2022年高考英语一轮复习 Unit 22 Environmental Protection 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年高考英语一轮复习 Unit 22 Environmental Protection 单元主题语篇训练一含解析北师大版选修8 2022 年高 英语 一轮 复习 单元 主题 训练 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、Unit 22 单元主题语篇训练AMeet the longestliving vertebrate(脊椎动物)in the world, the Greenland shark.Found primarily in the very cold waters of the North Atlantic, these slowswimming sharks can be as big as the largest great whites, reaching up to 21 feet in length.Theyre among the largest of carnivorous (食肉的)
2、 fish, and yet grow perhaps only a centimeter or so a year.Such slow growth yet big size is usually an indicator of a longlived animal.“We only expected that the sharks might be very old,” Julius Nielsen, at the University of Copenhagen in Denmark, told NPR.“But we did not know in advance.And it was
3、, of course, a very big surprise to learn that it was actually the oldest vertebrate animal.”Imagine being 150 years old before youre ready to have your first child! Imagine being born before the United States was even a reality.For humans who rarely make it to a century mark its difficult to fully
4、understand.Little is known about Greenland sharks, even basics such as where they give birth or how many of them there are, though researchers at a conference at the University of Exeter thought that they may mate in “hidden”Arctic fjords.No one has even witnessed one hunting, though they have been
5、found to have various vertebrate ones in their stomachs such as polar bear, seals, fastswimming fish and even moose etc.Given the sharks incredibly long lifespans, scientists are diving into the sea creatures genome, looking for clues.That conference also highlighted the work being done to separate
6、the sharks longevity gene, with complete DNA information gathered from almost 100 sharks, including some born in the 1750s.Finding such a gene could go a long way in explaining why some vertebrates, like humans, have such limited lifespans.These sharks also serve as swimming history books.Their tiss
7、ue, bones and DNA could tell us a great deal about the waters of the world from a time before the Industrial Revolution, largescale commercial fishing and the pronounced ocean pollution we see today.Check out what its like to swim with one in this encounter with what is a small and young and yet to
8、us, still fairly old Greenland shark.语篇解读:本文是一篇说明文。科学家们发现格陵兰鲨鱼是世界上最长寿的脊椎动物。1What can we know about Greenland sharks from the first two paragraphs?ALongestliving, and slowswimming carnivorous vertebrate.BLongestliving, and slowestswimming vertebrate.CLargest, but fastgrowing carnivorous vertebrate.DL
9、ongestliving, largest carnivorous vertebrate but fastgrowing.解析:选A细节理解题。根据第一段可知,格陵兰鲨鱼是世界上最长寿的脊椎动物。根据第二段第一、二句可知,这种鲨鱼游泳缓慢并且食肉。2Why were scientists surprised after they examined Greenland shark?AGreenland shark can live as old as humans.BGreenland shark is the largest animal in the world.CGreenland sha
10、rk can live more than one hundred years.DGreenland shark is really the oldest vertebrate in the world.解析:选D细节理解题。根据第三段中的“a very big surprise to learn that it was actually the oldest vertebrate animal”可知,科学家们因为发现格陵兰鲨鱼是世界上最古老的脊椎动物而感到惊讶。3What kind of animals do Greenland sharks prefer?ABoth polar bear
11、and seal.BOnly fastswimming fish.CVarious vertebrate animals.DPolar bear, moose and fish.解析:选C细节理解题。根据第五段最后一句可知,格陵兰鲨鱼喜欢吃各种各样的脊椎动物。4What information can we get from the passage?AScientists declare that they have known all about Greenland sharks.BScientists want to get more information about longevity
12、 from their study on sharks.CScientists consider sharks can only serve as swimming history books.DScientists just want to know why Greenland sharks have a long life.解析:选B推理判断题。根据第六段可推知,科学家们希望从他们对鲨鱼的研究中获得更多关于长寿的信息。BAt sunset every day, loud sounds can be heard coming from the sky in a community in Ea
13、st Los Angeles (East L. A). The noises are from parrots. The colorful birds have become part of everyday life there. “The parrots leave their waste everywhere,” said Havolynn Rose Owaleon. But she and many other community members have gotten used to the birds. Owaleon said, “They are not quiet at al
14、l, but you know, its something that you listen for, because if I dont hear them on a daily basis, then I know something is really wrong.”Redcrowned parrots are now part of the ecosystem in Southern California. Their ancestors came from Tamaulipas, Mexico, where the parrots are now endangered. The bi
15、rds were often killed in their native land. But in the United States, they were sold to people as pets. Some of the parrots escaped or were released by their owners.They have since reproduced and grown in number in an area with large numbers of people. “They are good at making a habitat for themselv
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-548343.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
