分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 22

类型2023版新教材高中英语 单元质量检测(二)Unit 2 Wildlife Protection 新人教版必修第二册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:550458
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOCX
  • 页数:22
  • 大小:35.62KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023版新教材高中英语 单元质量检测二Unit Wildlife Protection 新人教版必修第二册 2023 新教材 高中英语 单元 质量 检测 Unit 新人 必修 第二
    资源描述:

    1、单元质量检测(二)UNIT 2WILDLIFE PROTECTION第卷选择题第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What does the woman want?ACoffee. BOrange. CTea.2When will Jim return?AOn July 10. BOn July 11. COn July 12.3What is the wom

    2、an going to do next?AAttend a meeting. BSee the manager. CDo some translation.4What are the speakers talking about?AAn animal. BA paper. CA teacher.5What color was the womans bedroom before?APink. BBlue. CGreen.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对

    3、话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6How old is the man?A16. B17. C18.7How does the man improve his English now?ABy seeing the movies. BBy watching TV shows. CBy reading English books.听第7段材料,回答第8、9题。8What does the man think of Frank Jones?AHumorous. BSerious. CSmart

    4、.9What kind of questions is the woman good at?AOnes about music or stars. BOnes about math or science. COnes about history or geography.听第8段材料,回答第10至12题。10What did the club send to each member last month?AA magazine. BA pen. CA video.11How often does the club hold a competition?AOnce a week. BOnce a

    5、 month. COnce a year.12How much should a member pay half a year?AFive pounds. BFour pounds. CThree pounds.听第9段材料,回答第13至16题。13What day is it today?AFriday. BThursday. CWednesday.14Who forgot the words during the play?APeter. BHarry. CMark.15What was Freds problem?AHe fell over a chair. BHe caused lig

    6、hts to be off. CHe gave up the play midway.16How does the woman feel about the situation on the mans first night?AIts normal. BIts funny. CIts surprising.听第10段材料,回答第17至20题。17Where is Kate now?AIn London. BIn Edinburgh. CIn Paris.18What was the weather like when the speaker was camping?ASunny. BRainy

    7、. CCloudy.19What did the speaker do on the fourth day of the holiday?AShe visited a village school. BShe sailed on the lake. CShe went to a museum.20Where does Kate work now?AAt a library. BAt a gym. CAt a supermarket第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Wo

    8、rlds Deadliest BeachesDangerous sea creatures, big waves, and air pollution are just some of the many things you need to take caution to when visiting the worlds deadliest beaches.Cape Tribulaton, AustraliaCape Tribulaton is said to be unsafe due to its huge amount of dangerous animals. There are to

    9、ns of jellyfish and it is not safe to swim near the mouths of the rivers because of crocodile warnings. Poisonous (有毒的) snakes and cassowaries have also been found. According to TheCairnsPost, a 46yearold woman is believed to have been taken by a crocodile while swimming at Thornton beach, a beach i

    10、n Cape Tribulaton.Gansbaai, South AfricaAlso called “Shark Alley”, this beach is known as the world of the great white sharks. It is so filled with sharks that they have actually created shark tours for tourists. Locals claim that visitors have a 99 percent chance of seeing a great white between Apr

    11、il to September. In 2011 a man going diving was attacked by two sharks. His body never returned to the surface.Nazare, PortugalAlso known as “Portugals Monster”, Nazare is a wonderful vacation destination with some of the biggest and deadliest waves ever surfed. “In Nazare,” a Hawaiian surfer told T

    12、ime, “the ocean is known as a place of death, not of riding waves.” Nazares waves are created much larger due to the Nazare Canyon. They are so dangerous that big wave surfer Maya Gabeira was nearly killed during a wipeout in 2013.Snake Island, BrazilSnake Island, also known as Ilha de Queimada Gran

    13、de, is home to the “worlds deadliest snake”the golden lancehead viper. Its poison is said to easily melt human flesh. Access to this island has been banned due to people being killed in the past.21What can we do in Gansbaai according to the text?AObserve jellyfish. BFeed sharks. CSwim safely. DEnjoy

    14、 shark tours.22What kind of risk do people face in Nazare?ABig waves. BCrocodiles. CAir pollution. DPoisonous fish.23Where are people at the great risk of snakes?AIn Gansbaai and Ilha de Queimada Grande.BIn Cape Tribulaton and Portugals Monster.CIn Cape Tribulaton and Ilha de Queimada Grande.DIn Por

    15、tugals Monster and Ilha de Queimada Grande.BThe air is thin and we have to rest several times on the short hike from camp. To our left, snowcovered mountains disappear into clouds that seem almost close enough to touch. On the plain in front of us, we can just make out a herd of graceful animals. Th

    16、is is why we stay here.Tibetan antelopes live mainly on the plains of Tibet. Watching them move slowly across the green grass, Im struck by their beauty. Im also reminded of the danger they are in. They are being hunted illegally for their valuable fur.My guide is Zhaxi, a villager from Changtang. H

    17、e works at the Changtang National Nature Reserve. The reserve is a safe place for the animals and plants of northwestern Tibet. To Zhaxi, protecting the wildlife is a way of life. “Were not trying to save the animals,” he says. “Actually, were trying to save ourselves.”In the 1980s and 1990s the pop

    18、ulation of Tibetan antelopes dropped by more than 50 percent. Hunters were shooting antelopes to make money. Their living places were becoming smaller as new roads and railways were built.In order to save Tibetan antelopes, the Chinese government placed them under national protection. Zhaxi and volu

    19、nteers watched over the antelopes day and night to keep them safe from attacks. Bridges and gates were added to let the antelopes move easily and keep them safe from cars and trains.The measures were effective. The antelope population has recovered and in June 2015, the Tibetan antelope was removed

    20、from the endangered species list. The government, however, does not intend to stop the protection program since the threat to the Tibetan antelope has not yet disappeared. Only when we learn to exist in harmony with nature can we stop being a threat to wildlife and to our planet.24What can we learn

    21、from Zhaxis words in Paragraph 3?AProtecting the animals can make money. BProtecting the animals is protecting ourselves.CHe is not fond of protecting the animals. DThe reserve is only safe for wild animals.25What is mainly talked about in Paragraph 4?AWhy hunters hunt Tibetan antelopes. BWhy antelo

    22、pes living places changed.CWhy antelopes number dropped greatly. DWhy the 1980s and the 1990s are unusual.26What does the underlined word “removed” in the last paragraph probably mean?ADeleted. BChanged. CMigrated. DRecognized.27What might be the future condition of Tibetan antelopes according to th

    23、e last paragraph?AThey will be overpopulated.BThey will be a threat to man and other wildlife.CThey will be on the endangered species list again.DThey will be in harmony with nature and humans.CHave you ever wondered what wild animals do when no one is watching?Lowcost, dependable and small modern c

    24、ameras offered a big help. Cameras placed in hardtoreach places have shot everything from small desert cats to larger snow cats in the northern Rocky Mountains. Scientists have been able to document the “private” moments of wildlife with leading technology.Grant Harris is a government biologist at t

    25、he United States Fish and Wildlife Service in Albuquerque, New Mexico. In his words, “Theres no doubt that these wild cameras are important tools to learn new information on wildlife.” Harris said some images help scientists see the influences of climate (气候) change.Researchers with the Wyoming Migr

    26、ation Initiative, or WMI, are using wild cameras along with Global Positioning System, or GPS. But WMI director Matthew Kauffman says as those devices are limited, so is the amount of information they can gather. However, cameras can be left in very wild areas for days, weeks or even months. They ca

    27、n provide information on how many animals are moving over a given period of time.Putting those cameras in place requires careful planning. Wild videos can show details about animal behaviour. However, wild cameras have their problems too. Animals such as wolverines and bears sometimes attack them. S

    28、cientists do not know if the attacks are the result of anger or interest. Also, the devices have become popular tools to help hunters look for animals. Some people argue that it is unfair to use the cameras that way.Even with such problems, wild cameras are clearly important scientific tools in rese

    29、arching wild animals.28What does the underlined word “document” in Paragraph 2 mean?ARemind. BEnrich. CProduce. DRecord.29Which is a disadvantage of wild cameras?AThey cannot be left in the wild over a long period.BThey cannot be placed in hardtoreach areas.CThey provide limited information.DThey mi

    30、ght be stolen by people.30Why do some people argue against using wild cameras?AIt is difficult to fix the cameras. BThey help hunters find animals easily.CIt is hard to achieve careful planning. DThey make animals interested in them.31What is the authors attitude towards wild cameras?ADoubtful. BSup

    31、porting. CUncertain. DUninterested.DMost of the efforts aimed at reducing climate change focus on reducing the use of fossil fuels (矿物燃料). But a new study warns that pollution caused by the worlds food production system is also a major driver of rising temperatures on the planet. The study found tha

    32、t if the world food system stays on its current growth path, it will produce nearly 1.4 trillion metric tons of greenhouse gases over the next 80 years.That pollution is expected to come from fertilizers used in agriculture, mismanaged soil and food waste. Other causes include landclearing operation

    33、s and deforestation (森林采伐). Researchers from the University of Minnesota and the University of Oxford in Britain led the study, which recently appeared in the publicationScience.The researchers predict that even if fossil fuel emissions (排放) were stopped now, emissions from the world food system wou

    34、ld make it impossible to reach current international climate change targets. They say that emissions from food production alone could push world temperatures past 1.5 degrees Celsius by the middle of this century and above 2 degrees Celsius by the end of the century. A main goal of the 2015 United N

    35、ations Paris Agreement on climate change is to keep rises in the Earths temperature during this century to between 1.5 to 2 degrees Celsius. The UN. has said that in order to stay below the 1.5 Celsius level, emissions must fall at least 7.6 percent each year through 2030.The new study calls for imm

    36、ediate“improvements in farming practices, as well as changes in what we eat and how much food we waste,” to help reach the Paris Agreement goals. Jason Hill is a professor of biosystems engineering at the University of Minnesota. He helped lead the study. He said in a statement that the research cle

    37、arly shows that food has a much greater effect on climate change than is widely known.32Whats the finding of the new study?AFossil fuels are overused.BThe use of fossil fuels causes climate change.CThe use of fossil fuels is a major driver of rising temperatures.DThe worlds food production system le

    38、ads to rising temperatures.33What are the factors causing pollution?FertilizersFood wasteLandclearing operationsMismanaged soilA B C D34What can we know from the last paragraph?AChanging what we eat is important for our health.BIts hard to reach international climate change targets.CFarming practice

    39、s contribute to food waste.DFood has a much bigger impact on the environment than we expected.35Whats the main idea of the passage?AClimate change mainly results from fossil fuels.BWorld food production has effects on climate change.CIts of great Importance to reduce world food production.DSeveral w

    40、ays are taken to reduce environmental pollution.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Should We Create More National Parks to Save Endangered Animals?Dont you find it worrying that more and more species of animals are in real danger of becoming extinct? _36_ And I think

    41、the best way to do this is for governments to create more national parks._37_ If this environment is destroyedfor example, when farmers clear a forest for new fields, or trees are cut down for making moneymany animals are unable to survive, and more species are likely to become extinct.In addition,

    42、national parks protect animals from the danger of being hunted. A major reason why many species are endangered is that the animals are killed by hunters. They hunt animals to make money. _38_On the other hand, some people fight against the creation of national parks because they consider it wrong to

    43、 interfere with nature. They believe that wild animals are happier living in their natural environment. _39_ They also point out that a few species are more likely to produce young animals in the wild than in national parks.All in all, though, these disadvantages are far less important than the bene

    44、fits of national parks. _40_ As a matter of fact, they protect animals from their greatest enemies, that is, human beings.AThey say though the animals may face danger, they enjoy a free life.BFirstly, national parks protect the animals natural environment.CTo begin with, animals are important to hum

    45、ans.DI personally believe that we must save these animals.EThere is a heated discussion about whether to create more national parks.FThese parks allow animals to live in a safe environment.GSome hunters even hunt animals simply for sport.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四

    46、个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Molai grew up in a tiny village in India. The village lay near some wetlands which became his second _41_. He learned the value and beauty of _42_ there from a very young age.When he was 16, Molai began to notice something _43_ happening around his home. A flood had hit the area e

    47、arlier that year and the _44_ it caused had driven away a number of birds. _45_, the number of snakes had declined as well. He _46_ that it was because there werent enough trees to protect them from the _47_. The solution, of course, was to plant trees so the animals could seek _48_ during the dayti

    48、me. He turned to the _49_ department for help but was told that nothing would grow there. However, Molai went looking on his own and _50_ a nearby island where he began to plant trees._51_ young plants in the dry season was _52_ for a lone boy. Molai built at the _53_ of each sapling (幼树) a bamboo p

    49、latform, where he placed earthen pots with small holes to _54_ rainwater. The water would then drip (滴落) on the plants below.Molai _55_ to plant trees for the next 37 years. His efforts have resulted in 1,360 acres of naturallygrown land that has become home to many plants and animals.41A.dream Bjob

    50、 Chome Dchoice42A.nature Byouth Cculture Dknowledge43A.precious Binteresting Cdisturbing Dawkward44A.waste Btension Cpain Ddamage45A.Besides BHowever CTherefore DOtherwise46A.agreed Brealized Cremembered Dpredicted47A.noise Bheat Cdisease Ddust48A.directions Bpartners Chelp Dshelter49A.labor Bpolice

    51、 Cforest Dfinance50A.rebuilt Bdiscovered Cleft Dmanaged51A.Decorating BObserving CWatering DGuarding52A.tough Billegal Cfantastic Dbeneficial53A.back Btop Cfoot Dside54A.cool down Bkeep off Cpurify Dcollect55A.returned Blearned Cfailed Dcontinued第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形

    52、式。Global warming could make humans shorter. Scientists claim to have found evidence that it caused the worlds first horses 56._ (become) smaller nearly 50 million years ago. In fact, a team from the universities of Florida and Nebraska says 57._ has found a link between the earth heating up and the

    53、size of horses, during the last time the world heated up. The scientists used fossils to follow the evolution of horses from their earliest 58._ (appear) 56 million years ago. As temperatures went up, their size went 59._. The scientists say that the current warming could have the same effect 60._ m

    54、ammals and could even make humans 61._ (small). “Horses started out small, about the size of a small dog.Whats 62._ (surprise) is that after they first appeared, they then became even smaller and then dramatically increased in size, and that 63._ (exact) corresponds to (符合) the global warming event,

    55、 followed by cooling.”“It had been known that mammals 64._ (be) small during the last warm time, 65._ we hadnt realised that temperature specifically was driving the evolution of body size,”Dr Bloch said in the Science journal.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)世界环境日(6月5日)即将到来,为了提升你校学生对环境问题的认识与态度,学校英语社团将举办关

    56、于爱护环境的征文比赛,请你以“爱护环境从身边做起”为题写一篇英语稿件参赛,内容如下:1介绍世界环境日;2保护环境的行为;3建设最美校园。要求:1.词数80左右;2适当增加内容,以使行文顺畅。Caring for the Environment Starts from Ourselves_第二节(满分25分)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。It was dark, cold and raining on December 24. James left his office and walked slowly across the street to the parki

    57、ng place. He was very tired. He took out his car key and put down his umbrella. He put the key into the lock and turned it. Nothing happened. The door would not open. Then James realised that it was the wrong car. His car was red, but this one was dark blue. “Oh dear! I must have parked in a differe

    58、nt place this morning,” he thought. Putting up his umbrella, he set off to look for his car. The rain poured down and the evening got colder and colder.Having walked round all the side streets, James didnt find his car. He was exhausted and angry. “Someone must have stolen my car,” he thought. “Now

    59、I shall have to go to the police station and report it.” The policeman there was very helpful. He wrote down a description of James car and then took his address and telephone number. As James was leaving, the policeman wished him a merry Christmas.“Christmas!” thought James. “Oh no! Ive forgotten a

    60、ll about Christmas. I havent bought my wife a present and now all the shops are shut. What shall I do?” When waiting for the bus, he got wetter and more miserable (难受的). He had no umbrella and the rain flowed down into his collar. He felt like bursting into tears.When James got home, he found his wi

    61、fe standing on a chair and looking for something in a very high cupboard. “What are you doing, Jessica?” he asked. “The big gold star for the Christmas tree,” Jessica replied. “Just a moment. Ill go into the garage (车库) and fetch the stepladder (梯子) for you,” said James. When James saw the welldecor

    62、ated Christmas tree and lots of presents under it, he felt even more unhappy. “What a lovely tree!” he thought as he went downstairs, “I havent even got one present for Jessica. Ive lost my car and Im completely wet. I must have lost my umbrella, too.”注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。As Ja

    63、mes opened the garage door, he spotted something, frozen in amazement._Pleased to know his car was there, James entered the room with the present._单元质量检测(二)第一部分答案:15 ACCBA610 CCACB1115 CCABB1620 AABBC听力材料(Text 1)M:Susan, do you want orange or some tea?W:Sorry, Mike, but I like neither of them. Do yo

    64、u know how to make coffee?(Text 2)M:Its July 10 already. I thought Jim was supposed to come back today. Why isnt he here yet?W:Oh, he decided to put off his return date. Hell be back the day after tomorrow.(Text 3)M:Hi, Laura. Could you translate this report for me? The manager needs it by 4 pm., bu

    65、t I have to attend a meeting now.W:All right. Ill do it right away.(Text 4)W:I was supposed to hand in my paper today. My teacher gave us a task to research and write about unusual animals. I was supposed to write about the golden monkey and the panda.M:So did you get it done?W:Not really. I only wr

    66、ote a little about the panda.(Text 5)M:Come and look at my bedroom. Ive just finished painting it.W:What color this time, Kathy? Green?M:I painted it blue.W:Oh well, thats nicer than before. I dislike those pink walls.听第6段材料,回答第6、7题。(Text 6)W:Sam, your English is very good. How long have you learned

    67、 it?M:I began to learn it when I was fifteen years old.W:Thats hard to believe. Youve learned it for only three years and you can speak it so well now. So how do you usually learn it?M:I have an old video recorder and I used to record movies and other TV shows. Then I watched them later. But now I l

    68、ike reading HarryPotter books. Its a very successful method for me.听第7段材料,回答第8、9题。(Text 7)M:Sophie! Did you see that show last night, the one presented by Frank Jones?W:No. Was it any good?M:It was great. Frank Jones always makes me laugh.W:I think he should be more serious. All the questions are re

    69、ally easy, and just about pop music or movie stars Im not interested in.M:Actually, they start off a bit easy but they get harder and harder as the show goes on.W:Usually Im not bad at general knowledge questions especially ones about history or geography.M:Yeah, youre good at those subjects, but Im

    70、 better at math and science.听第8段材料,回答第10至12题。(Text 8)W:Hello, Childrens Fun Club.M:Oh, hello! My names Paul. Could you tell me where your offices are?W:Our offices are in England, but we have members in other countries.M:Whats the club about?W:We want to help children get better at school, mainly in

    71、 reading and writing.M:What do you send to the members?W:This month, its a magazine about films and videos. A month ago everyone got a red pen. Its always something different.M:How nice. Are there any competitions?W:Yes.M:Are they every month too?W:Just once a year, and this years competition is nex

    72、t week!M:Great! And how much does it cost?W:For twelve months its six pounds. So for six months its halfprice.M:OK, thanks.听第9段材料,回答第13至16题。(Text 9)W:Hi! I know you were really worried about your first night. How did it go?M:You werent there? I thought you were coming with Peter.W:No. Thursdays afte

    73、r school is Arts Club, and it finished really late yesterday.M:Actually, its probably a good thing you didnt come last night so many things went wrong!W:First nights are always like that! I remember when I was in a play in my second year. We all forgot our lines and one student was so nervous she co

    74、uldnt continue with the play.M:Surprisingly, I didnt forget my words, but Harry did.W:So, what happened?M:Well, luckily I knew his lines too, so I told him very quietly. But that wasnt the only thing. Mark fell over a chair. It was supposed to be a sad bit! Oh, and you wont believe this the lights a

    75、ll went off at the end of the play. It was so funny we had to act in darkness. In fact, Fred turned off the wrong lights. Our teacher Mr. Tim was very angry!W:Im not surprised!听第10段材料,回答第17至20题。(Text 10)Hello, Kate. I decided to send you a speaking letter! Today it is very hot here. I hope tomorrow

    76、it will be cloudy and not so hot.I am happy that you have decided to start learning French like me. When I come to visit you in London in the spring. we can talk together in French. Yesterday, I returned from my short holiday camping in Scotland. I went with my friend Melissa. She is from Paris. We

    77、camped near Edinburgh but the weather was terrible for the whole four days. Everything was so wet. But while we were there, we visited some village schools and an art museum.On the last day we borrowed a boat and went out onto a lake. I am starting my new job tomorrow at the library near my house. H

    78、ow is your job at the supermarket? Please tell me what you are doing this month. I am going to work out at the gym now!第二部分第一节A【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了四个世界上最致命的海滩并举了相关真实事件的例子。21答案与解析:D细节理解题。根据第三段“Also called Shark Alley, this beach is known as the world of the great white sharks. It is so filled with sh

    79、arks that they have actually created shark tours for tourists.”可知,这片海滩是大白鲨的世界。这里到处都是鲨鱼,他们甚至为游客开设了鲨鱼之旅。据此可知,我们在杭斯拜享受鲨鱼之旅,故选D。22答案与解析:A细节理解题。根据倒数第二段“Also known as Portugals Monster, Nazare is a wonderful vacation destination with some of the biggest and deadliest waves ever surfed.(纳萨瑞也被称为“葡萄牙的怪物”,是一个

    80、美妙的度假胜地,有一些最大和最致命的海浪)”可知,在纳萨瑞,人们会面临致命的大海浪。故选A。23答案与解析:C细节理解题。根据第二段“Poisonous (有毒的) snakes and cassowaries have also been found.(发现了毒蛇和食火鸡)”和最后一段“Snake Island, also known as Ilha de Queimada Grande, is home to the worlds deadliest snakethe golden lancehead viper.(Ilha de Queimada Grande是世界上最致命的蛇金枪头蝰蛇

    81、的家园)”可知,在特拉布拉顿角和大奎玛达岛的人们面临着蛇的巨大危险。B【语篇解读】本文是记叙文。作者主要介绍了自己在西藏看到藏羚羊的经历,以及中国政府保护藏羚羊所采取的措施和效果。24答案与解析:B细节理解题。根据第三段中“To Zhaxi, protecting the wildlife is a way of life. Were not trying to save the animals, he says. Actually, were trying to save ourselves.可知,扎西认为保护动物就是在保护我们自己。25答案与解析:C段落大意题。结合第四段的描述可知,在20

    82、世纪80年代和90年代,藏羚羊的数量下降了50%以上。猎人为了赚钱而猎杀藏羚羊,据此可知,这里主要讲述了藏羚羊急速减少的原因。26答案与解析:A词义猜测题。根据最后一段“The measures were effective. The antelope population has recovered and in June 2015(这些措施是有效的,2015年6月藏羚羊的数量已经恢复)”可知,2015年6月,藏羚羊被从濒危物种名单中“删除”了,故选A。27答案与解析:D推理判断题。根据最后一段“Only when we learn to exist in harmony with natu

    83、re can we stop being a threat to wildlife and to our planet.(只有当我们学会与自然和谐相处,我们才能停止成为对野生动物和我们的星球的威胁)”可知,藏羚羊在未来会和人类、自然和谐相处。C【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了一种新型的野外摄像机,它是研究野生动物的重要工具,文中还介绍了它的使用所带来的问题。28答案与解析:D词义猜测题。根据画线词上文的“Cameras placed in hardtoreach places have shot everything from small desert cats to larger s

    84、now cats in the northern Rocky Mountains.”可知,这种新型摄像机能拍摄很多动物,从沙漠中的小型猫科动物到落基山脉北部的大型雪地猫科动物。由此可推断出,科学家们是利用这种新型摄像机“记录”野生动物的生活。29答案与解析:C细节理解题。根据第四段中的“But WMI director Matthew Kauffman says as those devices are limited, so is the amount of information they can gather.”可知,这些设备是有限的,所以它们可以收集的信息量也是有限的。由此可知,野外摄

    85、像机的缺点是它们能够提供的信息是有限的。30答案与解析:B细节理解题。根据倒数第二段中的“Also, the devices have become popular tools to help hunters look for animals. Some people argue that it is unfair to use the cameras that way.”可知,有些人反对使用野外摄像机是因为它们能帮助猎人很容易地找到动物。31答案与解析:B推理判断题。根据最后一段“Even with such problems, wild cameras are clearly import

    86、ant scientific tools in researching wild animals.”可知,作者认为即使野外摄像机存在着一些问题,但它们显然是研究野生动物的重要科学工具。由此可推断出,作者对野外摄像机的态度是支持的。D【语篇解读】本文是一篇说明文。文章阐述了食品生产的体系是导致全球变暖的一个重要因素。32答案与解析:D细节理解题。根据文章第一段中的“But a new study warns that pollution caused by the worlds food production system is also a major driver of rising tem

    87、peratures on the planet.”可知,一项新的研究表明,世界粮食生产系统造成的污染也是地球气温上升的一个主要驱动因素。据此可知D项表述正确。33答案与解析:D细节理解题。根据文章第二段开头部分的“That pollution is expected to come from fertilizers used in agriculture, mismanaged soil and food waste. Other causes include landclearing operations and deforestation”可知,污染来自于化肥、管理不善的土壤、食物浪费以及

    88、开垦土地和砍伐森林等。故D项正确。34答案与解析:D判断推理题。根据文章最后一段中的“He said in a statement that the research clearly shows that food has a much greater effect on climate change than is widely known.”可知,这项研究表明,食物对气候变化的影响比大家所想象的要大得多。据此可推知D项正确。35答案与解析:B主旨大意题。统览全文内容可知,本文旨在告诉读者食品生产系统对于全球气温变暖所产生的影响,故B项能够概括全文的主旨大意。第二节【语篇解读】本文是一篇说明

    89、文。作者建议建立更多的国家公园来保护濒临灭绝的野生动物,并阐述了理由。36答案与解析:D承接句。前一句“Dont you find it worrying that more and more species of animals are in real danger of becoming extinct?”讲述越来越多的动物濒临灭绝,后一句“And I think the best way to do this is for governments to create more national parks.”讲的是“我认为最好的办法是政府建更多的国家公园”,D项“我个人认为,我们必须拯救

    90、这些动物”能够起到承上启下的作用,符合上下文语境内容,故选D。37答案与解析:B主旨句。由后文的描述可知,要保护动物,首先要保护动物生活的自然环境,故B项“首先,国家公园保护动物的自然环境”符合语境内容。同时B项中的firstly与下文中的in addition也构成了表述的先后顺序。38答案与解析:G承接句。本段讲述国家公园可以避免动物被猎杀。接下来讲的是动物被猎杀的原因,G项“有些猎人甚至狩猎动物只是为了娱乐”承接上文,同时也是原因之一,故选G。39答案与解析:A细节句。由上文“They believe that wild animals are happier living in the

    91、ir natural environment.”可知,这里意思是他们说尽管这些动物可能会面临危险,但是它们喜欢一种自由的生活,据此可知A项正确。40答案与解析:F承接句。由“All in all, though, these disadvantages are far less important than the benefits of national parks.”和“As a matter of fact, they protect animals from their greatest enemies, that is, human beings.”可知,这里意思是这些公园使动物生活

    92、在一种安全的环境中,F项“这些公园允许动物生活在一个安全的环境。”符合语境内容。第三部分第一节【语篇解读】本文是一篇记叙文,主题语境是人与自然,主题语境内容为环境保护。一场水灾使一片有着鸟语花香的湿地变得荒芜,莫莱用了37年的时间植树造林,使这里重新成为动植物的家园。本文旨在培养学生的环保意识。41答案与解析:C考查名词。莫莱在印度的一个小村庄长大,这个村庄坐落在一些湿地附近,那里成为他的第二个家园(home)。A:梦,梦想;B:工作;D:选择。42答案与解析:A考查名词。句意:他很小就认识到了那里大自然(nature)的价值和美丽。B:青年,青春;C:文化;D:知识。43答案与解析:C考查形

    93、容词。句意:当他16岁的时候,莫莱开始注意到他家的周围发生了一些令人不安的(disturbing)事情。由下文可知,洪水破坏了此地的自然环境,使动物在湿地上无法生存,所以令人不安。A:宝贵的;B:有趣的;D:令人尴尬的,笨拙的。44答案与解析:D考查名词。句意:那年早些时候,一场洪水袭击了该地区,造成的破坏(damage)使许多鸟类被迫离开。A:废物;B:紧张;C:痛苦。45答案与解析:A考查副词。句意:此外(besides),蛇的数量也下降了。B:然而;C:所以;D:否则。46答案与解析:B考查动词。句意:他意识到(realize)这是因为没有足够的树木来保护它们免受高温。A:同意;C:记得

    94、,记住;D:预料。47答案与解析:B考查名词。句意:他意识到这是因为没有足够的树木来保护它们免受高温(heat)。由上文可知水灾破坏了湿地的植被,毁坏了湿地的自然环境,使动物在白天因为太热无处藏身。A:噪音;C:疾病;D:灰尘。48答案与解析:D考查名词。句意:当然,解决办法是种树,以便这些动物可以在白天寻求庇护(shelter)。A:方向;B:伙伴,搭档;C:帮助。49答案与解析:C考查名词。句意:他向森林(forest)部门寻求帮助,但被告知那里什么都不会生长。A:劳动;B:警察;D:金融。50答案与解析:B考查动词。句意:然而,莫莱独自去看了看,发现(discover)了附近的一个岛屿,

    95、在那里他开始种树。A:重建;C:离开,剩下;D:经营,管理。51答案与解析:C考查非谓语动词。句意:在旱季浇灌(watering)幼小的植物对一个孤单的男孩来说是艰难的。A:装饰,点缀;B:观察,遵守;D:保卫,守护。52答案与解析:A考查形容词。句意:在旱季浇灌幼小的植物对一个孤单的男孩来说是艰难的(tough)。B:违法的;C:极好的,怪诞的;D:有益的。53答案与解析:B考查名词。句意:莫莱在每棵幼树的顶部(top)建造了一个竹子平台,在那里他放置了带有小孔的陶罐来收集雨水。A:背面,后面;C:底部;D:侧面。54答案与解析:D考查动词及动词短语。句意:莫莱在每棵幼树的顶部建造了一个竹子

    96、平台,在那里他放置了带有小孔的陶罐来收集(collect)雨水。A:变凉;B:不接近;C:使纯净,净化。55答案与解析:D考查动词。莫莱在接下来的37年里继续(continue)植树,他的努力已经使得1 360英亩自然生长的土地成为许多植物和动物的家园。A:回来;B:学习;C:衰退,失败。第二节【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了科学家认为全球变暖会导致人类和动物的体型变得更小。56答案与解析:to become考查非谓语动词。cause sb./sth. to do sth.是固定搭配,意为“导致某人/某物做某事”。57答案与解析:it考查代词。句意:事实上,佛罗里达大学和内布拉斯加州大

    97、学的一个小组称,它发现了地球变暖与马的体型有关。此处指代前面提到的a team,故填it。58答案与解析:appearance考查名词。形容词性物主代词their后应用appear的名词形式appearance。59答案与解析:down考查固定短语。句意:随着温度的上升,马的体型会变小。go down表示“下降、变小”。60答案与解析:on考查介词。目前的气候变暖可能对哺乳动物产生同样的影响,甚至可能使人类变小。have an effect on是短语搭配,表示“对有影响”。61答案与解析:smaller考查形容词。句意见上一题,此处暗含气候变暖前后人类体型的对比,应用比较级形式smaller

    98、。62答案与解析:surprising考查形容词。此处用形容词作表语,修饰的是事物,应用surprising,意为“令人惊讶的”。63答案与解析:exactly考查副词。修饰动词短语corresponds to要用exact的副词形式exactly。64答案与解析:were考查时态与主谓一致。mammals是复数形式,时间是during the last warm time,故应用一般过去时,故填were。65答案与解析:but考查连词。句意:我们已经知道,哺乳动物在上一个温暖时期体型较小,但我们没有意识到温度是驱动体型进化的具体因素。根据句意可知,前后为转折关系,故填but。第四部分第一节O

    99、ne possible version:Caring for the Environment Starts from OurselvesWorld Environment Day is on June 5 every year. It reflects the attitude of people around the world to environmental issues and expresses human pursuit of a better environment.As young students, we should promote environmental protec

    100、tion and start from the things around us, such as caring for every plant and tree in the school, and actively participating in various public welfare activities that care for nature. In addition, we should also obey the rules of the school, striving to be good students with civilization and politene

    101、ss, which will contribute to the construction of the most beautiful campus.第二节One possible version:AsJamesopenedthegaragedoor, hespottedsomething, frozeninamazement. Inside the garage was his red car. He suddenly remembered that it wouldnt start this morning so he just took a taxi to work. James was

    102、 overjoyed. He was just about to rush upstairs and tell Jessica the good news when he heard, “Meow! Meow!” He looked inside the car and there sat a small kitten with pointed ears and green eyes. James eyes were glued to the kitten for a few minutes and a brilliant idea struck him. “This is for Jessi

    103、ca.” He picked the kitten up.Pleasedtoknowhiscarwasthere, Jamesenteredtheroomwiththepresent. “This is your present,” said to Jessica happily. “Oh, thank you, darling. Ive always wanted a kitten,” her face lit up. Just then the telephone rang. It was the policeman. James was told that his car hadnt been found but his umbrella was got in the police station. Putting the phone down, James gazed at Jessica, joy welling up inside him. Bathed in the warm Christmas atmosphere, James walked over to Jessica and hugged her tightly.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023版新教材高中英语 单元质量检测(二)Unit 2 Wildlife Protection 新人教版必修第二册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550458.html
    相关资源 更多
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt
  • 《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt
  • 《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt
  • 《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt
  • 2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc
  • 2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx
  • 2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND 新人教版必修第1册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND 新人教版必修第1册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles课件 北师大版必修1.pptx2023年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles课件 北师大版必修1.pptx
  • 2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc
  • 2022年高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration 单元主题语篇训练(二)(含解析)北师大版必修1.doc2022年高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration 单元主题语篇训练(二)(含解析)北师大版必修1.doc
  • 2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题四 语篇填空.pptx2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题四 语篇填空.pptx
  • 2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题三 完形填空.pptx2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题三 完形填空.pptx
  • 河南省2021届高三英语上学期1月期末试题汇编 短文改错专题.doc河南省2021届高三英语上学期1月期末试题汇编 短文改错专题.doc
  • 河南省2015届高三高考冲刺卷 英语 扫描版含答案.doc河南省2015届高三高考冲刺卷 英语 扫描版含答案.doc
  • 五年高考(2011-2015)英语试题分项精析版专题22 阅读理解之社会生活类(解析版) WORD版含解析.doc五年高考(2011-2015)英语试题分项精析版专题22 阅读理解之社会生活类(解析版) WORD版含解析.doc
  • 2022版高考英语一轮复习 专题二十一 应用文写作模拟训练(含解析).docx2022版高考英语一轮复习 专题二十一 应用文写作模拟训练(含解析).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1