新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册学案:单元素养提升 UNIT 1 FESTIVALS AND CELEBRATIONS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册学案:单元素养提升 UNIT 1FESTIVALS AND CELEBRATIONS WORD版含解析 新教材 2020 2021 学年 英语 人教版
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养提升(一) Unit 1. 单词拼写1. We usually stick some red paper-cuts on the windows to decorate(装饰) the houses. 2. Since this is my first trip to America, could you please recommend some typical (典型的)tourist attractions to me? 3. I would like to
2、 do my bit for our school on such a special occasion(时刻). 4. Gratitude(感恩) is so important and necessary that we should take action right away. 5. As for my favorite figure(人物) in Chinese history, it must be Wei Yuan, a great thinker in the late Qing Dynasty. 6. The agricultural(农业的) labor is not as
3、 hard as before with the wide use of advanced technology. 7. In the class, you will mainly learn Tang poetry, which reflects(反映) traditional Chinese culture. 8. In the north of the city lies Mount Pan, which is a unique geographical feature(特色). 9. We gathered(聚集) together and discussed what to do n
4、ext yesterday. 10. It is absolutely(完全) necessary that William should continue his study in spite of some learning difficulties. . 单句语法填空1. There was a group of children playing(play) musical instruments across the street. 2. No matter how perfect you think you are, you still need to be improved. 3.
5、 Receiving their congratulations(congratulate)made me happy. 4. Their contributions to our country are of great significance. 5. We all hold the belief that an effective way will contribute to a greater achievement in a limited time. 6. India has dealt with some issues ranging (range) from forest co
6、nservation to bus fuel. 7. It is really amazing (amaze) that our city has changed so much. 8. The ball went flying as if it were (be)going to space. 9. The patient being examined (examine) now by the doctor is Li Mings mother. . 完成句子1. No matter how difficult the situation is, dont always complain.
7、不管情况多么难, 不要总是抱怨。2. Taking advantage of this opportunity, he succeeded. 利用这次机会, 他获得了成功。3. I am always grateful to Mr Yang for his help. 我总是感激杨老师对我的帮助。4. The two musical shows have a lot in common. 这两场音乐秀有很多共同点。5. The girl stood there, looking at the picture carefully as if she were a painter. 女孩站在那儿,
8、 仔细看着那幅画, 好像她是一名画家似的。6. In spite of the fact that the school life is full of fun and friendship, I prefer to live in the rented room. 尽管学校生活充满了乐趣和友谊, 我更喜欢住在出租屋里。7. Parents who dressed up like monsters(怪物)stood in doorways. 打扮得像怪物的父母站在门口。8. After all, we are consumers rather than money makers. 毕竟, 我们
9、是消费者, 不是造钱工具。 . 阅读理解A(2020青岛高一检测)Jacobs Pillow Dance FestivalWhere: Becket, MassachusettsWhen: Jun. 15Aug. 24Each summer, this influential dance center presents a number of classes and performances by more than 50 companies from around the world. Highlights (最精彩的部分) in this season include the Dance
10、Theater of Harlems production of Alvin Aileys “The Lark Ascending”, which opens the festival. Many events are free. Ticketed performances start at $22. Jacobspillow. org. Moab Music FestivalWhere: Moab, UtahWhen: Aug. 29Sept. 9This area is better known for mountain biking than for music. But since 1
11、992, it has hosted a private festival that brings classical, jazz, Latin and other types of music to the land. This year there will be 16 concerts, including three “Grotto Concerts”, where guests take a 45-minute boat ride down the Colorado River to performances. Events start at $25. moabmusicfest.
12、org. Cheyenne Frontier DaysWhere: Cheyenne, WyomingWhen: July 1928There is something for everyone at this 117-year-old festival, from an “Indian village and old West museum” to country concerts. But the competition is still the main attraction, with cowboys and cowgirls competing for major money in
13、the worlds largest outdoor stage. Competition tickets start at $18, and concert tickets at $23. cfdrodeo. com. The Glimmerglass FestivalWhere: Cooperstown, New YorkWhen: July 6Aug. 24Each summer, opera lovers from around the country travel to upstate New York to watch productions that include stars
14、like Nathan Gunn and Ginger Costa-Jackson. This years performances include Wagners “The Flying Dutchman” and Verdis “King for a Day”, in honor of the 200th birthdays of both composers(作曲家). Tickets start at $26. glimmerglass. org. 【文章大意】文章介绍了四个节日的庆祝地点、时间以及每个节日的特色。1. If you are interested in the danc
15、e performance, which date suits you best? A. June 6. B. June 28. C. August 29. D. September 9. 【解析】选B。细节理解题。根据文章Jacobs Pillow Dance Festival部分下的When: Jun. 15Aug. 24Each summer, this influential dance center presents a number of classes and performances by more than 50 companies from around the world
16、. 可知, 该节日的时间是从6月15日到8月24日, 期间会有来自全世界超过50个公司在这个舞蹈中心展示各种课堂和舞蹈。如果你是一个舞蹈爱好者, 可以在6月15日到8月24日到这儿来。B项June 28. (6月28日)在上述时间之内。2. Where can you watch a competition and enjoy concerts? A. Becket, Massachusetts. B. Moab, Utah. C. Cheyenne, Wyoming. D. Cooperstown, New York. 【解析】选C。细节理解题。根据Cheyenne Frontier Day
17、s部分下的Where: Cheyenne, WyomingThere is something for everyone at this 117-year-old festival, from an “Indian village and old West museum” to country concerts. But the competition is still the main attraction, with cowboys and cowgirls competing for major money in the worlds largest outdoor stage. 可知,
18、 Cheyenne Frontier Days在Cheyenne, Wyoming举行, 在这个具有117年历史的节日里, 从“印度村庄和老西部博物馆”到乡村音乐会, 每个人都可以欣赏到自己喜欢的。但竞赛仍然是焦点, 牛仔和女牛仔在世界最大的露天舞台上争夺巨额奖金。如果想要看竞赛和听音乐会可以到Cheyenne, Wyoming。C项Cheyenne, Wyoming. 符合以上说法。3. If you are a big fan of Wagner, which one should you choose? A. Jacobs Pillow Dance Festival. B. The Gl
19、immerglass Festival. C. Cheyenne Frontier Days. D. Moab Music Festival. 【解析】选B。细节理解题。根据The Glimmerglass Festival部分下的This years performances include Wagners “The Flying Dutchman” and Verdis“King for a Day”, in honor of the 200th birthdays of both composers. (今年的表演包括瓦格纳的漂泊的荷兰人和威尔第的一日国王, 这两个作品都是为了纪念两个作
20、曲家的200年诞辰)可知, 如果你是Wagner的粉丝, 可以参加The Glimmerglass Festival。B项The Glimmerglass Festival符合以上说法。B(2020洛阳高一检测) The annual celebration of St. Patricks Day is coming soon to the Canton Tower. St. Patricks Day is an Irish cultural and religious celebration occurring annually on March 17. The festival celeb
21、rates the life of St. Patrick, who helped the poor and taught the Irish people good things. The Canton Tower has become one of the premier (最初的)party sites for this international and lively event. As part of the celebration, the tower will brighten the night with brilliant light shows. Participants
22、(参加者)are sure to enjoy the festive Irish atmosphere. As in the past years, camping lovers will gather to spend a night beneath the Canton Tower. The time for the camping adventure will be from 3 p. m. on March 17 to 9 a. m. on March 18. The event offers people a great chance to enjoy this special an
23、d free camping site. Artists will perform a range of music with instruments played typically in Irish folk music, featuring tin whistles and wind pipes. Foodies also will be in for a treat, as the taste of traditional Irish food will surely attract everyone. To celebrate this festival, dancers dress
24、ed in Irish green, the colour of Ireland, will pop up around the Canton Tower. The parade will go along the main streets and thousands of people will watch, waving flags. Good luck if you meet with these “green spirits. ”【文章大意】本文介绍了爱尔兰的圣帕特里克节, 在这一天所有爱尔兰人都会庆祝, 并介绍了庆祝的方式。4. What does the underlined wo
25、rd “parade” most probably mean in Paragraph 4? A. A ceremonial group including people marching. B. A traditional ceremony that is held every year. C. A historical place where people often gather. D. A programme specially designed by local people. 【解析】选A。词义猜测题。结合上文To celebrate this festival, dancers
26、dressed in Irish green, the colour of Ireland, will pop up around the Canton Tower. 可知, 为了庆祝这个节日, 身穿爱尔兰绿色服装的舞者将会出现在坎顿塔周围。和画线单词所在句句意游行队伍将沿着主要街道行进, 成千上万的人将会观看, 手中挥舞着旗帜。可知parade指“游行队伍; 包括游行的人在内的仪式团体”。5. What can we infer about the Canton Tower? A. It lies in the birthplace of St. Patrick in Ireland. B.
27、 Its decorated with brilliant lights at night. C. Its been a place to celebrate St. Patricks Day for long. D. It was first built on March 17 as a cultural site. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段中As in the past years, camping lovers will gather to spend a night beneath the Canton Tower. The time for the camping adv
28、enture will be from 3 p. m. on March 17 to 9 a. m. on March 18. (和往年一样, 露营爱好者会在坎顿塔下过夜。露营时间为3月17日下午3点至3月18日上午9点。)可知, 坎顿塔一直是庆祝圣帕特里克节的地方。6. Who may you see if you go to the event? A. Artists waving flags. B. Cooks making Irish food. C. Pop stars singing. D. People in green. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段中To celeb
29、rate this festival, dancers dressed in Irish green, the colour of Ireland, will pop up around the Canton Tower. (为了庆祝这个节日, 身穿爱尔兰绿色服装的舞者将出现在坎顿塔周围。)可知, 如果你去参加活动, 你可以看到穿绿色衣服的人们。7. Whats the best title for the passage? A. The Canton Tower. B. St. Patricks Day. C. The Life of St. Patrick. D. The Irish Tr
30、adition. 【解析】选B。主旨大意题。根据文章第一段中The annual celebration of St. Patricks Day is coming soon to the Canton Tower. St. Patricks Day is an Irish cultural and religious celebration occurring annually on March 17. (一年一度的圣帕特里克节庆典即将在坎顿塔举行。圣帕特里克节是爱尔兰的一个文化和宗教节日, 每年3月17日举行。)以及纵观全文可知, 本文介绍了爱尔兰的圣帕特里克节。. 阅读填句(2020济南
31、高一检测)In Italy, summertime is a time to enjoy fantastic food with family and friends. Interestingly, these are also some of the ways in which Italians keep fit. 1 The answer is simple. Do it like the Italians do! Buy Fresh and Wholemeal FoodTrue Italian cooking is made, using local and wholemeal food
32、s. This approach is truly a key to staying slim and fit. 2Instead, shop for the fresh and make Italian meals. Its easier and more satisfying than you can imagine. Enjoy Each MealIn Italy, every meal is to be enjoyed. Take the time this season to treat everything you eat as an experience, not just en
33、ergy or fuel for your busy life. As a source of pleasure, you will find that eating your Italian meals slower wont result in eating too much. 3Eat the Pasta(意大利面)4 Even leftover pasta warmed with olive oil meets the demand for a delicious meal. Youll have energy for your summer days and give your bo
34、dy a break from digesting (消化)at night when you arent burning off the calories. Have meals with Family and FriendsAs you consider your meals, think like an Italian and plan on having a sit-down, at-a-table meal with your family or friends. 5 Making a time to enjoy food with others allows you to slow
35、 down and enjoy conversation, in addition to tasty food. A. This summer, avoid processed and fast food. B. Fresh food provides us with the needed vitamins. C. One way of staying slim is to eat pasta at lunchtime! D. Enjoying your meals is good for your figure and taste buds (味蕾)! E. Maybe you cant d
36、o it every day, but how about once a week? F. Why do many people fail to get used to Italian food in daily life? G. So how can you continue to enjoy delicious food and still stay fit? 【文章大意】在意大利, 夏天是与家人和朋友享受美食的时候。短文介绍了意大利人享受美食又保持健康的饮食方法。1. 【解析】选G。根据上文“Interestingly, these are also some of the ways i
37、n which Italians keep fit. ” 有趣的是, 这也是意大利人保持健康的一些方法。根据下文“The answer is simple. Do it like the Italians do! ”答案很简单。像意大利人那样做! 所以空处承上启下。故G选项“那么, 你怎样才能既享受美食又保持健康呢? ”切题。2. 【解析】选A。根据下文“Instead, shop for the fresh and make Italian meals. ”可知, 相反, 买新鲜的食材, 做意大利菜。选项承接下文。故A选项“今年夏天, 不要吃加工过的食品和快餐”切题。3. 【解析】选D。根据
38、上句“As a source of pleasure, you will find that eating your Italian meals slower wont result in eating too much. ”可知, 作为一种快乐的来源, 你会发现慢慢吃意大利餐时细嚼慢咽不会导致吃得太多。故选项在说这样做的益处。故D选项“享受美食对你的身材和味蕾都有好处”切题。4. 【解析】选C。根据下文“Youll have energy for your summer days and give your body a break from digesting at night when
39、you arent burning off the calories. ”可知, 这样在白天时, 你就获得了所需的能量, 也可以让你的身体休息一下, 不用在晚上消化食物, 因为你不需要燃烧卡路里。选项承接下文, 说明吃意大利面的时间。故C选项“保持苗条的一种方法是在午餐时间吃意大利面”切题。5. 【解析】选E。根据下文“Making a time to enjoy food with others allows you to slow down and enjoy conversation, in addition to tasty food. ”可知, 找时间和其他人一起享受美食, 除了美味
40、的食物, 还能让你放慢脚步, 享受交谈的快乐。选项承接下文。故E选项“也许你不能每天都这样做, 但是一周一次怎么样? ”切题。. 完形填空(2020合肥高一检测)Many of us dream of making all the differenceearning a lot of money. A great scientist has achieved that big success and 1 all the money to help others. Professor Nicola Curtin of the University of Newcastle successfull
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544581.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
江苏省南京市金陵中学高中英语选修九课件:UNIT 3 P2 READING .ppt
