河南省信阳市罗山县2020届高三英语毕业班第一次调研试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 信阳市 罗山县 2020 届高三 英语 毕业班 第一次 调研 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省信阳市罗山县2020届高三英语毕业班第一次调研试题(含解析)第卷第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)1.Where does this conversation take place?A. In a classroom. B. In a hospital. C.In a museum.2.What does Jack want to do?A. Take fitness classes. B. Buy a pair of gym shoes. C. Change his work schedule.3.What are the speak
2、ers talking about?A. What to drink. B. Where to meet. C. When to leave.4.What is the relationship between the speakers?A. Colleges. B. Classmates. C. Strangers.5.Why is Emily mentioned in the conversation?A. She might want a ticket. B. She is looking for the man. C. She has an extra ticket.第二节(共15小题
3、,每小题1.5分,满分22.5分)6.How long did James run his business?A.10 years. B.13years. C.15 years.7.How does the woman feel about James situation?A. Embarrassed. B. Concerned. C. Disappointed.8.What has Kates mother decided to do?A. Return to school. B. Change her job. C. Retire from work.9.What did Kates mo
4、ther study at college?A. Oil painting. B. Art history. C. Business administration.10.What is Kates attitude toward her mothers decision?A. Disapproving. B. Ambiguous. C. Understanding.11.What is the man doing?A. Chairing a meeting. B. Hosting a radio program. C. Conducting a job interview.12What ben
5、efits Mary most in her job?A. Her wide reading. B. Her leaders guidance. C. Her friends help13.Who will Mary talk about next?A. Her teacher. B. Her father C. Her mother.14.Why does the man seldom do exercise?A. He lacks motivation. B. He has a heart problem. C. He works all the time.15.What does Jac
6、ob Sattelmair probably do?A. Hes an athlete B. Hes a researcher. C. Hes a journalist.16.Why does the woman speak of a study? A. To encourage the man. B. To recommend an exercise. C. To support her findings.17.How much time will the man probably spend exercising weekly?A.300 minutes. B.150 minute. C.
7、75 minutes.18.What did the scientists do to the road?A. They repaired it. B. They painted it. C. They blocked it19.Why are young birds drawn to the road surface?A. Its warm. B. Its brown. C. Its smooth. 20.What is the purpose of the scientists experiment? A. To keep the birds there for a whole year.
8、 B. To help students study the birds well.C. To prevent the birds from being killed. 第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)。阅读下列短文,从每题所给的四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ASan Francisco Fire Engine ToursSan Francisco Winery TourRunning: February 1st through April 30thThis delicious tour goes through the c
9、ity on its way to Treasure Island where we will stop at the famous Winery SF. Here you can enjoy 4 pours of some of the best wine San Francisco has to offer.(Included in tickets price)Departing from the Cannery: Tell time upon request.Duration(时长):2 hoursPrice: $90Back to the Fifties TourRunning: Au
10、gust 16th through August 31stThis tour transports you back in time to one of San Franciscos most fantastic periods, the 1950s! Enjoy fun history as we take you through San Francisco for a free taste of ice cream.Departing from the Cannery 5:00 pm and 7:00 pmDuration:2 hoursPrice:$90Spooky Halloween
11、TourRunning: October 10th through October 31stJoin us for a ride through the historical Presidio district .Authentic fire gear (服装)is provided for your warmth as our entertainers take you to some of the most thrilling parts of San FranciscoDeparting from the Cannery:6:30 pm and 8:30 pmDuration :1 ho
12、ur and 30 minutesPrice: Available upon requestHoliday Lights TourRunning: December 6th through December 23ndThis tractive four takes you to some of San Franciss most cheerful holiday scenes. Authentic fire gear is provided for your warmth as you get into the holiday spirit.Departing from the Cannery
13、 7:00 pm and 9:00 pmDuration: 1 hour and 30 minutesAdvance reservations required.1. Which of the tours is available in March?A. Back to the Fifties Tour.B. San Francisco Winery Tour.C. Spooky Hallowen Tour.D. Holiday Lights Tour.2. What can tourists do on Back to the Fifties Tours?A. Go to Treasure
14、IslandB. Enjoy the holiday scenes.C. Have free ice cream.D. Visit the Presidio district.3. What are tourists required to do to go on Holiday Lights Tour?A. Take some drinks.B. Make reservations in advance.C. Set off early in the morning.D. Wear warm clothes.【答案】1. B 2. C 3. B【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了旧金山的
15、四个旅游活动及路线。【1题详解】细节理解题。根据San Francisco Winery Tour部分中的“Running: February 1st through April 30th”可知,旧金山酒厂之旅的时间是2月1日到4月30日,可以在3月份参加,故B项正确。【2题详解】细节理解题。根据Back to the Fifties Tour部分中的“Enjoy fun history as we take you through San Francisco for a free taste of ice cream.”可知,参加重返五零年代之旅可以免费品尝冰淇淋,故C项正确。【3题详解】细
16、节理解题。根据Holiday Lights Tour部分中的“Advance reservations required.”可知,参加节日灯之旅需要提前预定,故C项正确。【点睛】广告类应用文的设题多为细节理解题,解答这类题型一般采用寻读法,先看试题,再看文章,对有关信息进行快速定位,再分析、对比相关信息,排除干扰项,选出正确答案,解答此类题型一定要注意不要遗漏相关信息,例如本篇的三道题都可以根据题干定位到相关的部分,从而得出答案。BNelle Harper Lee was born on April 28,1926. Since Lees mother was mentally ill, sh
17、e was raised by her lather. She became very close to her father.The naughty Lee loved reading, and would make up stories with Truman Capote, her neighbour who was two years older than her. Seeing his daughters imagination, Lees father gave her a typewriter.In high school, Lee developed an interest i
18、n English literature. After graduating in 1944, she went to the all-female Huntingdon College in Montgomery. Lee stood apart from the other students. She could have cared more about fashion, make-up, or dating. Instead, she focused on studies and writing. Transferring (转学) to the University of Alaba
19、ma, Lee was known for being a loner and an individualist. Before her final year in the University of Alabama, Lee dropped out to become a writer. She moved to New York City where her childhood friend Truman was already a famous writer. While there, she worked on her first book To Kill a Mockingbird.
20、 It won her the Pulitzer Prize in 1961 and was made into an Academy Award winning movie the following year.To Kill a Mockingbird tells the story of six-year- old Scout and her brother who live in the town of Maycomb, Alabama with their single father Atticus. Atticus is a lawyer who defends blacks. A
21、t a young age, Scout lives in the surroundings of the terrors of segregation (隔离政策).Then, in 2014, the first draft (草稿) of a new book Go Set a Watchman was discovered among Lees papers. It is the story of 26-year-old Scout who returns to Maycomb to visit her father. She is shocked to find her father
22、 a changed man. He has turned into a segregationist!The story shows the mixed feelings Scout has about the changes that have taken place in her homeland and her father. A loner for most of her life, Lee stayed unmarried, preferring to lead a small town life. On February 19,2016, Lee passed away at t
23、he age of 89.4. What can we learn about Lee?A. She became a professional writer at college.B. She had a gift for writing.C. She was persuaded to become a writer by Truman.D. She got interested in writing after getting a typewriter.5. What did the characters Lee described in to Kill a Mockingbird sho
24、w?A. Her love for a mockingbird.B. The effect of having a sick mother.C. Her experience of learning English literature.D. Her relationship with her father.6. What happens to Scouts father in Go Set a Watchman?A. He has mixed feelings towards the blacks.B. He straggles for the equal rights of the bla
25、ck people.C. He supports segregating blacks from whites.D. He fails to get used to the changes of his homeland.7. What is the passage mainly about?A. How Lee fought against segregation.B. How Lees book made her world-famous.C. Lees whole life and her famous books.D. Lee lived a painful life all her
26、life.【答案】4. B 5. D 6. C 7. C【解析】这是一篇说明文。本文介绍了美国作家Nelle Harper Lee以及她的著作。【4题详解】推理判断题。根据第二段第一就The naughty Lee loved reading, and would make up stories with Truman Capote, her neighbour who was two years older than her.可知淘气的Lee喜欢读书,经常和比她大两岁的邻居杜鲁门卡波特编故事,Lee有写作天赋,B项符合题意。【5题详解】推理判断题。由第一段中的“she was raised
27、by her father. She became very close to her father”以及第四段内容可知,她由父亲抚养长大,和父亲的关系比较亲密,而她的作品中女主人公与父亲间的关系也类似于她和父亲之间的关系,故选D项。【6题详解】细节理解题。由倒数第二段中的“He has turned into a segregationist”可知,在Go Set a Watchman这本书中,女主人公的父亲变成一个支持种族隔离的人。【7题详解】主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲的是美国作家Nelle Harper Lee的一生以及她的著作,故选C项。CIt was late August
28、 when I got a call from a grandmother. She lives in Seeley Lake, Montana, and she has heard we have air purifiers (净化器) with high-efficiency particulate air (HEPA) air-cleaners that can help with smoke. She needs one for the babys room. I explained we didnt have any and told her how to purchase one.
29、She coughed and went silent with disappointment before asking how much they cost. Almost every person I talk to in Seeley Lake has this cough. “The family doesnt have much money,” she said, but she promised to order a filter for the child. Small filtersones that can clean a bedroom of up to 75 squar
30、e feetcost about $70 each.The next day, the wildfire that had been burning for weeks in the Lolo National Forest, northeast of town, moved closer to the womans neighborhood, and the county sheriffs office evacuated (疏散) the area. I wondered whether the air-cleaner would be there when the family retu
31、rned home. I knew the smoke would be.As an air-quality specialist with the Missoula City-County Health Department in Montana, my job is to understand air pollution, control it as much as possible, and help people protect themselves from its effects. I focus on smoke management: issuing permits for o
32、utdoor burns and updating residents about what to expect from the smoke when wildfires send it our way.Never had we seen so many wildfires so close to home for so many weeks. There are six classes on the Environmental Protection Agencys Air Quality Index (指数): good, moderate, unhealthy for sensitive
33、 groups, unhealthy, very unhealthy, and dangerous. Seeley Lakes air reached dangerous class in 18 days last summer.Last year was troubled by wildfires around the country. The fires that struck Northern California alone killed 44 people and caused more than $9 billion in damage. But this isnt just a
34、recent problem, nor is it limited to the West. Wildfires hit 49 states in 2017, including a swath from Florida to Virginia. More than 9 million acres burned nationwide, compared with the yearly average of 6.5 million acres.8. Why did the grandmother make a call to the author?A. To prevent the wildfi
35、re.B. To help her make a move.C. To ask for an air purifier.D. To get information about air pollution.9. How did the woman feel about the authors reply?A. Angry.B. Hopeful.C. Excited.D. Disappointed.10. Whats the authors purpose of writing paragraph 5?A. To add some background information.B. To summ
36、arize the previous paragraphs.C. To introduce a new topic for discussion.D. To make the readers realize the situation.11. Compared with the yearly average, the burned acres nationwide in 2017 rose by _.A. about 49%B. about 38%C. about 72%D. about 52%【答案】8. C 9. D 10. A 11. B【解析】本文是一篇记叙文,题材为环保类。作者是空气
37、质量检测专家,通过一位老奶奶给他打电话,想要一台空气净化器的故事,介绍了美国发生大火,造成空气严重污染的情况。【8题详解】细节理解题。根据第一段的倒数中“ she has heard we have air purifiers (净化器) with high-efficiency particulate air (HEPA) air-cleaners that can help with smoke. She needs one for the babys room”可知,这位老奶奶打电话给作者是为了要一台空气净化器。故选C。【9题详解】推理判断题。根据第二段的第一句“She coughed
38、and went silent with disappointment before asking how much they cost”可知,当作者说他没有空气净化器时老太太很失望,当告诉她如何购买的时候,老太太沉默了一会儿,然后问多少钱, 后面又提到家里没钱。这说明老太太对作者的答复很失望。故选D。【10题详解】推理判断题。本段介绍了环境保护局的六类空气质量指数和级别,给文章增加一些背景信息,为了更好地说明当地情况的严重性。故选A。【11题详解】细节理解题。根据最后一段最后一句可知,2017年全国共烧毁900万公顷,相比于年平均的650万公顷多出了250万公顷,25065038%。故选B。
39、DThe City of Christchurch, New Zealand was struck by a 7.1magnitude earthquake on the early morning of Saturday, September 4,2010.No tsunami alert was reported. The countrys army troops were on standby to assist victims and disaster recovery operation. New Zealands Prime Minister John Key, flew to t
40、he affected area to inspect and assess the situation of the damaged city. The Prime Minister said that the full assessment of the damages would possibly take months to know the severity of damages. Based from his assessment on what he saw in the area, it could cost at least 2 billion New Zealand dol
41、lars or US$1.4 billion for reconstruction.“An absolute miracle that no one died,” Prime Minister John Key said. Two were seriously injured from this quake and thousands of local residents were awakened after being shaken at 4:35 a.m. of that Saturday.There were people trapped inside the damaged buil
42、dings but fortunately none were reported dead from the rubble of the damaged buildings.“Were all feeling scaredweve just had some significant aftershocks,” a survivor told TV One News. “Tonight were just people in the face of a massive natural disaster, trying to help each other and were grateful we
43、 havent lost a life.”GNS Science reported 29 aftershocks within the 14 hours after the quake, with strength from magnitude 3.7 to 5.4.New_Zealand_is_no_stranger_to_earthquakes. The country experiences more than 14,000 earthquakes a yearbut only about 150 are felt by people.“Many buildings here were
44、built with earthquake protection measures. However, in most cities in developing countries, people build how they want to and therere no building controls to force them to build to a higher standard thats safe,” Andrew Charleson, an architecture professor at Victoria University of Wellington told CN
45、N.12. How many people were killed in the New Zealand earthquake on September 4, 2010?A. 250,000.B. 29.C. 2.D. 0.13. After the earthquake, all of the following occurred EXCEPT that _.A. a number of aftershocks broke outB. army troops were there to helpC. no people were injured or killedD. the full as
46、sessment of the damages cant take in a short time14. What does the underlined sentence mean?A. Earthquakes break out frequently in New Zealand.B. The earthquakes breaking out in New Zealand are very strange.C. The earthquakes breaking out in New Zealand are unusual.D. Earthquakes rarely hit New Zeal
47、and.15. Whats the main idea of the passage?A. No one was ever killed in earthquakes in New Zealand.B. A massive earthquake struck the city of Christchurch of New Zealand.C. New Zealand has strict laws to guarantee the buildings safety.D. A miracle happened in the terrible earthquake.【答案】12. D 13. C
48、14. A 15. B【解析】这是一篇记叙文。本文讲述巨大地震袭击新西兰城市Christchurch。【12题详解】细节理解题。 由第三段引用的Prime Minister John Key所说的话An absolute miracle that no one died可以看出,这次地震没有人遇难。故选D。【13题详解】细节理解题。由第三段的Two were seriously injured from this quake.可知,地震中有两人受了重伤。故选C。【14题详解】句意理解题。由下文The country experiences more than 14,000 earthquake
49、s a year这个国家一年有14000多次地震,可以看出,在新西兰经常发生地震。故选A。【15题详解】主旨大意题。文章报道了新西兰城市Christchurch的一次地震的情况, 可知最好标题是巨大地震袭击新西兰Christchurch,故选B。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余项。As Labor Day gets close, many Americans are trying to find some final vacation time before kids head back to schoo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
