新教材2021-2022学年高中人教版英语必修第一册作业:UNIT 4 NATURAL DISASTERS SECTION Ⅳ.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年高中人教版英语必修第一册作业:UNIT 4NATURAL DISASTERS SECTION 新教材 2021 2022
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 4Section 阅读理解Earthquakes happen without warning (前兆). They can happen any time of a day,at any point during the year. But dont worry because most are so weak that they cannot be felt. Only a few big ones hurt people. However,its important to know what to do when an earthquake is
2、 happening. Do not go outside. You could get injured from falling glass or parts of buildings. If you are outside,stay away from buildings and power lines (输电线). Stay under a desk,table,or other strong furniture. Hold on to it. Or stay in a corner of the building. Cover your face and head with your
3、arms and cover your mouth with a towel or clothing. Stay inside until shaking stops and it is safe to go outside. Keep away from windows,pictures or advertisements on the wall or the building,and anything else that could fall and hurt you. Most people get injured by falling things during an earthqua
4、ke,not by the shaking itself. Also keep away from a fire. You could fall down and burn yourself on the fire. If you are driving when an earthquake happens,stop the car if its safe. Stay inside your car until the earthquake stops,and dont drive near bridges. Try not to stop by power lines or trees. T
5、hese could fall and hurt you. 文章大意:本文是一篇说明文。文章讲述了如何在地震中保护自己。1Most earthquakes are too _B_ to hurt people. Astrong BweakCdangerousDheavy解析:细节理解题。根据第一段第三句“But dont worry because most are so weak that they cannot be felt. ”可知大多数地震都很“微弱”,不会伤人。故选B。2From the passage,when an earthquake is happening,we shou
6、ld _B_ . Astay under a big buildingBstay under a strong furnitureCstand by windowsDdrive near a big bridge解析:细节理解题。根据第三段第一句“Stay under a desk,table,or other strong furniture. ”可知,当地震发生时,我们应该待在一个结实的家具下面。故选B。3It isnt safe for you to _A_ while the earthquake is happening. Arun out of the buildingBstay
7、in a corner of the buildingCcover your head with your armsDcover your mouth with a towel解析:推理判断题。根据第三段最后一句“Stay inside until shaking stops and it is safe to go outside. ”可知地震期间不要出去会更安全一些。故选A。4This passage tells us _B_ . Ahow dangerous the earthquake isBhow to be safe in an earthquakeCwe shouldnt be
8、afraid of the earthquakeDhow the earthquake comes into being解析:主旨大意题。通读全文,再根据第一段最后一句“However, its important to know what to do when an earthquake is happening. ”可知本文讲的是地震来时如何保护自己。故选B。七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2021四川棠湖中学高一期末)Would you know what to do if a fire started in your home?
9、 Take the time now to review the following safety tips, and your family will be prepared in time of a fire in your home: _1D_ An escape plan can help every member of a family get out of a burning house. The idea is to get outside quickly and safely. _2B_ So it is important to learn and remember the
10、different ways out of your home. Stay low. If you can see smoke in the house, stay low to the ground as you make your way to the exit. _3G_ You will breathe less smoke if you stay to the ground. Smoke naturally rises, So if there is smoke while you are using your escape route,staying low means you c
11、an crawl (爬) under most of it. What if you cant get out right away?If you cant get out fast because fire or smoke is stopping an escape route, you will want to yell for help. You can do this from an open window or call 119 if you have a phone with you. _4F_ Or, firefighters will have a hard time fin
12、ding you. The sooner they find you, the sooner you both can get out. If your clothes catch fire,what should you do?Your clothes could catch fire during a fire or by accident if you step too close to a candle. If this happens,dont run! Instead, stop, drop to the ground, cover your face with your hand
13、s,and roll. This will cut off the air and put out the flames. _5A_ AAn easy way to remember this is: Stop, Drop, and Roll! BSmoke from a fire can make it hard to see where things are. CPreventing fires is in the first place!DKnow your way out. EThey will help you prepare for what you need to do in c
14、ase of a fire. FEven if you are scared, never hide under the bed or in a closet. GIn a fire,smoke and poisonous (有毒的) air hurt more people than the actual flames (火焰) do. 文章大意:本文是一篇说明文。主要讲述了如果发生火灾的话,我们应该做的事情。解析:1下文语境题。空格处是一个小标题。根据下文内容中的get out of, get outside quickly and safely等可知,本小标题与逃跑的路线有关。故答案为D
15、。2下文语境题。空格后说知道和记住不同的出路非常重要,B项承接下文。故答案为B。3上下文语境题。空格前后都有smoke,选项G中的内容与之对应。故答案为G。4下文语境题。根据空格后“Or, firefighters will have a hard time finding you. ”可知,此处应填难以找到的原因,由F项中的hide可知,答案为F。5上文语境题。此空所在的小标题是“如果你的衣服着火了,你应该怎么办?”,空格处应该是介绍灭火的方法,上文中的stop, drop和roll与选项A中的“Stop, Drop, and Roll!”对应。故答案为A。完形填空In 1989, an 8
16、2 earthquake hit America, killing over 30,000 people. A father _1A_ his wife safely at home and rushed to the school where his son was supposed to be, _2D_ to discover that the building was as flat as a pancake. Seeing this, he remembered the _3B_ he had made to his son, “No matter what happens, Ill
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547345.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021九年级英语上册 Module 4 Home alone Unit 3 Language in use第二课时习题课件(新版)外研版.pptx
