河南杞县2017高考英语阅读理解一轮训练(二)及答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南杞县2017高考英语阅读理解一轮训练二及答案 WORD版含解析 河南 杞县 2017 高考 英语 阅读 理解 一轮 训练 答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河南杞县2017高考英语阅读理解一轮训练(二)及答案阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。体裁:记叙文话题:人物介绍时间:7分钟The son of a piano producer,Elwyn Brooks White was born in Mount Vernon in a wealthy family.And he was raised with the mix of sophistication(高水平) and common sense that would mark his writing.After graduation,Elwyn Brook
2、s White spent a year as a newspaper reporter in New York City,and then decided to drive across the country with a friend.The trip gave Elwyn Brooks White a lifetime of anecdotes.“When they ran out of money,” Elwyn Brooks Whites friend,James Thurber,noted,“they played for their supper and their gasol
3、ine on an interesting musical instrument that Elwyn Brooks White had made out of some pieces of wire and an old shoe.”When Elwyn Brooks White returned to New York City in the mid1920s,he spent a few years bouncing between advertising jobs and unemployment before trying his hand again at writing.Not
4、very seriously,he sent some essays to a new magazine called The New Yorker.Since its founding in 1925,the magazine had struggled to find its_niche,and Elwyn Brooks Whites work helped put The New Yorker on the map.His essays were funny and sophisticated;they spoke equally to socialites(社会名流) and cab
5、drivers,professors and repairmen.Through his essays,which he wrote for nearly 50 years,Elwyn Brooks White helped give The New Yorker its voice and identity.In 1945,already a leading literary figure,Elwyn Brooks White switched to his second occupation on writing childrens books.He moved from New York
6、 to a farm in Maine,where he raised chickens and geese.Seeking a way to amuse his nieces and nephews,Elwyn Brooks White started to write stories for them.“Children were always after me to tell them a story and I found I couldnt do it,” he said.“So I had to get it down on paper.”By the time he died f
7、rom Alzheimers disease in 1985,Elwyn Brooks Whites essays had appeared in more literary collections in colleges than those of any other writer.Many said his essays matched his personality: sophisticated without being simple,critical without being mean.【语篇导读】本文介绍了Elwyn Brooks White的生平。1What can we le
8、arn from Paragraph 2?AElwyn Brooks White took the trip to realize his lifelong dream.BThe trip had a lasting effect on Elwyn Brooks Whites personality.CThe travelling companion found Elwyn Brooks Whites music talent.DElwyn Brooks White had many experiences to talk about after the trip.解析细节理解题。根据第二段的
9、第二句话“The trip gave Elwyn Brooks White a lifetime of anecdotes.”可知D项正确。答案D2The underlined part“its niche” in Paragraph 3 means something that _.Asuits its sponsors tastesBprotects its social identityChelps build its own style Dvoices its authors concern解析词义猜测题。根据画线部分后面的“Elwyn Brooks Whites work helpe
10、d put The New Yorker on the map”以及该段最后一句话中的“Elwyn Brooks White helped give The New Yorker its voice and identity”可知C项正确。答案C3What do we know about Elwyn Brooks Whites works?AThey originally came from the stories told by his nieces.BThey were intended for people of different social status.CThey helped
11、 The New Yorker find its position on the map.DThey were chosen by college textbooks when they came out.解析细节理解题。由第三段的倒数第二句话“His essays were funny and sophisticated;they spoke equally to socialites(社会名流) and cab drivers,professors and repairmen.”可知,他的作品适合不同社会地位的人。答案B2016高考模拟题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、
12、B、C和D)中,选出最佳选项。 It was a Sunday and the heavy storm had lasted all night. The morning after the storm, though, was beautiful: blue skies, warm air and a calm, inviting sea touching the shore gently. My father realized it was a good day for fishing and invited my sister and me to go with him. I was o
13、nly 14 and fishing had never been my thing, but I decided to go all the same. I m so glad I did. On the road to the harbour we could see the terrible destruction on the coast, but the harbour itself was in fairly good shape. After all, it was protected by the arms of a bay that only one tiny channel
14、 to the sea. As we got on board, we noticed two big humps(里脊)in the distance. On approaching them, we saw it was a mother whale with her baby. We couldnt believe it-there arent any whales along the coast here. The storm must have driven them across the ocean into the bay, in which the still water wa
15、s so badly polluted that nothing could survive. The little baby whale- actually as big as our boat- was obviously stuck and could not move. The mother dived under the water and camp up suddenly, making big whirlpools(旋涡)and waves. “ shes trying to help her baby, but on the wrong side,” my father sai
16、d. At this point , my father moved our boat in a semicircle to the other side and, heading the boat towards the baby whale, pushed it gently. With our several gentle pushes the big hump turned over and disappeared under water. Then it swam up right beside its mum. They struggled in their desperate a
17、ttempts to escape but missed the exit and started heading in the wrong direction. We hurried up to the whales and tried to lead them towards the bay channel. Slowly, they let us lead them, sometimes rising from the water right beside us to breathe-and to give us a trusting look with those huge eyes.
18、 Once they hit their first part of clean water flowing straight from the sea, the mum gave us a wave with her tail and off they swam into the distance. In the excitement it had felt like only a few minutes, but we had been with those wonderful animals for almost an hour and a half. That was the simp
19、le and lasting beauty of the day. Nearly four decades later, I still look back fondly to that golden day at sea.1. The author says “ Im so glad I did”(in Para.2) because_A. he witnessed the whole process of fishingB. he enjoyed the beauty of the calm seaC. he spent the weekend with his familyD. he e
20、xperienced the rescue of the whales2. The harbour survived the storm owing to_A. the shape of the harbourB. the arms of the bay C. the still water in the channelD. the long coast line3. The mother whale failed to help her baby because_A. she had stayed in the polluted water for too long.B. the whirl
21、pools she had made were no big enough.C. the waves pushed her baby in the wrong direction.D. she had no other whales around to turn to for help4. What is the theme of the story?A. Fishing provides excitement for children.B. Its necessary to live in harmony with animals.C. Its vital to protect the en
22、vironment.D. Saving lives brings people a sense of happiness.参考答案1-4 DBCD阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。【2014模拟冲刺试题】It can be as simple or as complex as you want. Anybody who enjoys the cinema knows that when the final credits roll they include everyone who has contributed Director, Performers,
23、Best Boy, Make Up, etc.It usually takes over a hundred people working a year to make a feature film, ten people to produce a pop promo (流行电视节目预告片) and around twenty to film a documentary. The reason so many people are involved is because films need to be made quickly and on budget.Many famous direct
24、ors started by making films completely on their own Orson Welles, George Lucas, Robert Rodrigues. You may not have the special effects and big budgets of Hollywood but you do have time on your side. Use it to experiment and make a few mistakes. Its the way to learn. And thats where the fun begins. G
25、o on; make a film.Now, lets talk about how to prepare for the shoot (拍摄).If youre making the film with other people, organize your cast and crew effectively. Make sure everybody knows their role and what day and time theyre needed. Give people specific jobs so they can become experts in their field.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
