2022年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles 单元主题语篇训练(三)(含解析)北师大版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年高考英语一轮复习 Unit Lifestyles 单元主题语篇训练三含解析北师大版必修1 2022 年高 英语 一轮 复习 单元 主题 训练 解析 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 1 单元主题语篇训练.阅读理解AKong Zhenlan, a 71yearold woman from Chinas Shanxi Province, has devoted the last four decades of her life to adopting orphans (孤儿), making sure that they had food on the table and got access to education.Even though she could only afford to support herself on a modest income Ko
2、ng Zhenlan couldnt bear to walk by the orphanage in Jixian County every day and see so many children struggling in poverty. One day, she stopped by and picked one of the orphans in her arms. Thats when she knew she had to do something to make their life better. The modest woman started adopting thes
3、e abandoned children and nurturing them as her own. Over the last 47 years, she has adopted 45 orphans, some of whom grew up to become doctors and lawyers.Kongs oldest adopted child is 45 years old, while her youngest is 9 months old. Today, her adult children donate some of their monthly salaries t
4、o help bring up their younger siblings (兄弟姐妹), but in the beginning, the woman had to make due with what she had. And it wasnt much. She would spend all her money making sure the children had milk to drink, and if there was none left for her, she would look for leftovers in local garbage cans.The mo
5、dest woman recently told Pear Video that over the last 40 years she has only been getting 2 hours of sleep per night. She goes to sleep at around midnight, after putting the children to sleep and finishing up her chores (家务), and gets up around 2 am. to check if theyre all still covered with blanket
6、s. She has gotten used to it and said that a short sleep was a small price to pay for making sure the children grow up healthy and happy.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了七十多岁的老人孔振兰几十年如一日地收养孤儿的故事。尽管她自己只有很少的钱, 但是她还是尽力让那些孤儿过上健康快乐的生活。1What does the underlined word “nurturing” in Paragraph 2 probably mean?AExamining.B
7、Observing.CRaising. DPreferring.解析:选C词义猜测题。根据画线词所在句及后一句可知,孔振兰老人收养那些被遗弃的孩子并把他们抚养长大。故画线词的词义与“Raising”的意思一致。2How do Kong Zhenlans adult children help her?ASupport her financially.BRaise money every month.CSell milk in the midnight.DPick up leftovers when free.解析:选A细节理解题。根据第三段中的“Today, her adult childre
8、n donate some of their monthly salaries to help bring up their younger siblings”可知, 孔振兰抚养的孩子们长大后在经济上支持她。3What makes Kong Zhenlan spare no effort to raise the orphans?AHer desire to get rid of loneliness.BHer eagerness to get fame and wealth.CHer wish to find a better job in this way.DHer hope for th
9、e children to have a happy life.解析:选D细节理解题。根据最后一段最后一句可知, 让孩子们健康快乐地生活是孔振兰不辞辛苦养育这些孤儿的动力。4Which of the following best describes Kong Zhenlan?AEasygoing. BKind.CCreative. DReasonable.解析:选B推理判断题。综合全文可知,孔振兰老人能四十年如一日地收养孤儿,这说明她是一个善良的人。BStriking Chinese gongs for 50 years, Liu Zibin, a 70yearold folk artist
10、in Tianjin Municipality, is eager to introduce the traditional musical instrument used in Chinese opera to more people.Liu became addicted to Chinese opera in his childhood when his grandfather frequently took him to watch performances. At the age of 13, he joined Hebei bangzi training team. Hebei b
11、angzi is one of the oldest types of Chinese opera in northern China, which became popular in the Qing Dynasty. It is a traditional Chinese opera combining music, vocals, dance and acrobatics.“It took me hours to practice the basic skills of gongs,” he said. “This round piece of metal can help perfor
12、mers on the stage to express joy and sorrow when hit by a stick with different rhythms, so I must bear in mind all kinds of rhythms for various situations. For example, striking gongs with a quick tempo can create a tense atmosphere for action scenes.”In the 1960s and 1970s, the reorganization of op
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-548291.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
