河北省邯郸市六校2020-2021学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省邯郸市六校2020-2021学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 河北省 邯郸市 2020 2021 学年 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高二年级六校联考期中考试英语试题第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题.从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项.听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每段对话仅读一遍.1.What will the weather like tomorrow?A.Colder. B.Warmer. C.Snowy.2.What does the man think of the French class?A.Its easy. B.Its difficult. C.Its interesting
2、.3.How much money does the man have at least?A.2 dollars. B.3 dollars. C.4 dollars.4.What does the woman do?A.She is a teacher. B.She is an doctor. C.She is a dancer.5.What time is it now?A.10: 25 B.10: 30 C.10:45第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白.每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项.听每段对话或独白前,你将有
3、时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间.每段对话或独白读两遍.听第6段材料,回答第6、7题.6.What does the man plan to do tomorrow?A.Go to a lecture. B.Go camping. C.Read Hemingways works.7.What will the woman do tomorrow afternoon?A.Go swimming. B.Go to a lecture. C.Go camping 听第7段材料,回答第8、9题.8.Where does the man live now?A.He l
4、ives with his parents. B.He lives on his own. C.He lives with Linda.9.Why does Linda want to rent her apartment out?A.She will graduate next month. B.She just found a new job. C.She is going abroad soon.听第8段材料,回答第10至12题.10.How long has Dave been in China? A.For 2 years. B.For 2 weeks. C.For 2 months
5、.11.Which of the following cities has Dave visited?A.Chengdu. B.Suzhou. C.Guangzhou.12.What did Dave like most about Chongqing?A.The food. B.The scenery. C.The people.听第9段材料,回答第13至16题.13.How did the woman book the room?A.By telephone. B.By the Internet. C.Through friends.14.When will the woman check
6、-in?A.On Oct 17. B.On Oct 15. C.On Oct 13.15.What room did the woman finally book?A.A Standard room. B.A Single room. C.A Sea-view room.16.How much extra money will the woman have to pay?A.140 dollars. B.70 dollars. C.100 dollars.听第10段材料,回答第17至20题.17.What can you find on the second floor?A.Foreign l
7、iterature. B.Reference books. C.Magazines.18.Where can you find the works of American literature?A.On the first floor. B.On the 3rd floor. C.On the 5th floor.19.At what level will you be able to buy a cup of coffee?A.On the 3rd floor. B.On the 2nd floor. C.On the 4th floor.20.What is the maximum amo
8、unt of time a student can borrow a book?A.For one month. B.For two months. C.For three months.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项.AWashington DC Vacation PackagesFrom exploring the history to seeing the modern sights, make your Washington DC Vacation Packa
9、ge great.Experience PackageWashington DC is a popular tourist destination filled with museums, monuments and beaches. This is a vacation package one should look into when planning a trip to the capital. Start at $ 405 per adult.Package Includes3 Nights AccommodationsDC Odyssey Dinner Cruise (巡游) ove
10、r the Potomac RiverBest of DC TourFamily Vacation PackageCreate lasting memories with your family to the nations capital. Come and explore the many activities offered here. Visit the world famous Madame Tussauds Wax (蜡像) Museum, and get pictures of you and your family standing next to wax copies of
11、famous celebrities (名人) and presidents. Start at $ 182 per adult.Package Includes3 Nights AccommodationsMadame Tussauds Wax MuseumNational Law Enforcement MuseumRomantic Getaway PackageWashington DC can be a romantic destination. With this package, you will have a two-night stay in the nations capit
12、al. It also includes a ticket for the Monuments by Moonlight Trolley tour, a historic tour of the area! Start at $ 152 per adult.Package Includes2 Nights AccommodationsMonuments by Moonlight Trolley TourSightseeing Tour PackageWashington DC is one of the best places in U.S. when it comes to sightsee
13、ing. With so much history and all of these fantastic tours, youll have an amazing time and see the best of the city. Start at $ 383 per adult. Advance reservations required.Package Includes4 Nights AccommodationsMount Vernon and Old Town Alexandria TourSpirit of Washington DC Lunch Cruise1. Which ac
14、tivity is available in the Family Vacation Package?A. Going on Odyssey Dinner Cruise.B. Touring Monuments by Moonlight Trolley.C. Visiting National Law Enforcement Museum.D. Taking photos with celebrities and presidents.2. How much should a couple pay for the Romantic Getaway Package?A. $ 304.B. $36
15、4.C. $766.D. $810.3. In what way is the Sightseeing Tour Package different from the other three?A. It offers a river cruise.B. It must be booked in advance.C. It exhibits the history of the capital.D. It provides the longest tour at the lowest price.【答案】1. C 2. A 3. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了华盛顿地区的四个度假套餐及其相
16、关信息。【1题详解】细节理解题。根据Family Vacation Package中Package Includes National Law Enforcement Museum. 包含国家执法博物馆。可知参观国家执法博物馆是家庭度假套餐中的活动。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据Romantic Getaway Package中Start at $ 152 per adult. 每个成年人152美元起。$ 152*2=$ 204,可知一对情侣应该花204美元购买浪漫度假套餐。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据Sightseeing Tour Package中Advance rese
17、rvations required.需要提前预订。可知这个观光旅行团与其他三个不同在于其必须提前预订。故选B项。BAt times my mom has been uncomfortable seeing these qualities in me. For example,when I was 12,I went to Puerto Rico all by myself to stay with my grandmother for the summer. My mom was extremely nervous about it. She kept telling me how thing
18、s were different in Puerto Rico,to always put on sunscreen,not to wander away from my grandmother,and other warnings. She helped me pack and did not leave the airport until she saw my plane take off.But despite her worries,she let me go on my own. As I moved into my teens,she continued to give me sp
19、ace to grow and learn,even when it might have been difficult for her. When I reached my senior year,I decided to move away for college. Once again I found that I differed from my peers:While many of them wanted to stay close to home,I couldnt wait to be out in the world on my own. While my mom may n
20、ot have been happy at the thought of my going away,she was supportive and excited for me.One big thing I realized during my senior year,as my mom granted me more freedom,was that she actually believes in me and trusts me. That means a lot. Most of my life,and especially when I was little,the main pe
21、rson I tried to impress in my schoolwork or other things was my mother. I knew she expected nothing but the best from me. Sometimes it was hard to live up to her standards;getting a single B on my report card would make me feel bad because I knew she wanted me to have all As.I know that her high sta
22、ndards have helped me stay focused on whats important,like education,and made me who I am. I am thankful for her support and involvement in my life .Most of all I respect her. She is the strongest woman I know and thats why I have turned out so strong and independent.4. When the author decided to go
23、 to Puerto Rico,his mother_.A. wanted to go with himB. worried about his safetyC. didnt allow him to do soD. asked his grandmother for advice5. The author decided to move away for college to_.A. be different from his peersB. keep away from his motherC. be independent in the outside worldD. make his
24、mother unhappy6. We can learn from the third paragraph that the authors mother_.A. had a high expectation of himB. was too strict with himC. used to expect nothing from himD. cared little about his learning7. In the passage,the author mainly wants to tell us_.A. his long way to becoming independentB
25、. his good relationship with his motherC. the importance of a mothers trust and supportD. his mothers deep love for him【答案】4. B 5. C 6. A 7. C【解析】本文是记叙文。作者的妈妈一直都在为作者担心,但是,她并没有因为担心儿子而过多的干预作者的决定。相反,母亲支持作者,对作者严格要求,并抱有很高的期望。作者把自己的成功都归功于妈妈的谆谆教导。【4题详解】细节理解题。根据第一段的 “I went to Puerto Rico all by myself to s
26、tay with my grandmother for the summer. My mom was extremely nervous about it.”可知,作者独自一人去Puerto Rico和祖母度夏天,妈妈非常担心作者。可知,作者的妈妈对作者决定独自去Puerto Rico是非常的担心的。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第一段的“While many of them wanted to stay close to home, I couldnt wait to be out in the world on my own.(尽管他们中许多人想要离家近,我迫不及待想独自一人去外地上
27、学)”,可推断作者的独立性比较强,故选C。【6题详解】细节理解题。根据第三段的“I knew she expected nothing but the best from me.(我知道她希望我一切都最好)”,可知作者母亲对他期望很高,故选A。【7题详解】推理判断题。根据倒数第二段的“that she actually believes in me and trusts me. That means a lot.(她真正地相信我,信赖我,那对我意味深重) ”和最后一段“I am thankful for her support and involvement in my life(我很感激她的
28、支持和出现在我的生活中)”可推断,通过这篇文章作者想要告诉我们自己的成功都归功于妈妈的信赖和支持。故选C。CDid you know its possible to swim with whales in the ocean while lying on a hospital bed? Have you imagined experiencing your 74th birthday as a 20-something? Medical virtual reality is an area with interesting an attractive possibilities. Althou
29、gh the field is brand new, there are already great examples of VR having a positive effect on health care. Here are some.Have you ever lain down on a hospital bed counting the days until you leave the hospital? Brennan Spiegel and his team at the Cedarssinai hospital in Los Angeles introduced VR wor
30、lds to their patients to help them reduce stress and pain. With the special glasses, they could escape the four walls of the hospital and enjoy amazing scenery in part in the work of an art studio or swim together with whales in the ocean. So the hospital experience is improved.As we know, the exper
31、ience in a hospital is even more stressful for small children who miss their parents and friends. Now, a Dutch company made their dream possible. Through a smart and virtual glasses, VisitU makes live contact possible with a 360-degree camera at the patients home, school or special occasions like a
32、birthday celebration or a football game. Though staying in hospital, young patients can relax and still enjoy their lives.Did you wonder what it feels like to grow old? Embodied Labs created “We Are Alfred” by using VR to show young medical students what ageing means. Everyone can be the imagined Al
33、fred for 7 minutes, and experience what it feels like to live as a 74-year-old man. Thus its possible to solve the disconnection between young doctors and elderly patients due to their huge age difference.Mindmotionpro, produced by the Swiss Mindmaze allows patients with a brain injury to “practice”
34、 how to lift their arms or move their fingers with the help of virtual reality. The app makes the practice of repetitive movements fun for patients. The mental effort helps their damaged nervous systems to recover much faster than lying helplessly in bed.8. What is implied in the questions raised in
35、 paragraph 1?A. The characters of medical VR.B. The function of medical VR.C. The popularity of medical VR.D. The imagination about medical VR.9. What do the underlined words “their dream” in paragraph 3 refer to ?A. Being given a smart phone.B. Having fun in the hospital.C. Having access to various
36、 activities.D. Being together with familiar people.10. What is the real purpose of “We Are Alfred” ?A. To make doctors trust their patientsB. To help young doctors know much about elderly patients .C. To increase doctors interest in their work .D. To help doctors experience the life of an elder.11.
37、Which example is intended to show that medical VR speeds up recovery ?A. Spiegel special glasses.B. The application of VisitU.C. The use of MindMotionPro.D. The creation of “We Are Alfred”.【答案】8. B 9. C 10. B 11. C【解析】这是一篇说明文。文章讲述了虚拟技术在医疗方面的作用。虚拟现实技术有助于病人放松,具有减缓疼痛等作用。【8题详解】推理判断题。根据第一段中“Did you know
38、its possible to swim with whales in the ocean while lying on a hospital bed? Have you imagined experiencing your 74th birthday as a 20-something? Medical virtual reality is an area with interesting an attractive possibilities. Although the field is brand new, there are already great examples of VR h
39、aving a positive effect on health care. (你知道躺在医院的病床上也能和鲸鱼一起在海里游泳吗?你想象过自己在20多岁的时候过74岁生日吗?医学虚拟现实是一个有趣的有吸引力的可能性的领域。尽管这是一个全新的领域,但已经有很多虚拟现实对医疗保健产生积极影响的例子)”可推知,第一段中提出的问题暗示了医疗虚拟现实的功能。故选B。【9题详解】词义猜测题。根据画线词上文“As we know, the experience in a hospital is even more stressful for small children who miss their pa
40、rents and friends.(我们都知道,在医院的经历对那些想念父母和朋友的小孩来说压力更大)”以及后文“Through a smart and virtual glasses, VisitU makes live contact possible with a 360-degree camera at the patients home, school or special occasions like a birthday celebration or a football game. Though staying in hospital, young patients can r
41、elax and still enjoy their lives.”可知,通过一副智能虚拟眼镜,VisitU可以在患者家中、学校或特殊场合,如生日庆典或足球比赛,通过360度摄像头进行实时联系。虽然呆在医院里,年轻的病人可以放松,仍然享受他们的生活。因此,一家荷兰公司让住院的小孩子有机会参加各种活动。画线部分指的是“有机会参加各种活动”。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第四段中“Thus its possible to solve the disconnection between young doctors and elderly patients due to their huge
42、age difference.(这样就有可能解决年轻医生和老年患者由于年龄差异过大而产生的脱节问题)”可知,We Are Alfred的真正目的是帮助年轻医生了解老年病人。故选B。【11题详解】细节理解题。根据最后一段中“The mental effort helps their damaged nervous systems to recover much faster than lying helplessly in bed.(精神上的努力帮助他们受损的神经系统比无助地躺在床上恢复得更快)”可推知,MindMotionPro的使用说明了医疗VR加速了康复。故选C。DSleep depriv
43、ation(缺失)is an important hidden factor in lowering the achievement of school pupils, according to researchers carrying out international education tests.It is a particular problem in richer countries with sleep experts linking it to the use of mobile phones and computers in bedroom late at night. Sl
44、eep deprivation is such a serious problem that lessons have to be dragged down to a lower level to suit sleep-deprived learners, the study found. The international comparison, carried out by Boston College, found the United States to have the highest number of sleep-deprived students, with 73% of 9-
45、 and 10-year-olds and 80% of 13- and 14-year-olds identified by their teachers as being negatively affected.In literacy(读写能力) tests there were 76% of 9- and 10-year-olds lacking sleep. This was much higher than the international average of 47% of primary pupils needing more sleep and 57% among the s
46、econdary age group.Other countries with the most sleep-deprived youngsters were New Zealand, Saudi Arabia, Australia, England, Ireland and France. High-performing Finland is also among the most lacking in sleep. Countries with the best records for getting enough sleep include Azerbaijan, Kazakhstan,
47、 Portugal, the Czech Republic, Japan and Malta.The analysis was part of the huge date-gathering process for global education rankings, the Trends in International Mathematics and Science Study(TIMSS)and Progress in International Reading Literacy Study(PIRLS)“I think we underestimate the impact of sl
48、eep. Our data show that across countries internationally, on average, children who have more sleep achieve higher in maths, science and reading. That is exactly what our data show,” says Chad Minnich of the TIMSS and PIRLS International Study Center.“Its the same link for children who are lacking ba
49、sic nutrition,” says Mr Minnich, based at the Lynch School of Education, Boston College. “If you are unable to concentrate, to attend mentally, you are unable to achieve at your best level, because your mind and body are in need of something more basic. Sleep is a fundamental need for all children.
50、If teachers report such large proportions of children suffering from lack of sleep, its having a significant impact. But worse than that, teachers are having to adjust their instruction based on those children who are suffering from a lack of sleep. The children who are suffering from a lack of slee
51、p are driving down instruction.”That means that even the children who are getting enough sleep are still suffering from this sleep-related lowering.12. What did the researchers of Boston College try to findA. Why children dont get enough sleepB. How many hours children sleep every nightC The relatio
52、nship between sleep and test resultsD. The relationship between sleep and health13. Many children suffer from sleep deprivation because _.A. they sit in front of the TV for too longB. they can hardly sleep soundly and deeplyC. their homework occupies too much of their timeD. modern technological dev
53、ices consume a lot of their time14. Which of the following countries has the most sleep-deprived studentsA. JapanB. MaltaC. FinlandD. Portugal15. Why are children who get enough sleep also victimsA. Because they are disturbed by sleep-deprived studentsB. Because teaching is driven down by sleep-depr
54、ived studentsC. Because they have to spend time helping sleep-deprived studentsD. Because the teachers waste time disciplining sleep-deprived students【答案】12. C 13. D 14. C 15. B【解析】本文是一篇说明文。据开展国际教育测试的研究人员报道,在降低学生成绩的过程中,睡眠是一个重要的隐藏因素。教师要以遭受缺乏睡眠的那些孩子为基础进行调整。【12题详解】推理判断题。根据文章第一段Sleep deprivation(缺失)is a
55、n important hidden factor in lowering the achievement of school pupils, according to researchers carrying out international education tests. 据开展国际教育测试的研究人员报道,在降低学生成绩的过程中,睡眠是一个重要的隐藏因素;文章最后一句That means that even the children who are getting enough sleep are still suffering from this sleep-related lowe
56、ring.那意味着甚至得到足够睡眠的孩子仍然遭受着睡眠相对低的痛苦。从而可以判断波士顿学院的研究人员试图找到睡眠和测试结果之间的关系。故选C。13题详解】推理判断题。根据第二段第一句It is a particular problem in richer countries with sleep experts linking it to the use of mobile phones and computers in bedroom late at night在更富裕的国家,在晚上很晚的时候用手机和电脑与睡眠专家联系起来,它是一个特别的问题,可以推断,由于现代科技设备消耗了许多儿童的时间,
57、许多儿童遭受睡眠不足的困扰。故选D。【14题详解】细节理解题。根据第四段第二句High-performing Finland is also among the most lacking in sleep. 高效执行的Finland也是在睡眠中最缺乏的。故选C。【15题详解】推理判断题。根据最后一段倒数第二句worse than that, teachers are having to adjust their instruction based on those children who are suffering from a lack of sleep. The children who
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545781.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
