新疆 昌吉州教育共同体2020-2021学年第一学期高二年级英语学科期末质量检测试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆 昌吉州教育共同体2020-2021学年第一学期高二年级英语学科期末质量检测试题 WORD版含解析 昌吉 教育 共
- 资源描述:
-
1、昌吉州教育共同体2020-2021学年第一学期高二年级英语学科期末质量检测考试时间:120分钟 考试分值:120分一、阅读理解AThe Hearst CastleHearst Castle is a park on the central California coast and a National Historic Landmark. It was designed by Julia Morgan for William Randolph Hearst from 1919 until 1947. In 1957, the owner gave it to the state of Cali
2、fornia. Since that time, it has been a state historic park where its large collection of art and antiques are open for public tours. Despite its location far from any urban center, the site attracts about one million visitors per year.Guided Tours Tour One is recommended for first time visitors. It
3、now includes the movie, Hearst Castle Building the Dream. Tour Two gives visitors a closer look at the main houses upper floors, Mr. Hearsts private suite, the libraries, and the kitchen. Tour Three looks at the Castles North Wing, guest rooms and guest house Casa Del Monte. Tour Four includes the i
4、mpressive gardens and grounds, the largest guesthouse, the wine basement, and the Hidden Terrace.Ticket PricesHearst Castle accepts VISA, Master Card, American Express and Discover. Free day use parking is available for automobiles, motorcycles, tour buses and recreational vehicles.ToursAdultAges 61
5、7Tour 1$24$12Tours 2, 3 or 4$24$12Evening tour$30$15*Children under 6 are free when accompanied by a paying adult.Reservation (预订) InformationWhile tickets may be purchased at the Visitor Center upon arrival, tour reservations can be made online now or by calling 1-800-444-4445, see below for times.
6、Reservation Call Center HoursDatesMondayFridaySaturdaySundayMarchSeptember8 a.m. to 6 p.m.8 a.m. to 6 p.m.OctoberFebruary9 a.m. to 5 p.m.9 a.m. to 3 p.m.1. Who does the Hearst Castle belong to at present?A. William Randolph Hearst.B. Julia Morgan.C. The Hearst Corporation.D. The state of California.
7、2. If you are quite interested in wine, which tour will you choose?A. Tour One.B. Tour Two.C. Tour Three.D. Tour Four.3. If a couple take Tour One with their 5-year-old son, how much will they pay for the tickets?A. 36.B. 48.C. 60.D. 75.【答案】1. D 2. D 3. B【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了赫斯特城堡的相关旅游信息。【1题详解】细节理解题。根
8、据文章第一段内容“In 1957, the owner gave it to the state of California.(1957年,它的主人把它交给了加利福尼亚州)”可知,赫斯特城堡现在属于加利福尼亚州。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据文章Guided Tours部分内容“Tour Four includes the impressive gardens and grounds, the largest guesthouse, the wine basement, and the Hidden Terrace.(第四游包括令人印象深刻的花园和地面,最大的宾馆,葡萄酒地下室,和隐藏
9、的露台)”可知,如果对葡萄酒感兴趣,可以选择Tour Four。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据文章Ticket Prices部分内容“Tour 1:$24(adult);$12(Ages 617)”以及“Children under 6 are free when accompanied by a paying adult.”可知,Tour 1成人收费为$24每位,6岁以下儿童由付费成人陪同免费。因此,费用应是“$24*2=$48”。故选B项。BWhen I was a boy, I was always happy to see those little brown coins. A
10、fter years I was still very happy to pick up pennies on the ground.I usually saved them up. I usually bought a pack of gum or a bag of chips when it was enough. After growing up, I heard a story about coins. It was said that our loved people sometimes would leave pennies on the ground in front of us
11、. People wanted to show us that we were loved and watched over kindly. I never doubted that story even as an adult. It is difficult for me to find a lot of money on the ground, but pennies are there all the time. Maybe that is why I still enjoy seeing them and picking them up, no matter how dirty or
12、 old they are.A few months ago, I was walking to the local post office to mail a letter. As I entered the room, I saw not one, not two, but four pennies shining in the sunlight. I smiled and picked them up. I kept them in my hands as I walked in the post office. “Four is Ok,” an office said to a lad
13、y. The lady began searching her purse. Her face went red. I understood what had happened. I laughed to myself at this surprising moment. I placed my pennies on the desk before her. The smile I got in return was worth a thousand dollars.The coins werent so valuable to me, but they did matter to her.
14、I just performed a little kindness. I was happy.4. What did the author use to pick up when he was young?A. Funny toys.B. Little brown coins.C. Small things on the floor.D. Money his parents put on desks.5. What might the author probably buy when he saved enough pennies?A. A set of storybooks.B. A ba
15、g of sugar.C A box of chocolates.D. A pack of chips.6. When grown up, the author_.A. saw some careless women lost coinsB. still believed the story about coinsC. thought rich people threw coins on purposeD. found old people forget coins on the ground7. What can we learn from this passage?A. Doing sma
16、ll acts of kindness is good.B. Every coin should be used to buy important things.C. We should look for coins when we are walking.D. Pay more attention to what you hear from now on.【答案】4. B 5. D 6. B 7. A【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者从小就爱捡地上的硬币,成人后仍然相信关于硬币的故事:我们所爱的人有时会在我们面前的地上留下几枚硬币以此告诉我们是被爱着的,一天作者用偶然捡到的四枚硬币帮
17、助了一个老人,这使他感到一个小小的善举就可以让让自己很高兴。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段内容“When I was a boy, I was always happy to see those little brown coins. After years I was still very happy to pick up pennies on the ground.(当我还是个孩子的时候,我总是很高兴看到那些棕色的小硬币。多年以后,我仍然很高兴捡起地上的硬币)”可知,作者小时候喜欢捡地上的棕色硬币。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段内容“I usually bough
18、t a pack of gum or a bag of chips when it was enough.”可知,如果硬币足够多的话,作者通常会买一包口香糖或一袋薯片。故选D项。【6题详解】细节理解题。根据文章第二段内容“It was said that our loved people sometimes would leave pennies on the ground in front of us. People wanted to show us that we were loved and watched over kindly. I never doubted that story
19、 even as an adult.(据说我们所爱的人有时会在我们面前的地上留下几枚硬币。人们想告诉我们,我们是被爱着的,是被善意地守护着的。即使成年后,我也从未怀疑过这个故事)”可知,作者成年后仍然相信关于硬币的故事。故选B项。【7题详解】推理判断题。根据文章末尾内容“The coins werent so valuable to me, but they did matter to her. I just performed a little kindness. I was happy.(这些硬币对我来说不是很值钱,但对她来说很重要。我只是做了一点小小的善举。我很高兴)”可知,作者用捡来的
20、硬币帮助了人,这个小小的善举让他很高兴。选项A“Doing small acts of kindness is good.(小小的善举就是好的)”贴合作者要表达的要义。故选A项。CSince the first Earth Day in 1970, Americans have gotten a lot “greener” toward the environment. “We didnt know at that time there even was an environment, let alone that there was a problem with it,” says Bruc
21、e Anderson, president of Earth Day USA.But what began as nothing important in public affairs has grown into a social movement .Business people, political leaders, university professors, and especially millions of grass-roots Americans are taking part in the movement. “The understanding has increased
22、 many, many times,” says Gaylord Nelson, the former governor from Wisconsin, who thought up the first. According to US government reports, emissions (排放)from cars and trucks have dropped from 10.3 million tons a year to 5.5 tons .The number of cities producing CO beyond the standard has been reduced
23、 from 40 to 9. Although serious problems still remain and need to be dealt with, the world is a safer and healthier place. A kind of “Green thinking” has become part of practices.Great improvement has been achieved. In 1988 there were only 600 recycling programs; today in 1995 there are about 6,600.
24、 Advanced lights, motors, and building designs have helped save a lot of energy and therefore prevented pollution.Twenty five years ago, there were hardly any education programs for environment. Today, its hard to find a public school, university, or law school that does not have such a kind of prog
25、ram. “Until we do that, nothing else will change!” say Bruce Anderson.8. According to Anderson, before 1970, Americans had little idea about _.A. the social movementB. recycling techniquesC. environmental problemsD. the importance of Earth Day9. Where does the support for environmental protection ma
26、inly come from?A. The grass roots level.B. The business circle.C. Government officials.D. University professors.10. What have Americans achieved in environmental protection?A. They have cut car emissions to the lowest.B. They have settled their environmental problems.C. They have lowered their CO le
27、vels in forty cities.D. They have reduced pollution through effective measures.11. What is especially important for environmental protection according to the last paragraph?A Education.B. PlanningC. Green livingD. CO reduction【答案】8. C 9. A 10. D 11. A【解析】本文属于说明文。在文章中作者介绍了自从1970年第一个地球日成立以来,美国的环境问题有了很
28、大的改善。以前在公共事物中无足轻重的环境问题现在成了一项社会关注的问题,从科学家到大学教授到贫民百姓都有了环保意识。此外作者还指出教育在这种变化方面也起着非常重要的作用。【8题详解】细节理解题。根据文章第一段第2句“We didnt know at that time there even was an environment, let alone that there was a problem with it,” says Bruce Anderson, president of Earth Day USA.可知在1970年世界地球日开始的时候,人们甚至都不知道有“环境这个词”,更不要说知
29、道存在着环境问题了,因此在此之前人们都没有意识到环境问题。故选C。【9题详解】推理判断题。根据文章第二段Business people, political leaders, university professors, and especially millions of grass-roots可知商人,政界领导,大学教授,尤其是平民百姓们都参与到了保护环境的运动中来,由此判断保护环境的支持主要来自草根阶层,故选A。【10题详解】 推理判断题。根据文章倒数第二段内容In 1988 there were only 600 recycling programs and building desi
30、gns have helped save a lot of energy and therefore prevented pollution .可知回收工作的改进,先进产品和住房设计的研制开发等措施都有效地减少了污染,改善了环境,因此推断美国人已经通过有效的方法减少了污染的排放。故选D。【11题详解】推理判断题。四个选项内容对于保护环境都是重要的,但是作者在文章末段提到目前几乎每所学校都有关于环境保护的课程,而且通过最后Bruce Anderson说的话“Until we do that , nothing else will change! ”可知教育在改变人们保护环境意识,改善环境问题方面
31、至关重要,故选A。DResearchers found animals lovers exercise their pet twice a day for 24 minutes each time a total of five hours and 36 minutes a week. On top of that, the average dog owner also takes part pet out to take three long walks each week adding another two hours and 33 minutes to the total. But t
32、hose without a dog spend an average of just one hour and 20 minutes per week exercising by going to the gym or heading out for a walk or jog. And almost half of non-pet owners admit they take no exercise.A spokesperson said the difference between the two was that going to the gym can feel like a bor
33、ing task while dog-walking can be far more enjoyable. “Having a couple of short walks every day soon adds up and this research shows that it amounts to more time than people spend in the gym,” he said. And gym goers exercise inside an air-conditioned gym, while dog walkers are able to jog for miles
34、and enjoy fresh air when admiring the Great British countryside.”The study of 5,000 people, including 3,000 dog owners, showed that 57 percent of those considered walking the dog as their main form of exercise. More three quarters said they would rather take their dog for a walk than go to the gym.
35、A total of 86 percent said they enjoyed taking their pet out each day, with just 22 percent saying they sometimes saw it as a boring task. But only 16 percent of respondent said they enjoyed exercising in the gym, while almost 70 percent considered it a boring task.The survey shows that having a dog
36、 to walk actually encourages regular exercise, with 60 percent of pet owners saying they always go for a walk with their dogeven when time is precious(宝贵的).12. What is the main idea of this passage?A. People without a pet usually go to the gymB. Pet owners spend no time exercising in the gymC. Dog o
37、wners usually get more exercise than gym goersD. People do exercise either by walking a dog or going to the gym13. According to the study, on average each week dog owners walk their dog for _.A. one hour and 20 minutesB. eight hours and 9 minutesC. two hours and 36 minutesD. five hours and 36 minute
38、s14. The writer mentioned what the spokesperson said in Paragraph 2 mainly to show that _.A. walking a dog can be tiring sometimesB. taking exercise in the gym can be very comfortableC. people prefer to exercise in the gym rather than walk a dogD. walking a dog is more enjoyable than exercising in t
39、he gym15. The underlined word “respondents” in Paragraph 3 probably refers to people who _.A. like walking their dogsB. enjoy going to the gymC. took part in the studyD. organized the study【答案】12. C 13. B 14. D 15. C【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述了研究发现狗主人通常比健身房的人运动的更多。【12题详解】主旨大意题。文章体裁为说明文,首段揭示了文章的主旨要义。根据文章首段内容“
40、Researchers found animals lovers exercise their pet twice a day for 24 minutes each time a total of five hours and 36 minutes a week.(研究人员发现,动物爱好者每天锻炼宠物两次,每次24分钟,每周总计5小时36分钟。)”以及“But those without a dog spend an average of just one hour and 20 minutes per week exercising by going to the gym or headi
41、ng out for a walk or jog.(但那些没有养狗的人平均每周只花1小时20分钟去健身房或出去散步或慢跑。)”可知,文章主要围绕“养狗遛狗的人通常比健身房的人运动的多”这一话题讲述的。C项“Dog owners usually get more exercise than gym goers(养狗的人通常比去健身房的人锻炼得更多)”贴合主题。故选C项。【13题详解】细节理解题。根据文章第一段内容“Researchers found animals lovers exercise their pet twice a day for 24 minutes each time a t
42、otal of five hours and 36 minutes a week. On top of that, the average dog owner also takes part pet out to take three long walks each week adding another two hours and 33 minutes to the total.(研究人员发现,动物爱好者每天锻炼宠物两次,每次24分钟,每周总计5小时36分钟。除此之外,普通的狗主人每周还会带一部分宠物出去进行三次长距离散步,这使总时间增加了2小时33分钟。)”可知,根据这项研究,平均每周狗主
43、人遛狗时间应是“5小时36分钟+2小时33分钟=8小时9分钟”。故选B项。【14题详解】推理判断题。分析可知,“A spokesperson said the difference between the two was that going to the gym can feel like a boring task while dog-walking can be far more enjoyable.(一位发言人表示,两者的区别在于,去健身房可能感觉很无聊,而遛狗可能更有趣。)”为第二段主旨句或论点,作者提到发言人在第二段所说“Having a couple of short walks
44、 every day soon adds up and this research shows that it amounts to more time than people spend in the gym(很快,每天进行几次短距离的散步累积起来,这项研究表明,这比人们在健身房花费的时间还要多)”为论据,应是为了支持该主旨句,即,遛狗比在健身房更有乐趣。故选D项。【15题详解】词义猜测题。该段首句“The study of 5,000 people, including 3,000 dog owners, showed that 57 percent of those considered
45、 walking the dog as their main form of exercise.”(一项5000人参与的研究,其中包括3000个狗主人,表明57%的人把遛狗当作他们的主要锻炼形式。)中提及的“一项5000人”的研究调查,由此可推知,划线单词“respondent”应是指这5000人,即“参与调查的人”。故选C项。二、七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余项。Its hard to adjust to attending a new school. Everything seems new. Making new friends can
46、 be hard too because people seem to have formed their own group. The following are some ways to help you make friends at a new school.Make sure you are kind to whoever you meet at the new school._16_ If you think that you will say something that will offend (冒犯;得罪) them, do not say anything and just
47、 nod your head if they talk to you.Be yourself._17_If your friends dont accept you for you, theyre not really friends. Most people belong in a certain group simply because they are being themselves and their unique personalities and interest fall into that type. For example, someone who likes sports
48、 may make friends with people who also like sports._18_Anywhere, in the bathroom, near your locker, or at the water fountain, you can find someone that has something in common with you. All you need is to know how to approach them. Give a smile or say hi. Introduce yourself. Tell them your name and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-548924.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
