分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型河南嵩县2016高考英语(二轮)阅读理解演练(3)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:547499
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:58KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河南 嵩县 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 演练 答案
    资源描述:

    1、河南嵩县2016高考英语(二轮)阅读理解演练(3)及答案 文化教育型阅读理解(一) (一)For thousands of years, the most important two buildings in any British village have been the church and the pub. Traditionally, the church and the pub are at the heart of any village or town, where the people gather together to socialize and exchange new

    2、s.As a result, British pubs are often old and well preserved. Many of them have become historic sites. The most famous example is the pub in the city of Nottingham called “The Old Trip to Jerusalem”, which dates back to the year 1189 AD and is probably the oldest pub in England.However, British pubs

    3、 are not just for kings and queens; they welcome people from all classes and parts of society. On a cold night, the pubs landlord or landlady can always find a warm place for you by the fire. There is always honest and hearty food and plenty of drink available at an affordable price.Thats how things

    4、 used to be. Things are beginning to change. It is said that the credit crunch(信贷紧缩) is causing British pubs to go out of business. People do not have enough spare money to spend on beer. Recently, the UK government banned smoking in all pubs, and that may also have affected the number of customers

    5、going to pubs.This decline is happening despite the fact that in 2005 the UK government started to allow pubs to stay open after 11 pm. Previously, with 11 pm as closing time, customers would have to drink quite quickly, meaning they sometimes got more drunk than they would if allowed to drink slowl

    6、y. The British habit of drinking a lot very quickly is known as “binge drinking”, and it causes longterm health problems for people and problems with violent crime for communities.In order to save their businesses, pubs are trying to change with the market. British pubs now offer something for every

    7、one. A lot of pubs used to be “working mens clubs”, meaning that women could not usually enter. Today, however, women can freely enter 99% of pubs without experiencing any problems. Perhaps things are changing for the better after all.1The passage mainly tells us something about _Athe past and prese

    8、nt of British pubsBthe decline of British pubsCthe long history of British pubsDthe importance of British pubs2Which may not be the cause of the decline of British pubs?AThe credit crunch.BThe present closing time.CThe ban of smoking.DHaving no spare money.3We can infer from the passage that _ABriti

    9、sh people used to like drinking slowlyBclosing the pubs early will reduce social problemsC“binge drinking” means drinking less beerDBritish government aims to discourage people from “binge drinking”4We can see from the last paragraph that the author _Ais against the admission of too many women to th

    10、e pubsBholds an optimistic attitude towards the British pubsCthinks that women in the pubs will cause fewer social problemsDthinks that British pubs should offer everything you need(一)【要点综述】文章讲述了英国酒吧的发展过程及作者对将来酒吧的发展所持的乐观态度。1A主旨大意题。文章全篇讲的都是英国以前和现在的“pub”的情况。2B细节理解题。根据文章的介绍可知,英国酒吧的衰落由信贷紧缩、禁烟令、无钱消费等原因所致

    11、。故选B项。3D推理判断题。根据倒数第二段英国政府出台的这项政策可知,政府是反对狂饮酒的,因此用法律的手段来限制酗酒。故选D项。4B推理判断题。根据最后一句“可能事情会变得更好”可知,作者对于英国酒吧的发展态度应该是比较积极、乐观的。故选B项。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。Every autumn Linda Krentz felt her brain go on strike. “I just couldnt get going in the morning,” she says. “Id get depressed(抑郁的) and gain 10

    12、pounds every winter and lose them again in the spring.” Then she read about seasonal emotional problem, a form of depression that occurs in autumn and winter, and she saw the light. Every morning now she turns on a special light box for half an hour and sits in front of it to trick her brain into th

    13、inking its still enjoying those long summer days. It seems to work.Krentz is not alone. Scientists estimate that 10 million Americans suffer from seasonal depression. Theres never been final conclusion that treatment with very bright lights makes a difference.Until now, in three separate studies pub

    14、lished last month, researchers report not only that light treatment works better than a placebo(安慰剂) but that treatment is usually more effective in the early morning than in the evening. Why does light treatment work? No one really knows. “Our research suggests it has something to do with the chang

    15、e of the bodys internal(内部的) clock,” says psychiatrist Dr. Lewey. The body is programmed to start the day with sunrise, he explains, and this gets later as the days get shorter. But why such small changes make some people depressed and not others is a mystery.That hasnt stopped thousands of winter d

    16、epressive patients from trying to heal themselves. Light boxes for that purpose are available without a doctors prescription(处方). That bothers psychologist Michael Terman. He is worried that the boxes may be tried by patients who suffer from mental illness that cant be treated with light.“You should

    17、 at least choose a reputable manufacturer. Whatever product you use should give out only visible light, because ultraviolet(紫外线) light damages the eyes. If you are light-sensitive, you may develop a skin problem.” a doctor warned his patient. Though the main drawback is having to sit in front of the

    18、 light for 30 to 60 minutes in the morning, thats an inconvenience many winter depressive patients can live with.67. What is the probable cause of Krentzs problem?A. Her seasonal change of body weight.B. A strange disease of her nervous system.C. Her poor eyesight in autumn and winter.D. Poor adjust

    19、ment of her body clock to seasonal changes.68. By saying that Linda Krentz “saw the light”(Line 4, Para. 1), the author means that she “_”.A. learned how to lose weightB. realized what her problem wasC. came to see the importance of lightD. became light-hearted and cheerful69. What is the recent vie

    20、w concerning the treatment of seasonal depression with bright lights?A. Its effect remains to be seen. B. It serves as a kind of placebo.C. It proves to be effective. D. It hardly produces any effects.70. What is psychologist Michael Termans major concern?A. Depressive patients will be addicted to u

    21、sing light boxes.B. Patients may give up light treatment because of inconvenience.C. Light boxes will produce harmful ultraviolet lights.D. Light treatment could be misused by certain mental patients.【答案】67-70、DBCD阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。This is a great truth, one of the greatest truths.

    22、It is a great truth because once we truly see this truth, we transcend(超越) it. Once we truly know that life is difficult-once we truly understand and accept it-then life is no longer difficult. Because once it is accepted, the fact that life is difficult no longer matters.Most do not fully see this

    23、truth. Instead they complain about their problems and difficulties as if life should be easy. It seems to them that difficulties represent a special kind of suffering especially forced upon them or else upon their families, their class, or even their nation.What makes life difficult is that the proc

    24、ess of facing and solving problems is a painful one. Problems, depending on their nature, cause us sadness, or loneliness or regret or anger or fear. These are uncomfortable feelings, often as painful as any kind of physical pain. And since life causes an endless series of problems, life is always d

    25、ifficult and is full of pain as well as joy.Yet, it is in this whole process of solving problems that life has its meaning. Problems are the serious test that tells us success from failure. When we desire to encourage the growth of human spirit, we encourage the human ability to solve problems, just

    26、 as in school we set problems for our children to solve. It is through the pain of meeting and working out problems that we learn. As Benjamin Franklin said, those things that hurt, instruct. It is for this reason that wise people learn not to fear but to welcome the pain of problems. 41. From the p

    27、assage, it can be inferred that _. A. everybody has problems B. we become stronger by meeting and solving the problems of life C. life is difficult because our problems bring us pain D. people like to complain about their problems 42. The writer probably used just one short sentence in the first par

    28、agraph to _. A. save space B. persuade readers C. make readers laugh D. get readers attention 43. The main idea of Paragraph 3 is that _. A. most people feel life is easy B. the writer feels life is easy C. the writer likes to complain about his problems D. most people complain about how hard their

    29、lives are 44. According to the passage, we give school children difficult problems to solve in order to_. A. encourage them to learn B. teach them to fear the pain of solving the problem C. help them learn to deal with pain D. teach them how to respect from problems 45. The saying from Benjamin Fran

    30、klin “Those things that hurt, instruct” suggests that _. A. we do not learn from experience B. we do not learn when we are in painC. pain teaches us important lessonsD. pain cannot be avoided【参考答案】41-45 BDDAC 文化教育型阅读理解(一) (二)In this age of Internet chat, videogames and reality television, there is n

    31、o shortage of mindless activities to keep a child occupied. Yet, despite the competition, my 8yearold daughter Rebecca wants to spend her leisure time writing short stories. She wants to enter one of her stories into a writing contest, a competition she won last year.As a writer I know about winning

    32、 contests, and about losing them. I know what it is like to work hard on a story only to receive a rejection slip from the publisher. I also know the pressures of trying to live up to a reputation created by previous victories. What if she doesnt win the contest again? Thats the strange thing about

    33、being a parent. So many of our own past scars and dashed hopes can surface.A revelation (启示) came last week when I asked her, “Dont you want to win again?” “No,” she replied. “I just want to tell the story of an angel going to first grade.”I had just spent weeks correcting her stories as she spontan

    34、eously (自发地) told them. Telling myself that I was merely an experienced writer guiding the young writer across the hall, I offered suggestions for characters, conflicts and endings for her tales. The story about a fearful angel starting first grade was quickly “guided” by me into the tale of a littl

    35、e girl with a wild imagination taking her first music lesson. I had turned her contest into my contest without even realizing it.Staying back and giving kids space to grow is not as easy as it looks. Because I knew very little about farm animals who used tools or angels who went to first grade, I ha

    36、d to accept the fact that I was coopting my daughters experience.While stepping back is difficult for me, it is certainly a good first step that I will quickly follow with more steps, putting myself far enough away to give her room but close enough to help if asked. All the while I will be reminding

    37、 myself that children need room to experiment, grow and find their own voices.1What did the author say about her own writing experience?AShe was constantly under pressure of writing more.BMost of her stories had been rejected by publishers.CHer way to success was full of pains and frustrations.DShe

    38、did not quite live up to her reputation as a writer.2Why did Rebecca want to enter this years writing contest?AShe wanted to share her stories with readers.BShe had won a prize in the previous contest.CShe was sure of winning with her mothers help.DShe believed she possessed real talent for writing.

    39、3The author took great pains to refine her daughters stories because _Ashe wanted to help Rebecca realize her dream of becoming a writerBshe believed she had the knowledge and experience to offer guidanceCshe did not want to disappoint Rebecca who needed her help so muchDshe was afraid Rebeccas imag

    40、ination might run wild while writing4Whats the authors advice for parents?AChildren should be given every chance to voice their opinions.BChildren should be allowed freedom to grow through experience.CParents should keep an eye on the activities their kids engage in.DA writing career, though attract

    41、ive, is not for every child to pursue.(二)【要点综述】文章讲述了一个作家母亲指导女儿写作的故事。作者通过亲身经历向人们揭示出当今社会的子女教育问题,告诉人们要给孩子自由发展的空间,不要把自己的思想强加给孩子。1C细节理解题。根据文章第二段的“I know about winning contests, and about losing them.I know what it is like to work hardto live up to a reputation created by previous victories.”可知C项正确。2A细节理解

    42、题。根据第三段可知,她想告诉人们一个上小学一年级的天使的故事,即想与人们(至少是读到它的人)分享这个故事。故A项正确。3B细节理解题。根据文章第四段的“I had just spent weeks correcting her stories asoffered suggestions for characters,conflicts and endings for her tales.”可知,作者相信自己有知识、有经验来提供指导。故B项正确。4B推理判断题。根据最后一段“I will be reminding myself that children need room to experiment,grow and find their own voices.”可知,作者随时提醒自己,孩子需要尝试、成长以及表达自我的空间。故B项正确。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河南嵩县2016高考英语(二轮)阅读理解演练(3)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547499.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1