2022版高考英语一轮复习 UNIT 1 TEENAGE LIFE培优练(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 UNIT TEENAGE LIFE培优练含解析新人教版必修第一册 2022 高考 英语 一轮 复习 LIFE 培优练 解析 新人 必修 一册
- 资源描述:
-
1、UNIT 1 TEENAGE LIFE课后培优微积累战高考,训练提分点描写cry的高级表达一、多样表达1moan v.呻吟; 以呻吟声说出moan loudly with pain 痛得大声呻吟give a loud moan 大声地呻吟了一声2sob v. 呜咽; 发呜咽声sob uncontrollably 不由自主地抽噎起来sob oneself to sleep 嗓泣着入睡3weep v. 流泪;(通常因悲伤)哭泣weep tears for joy 喜极而泣weep for misfortune 为不幸而悲叹4choke v. (尤指感情激动而)哽咽say in a choked v
2、oice 声音哽咽地说5burst into tearsburst out crying 突然大哭6get mistyeyed 泪眼模糊7bring tears to ones eyes 令人落泪8shed tears 流泪; 洒泪二、佳句观摩1Suddenly she gave a low, choking moan and began to tremble violently.突然,她发出了一声低沉而哽咽的呻吟,然后开始剧烈地颤抖起来。2I heard a child sobbing loudly.我听见有个孩子在呜呜地哭。3She wept bitter tears of disappo
3、intment.她失望得痛哭流涕。4She choked up when she began to talk about her mother.她开始谈起母亲时,便哽咽着说不出话来。5We all shed tears when I waved goodbye to them.我向他们挥手告别时,我们都流下了眼泪。6He got all mistyeyed whenever he heard that song.每当他听到那首歌时,他都泪眼模糊。三、佳句仿写1The injured man was lying on the ground, moaning受伤的人躺在地上呻吟着。2She beg
4、an_to_sob_again,_burying her face in the pillow.她把脸埋在枕头里,又开始抽噎起来。3She burst_into_tears when she learned her failure in the exam.她一听说自己考试不及格就失声大哭。4The thought of his wasting all that training brought_tears_to_my_eyes一想到他浪费了所有的训练时光我就落泪。5He was profoundly moved and shed_tears他被深深地感动了,流下了眼泪。.阅读理解A语篇类型记叙
5、文主题语境人与自我个人经历老师帮助作者学习诵读(2021广东省六校第一次联考)My family and I never talked about school as the ticket to a future.I was in the classroom,but I wasnt there to learn to write,read or even speak.When it was my turn to read,I wanted to hide.I was 13 years old,but I already hated being who I was.I had an Englis
6、h teacher,Mr.Creech,who knew I couldnt read.In one of my first lessons the teacher said that anyone who had a reading age below six had to stand up.I felt so embarrassed.But at the same time,it made me realize that I needed to change the situation.I was determined it wouldnt happen again.Later that
7、day,Mr.Creech encouraged me and promised he would try his best to help me learn to read.From then on,I never gave up practicing reading.Then when I was 41 years old,one day,I planned to fly back to Texas to visit my friends and family.On my way from the airport,I saw Mr.Creech buying himself a drink
8、.I rushed over and reached into my pocket to pay for him.“Do I know you?”he asked.“Yes,sir,you do know me,”I answered excitedly.“My name is Anthony Hamilton.You taught me English.”The look on his face told me that he remembered the boy hed once encouraged.“Im so glad I had a chance to see you,”I sai
9、d.“And Mr.Creech,I have great news to share.” I told him I had learned to read.But that wasnt all.I had become a published author and an active speaker.“The next time you get another Anthony Hamilton in your classroom,please encourage him to read as well,”I added.The experts say what once worried me
10、 has a name:dyslexia (诵读困难).But I can tell you it was a lack of desire for education.文章大意:本文讲述了作者13岁时还不会诵读,遇到了老师Creech后,在老师的鼓励和帮助下,学会了诵读。成年后,作者再次遇到了这位老师,作者希望老师继续鼓励有类似情况的学生。1Why did the author want to hide?ABecause he felt sorry for himself.BBecause he hated being laughed at.CBecause he couldnt read
11、at all.DBecause he didnt have a ticket.解析:C考查细节理解。根据第二段第一句中的“I couldnt read”并结合第一段第二、三句可知,作者想躲藏是因为他不会诵读,故选C项。2Which of the following words could best describe Mr.Creech?AConsiderate and dutiful.BDemanding and enthusiastic.CEmotional and dedicated.DFriendly and ambitious.解析:A考查推理判断。根据第二段倒数第二句中的“Mr.Cr
12、eech encouraged me and promised he would try his best to help me learn to read”可推知,Creech老师是一个体贴的、尽职尽责的人。3Why couldnt the author read before meeting Mr.Creech?ABecause his reading age was not long enough.BBecause his parents didnt teach him how to read.CBecause he was afraid of reading before the cl
13、ass.DBecause he didnt have inner driving force to learn to read.解析:D考查推理判断。根据第一段第二句中的“I wasnt there to learn to write,read or even speak”和最后一段尾句中的“a lack of desire for education”可推知,作者在遇到Creech老师之前不会诵读是因为缺乏学习诵读的内在动力,故选D项。4What can we infer from the passage?AMr.Creech taught two students called Antho
14、ny Hamilton.BThe author had become a published author and an active speaker.CDyslexia was the underlying reason that made the author unable to read.DThe author was grateful to Mr.Creech.解析:D考查推理判断。根据第二段Creech老师对作者的帮助和第三、四段作者成年后再次遇到老师的反应可推知,作者非常感激Creech老师。故选D项。B语篇类型说明文主题语境人与社会教育英国政府部门敦促学校专门提供生活技能讲习班(
15、2021沈阳市高三质量监测)Sixth formers are to be quizzed on whether they can cook five hot meals and how often they should change their sheets,as part of a governmentbacked scheme to prepare them for university.Ministers are urging schools to put on special workshops for students aged 1618 to ensure they feel
16、comfortable with the prospect of leaving home. The course,designed by the university accommodation provider Unite Students,will teach students how to manage their finances and how to live independently.According to the course materials,teachers should ask students questions which may not have occurr
17、ed to them,such as “what is the price of a litre of milk?” and “list 5 hot meals you can cook from scratch” and “how often will you wash your sheets once you move out of home? ”Damian Hinds,the Education Secretary,said,“ We are all very conscious that moving away from home and going to university is
18、 one of the most exciting things that happen in your life but it can also be very daunting.” He said that an important part of education is preparing children for adulthood so “it is right that we teach them what to expect for life after leaving school”Mr.Hinds said that when he got to university,he
19、 discovered he had relied on his mum more than he realised he did,adding “I wish I could have cooked better”Earlier this year,ministers set up a new task force called the Education Transitions Network.It is part of a drive by the Department for Education to address the rise in students who report me
20、ntal health issues during their time at university.Data released earlier this year showed that the number of students declaring mental health problems on arrival at university has surgedFigures obtained via freedom of information requests showed a 73 per cent rise between 20142015 and 20172018 in st
21、udents stating that they had a condition such as depression or anxiety before starting their university courses.文章大意:本文是一篇说明文。近年来存在精神健康问题的大学生人数上升,为了让学生更好地为上大学做准备,英国政府部门敦促学校为16至18岁的学生专门提供特殊的讲习班,教他们如何管理个人财务以及如何独立地生活。5What might be included in the course materials?AHow to balance a budget.BHow to prepa
22、re for exams.CHow to concentrate on study.DHow to do physical experiment.解析:A考查细节理解。根据第二段第一句“The course.will teach students how to manage their finances and how to live independently.”可知,该课程将教学生如何管理他们的财务以及如何独立地生活,由此可知,A项表述的内容可能被包括在课程教材内,故选A。6Why does Mr.Hinds mention his own experience?ATo show his
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553038.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
