新疆阿勒泰地区2019-2020学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆阿勒泰地区2019-2020学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 新疆 阿勒泰 地区 2019 2020 学年 高二下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阿勒泰地区20192020学年高二下学期期末英语联考试卷试卷分值: 150分 考试时间: 120分钟第一部分 听力(30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where does the conversation most probably take place?A. At a school B. At a hospital C. At a post office2.What happen
2、ed to the man?A. He slept badly B. He ate nothing C. He felt uncomfortable with his stomach.3.What will the man do tomorrow?A. Stay at home B. Visit the woman C. Do something special4.Where did the woman want to go at first?A. Sichuan B. Hainan C. Beijing5.When will the man meet Dr.Block probably?A.
3、 At 9:30 am B. At 11:00 am C. At 1:00 pm第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What should the man do for the next exam?A. Work harder B. Be more careful C. Worry about the exam7
4、.What can we learn from the conversation?A. The woman gave comfort to the man.B. The man always worries about his exam.C. The man didnt work hard.听第7段材料,回答第8、9题。8.What does the man think of the present?A. He thinks its perfect. B. He thinks its too colorful.C. He thinks it fits her boyfriend.9.What
5、will the woman do when choosing a present next time?A. She will get some help from the man.B. She will ask her boyfriend to come with her.C She will learn how to bargain.听第8段材料,回答第10至12题。10.What does the man want to do?A. To study a new language B. To use cassette recorders.C. To work as a language
6、assistant.11.What language did the man study in senior middle school?A. Chinese B. Japanese C. German12.How much will the man get?A.10 yuan an hour B.15 yuan an hour C.20 yuan a day听第9段材料,回答第13至16题。13.What can we learn about the man?A. He lives in London.B. He was born in Hong Kong.C. The man gradua
7、ted from a university in England.14.How old was the man when he became a teacher?A.35 years old B.30 years old C.25 years old15.What did the man do when he first began writing?A. He wrote articles for magazines.B. He wrote articles for newspapers.C. He wrote a popular book.16.What does the woman do?
8、A. A newspaper reporter B. A teacher C. A writer听第10段材料,回答第17至20题。17.What does the first thing that a child picks up mean in China?A. Only a game for a child.B. The thing that the child likes best.C. The job that the child will choose.18.What will Japanese children do on an important birthday?A. Dan
9、ce with their father B. Go to the temple C. Get a new key19.Which birthday is celebrated specially for the girls in Mexico?A. The thirteenth birthday B. The fourteenth birthdayC. The fifteenth birthday20.What does a key on a cake mean?A. It means the young person is old enough to choose when to leav
10、e and get home.B. It means the young person is old enough to leave their parents.C. It means the young person is old enough to get married.第二部分 阅读理解第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳答案。A Science Museum, LondonRuns: Until 5 MayPrice: 7Exhibition about the Large Hadron Collider whic
11、h uses theatre and video, as well as handmade works to recreate the experience of the real place and show the work behind the discovery of the Higgs 、 boson. Well worth it for anyone studying physics or simply interested. Weston Park Museum, SheffieldRuns: Until 5 May Price: Free for studentsUnderne
12、ath the 1960s-built Castle Market in Sheffield, there are the remains of a historical castle. Now that the market is being moved, there has been a sudden growth in interest in the old castle. Seacity Museum, SouthamptonRuns: ContinuedPrice: Entrance to the museum is 4.50 for studentsExplores the Tit
13、anic disaster and its effect on Southampton, where more than five-hundred families lost a family member to the disaster. The exhibition recreates the sights and sounds of 1912 Southampton and ends ill the Disaster Room, where a series of events from the moment of the Titanic hit the iceberg are expl
14、ored using powerful oral description from survivors. The Guildhall LeicesterRuns: Until 1 JunePrice: FreeThis exhibition tells the history of King Richard III and of the search for his lost remains, eventually found underneath a car park two years ago. The exhibition can give visitors a rounded view
15、 of the life of the king and how he was discovered. Great for history students.1. The Science Museum may attract those who _A. are interested in movie makingB. are good at designing study planC. are eager to get working experienceD. are going to study physics in college2. What can we know about the
16、Seacity Museum?A. It was set up in 1912.B. It is about different disasters.C. It tells the whole history of Southampton.D. It contains true stories of personal experiences.3. What do the four museums have in common?A. They all charge nothing for visitors.B. Theyre all about the theme of history.C. T
17、heyre all suitable for students to visit.D. They all have been built for a long time.【答案】1. D 2. D 3. C【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章介绍了英国的四个适合学生们去的博物馆,各自的开放时间,票价和主题特点。【1题详解】细节推理题。根据 Science Museum, London中show the work behind the discovery of the Higgs 、boson. Well worth it for anyone studying physics or simp
18、ly interested.可知伦敦科学博物馆对物理感兴趣或想学物理的学生有吸引力,故选D。【2题详解】细节推理题。根据 Seacity Museum, Southampton中where a series of events from the moment of the Titanic hit the iceberg are explored using powerful oral description from survivors.从泰坦尼克撞上冰山的那一刻起,一系列事件就用幸存者强有力的口头描述进行了探索。可知其中有个人经历的真实讲述,故选D。【3题详解】推理判断题。根据第一部分中We
19、ll worth it for anyone studying physics or simply interested.第二部分中Runs: Until 5 May Price: Free for students和there has been a sudden growth in interest in the old castle.第三部分中4.50 for students和Explores the Titanic disaster and its effect on Southampton,第四部分Great for history students.可知这四个博物馆都适合学生们去参
20、观,从中能学到或探索到感兴趣的知识。故选C。【点睛】细节理解题是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。做细节理解题具体方法与步骤如下:1.略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨;文章介绍了英国的四个适合学生们去的博物馆,各自的开放时间,票价和主题特点。 2.按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second等预测应该到何处寻找自己
21、所需要的事实; 3.将精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如小题1考查伦敦博物馆会吸引哪些人,根据 Science Museum, London中show the work behind the discovery of the Higgs 、boson. Well worth it for anyone studying physics or simply interested.可知伦敦科学博物馆对物理感兴趣或想学物理的学生有吸引力。小题2考查Seacity Museum的细节,根据 Seacity
22、 Museum, Southampton中where a series of events from the moment of the Titanic hit the iceberg are explored using powerful oral description from survivors.从泰坦尼克撞上冰山的那一刻起,一系列事件就用幸存者强有力的口头描述进行了探索。可知其中有个人经历的真实讲述。BWhen I was in my fourth year of teaching, I was also (and am still) a high school track and
23、field coach . One year, I had a student, John, who entered my class when he was a junior. John changed to our school from Greece, and seemed to be interested in athletics, so I encouraged him to join our track team. I explained to him that even though he had never taken part in it before, I did beli
24、eve that he could do well in any event, and I would be willing to coach him at whichever ones interested him. He accepted the offer, and began to work hard at every practice.About a month later, I had found out from other sources that John was a first-class tennis player, winning various junior awar
25、ds in his home country. I went to him asking, John, I really appreciate that you came out for the track team, but why didnt you play tennis instead? It seems that would interest you a lot more, since youre so good at it. John answered, Well, I like tennis, but you told me that you believed in me, an
26、d that you thought I could do well in track, so I wanted to try it for that reason.From then on, I often remember my students reply. I told it to a friend and she suggested I write it down to share somewhere with more teachers. No matter how critical students can be of themselves, Ive found that a s
27、imple I trust that you can do it! can go a long way!4. According to Paragraph 1, what does the author think more about?A. Johns state of health.B. Johns PE marks.C. Johns self-confidence.D. Johns interest in sports.5. Why did John take part in the track team?A. He had no tennis coach to train him.B.
28、 He had been an excellent runner.C. He was encouraged by his teacher.D. He liked running more than tennis.6. Whats the writers purpose of writing this passage?A. To show the importance of encouragement.B. To build a close teacher-student relationship.C. To introduce a new way of sports training.D. T
29、o explain the value of sports and games.7. Who is the passage mainly written for?A. Players.B. Teachers.C. Parents.D. Students.【答案】4. D 5. C 6. A 7. B【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者鼓励他的学生John加入田径队,后来作者发现John曾是一流的网球运动员,但John却因为作者的鼓励坚持留在田径队训练的故事。【4题详解】细节理解题。根据第一段的“John changed to our school from Greece, and see
30、med to be interested in athletics, so I encouraged him to join our track team.”可知,约翰从希腊转到我们的学校,他似乎对田径运动很感兴趣,所以我鼓励他加入我们的田径队。这说明作者对John在田径运动方面的兴趣给予了更多的关注。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第一段的“so I encouraged him to join our track team. He accepted the offer, and began to work hard at every practice.”可知,我鼓励他加入我们的田径队。
31、他接受了这个提议并开始努力地参与每一个练习。即约翰参加田径队的原因是他受到了老师的鼓励。故选C。【6题详解】推理判断题。根据最后一段的“No matter how critical students can be of themselves, Ive found that a simple “I trust that you can do it!” can go a long way!”可知,作者发现了无论学生对自己持怎样的批评态度,简单的一句话“我相信你可以做到!”就可以产生大不同,对他们产生积极深远的影响。因此作者写这篇文章的目的是要表明鼓励的重要性。故选A。【7题详解】推理判断题。由最后
32、一段中的“From then on, I often remember my students reply. I told it to a friend and she suggested I write it down to share somewhere with more teachers.”可知,从那时起,我经常记得我学生的答复。我把它告诉了一位朋友,她建议我写下来,与更多的老师分享。由此可知,这篇文章主要是写给老师的。故选B。CIn 2015, a man named Nigel Richards memorized 386, 000 words in the entire Fren
33、ch Scrabble Dictionary in just nine weeks. However, he does not speak French. Richards impressive feat is a useful example to show how artificial intelligence works real AI. Both of Richard and AI take in massive amounts of data to achieve goals with unlimited memory and superman accuracy in a certa
34、in field.The potential applications for AI are extremely exciting. Because AI can outperform humans at routine tasks provided the task is in one field with a lot of data it is technically capable of replacing hundreds of millions of white and blue collar jobs in the next 15 years or so.But not every
35、 job will be replaced by AI. In fact, four types of jobs are not at risk at all. First, there are creative jobs. AI needs to be given a goal to optimize. It cannot invent, like scientists, novelists and artists can. Second, the complex, strategic jobs executives, diplomats, economists go well beyond
36、 the AI limitation of single-field and Big Data. Then there are the as-yet-unknown jobs that will be created by AI.Are you worried that these three types of jobs wont employ as many people as AI will replace? Not to worry, as the fourth type is much larger: jobs where emotions are needed, such as te
37、achers, nannies and doctors. These jobs require compassion, trust and sympathy which AI does not have. And even if AI tried to fake it, nobody would want a robot telling them they have cancer, or a robot to babysit their children.So there will still be jobs in the age of AI. The key then must be ret
38、raining the workforce so people can do them. This must be the responsibility not just of the government, which can provide funds, but also of corporations and those who benefit most.8. What is the main purpose of paragraph 1?A. To introduce the topic.B. To mention Nigels feat.C. To stress the import
39、ance of good memory.D. To suggest humans go beyond AI in memory.9. Which of the following best explains “outperform” underlined in paragraph 2?A. Be superior toB. Be equal toC. Be similar toD. Be related to10. Which of the following jobs is the most likely to be replaced?A. The writer.B. The shop as
40、sistant.C. The babysitter.D. The psychologist.11. What does the text suggest people do about job replacement of AI?A. Limit the application of AI to a certain degree.B. Get more support from the government.C. Apply for the donation from companies.D. Upgrade themselves all the time.【答案】8. A 9. A 10.
41、B 11. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了人工智能给人类带来了惊喜和挑战,挑战主要体现在人工智能将在重复性工作上取代人类劳动力,但在大量需要创造性的工作领域,人工智能还无法胜任,人类无需过度恐慌。【8题详解】推理判断题。根据第一段内容,特别是Both of Richard and AI take in massive amounts of data to achieve goals with unlimited memory and superman accuracy in a certain field.可知,理查德和人工智能都需要大量的数据来实现目标,在某一领域拥有无限的内
42、存和超人的准确性。由此可知,第一段就是为了引出人工智能这一文章话题。故选A。【9题详解】词义猜测题。根据划线词后的provided the task is in one field with a lot of data it is technically capable of replacing hundreds of millions of white and blue collar jobs in the next 15 years or so.可知,如果这个任务是在一个有大量数据的领域从技术上讲,它有能力在未来15年左右取代数亿个白领和蓝领工作。由此可知,AI在数据处理方面优于人类。由此
43、可知,划线词意为“优于、胜过”。故选A。【10题详解】推理判断题。根据第三、四、五段内容可知,AI在重复性工作上可以取代人类,但在创造性和投入感情的工作上无法取代,writer(作家)属于创造性工作,psychologist(心理学家)和babysitter(临时保姆)是需要投入感情的工作,故B项(商店售货员)符合题意。故选B。【11题详解】细节理解题。根据最后一段中的The key then must be retraining the workforce so people can do them.可知,那么,关键就必须是对劳动力进行再培训,使人们能够从事这些工作。由此可知,面对AI取代人
44、类工作的现象,人类所能做的事情就是不断提升自己。故选D。【点睛】如果所需猜测词义的单词后有破折号,破折号后起解释说明作用的内容是重要依据,例如本篇第2题,根据破折号后的provided the task is in one field with a lot of data it is technically capable of replacing hundreds of millions of white and blue collar jobs in the next 15 years or so.可知,如果这个任务是在一个有大量数据的领域从技术上讲,它有能力在未来15年左右取代数亿个白领
45、和蓝领工作。由此可知,AI在数据处理方面优于人类。由此可知,划线词意为“优于、胜过”。故选A。DOne of the most common questions I am asked is how people should move on from disappointing, challenging or unexpected situations. While there are many answers to this question, one thing that always stands out to me is the process of selfforgiveness.
46、People often focus on learning to forgive others in life and sometimes we are almost blind to the possibility of forgiving ourselves.It is absolutely natural to feel guilty, shameful and painful if youve hurt a loved one, argued with a coworker or you are just not happy with yourself. Forgiveness is
47、 not about just “letting go” of those feelings, but dealing with them in a positive manner. As the saying goes, “Its not the load that breaks you down; its the way you carry it.”The simple act of moving forward can benefit you in the long run: Studies show that an inability to selfforgive can play a
48、 role in anxiety and disappointment.So how to let go of your selfanger?Accept responsibility for what youve done. In this stage, you want to move away from your excuses. Without accepting responsibility, any form of selfforgiveness will be negative.Adopt a new way of thinking about the mistake. If y
49、ou carry old bricks from your past experiences,you can only build the same house that fell apart in the first place. You are more likely to repeat a mistake if you dont learn from it, and learning requires compassion(同情). When a child falls over, it is lifted up with love and compassion to try again
50、. We must practice this with ourselves.Take time to appreciate that you can overcome your guilt, selfblame and feelings of pain. Appreciate that you can make changes in your life to avoid similar experiences in the future. Appreciate that you can create a new way of living.12. What does the author w
51、ant to show by mentioning the saying in Paragraph 2?A. Its important to let go of bad feelings.B. Its important to stay positive in our life.C. Its important to carry the load correctly.D. Its important to forgive ourselves in a positive way.13 What does the author think we should do when trying to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551549.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
