新教材2020-2021学年高中英语外研版选择性必修第三册课时作业:UNIT 5 SECTION Ⅲ DEVELOPING IDEAS .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年高中英语外研版选择性必修第三册课时作业:UNIT 5SECTION DEVELOPING IDEAS 新教材 2020 2021 学年 高中英语 外研版 选择性 必修
- 资源描述:
-
1、课时作业(十五)Unit 5Section Developing ideas & Presenting ideas阅读理解ACompanion planting is the idea that some kinds of plants can help each other grow. Plants that are compatible(兼容的,能共处的) together generally have similar needs in terms of nutrients, soil and moisture levels.Advice about which plants are co
2、mpatible is sometimes based more on tradition than proof. But experts say there is evidence to support certain combinations. These can improve harvests, reduce disease and help with pest control by attracting helpful insects.For example, some kinds of soil bacteria take nitrogen from the air and mak
3、e it into a form that plants can use. The plants hold the nitrogen in their roots. Legumes (豆科植物) are especially good at this nitrogen (氮)fixing. Then any crops that share the same space with the legumes can get the nitrogen when the roots are broken down.Beans and potatoes can also share territory
4、well because their roots reach different levels in the soil. Deeprooted vegetables get nutrients and moisture from lower down in the soil, so they do not compete with plants with shallower roots.But some plants placed together may harm each others development. For example,tomatoes do not like wet so
5、il but watercress does, so you would probably want to keep them separated.Some kinds of produce should be kept apart even after being harvested. This is because of ethylene gas (乙烯气体). Ethylene is a plant hormone (激素) that can cause some foods to ripen too quickly. Apples release ethylene gas. Apric
6、ots, melons and tomatoes also release a lot of ethylene. Some vegetables are easily affected by ethylene, including asparagus, broccoli, cabbages and cucumbers.This risk of ripening too soon is why markets often separate high ethyleneproducing foods from those that are sensitive to the gas. But if y
7、ou put an apple in a bag with a green banana,the ethylene from the apple will make the banana ready to eat sooner.What about peaches,plums and nectarines? These kinds of fruit do not need any help from an applethey release enough ethylene to ripen themselves. But that does not mean there is no way t
8、o get the job done faster.Growers suggest placing the fruit in a fruit bowl or in a paper bag with the top folded over. Keep the fruit at room temperature,out of direct sunlight. Once the fruit is soft enough, either use it or put it in the refrigerator to keep it from getting too ripe.1Companion pl
9、anting refers to the idea that _.Asome crops can grow together to benefit each otherBsome crops have the similar needs of nutrients, soil and water levelCsome plants can damage each other if grown togetherDa good farming method to prevent natural disasters2According to the text,which of the followin
10、g cannot grow together?ABeans and potatoes.BTomatoes and watercress.CLegumes and corns.DRice and sugarcane.3What is the function of ethylene?ATo improve the quality of fruits.BTo produce a poisonous gas.CTo keep vegetables fresh.DTo make fruits ripen earlier.4The text is most likely to be taken from
11、 _.Aa newspaper of medicineBa magazine of cultureCa journal of agricultureDa travel reportBI arrived and sounded the horn (喇叭). After waiting a few minutes I sounded the horn again. Since this was going to be my last ride on my shift (轮班), I thought about just driving away, but instead I knocked on
12、the door. “Just a minute,” answered a weak, elderly voice.After a long pause,a small woman in her nineties stood before me. When we got in the taxi,she gave me an address and then asked, “Could you drive through the downtown?”“Its not the shortest way,” I answered quickly.“Oh,I dont mind,” she said.
13、 “Im in no hurry. Im on my way to a hospice (临终关怀医院). I dont have any family left.” She continued in a soft voice, “The doctor says I dont have much time.” In the next two hours,we drove through the city. She showed me the building where she had once worked as an elevator operator, the neighborhood
14、where she and her husband had lived when they got married, and a furniture warehouse that had once been a ballroom where she had danced as a girl.As the dawn came, we got to the hospice. Two nurses came out to the taxi as soon as we pulled up. The woman went to sit in a wheelchair in no time.Almost
15、without thinking, I bent and gave her a hug. She held me tightly. “You gave an old woman a little moment of joy,” she said. “Thank you.”I drove into the dim morning light. Behind me, a door shut. It was the sound of the closing of a life. I drove aimlessly lost in thought. What if I had refused to t
16、ake the run, or had sounded the horn once, then had driven away?5Why did the author sound the horn twice?AHe refused to take the run. BHe was about to drive away. CHe had waited for a long time. DHe wanted to end his night shift earlier.6Why did the woman ask the author to drive through the city?ATo
17、 share her life experiences.BTo take the shortest way to the hospice.CTo review the important places in her life.DTo show the author her former working place.7What was the womans attitude to the author?AGrateful. BCautious.CDisappointed. DCritical.8What can we infer from the text?AThe author was imp
18、atient.BThe old lady could take care of herself.CThe ride had a great influence on the author.DThe nurses were unaware of the old ladys arrival.CIf you are a fruit groweror would like to become onetake advantage of Apple Day to see whats around. Its called Apple Day but in practice its more like App
19、le Month. The day itself is on October 21, but since it has caught on, events now spread out over most of October around Britain.Visiting an apple event is a good chance to see, and often taste, a wide variety of apples. To people who are used to the limited choice of apples such as Golden Delicious
20、 and Royal Gala in supermarkets, it can be quite an eye opener to see the range of classical apples still in existence, such as Decio which was grown by the Romans. Although it doesnt taste of anything special, its still worth a try, as is the knobbly(多疙瘩的) Cats Head which is more of a curiosity tha
21、n anything else.There are also varieties developed to suit specific local conditions. One of the very best varieties for eating quality is Orleans Reinette, but youll need a warm, sheltered place with perfect soil to grow it, so its a_pipe_dream for most apple lovers who fall for it.At the events, y
22、ou can meet expert growers and discuss which ones will best suit your conditions, and because these are family affairs, children are well catered for with applethemed fun and games.Apple Days are being held at all sorts of places with an interest in fruit, including stately gardens and commercial or
23、chards (果园). If you want to have a real orchard experience, try visiting the National Fruit Collection at Brogdale, near Faversham in Kent.9What can we learn about Decio?AIt is a new variety. BIt has a strange look.CIt is rarely seen now. DIt has a special taste.10What does the underlined phrase “a
24、pipe dream” in Paragraph 3 mean?AA practical idea. BA vain hope.CA brilliant plan. DA selfish desire.11What is the authors purpose in writing the text?ATo show how to grow apples.BTo introduce an apple festival.CTo help people select apples.DTo promote apple research.课时作业(十五)阅读理解A【语篇解读】本文为说明文。这篇文章主要
25、介绍了一些农业知识,其中说明了哪些植物可以混栽,哪些植物不能一起种植以及哪些植物可以释放乙烯气体。1答案与解析:A细节理解题。根据第一段可知混栽植物指的是有些植物可以一起种植,彼此受益的观点,故选A项。2答案与解析:B细节理解题。根据第五段的“For example,tomatoes do not like wet soil but watercress does,so you would probably want to keep them separated.”可知西红柿和西洋菜不能一起种植,故选B项。3答案与解析:D细节理解题。根据第六段的“Ethylene is a plant hor
26、mone that can cause some foods to ripen too quickly.”可知乙烯气体的作用是让果实早点成熟,故选D项。4答案与解析:C推理判断题。这篇文章主要介绍了一些农业知识,所以这篇文章最可能出自农业杂志,选C项。B【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲了一位出租车司机在快要交班之前,带着一位临终的老人最后一次游览她生命中重要的地方。5答案与解析:D推理判断题。根据第一段中的“Since this was going to be my last ride on my shift(轮班),I thought about just driving away,
27、but instead I knocked on the door.”可知,因为这是作者轮班中的最后一趟,他本想开车走的。由此推断出作者按了两次喇叭,是想早点下班。故选D。6答案与解析:C推理判断题。根据第四段中的“She showed me the building where she had once worked as an elevator operator, the neighborhood where she and her husband had lived when they got married, and a furniture warehouse that had onc
28、e been a ballroom where she had danced as a girl.”可知,这位老人让作者开车穿过这个城市是为了回顾她生命中重要的地方。故选C。7答案与解析:A观点态度题。根据倒数第二段中的“You gave an old woman a little moment of joy,she said.Thank you.”可知,这位老人对作者很感激。故选A。8答案与解析:C推理判断题。根据最后一段中的“What if I had refused to take the run, or had sounded the horn once, then had drive
29、n away?”可知,作者在思考如果他拒绝跑这趟车,或者按了一次喇叭后开车离开,结果会怎样?由此推断出这次经历让作者产生了很多思考,也对作者有了很大的影响。故选C。C【语篇解读】本文是一篇说明文。文章对英国苹果节的举办规模、活动安排等进行了介绍。9答案与解析:C推理判断题。A选项与第二段中的“it can be. still in existence”不一致,且由这句话可知,Decio现在比较罕见,故C项正确;文中并未提及Decio的外形奇异,故B选项错误;D选项与第二段中的“Although it doesnt taste of anything special,its still wort
30、h a try”的表述相反。10答案与解析:B词义猜测题。根据第三段内容可知,Orleans Reinette虽然口感好,但对种植环境和土壤要求高,因此对于大多数喜欢它的人来说,大饱口福只是一种脱离实际的愿望,这与B项“A vain hope(徒劳的希望)”一致。11答案与解析:B意图推断题。通读全文可知,这是一篇介绍英国苹果节的文章。Unit 5单元测试卷第一部分听力材料Text 1M: Do you cycle to work every day?W: Nearly every day. Sometimes, if its raining, Ill catch a bus. Text 2W
31、: Wheres Jack? Its already 9:00.M: His mother said he left home at 8:30.I think he will be here at 9:30.Text 3M: Boys and girls, here are some changes to your exam timetable. Your math exam will be changed to the next day.W: You mean the 18th.M: Yes. And the exam will start and end one hour earlier.
32、 Text 4W: The prices at the greengrocers shop have increased much. Now apples cost $3 a pound.M: I know. Five years ago they were only a third of that price.Text 5M: You wanted to see me, Mrs. Applegate?W: Uh, yes. Ill get right into the points, Mr. Bradley. This company has been having serious fina
33、ncial problems lately, and unfortunately, we have to let some people go.Text 6W: Good morning, may I help you?M: Yes, I want to buy an apartment. Id like two bedrooms and a big kitchen.W: All right. Have a seat, please. Let me ask you a few questions. First of all, may I have your name, please?M: My
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545384.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
