江苏海安县2016高考英语《二轮》完形填空基础训练(1)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 二轮 江苏 海安县 2016 高考 英语 填空 基础训练 答案
- 资源描述:
-
1、江苏海安县2016高考英语【二轮】完形填空基础训练(1)及答案完形填空训练。My father, a sales trainer, tried to teach me the importance of hard work. But then there were some things he taught me unintentionally (无意地), like when he arrived home from _1_ for the last time and climbed up the stairs that night. His body was so _2_ with can
2、cer. But he _3_left the hospital to give a lecture in another city. He probably _4_ his good fame(名声)that day, but he paid the price: he _5_ to the hospital soon after and _6_ three months later, at the age of 58.The _7_ that my father climbed up the stairs always _8_ before my eyes. And since then,
3、 Ive thought a lot about work. Ive _9_ something: I wont live like my father and I will _10_ my work at five oclock every day. _11_ I love my job as a newspaper reporter, I will never work so _12_as to end my life so early like my father.My father once told me he was _13_ to enjoy a beautiful sunset
4、 because he always had a lot of things to do.You could say he was a _14_ person. He was a famous author, a good musician, and good at Germanthats a (n) _15_ list, but heres the thing: I just want to _16_ sunsets. I dont want to be writing a report at the same time.This raises the _17_: if I leave wo
5、rk at five oclock to watch the sunset, what will be the _18_ ? Will I risk not reaching the top of my career? Maybe. But, leaving work at five oclock _19_ that I can eat dinner with my family, play with my children and go on a bicycle ride in the city _20_watching sunsets. And I get to take in a lot
6、 of sunsets. Thats got to be worth something.1. A. vacationB. schoolC. hospital D. work2. A. soft B. weak C. strong D. small3. A. never B. still C. really D. almost4. A. kept B. forgot C. used D. destroyed5. A. travelled B. droveC. returned D. raced6. A. laughed B. recoveredC. retired D. died7. A. p
7、urpose B. dreamC. scene D. hope8. A. appeared B. stayedC. waited D. changed9. A. noticed B. decidedC. earned D. lost10. A. start B. continueC. leave D. report11. A. Since B. IfC. Until D. Though12. A. hard B. carefullyC. fast D. painfully13. A. unwilling B. unableC. ready D. eager14. A. brave B. hap
8、pyC. successful D. strange15. A. beautiful B. amazingC. common D. popular16. A. enjoy B. protectC. paint D. learn17. A. joke B. ideaC. fight D. question18. A. causes B. plansC. dangers D. results19. A. means B. predictsC. suggests D. expects20. A. without B. along C. besides D. about文章大意作者的爸爸总是向他讲述努
9、力工作的重要性,但也在无意中使作者知道工作太努力会给身体带来危害。1D。由下文内容可知,爸爸是从另一个城市讲学回来后身体彻底垮掉的,因此这是他最后一次工作后回到家。故选work。2B。爸爸身患癌症,身体应该是很虚弱的(weak)。3B。根据爸爸对作者的教诲可以看出他的工作态度,由此可知他虽身患重病,但仍然(still)离开医院去工作。4A。爸爸带病坚持讲学,这样的行为保护(kept)了他的好名声。5C。根据上文的“but he paid the price”可知,爸爸为离开医院去工作的行为付出了代价,故不久后他返回(returned)了医院。6D。根据12空后的“end my life so
10、early like my father”可知,爸爸三个月后去世了。故选died。7C。爸爸最后一次讲学回来爬楼梯的画面(scene)留给作者的印象很深刻,总是出现(appeared)在他眼前。8A。参见上题解析。9B。根据下文内容可知,这些是作者做出的决定。故选decided。10C。根据17空后的“If I leave work at five oclock to watch the sunset”可知答案。 11D。尽管(Though)作者很喜欢记者的工作,但是他也不愿意因工作太劳累而早早死去。12A。参见上题解析。 hard“费力的”,符合语境。 13B。根据下文的“because h
11、e always had a lot of things to do”可知,爸爸没能欣赏夕阳。14C。由下文所述爸爸的成就可知,他算得上是一个成功人士。15B。根据上文的“He was a famous author,a good musician,and good at German”可知,这是一个惊人的(amazing)单子。16A。根据下文“I dont want to be writing a report at the same time.”可知,作者只想享受(enjoy)夕阳。17D。冒号之后是一个问题,由此可知,此处要表达的是“这就产生了一个问题(question)”。18D。下
12、文的“Will I risk not reaching the top of my career? Maybe.”是作者每天5点下班可能会产生的结果(results)。19A。根据下文的“I can eat dinner with my family,play with my children”可知,5点下班意味着(means)作者可以做很多自己喜欢的事情。20C。除了欣赏夕阳,作者还可以和家人一块吃饭,陪孩子玩闹,在城市里悠闲地骑车。故选besides。2016高考完形填空选练 完型填空。阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。I beli
13、eve honesty is one of the greatest gifts. I know they call it a lot of fancy names these days, like 21 and straightforward. And its still what 22 a man a good citizen. This is my secret, and I try to live by. Ive been in the taxi business for thirty-five years, 23 there is a lot about it that is not
14、 so good. Taxi drivers have to be rough and tumble(乱作一团) fellows to be able to take it in New York. Youve got to be 24 to fight the New York traffic eight hours a day. Because taxi drivers are tough, people get the 25 impression that they are bad. Taxi drivers are just like other people. Most of the
15、m will act as 26 fellows. You read in the papers almost every week 27 a taxi driver turns in money or jewels or like that people leave in their 28. If they werent honest, you wouldnt be reading those stories in the papers. One time, I found an emerald(翡翠的) ring in my car. I remembered helping a lady
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
