃了这个想法, 故选C。4. Which can be the best title for the text?A. Clean air in LondonB. Londons dirty secretC. Londons new pollution fighterD. Causes of air pollution in London【解析】选C。主旨大意题。根据第一段中But now the birds are being used to fight anot
13、her kind of pollution in this city of 8. 5 million. 和最后一段So it might be time for Londoners to have more respect for their pigeons. The birds may just be helping to improve the quality of the citys air. 可知, 这篇文章主要讲了Duquesnoy用鸽子监测伦敦空气质量, 引起人们关注空气污染, 鸽子成了伦敦新的环保战士, 故选C。B(2021长沙模拟)Lizard (蜥蜴) species may
14、 already have declined past the point of no return in the world. What is the reason? Rising temperatures. Researchers estimate that as much as 40 percent of lizard species worldwide will die out by 2080. The problem is that temperatures in many regions where lizards live have changed too fast for th
15、e animals to keep pace. Barry Sinervo from the Department of Ecology and Evolutionary Biology at the University of California in Santa Cruz, along with colleagues from across the globe, reached that conclusion by taking current data on Mexican lizards. They also estimated that 4 percent of local spe
16、cies have already disappeared worldwide. That number could jump to 20 percent by 2080 if carbon dioxide levels arent lowered to reduce warming. The team looked 48 species of Sceloporus lizard at 200 sites around Mexico. The sites were first sampled from 1975 to 1995. By 2010, research could not find
17、 lizards at 12 percent of those sites. Lizards that bear live young are especially at risk of dying out, the researchers point out, compared to the lizards that lay eggs. “Live-bearers have lower body temperatures that heighten the risk of dying, ” Sinervo said in a statement. “We are watching these
18、 species disappear before our eyes. ”Although current evidence shows that climate change is affecting the habitat ranges of many species, there is still a lot of uncertainty about how much climate change will affect species, researchers say. Many Mexican lizard species live in high altitude “islands
19、”, where climate change happens the fastest. The lizards cannot adjust fast enough to survive. The scientists say they do not think the animals are likely to save themselves just by moving somewhere else either. “How quickly can Earths lizards adapt to the rising global temperatures? Thats the impor
20、tant question, ” Sinervo said in a press release. “We are actually seeing lowland species moving upward, slowly driving upland species out of their habitats. If the upland species cant evolve fast enough, they will die out. ”【文章大意】文章介绍了由于气温的上升, 蜥蜴物种的数量可能已经下降到了不可逆转的地步。5. Which of the following lizard
21、s face a higher risk of dying out?A. Lizards at low altitudes. B. Lizards that bear their young. C. Lizards that lay eggs. D. Lizards in a stable environment. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第四段中“Lizards that bear live young are especially at risk of dying out, the researchers point out, compared to the lizards th
22、at lay eggs. (研究人员指出, 与产卵的蜥蜴相比, 生育幼崽的蜥蜴尤其面临灭绝的危险。)”可知, 生育幼崽的蜥蜴面临更大的灭绝风险。故选B。6. According to Barry Sinervo and his colleagues, _. A. their conclusion is based on current data on various kinds of lizardsB. 20 percent of local species have already disappeared worldwideC. they are uncertain about how mu
23、ch climate change will affect speciesD. they are seeing highland species moving downward【解析】选C。细节理解题。根据文章第五段“Although current evidence shows that climate change is affecting the habitat ranges of many species, there is still a lot of uncertainty about how much climate change will affect species, res
24、earchers say. (研究人员说, 尽管目前的证据表明气候变化正在影响许多物种的栖息地范围, 但气候变化将在多大程度上影响物种仍有很多不确定性。)”可知, Barry Sinervo和他的同事们不确定气候变化会在多大程度上影响物种。故选C。7. The upland lizards are affected greatly by the climate change because of _. A. their living habitats destructionB. their living skillsC. highland species moving downwardD. t
25、heir adaptive capacity【解析】选A。推理判断题。根据文章最后一段中“We are actually seeing lowland species moving upward, slowly driving upland species out of their habitats. If the upland species cant evolve fast enough, they will die out. ”(我们看到低地物种正向高处迁移, 慢慢地将高地物种赶出它们的栖息地。如果高地物种进化速度不够快, 它们就会灭绝。)”可推断, 气候变化对高地蜥蜴的影响很大, 是因
26、为生活环境的破坏。故选A。8. The purpose of this passage is to _. A. prove that Earth is not suitable for lizardsB. warn that lizards may die out quickly due to the climate changeC. explain why no more lizards will be found by 2080D. emphasize that the habitat of lizards is changing greatly【解析】选B。推理判断题。根据全文内容可知,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544470.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
