分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 22

类型2023版新教材高中英语 单元质量检测(一)Unit 1 Cultural Heritage 新人教版必修第二册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:550450
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOCX
  • 页数:22
  • 大小:34.71KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023版新教材高中英语 单元质量检测一Unit Cultural Heritage 新人教版必修第二册 2023 新教材 高中英语 单元 质量 检测 Unit 新人 必修 第二
    资源描述:

    1、单元质量检测(一)第卷选择题第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What is the womans plan for tonight?A.To visit a friend. BTo see a movie. CTo go swimming.2What will the weather be like this afternoon?A.Rainy. BSno

    2、wy. CSunny.3What will the man probably change?A.His jacket. BHis shirt. CHis tie.4How will the woman go to the town center?A.By bus. BBy train. CBy taxi.5What are the speakers talking about?A.A student. BA book. CA language.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标

    3、在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6What color clothes is Mary in?A.Red. BBlue. CWhite.7What will the man do next?A.Go talk to Anna. BInvite Mary to his home. CIntroduce the woman to Mary.听第7段材料,回答第8至9题。8When will the speakers meet this Saturday?A.At 7

    4、:00. BAt 7:15. CAt 7:30.9What will the man probably do around 4?A.Watch a match. BDo his homework. CAttend a concert.听第8段材料,回答第10至12题。10What does the mans mother want him to become?A.An artist. BA doctor. CA computer expert.11Who is the mans favorite painter?A.Leonardo da Vinci. BVincent van Gogh. C

    5、Pablo Picasso.12What is the woman?A.A college student. BA high school student. CA primary school student.听第9段材料,回答第13至16题。13What does the river look like?A.Dirty. BDry. CBeautiful.14What does the woman usually do to help the earth?A.Clean rivers. BPlant trees. CRecycle old things.15Whats the womans

    6、attitude toward the mans club?A.Interested. BSurprised. CDisappointed.16What do the speakers mainly talk about?A.How to stop air pollution.B.How to protect the environment.C.How to start an environmental club.听第10段材料,回答第17至20题。17How long will the tour take?A.About 6 hours. BAbout 8 hours. CAbout 10

    7、hours.18What will the weather most probably be like tomorrow?A.Rainy. BSunny. CSnowy.19How many tourist attractions is the speaker going to visit tomorrow?A.4. B5. C6.20Who is a history expert?A.Tracy. BPeter. CAndy.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIf you

    8、are looking for an amazing reallife castle, here are some good options for you.Neuschwanstein Castle, GermanyThe beauty of Neuschwanstein, perched high on a hill in southwest Bavaria, inspired one of Americas most famous castles: Disneylands famed Sleeping Beauty castle. The slender spires and tower

    9、ing roofs are impressive, but nothing compared to the brilliantly decorated interiors.Windsor Castle, EnglandThis castle in the historic market town of Windsor that has been the family home to kings and queens for over 1,000 years. The castle is the largest and oldest occupied castle in the world. G

    10、uests are welcome to tour yearround. When the Royal Standard flag is flying from the castles Round Tower, the queen is home.Eltz Castle, GermanyMedieval Eltz Castle, located in Wierschem of western Germany, was built in the 12th century and is named for the family that still owns it today. Surrounde

    11、d by forest, it was erected on a 230foot rock and features eight towers that sit 115 feet in the sky. Inside, the castle still includes many of its original furnishings.Bran Castle, RomaniaSome people call Bran Castle, located southwest of Brasov. Romania, by another name: Draculas Castle. Its just

    12、one of many castles linked to that vampire (吸血鬼) legend, but its dramatic architecture built on a steep cliff helps it fill the part, and the castle does not shy away from the legend.21What do we know about Neuschwanstein Castle?AIt is the highest castle in the world. BIt is the blueprint of Sleepin

    13、g Beauty castle.C.It inspired a Disney movie. DIt is plainly decorated inside.22Which of the following about Windsor Castle is true?A.It is open throughout the year. BIt has a history of less than 1000 years.C.The royal family dont live there any longer. DYou can see the queen whenever you go there.

    14、23What do the last two castles have in common?A.They are related to vampire tales. BThey have special goods for sale.C.They are both located on rocks. DThey were built in the 12th century.BOn the evening of April 8, Dunhuang Academy and Huawei jointly launched a brandnew technologydriven tour experi

    15、ence at the Mogao Grottoes.Using Huaweis newlyreleased (发行) Hetu artificial intelligence platform, coupled with the output of the Digital Dunhuang project, visitors to the Mogao Grottoes can enjoy a fantasy experience prior to entering the attraction.Zhao Shengliang, director of the Dunhuang Academy

    16、, said that it has been cooperating with Huawei since March 2019. Using Huaweis latest Hetu technology, visitors are able to see the detailed contents of the Dunhuang Art Murals (壁画) outside the caves, through their Huawei mobile phones. This will reduce the time tourists spend inside the cave, aidi

    17、ng the protection of the cultural relics, while at the same time helping to increase the amount of information visitors can obtain. It is also considered to be a new way of promoting Dunhuang Art.The Dunhuang Academy has used digital technology to preserve the research and exploration of Dunhuang Gr

    18、ottoes since the early 1990s. It has collected a wealth of data and has realized the goal of sharing of digital Dunhuang globally. It has played an important role in the protection and research of cultural site, as well as promoting the development and progress of related work.The Huawei Hetu platfo

    19、rm unites Dunhuangs study findings, highresolution images of the sites murals and virtual, threedimensional models with the real Mogao Grottoes. It has not only recreated the real tour of the scenic spot, but also developed a new way of digitally experiencing the grottoes. When people visit the site

    20、, they not only have the experience of seeing the real grottoes, but they can appreciate the admirable artworks more clearly and in greater detail.In the future, Dunhuang Academy will continue to cooperate with Huawei to create more colorful virtual content to enrich the experience of Mogao Art on t

    21、he platform, helping people around the world get to know Dunhuang Art better.24Which is NOT the advantage of the Hetu technology?A.Decrease the cost of the visitors.B.Reduce the time visitors spend inside the cave.C.Help to protect the cultural relics.D.Provide more information for tourists.25What d

    22、oes the underlined word “preserve” in Paragraph 3 mean?A.Explore. BRecommend. CProtect. DImprove.26Whats the authors attitude towards the cooperation between Dunhuang and Huawei?A.Doubtful. BNegative. CIndifferent. DHopeful.27What is the best topic of the text?A.Dunhuang Academy Protects Grottoes We

    23、ll BAI Tech Helps Tourists Enjoy Dunhuangs ArtC.Huawei Newly Released Hetu AI DDunhuang Grottoes Attract TouristsCWhats the better way to experience the history of a site than to have a hand in actually preserving it? This was the thought behind the founding of Adventures in Preservation (AiP) in 20

    24、01. The nonprofits founders, Judith Broeker and Jamie Donahoe, were both longtime preservationists and world travellers. They had seen a great many buildings in poor condition, as well as buildings that had been “restored” without the benefit of conservation expertise.Twelve years on, they are still

    25、 involved in the daytoday management of the organisation, supported by a volunteer staff. Located around the world, Judiths favourite projects have long been the ones in Eastern Europe, and she enjoys the opportunity to travel there each year. She, along with anyone else whos joined the adventure, a

    26、lways quotes their fellow jammers,_as theyre called, as the highlight of each project. The groups are made up of people from all different ages, occupations, and cultures. Yet each time, they form a strong bond and work so well together that the work becomes fun.Raising peoples awareness of their ow

    27、n heritage is another part of AiP projects. In many places, there is so much focus on the news that not only are heritage buildings being lost but so are the traditional building skills needed to keep them. By providing training and raising awareness of the importance of their heritage, AiP is helpi

    28、ng keep both alive.Next year, AiP has projects in Europe and the US. There will be even more projects the following year as projects currently under development in Ghana, Armenia, Ukraine and the US come on line. Each project is also an opportunity for travel, adventure, and personal growth, and AiP

    29、 welcomes people from around the world to join a project and “jam” with them.28For what major purpose was AiP set up?A.To gain wonderful benefits. BTo protect old buildings.C.To hunt for experts. DTo train new members.29What does the underlined word “jammers” in Paragraph 2 probably mean?A.Machines.

    30、 BProjects. CColleagues. DOrganisations.30Which is the most suitable word to summarise the third paragraph?A.Ambitions. BEducation. CWealth. DEfforts.31What can be concluded from the list of countries in the last paragraph?A.AiPs boom. BAiPs eagerness. CAiPs goal. DAiPs function.DMore than 10 millio

    31、n Chinese cultural relics have been lost overseas, lots of which were stolen and illegally shipped out of China during the times of war before 1949. About 1.67 million pieces are housed in no more than 200 museums in 47 countries, which accounts for 10 percent of all lost Chinese cultural relics, an

    32、d the rest are in the hands of private collectors.Most of these treasures are owned by museums or private collectors in the United States, Europe, Japan and Southeast Asian countries. There are more than 23,000 pieces in the British Museum, most of which were stolen or bought for pennies more than 1

    33、00 years ago. The major method to recover these national treasures was to buy them back. In some cases, private collectors donated the relics to the government. Also, the government can turn to official channels to demand the return of relics.In 2003, a priceless bronze pigs head dating from the Qin

    34、g Dynasty was returned to its home in Beijing after it was removed by the AngloFrench Allied Army over 140 years ago. Macao entrepreneur Stanley Ho donated 6 million yuan to buy it back from a US art collector and then donated it to the Poly Art Museum in Beijing. Although buyingback is the most fea

    35、sible way to recover the lost treasures, limited funding is always a big headache. In recent years, the Chinese government has improved efforts to recover the precious cultural relics lost overseas. It has started a national project on the recovery of the treasures and has set up a database (数据库) co

    36、llecting relevant information. It has signed several international agreements with many countries on this matter, and is also looking for international cooperation to recover the relics by working closely with several international organizations.32What is the passage mainly about?A.The best way to r

    37、ecover cultural relics.B.The efforts to recover Chinese cultural relics.C.Stanley Ho donated a bronze pigs head to Beijing.D.Chinese cultural relics were stolen by the AngloFrench Allied Army.33How many ways of recovering national treasures does the passage mention?A.Two. BThree. CFour. DFive.34What

    38、 we can know about the bronze pigs head?A.It was made in the Ming Dynasty.B.It is now in the Poly Art museum in Beijing.C.It was donated by the French government to China.D.It was removed by the AngloFrench Allied Army over 150 years ago.35What can we infer from the last paragraph?A.China has enough

    39、 money to buy all the cultural relics back.B.Many countries have returned the lost cultural relics to China for free.C.The Chinese government has done a lot to recover the lost cultural relics.D.China is preparing to set up a database to collect information about the lost cultural relics.第二节(共5小题;每小

    40、题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。In 1972, UNESCO started a programme to protect the worlds cultural and natural heritage. Since then, more than 800 cultural sites that are thought to be of special importance to human history and culture have been added to the World Cultural He

    41、ritage Site List. _36_The Taj Mahal, which was built between 1631 and 1648, is a masterpiece of architecture.It took more than 20,000 workers and 1,000 elephants to complete the project, and the stones came from as far away as China._37_ In the early 17th century, India was ruled by an emperor named

    42、 Shah Jahan. The emperor loved his wife, Mumtaz, so much that he built the Taj Mahal in memory of her. Shah Jahan was later buried next to Mumtaz, and the couple now rest together forever.If the Taj Mahal is a celebration of the heart, then the Imperial Tombs of the Ming and Qing Dynasties are a mon

    43、ument to the mind and spirit. _38_What makes the Ming and Qing Tombs so unique among amazing global buildings?_39_ Built by several emperors, the Imperial Tombs represent Chinese architectural styles and historical values that have been handed down from generation to generation for thousands of year

    44、s._40_ The UNESCO World Cultural Heritage Sites programme attempts to protect and preserve the best of human history. Masterpieces such as the Taj Mahal and the Imperial Tombs of the Ming and Qing Dynasties remind us of what we can achieve, and inspire us to live up to our great past in the future.A

    45、.Building the Taj Mahal was a labour of love.B.There are many beautiful legends concerning it.C.Two of the bestknown examples are listed below.D.The Imperial Tombs have been well preserved ever since.E.Its a fact that they bring together architecture and philosophy.F.Human life lasts only a short ti

    46、me but art and culture last forever.G.Visitors can feel both the weight of history and a wonderful sense of peace there.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。The 600yearold Forbidden City is the worlds largest palace. It _41_ more than 17 million visitors e

    47、very year. If we were to travel back to the past, this huge palace would be a _42_ to us with a lot of remaining to be discovered.It was when all _43_ in Beijing were low except for the Forbidden City, which was surrounded by high _44_ and a wide moat (护城河). After looking at the golden roof (屋顶) fro

    48、m the outside, people could only _45_ what it looked like inside._46_ an area of 720,000 square meters in the heart of Beijing, the Forbidden City was built from 1406 to 1420 by the third _47_ of the Ming Dynasty. In the past, the Forbidden City was where the highest power of the country laid. Emper

    49、ors were born, lived, fought and _48_ there. Various historical events happened there. It saw the _49_ and downs of the Ming and Qing dynasties, as well as how feudal monarchy (封建帝制) _50_ came to an end in China.The lives of the royal families were _51_ through many documents (文件). They _52_ a large

    50、 amount of valuable material for todays historical _53_, as well as inspiration for literature and entertainment.In 1987, the Forbidden City was _54_ as a UNESCO World Heritage site. For world leaders who visit China, it is a mustsee tourist _55_. When they pay a state visit to China, our top leader

    51、s may show them around there.41A.relieves Breceives Cguides Dsells42A.dream Bhope Cwonder Dmystery43A.museums Brooms Cbuildings Dhouses44A.towers Bwalls Ctrees Dhills45A.tell Bthink Cimagine Dadmire46A.Owning BCovering CHaving DTaking47A.emperor Bdesigner Cpainter Dsoldier48A.studied Bworked Cgather

    52、ed Ddied49A.above Bbest Cworst Dups50A.finally Bquickly Cgradually Dsuddenly51A.recorded Bsettled Cconnected Dcopied52A.grasp Bignore Cwrite Dprovide53A.background Bresearch Cexam Dsurvey54A.treated Bremembered Clisted Dhonored55A.palace Bscenery Cattraction Dplace第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处

    53、填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Suzhou is a cultural and historical city in Chinas Jiangsu Province.It is celebrated all over the world for its classical gardens 56._ have been added to the list of World Heritage Sites. They were first laid out as far back as the 6th century BC and 57._ (reach) their top durin

    54、g the period from the 16th century to the 18th century. Records show that there were over 200 gardens during their golden age. The gardens show the 58._ (important) of natural beauty in Chinese culture.Today, dozens of classical gardens are still 59._ good condition, including the Humble Administrat

    55、ors Garden, which has an area of some 52,000 square 60._ (meter). No other gardens of Suzhou are 61._ (large) than it. It was originally the dwelling (住宅) of Lu Guimeng, a poet of the Tang Dynasty. 62._ (consider) as “the mother of all gardens under the sun”, the garden 63._ (divide) into the easter

    56、n, central, western and residential parts.The gardens of Suzhou are 64._ (extreme) elegant (漂亮雅致的) and a feast (盛宴) for the senses, used as both tourist attractions 65._ residential houses.They also add a human touch to the natural delights of the gardens themselves.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是学生

    57、会主席李华。你校将要举办一次以环保为主题的摄影展览,请根据下面提示写一则通知,介绍相关情况并鼓励同学们积极参加。主题:环境保护;时间:12月15日下午2:005:00;地点:学校餐厅。注意:1.词数80左右;2为使行文连贯,可适当增加细节内容。Notice_Students Union第二节(满分25分)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。Having just graduated from high school, I was 18 and living with my parents in Denver, Colorado. That summer I decide

    58、d to take my most daring trip ever. I wanted to go to Utah to visit a dear friend Id known for four years. My father had given me a small street motorcycle as a graduation present, and I worked out a plan to ride it to Utah.I was to get an early start, ride all day, and arrive at my destination (Par

    59、adise, Utah) that evening. Arriving in Ogden, Utah in the late afternoon, I looked at my map for another route to save time. A small line on the map indicated an unimproved road heading northeaststraight to the little town of Paradise!Of course I headed for it. The road quickly became a single, dirt

    60、y lane, winding through fields. As long as it was dry, surely Id be OK. Suddenly, I lost control of the motorcycle and it fell over. I didnt get hurt because it wasnt going fast, but I was puzzled and couldnt figure out what had happened.It was dark. While my headlight showed me where the road was,

    61、I couldnt tell its condition, only that it was smooth. I started again, and once more fell over after a few feet. I looked around and found myself alone in a high mountain field. For the first time during the trip I started to get worried. A few minutes later I couldnt believe what I sawa pair of he

    62、adlights bouncing along the road towards me, coming from the direction I was heading for!The man driving the small truck stopped and asked if I needed any help. Not the type to bother others with my problems, I said I thought I could get where I was going on my own, and thanked him for the offer.注意:

    63、1.所续写短文的词数应为150左右;2续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。He explained the problema rain had fallen during the day. _I asked him why he was out there in the field at such a late hour. _ _单元质量检测(一)第一部分答案:15CACBB610CCBAB1115CBACA1620BBAAB听力材料(Text 1)M:Would you like to go to the cinema tonight?W:Id like to, but Ive alr

    64、eady planned to go swimming with my friend Tina.(Text 2)W:It was such a lovely bright morning. I almost wish I didnt have to work.M:Well, there is snow to come later tonight, but therell be some heavy rain first in the afternoon.(Text 3)M:OK, how do I look?W:Well, the jacket is very nice, and the sh

    65、irt is all right. But dont you think that ties rather thick and heavy? Perhaps a thin one would be better.M:Oh. I suppose youre right.(Text 4)W:Should I take a taxi or a bus to the town center?M:You can take either, but the train goes there directly. Its cheaper, too.W:Thanks. Ill do that instead.(T

    66、ext 5)W:Why do you use this book to learn French?M:Why? Is there a problem?W:Well, the texts in it are too old. They are no longer suitable for todays students.M:Well, actually I quite agree.听第6段材料,回答第6、7题。(Text 6)W:James, look at the girl over there. Shes pretty, isnt she?M:Who? The girl in red or

    67、the one in blue?W:Neither. I mean the girl in white behind them. She looks really pretty.M:Oh, thats Mary. Shes a friend of my sister Anna.W:So do you know her?M:Yes. Anna invited her to our home last Sunday. We talked for a while. Im sure she remembers me. Do you want me to introduce you to her?W:C

    68、ertainly.听第7段材料,回答第8、9题。(Text 7)W:Hi, Mark, have you finished the maths yet?M:Yeah, it was really difficult.W:Well, Ive got two free tickets for the Muse concert. I wonder if you want to go this Saturday.M:Oh yeah. What time does it start?W:It starts at 8:00, so Ill call for you around 7:00.M:Could

    69、we make it a little later? Ill go to a basketball match at 3:00 and I wont be back till just before 7:00.W:OK, well 7:15, but no later the traffic could be quite bad.M:OK, no problem.听第8段材料,回答第10至12题。(Text 8)W:Hi, Mark. What are you studying at college?M:Medicine. But I dont really like it.W:Why? Do

    70、nt you want to be a doctor in the future? Doctors are respected and well paid.M:You sound just like my mother. But thats not what I want. Im studying medicine because my mother has always wanted me to study it.W:Then what do you want to study?M:Art. I love painting.W:Well, which painters do you like

    71、?M:Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh and Pablo Picasso. And I like Pablo Picasso most. So what do you want to learn when you go to college next year?W:Computer Science. Luckily, my parents support me.M:Youre really lucky. How I wish I were also learning something I truly love!听第9段材料,回答第13至16题。(Tex

    72、t 9)W:Look at the water in the river. It is so dirty.M:Yes. Im afraid the water is polluted. There must be a factory nearby.W:I agree. It seems that pollution has become a big problem. I think we all should do what we can do to help improve the environment.M:You can say that again. So what do you us

    73、ually do for the environment?W:I usually recycle old things. I think if we all recycle old things, we can greatly help the earth. So what do you do to help the earth?M:Im in an environmental club. We do many things to help the earth.W:Can you give me some examples?M:We plant trees, clean rivers and

    74、give speeches about the importance of protecting the earth.W:What did you do recently?M:We went to East Park and planted some trees.W:Can I join the club?M:Of course you can!听第10段材料,回答第17至20题。(Text 10)W:Hello, everybody! My name is Tracy. I am one of the three local guides in London. The other guide

    75、s are Peter and Andy. Well take you on a tour around the city. The tour tomorrow starts at 10:00 am. and lasts about eight hours. I suggest you bring an umbrella as it is said that it is likely to rain. And wear comfortable walking shoes if you can. Dont forget your camera as there will be lots of o

    76、pportunities to take pictures. Well visit St Pauls Cathedral, the Tower of London, Buckingham Palace and Big Ben. There are morning services in St Pauls Cathedral, so please be very quiet when we are there. By the way, Peter is a history expert. So, if any of you are interested in historical facts,

    77、I suggest that you ask to join his group. If you are interested in learning more about the amazing city, there is a guide book on sale in the hotel. It costs 2.50. I hope you will enjoy the tour. See you all tomorrow morning! Try not to be late!第二部分第一节A【语篇解读】本文是一篇应用文。介绍了四个著名的城堡。21答案与解析:B细节理解题。根据Neus

    78、chwanstein Castle, Germany部分的“The beauty of Neuschwanstein, perched high on a hill in southwest Bavaria, inspired one of Americas most famous castles: Disneylands famed Sleeping Beauty castle.(位于巴伐利亚州西南部的高山上的新天鹅城堡,为美国最著名的迪士尼著名的睡美人城堡提供了灵感。)”可知,新天鹅城堡是迪士尼著名睡美人城堡的蓝图。22答案与解析:A细节理解题。根据Windsor Castle, Engl

    79、and部分的“Guests are welcome to tour yearround.(全年都欢迎游客。)”可知,Windsor Castle一整年都开放。23答案与解析:C细节理解题。根据Eltz Castle, Germany部分的“Surrounded by forest, it was erected on a 230foot rock and features eight towers that sit 115 feet in the sky.(被森林环绕着,它竖立在一个230英尺的岩石上,以八座高115英尺直入天空的塔为特色。)”以及Bran Castle, Romania部分的

    80、“Its just one of many castles linked to that vampire (吸血鬼) legend, but its dramatic architecture built on a steep cliff helps it fill the part(它是很多与吸血鬼传说相关的城堡之一,但是它戏剧性地建在陡峭的悬崖上)”可知,最后两座城堡的共同点在于他们都建在岩石上。B【语篇解读】本文是一篇说明文。主题语境为人与社会。主要介绍了敦煌研究院与华为联合推出了一项全新的技术驱动的莫高窟旅游体验。24答案与解析:A细节理解题。根据第二段中“This will redu

    81、ce the time tourists spend inside the cave, aiding the protection of the cultural relics, while at the same time helping to increase the amount of information visitors can obtain.(这将减少游客花在洞穴内的时间,帮助保护文物,同时帮助增加游客可以获得的信息量)”可知,B项“减少游客在洞穴内的时间”、C选项“帮助保护文物”以及D选项“为游客提供更多的信息”都是这项技术的优势,故选A。25答案与解析:C词义猜测题。根据划线

    82、句“The Dunhuang Academy has used digital technology to preserve the research and exploration of Dunhuang Grottoes since the early 1990s.(从20世纪90年代初开始,敦煌研究院就使用数字技术来_对敦煌石窟的研究和探索)”可推断,数字技术的应用是为了保护对敦煌石窟的研究和探索。preserve与protect意思相近,故选C。26答案与解析:D观点态度题。根据最后一段的表述可知,未来敦煌学院将继续与华为合作,创造更加丰富多彩的虚拟内容,丰富莫高窟艺术在平台上的体验,

    83、帮助世界各地的人们更好地了解敦煌艺术。据此可知,对于敦煌与华为的合作,作者的态度是充满希望的。故选D。27答案与解析:B文章标题题。统览全文内容,尤其是第一段可知,文章主要讲述人工智能科技帮助游客欣赏敦煌艺术。故选B。C【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了2001年成立的一个保护历史遗址的组织AiP。28答案与解析:B细节理解题。根据第一段前两句“Whats the better way to experience the history of a site than to have a hand in actually preserving it? This was the though

    84、t behind the founding of Adventures in Preservation (AiP) in 2001.”可知,AiP成立的主要目的就是保护古迹。29答案与解析:C词义猜测题。根据第二段画线词后的“The groups are made up of people from all different ages, occupations, and cultures. Yet each time, they form a strong bond and work so well together that the work becomes fun.”可知,她和其他参加冒

    85、险活动的人一起工作,就像同事一样,所以推测画线词意为“同事”。30答案与解析:D主旨大意题。根据第三段中的“Raising peoples awareness of their own heritage is another part of AiP projects.”及providing training可知,本段主要强调了AiP组织在提高人们对遗迹的认识和保护遗迹方面所做的努力。31答案与解析:A推理判断题。根据最后一段中的“Next year, AiP has projects in Europe and the US.”可知,AiP组织在明年会开展欧洲和美国的项目,所以列举一些国家的名

    86、称是为了说明AiP组织在许多国家呈现蓬勃发展的良好态势。D【语篇解读】本文是一篇说明文。主题语境为人与社会。文章主要介绍了中国历史文物遗失海外及中国政府为收回丢失的文物所做的努力。32答案与解析:B主旨大意题。统览全文内容,尤其是文章的首段可知,本文主要讲中国政府为收回丢失的中国文物所做的努力。33答案与解析:B细节理解题。根据文章第三段的描述可知,这里主要提到了三种方法:购买、捐赠和要求返还。34答案与解析:B细节理解题。根据倒数第三段“Macao entrepreneur Stanley Ho donated 6 million yuan to buy it back from a US

    87、art collector and then donated it to the Poly Art Museum in Beijing.(澳门企业家何鸿燊捐赠600万元人民币,从一位美国艺术收藏家手中买下它,然后将其捐赠给了北京保利美术馆)”可知,青铜猪头现在在北京保利美术馆。35答案与解析:C推理判断题。根据最后一段的表述可知,近年来,中国政府加大了收回海外失去的珍贵文物的力度。国家已经启动了一个项目以寻找宝藏,并建立了一个数据库,收集相关信息。同时还签署了多项国际协议,并且正在寻求与多个国际组织密切合作,寻求国际合作以恢复文物,据此可知,中国政府已经做了很多工作来追回丢失的文物,故选C。第

    88、二节【语篇解读】本文是一篇说明文。主要讲述的是1972年联合国教科文组织启动了一个保护世界文化和自然遗产的项目。文章以印度的泰姬陵和中国的明清皇陵为例,说明了文化遗产的文化价值和精神内涵,表明了历史和文化的价值永存。36答案与解析:C根据上文“more than 800 cultural sites that are thought to be of special importance to human history and culture have been added to the World Cultural Heritage Site List”可知,接下来要讲文化遗址,设空处承上

    89、启下,引出下文着重介绍的泰姬陵和明清皇陵这两个文化遗产。37答案与解析:A根据下文“The emperor loved his wife, Mumtaz, so much that he built the Taj Mahal in memory of her. Shah Jahan was later buried next to Mumtaz, and the couple now rest together forever.”可知这一段主要讲述了建造泰姬陵的原因和意义,设空处为首句,应为本段的主旨句,结合选项可知A选项最为恰当。38答案与解析:G根据上文“If the Taj Mahal

    90、 is a celebration of the heart, then the Imperial Tombs of the Ming and Qing Dynasties are a monument to the mind and spirit.”可知,明清皇陵是心灵和精神的纪念碑。设空处为段尾句,应承接前句,说明游客对明清皇陵的感受。39答案与解析:E设空处为段首句,起到承上启下的作用,根据上文“What makes the Ming and Qing Tombs so unique among amazing global buildings?”可知,设空处主要回答明清皇陵这种建筑的独

    91、特之处。40答案与解析:F根据下文“The UNESCO World Cultural Heritage Sites programme attempts to protect and preserve the best of human history.remind us of what we can achieve, and inspire us to live up to our great past in the future.”可知,此处为本段主旨句,总述人的生命有限,但历史和文化会永存。第三部分第一节【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了拥有600年历史的北京故宫,有很多历史故事

    92、有待人们去发现。41答案与解析:B句意:有着600年历史的故宫是世界上最大的宫殿。每年接待1 700多万游客。relieves解除;receives接待;guides指导;sells卖。此处指接待游客,故选B。42答案与解析:D句意:如果我们回到过去,这座巨大的宫殿对我们来说将是一个谜,有很多东西有待发现。根据“.with a lot of remaining to be discovered.”可知,故宫是神秘的地方,故选D。43答案与解析:C句意:那时北京除了故宫外,所有的建筑都很低,故宫被高高的城墙和宽阔的护城河包围着。C项概括了其他选项内容。44答案与解析:B此处表示“故宫被高高的城墙

    93、和宽阔的护城河包围着”,故选B。45答案与解析:C句意:从外面看了金色屋顶之后,人们只能想象里面是什么样子。因为看不到里面,所以只能想象里面的样子,故选C。46答案与解析:B句意:位于北京市中心故宫占地面积72万平方米。cover an area of表示“占地面积”,故选B。47答案与解析:A句意:故宫由明朝第三个皇帝建于1406年至1420年。此处指明朝第三个皇帝命令修建的故宫,故选A。48答案与解析:D此处指的是“皇帝出生,生活,奋斗和死在那里”,故选D。49答案与解析:D句意:故宫见证了封建帝制的兴衰。下文讲到封建帝制的终结,说明故宫见证了明清两代的兴衰。ups and downs “

    94、沉浮,盛衰”,故选D。50答案与解析:A句意:故宫见证了明清两代的兴衰,也见证了封建帝制在中国的终结。come to an end是短暂性动词短语,不与带有延续意义的状语gradually连用。此处指“最后结束”,故选A。51答案与解析:A此处指的是“皇室家族的生活通过许多文件记录下来”,故选A。52答案与解析:D句意:它们为今天的历史研究提供了大量有价值的资料,也为文学和娱乐提供了灵感。grasp抓住;ignore忽视;write写;provide提供。此处指历史记录为现在的研究提供资料,故选D。53答案与解析:B句意:它们为今天的历史研究提供了大量有价值的资料,也为文学和娱乐提供了灵感。b

    95、ackground背景;research研究;exam考试;survey调查。指现在的历史研究,故选B。54答案与解析:C句意:1987年,故宫被联合国教科文组织列为世界文化遗产。treat治疗;remember记得;list列清单;honor尊重。be listed as表示“被列为”,故选C。55答案与解析:C句意:对于访问中国的世界领导人来说,故宫是一个必看的旅游景点。此处表示“最有吸引力的景点”,故选C。第二节【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了苏州园林。56答案与解析:which/that考查定语从句。分析句子结构可知,空处引导定语从句,且在从句中作主语,空格处用关系代词,先行词

    96、是“classical gardens”,指物,故用关系代词which/that。57答案与解析:reached考查动词的时态。根据时间状语“during the period from the 16th century to the 18th century.”可知,此处描述过去发生的动作,应用一般过去时,空格处用过去式,故填reached。58答案与解析:importance考查名词。根据空后的介词of可知,此处应用名词作宾语,故填importance。59答案与解析:in考查介词和固定短语。be in good condition意为“处于良好的状态”,为固定搭配。60答案与解析:met

    97、ers考查名词的复数。由前面的52,000可知,空格处用复数,故填meters。61答案与解析:larger考查比较级。根据空后的than可知,此处表示对比,应用形容词的比较级,故填larger。62答案与解析:Considered考查非谓语动词。分析句子结构可知,空格处是非谓语形式,“consider”和“the garden”之间为逻辑上的动宾关系,故用动词的过去分词表被动,故填Considered。63答案与解析:is divided考查动词的时态语态和主谓一致。此处描述一般的情况,应用一般现在时,且“the garden”与“divide”之间是动宾关系,应用被动语态,因此空格处是一般

    98、现在时的被动语态,故填is divided。64答案与解析:extremely考查副词。空格处修饰形容词elegant,应用副词extremely,意为“极其地”,故填extremely。65答案与解析:and考查连词。句意:苏州的园林极其优雅,是一场感官的盛宴,既可用作旅游景点,也可用作住宅。both.and.表示“和都”,为固定短语,故填and。第四部分第一节One possible version:NoticeTo raise students awareness of environmental protection, our school is going to hold a pho

    99、to exhibition, which is aimed to show us the importance of protecting the environment. The activity is scheduled from 2 pm. to 5 pm. on December 15, and it will be held in the dinning hall located to the east of the playground.Everyone is welcome to take an active part, for it will be surely a good

    100、chance to have a better understanding of the real meaning of environmental protection.Students Union第二节One possible version:Heexplainedtheproblemarainhadfallenduringtheday. I then realised why the road was so slippery and muddy. After another unsuccessful attempt I finally accepted his help, and we

    101、loaded the motorcycle into the back of his truck. He turned around and took me back in the direction he came from. He asked me where I was going and I told him I was going to visit a friend in Paradise. It happened that he had planned to go back to Paradise that evening.Iaskedhimwhyhewasoutthereinth

    102、efieldatsuchalatehour. He told me he was a roadman. He had a feeling that he needed to go down the road, but wasnt sure why. Then he found me. It took us an hour to make it to the next paved road. All the while I was amazed that he was able and willing to be there. He was so kind that he drove me to my friends home, which made me less worried. I will always be grateful to him for going out of his way on a dark night to the middle of nowhere to help me.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023版新教材高中英语 单元质量检测(一)Unit 1 Cultural Heritage 新人教版必修第二册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550450.html
    相关资源 更多
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt
  • 《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt
  • 《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt
  • 《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt
  • 2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc
  • 2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx
  • 2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND 新人教版必修第1册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND 新人教版必修第1册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles课件 北师大版必修1.pptx2023年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles课件 北师大版必修1.pptx
  • 2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc
  • 2022年高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration 单元主题语篇训练(二)(含解析)北师大版必修1.doc2022年高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration 单元主题语篇训练(二)(含解析)北师大版必修1.doc
  • 2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题四 语篇填空.pptx2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题四 语篇填空.pptx
  • 2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题三 完形填空.pptx2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题三 完形填空.pptx
  • 河南省2021届高三英语上学期1月期末试题汇编 短文改错专题.doc河南省2021届高三英语上学期1月期末试题汇编 短文改错专题.doc
  • 河南省2015届高三高考冲刺卷 英语 扫描版含答案.doc河南省2015届高三高考冲刺卷 英语 扫描版含答案.doc
  • 五年高考(2011-2015)英语试题分项精析版专题22 阅读理解之社会生活类(解析版) WORD版含解析.doc五年高考(2011-2015)英语试题分项精析版专题22 阅读理解之社会生活类(解析版) WORD版含解析.doc
  • 2022版高考英语一轮复习 专题二十一 应用文写作模拟训练(含解析).docx2022版高考英语一轮复习 专题二十一 应用文写作模拟训练(含解析).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1