2022版高考英语一轮复习 练案24 必修4 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World练习(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 练案24 必修4 Module Unexplained Mysteries of the Natural World练习含解析外研版 2022 高考 英语 一轮 复习 24
- 资源描述:
-
1、必修四Module 6Unexplained Mysteries of the Natural World.完形填空(2021天津市北辰区联考)As a teenager dreaming of a writing career, I was inspired to discover that two of my favorite movies were both written by a female team: Kirsten and her writing partner, Karen.I didnt think theyd take a young writer like me 1.B
2、 . But still, I wrote Kirsten an email letting her know that I had an idea I wanted to 2.A with her and Karen, and asked if theyd be 3.C to meet with me.I didnt even expect a(an) 4.D to my email. However, 12 days after I sent it, I received a(an) 5.D reply from Kirsten.Her email included this line,
3、which made me 6.A up from my computer chair:“Karen and I would be honored to 7.C you and to hear more about everything youre working on.” We met for 8.D the following week, and after a threehour meal 9.B laughs and sisterly advice, a friendship was born. 10.A , Kirsten and Karen 11.D the idea I shar
4、ed with them.Their 12.C in my ideas at the earliest stage of my career is something Ill never forget; its what made me believe that I could be a good 13.B too, just like them. And more importantly, our 14.A is still going strong all these years later.In fact, Kirsten is the first person who ever sug
5、gested I 15.A a novel. Actually, she gave me this 16.C while we were standing on the Teens section of Barnes & Noble, a bookstore where several years later, our 17.A would sit together on the shelves.I wish every young writer had someone like Kirsten in their life to help 18.D them on their way. As
6、I looked at our books hanging out together on the bookstore shelf, I once again thought how glad I was that I sent that 19.C years ago.If you also have an idol who you would love to learn from, simply 20.B out and ask them. That might be all it takes to set you on the path to your dreams.文章大意:本文是一篇记
7、叙文。作为一个梦想着写作生涯的青少年,作者受到启发,发现最喜欢的两部电影都是由一个女性团队创作的:柯尔斯滕和她的写作伙伴凯伦。文章叙述了作者和柯尔斯滕、凯伦结识后建立的友谊。作者希望每个年轻的作家都能有像柯尔斯滕这样的人在他们的生活前进的道路上帮助指引他们前进。1A.proudlyB.seriouslyCsurprisinglyDkindly解析:我不认为他们会把我这样的年轻作家当回事。take sth. seriously“认为重要”。故选B。2A.shareBworkCexperimentDcompare解析:不过,我还是给柯尔斯滕写了一封电子邮件,让她知道我有一个想法想和她以及凯伦分享,
8、并问她是否愿意和我见面。故选A。3A.readyBhesitantCwillingDsatisfied解析:ready“有准备的”;hesitant“犹豫不定的”;willing“愿意的”;satisfied“感到满意的”。不过,我还是给柯尔斯滕写了一封电子邮件,让她知道我有一个想法想和她以及凯伦分享,并问她是否愿意和我见面。故选C。4A.introductionBcommentCsuggestionDresponse解析:introduction“介绍”;comment“评论”;suggestion“建议”;response“响应;回答”。我甚至没有想到我的电子邮件会得到回复。故选D。5A.
9、accurateBreliableCconvincingDwarm解析: accurate“精确的”;reliable“可靠的”;convincing“令人信服的”; warm“温暖的”。然而,在我寄出12天后,我收到了柯尔斯滕的热情回复。故选D。6A.jumpBthrowCturnDlook解析:jump“跳跃”;throw“扔掉”;turn“转动”; look“看”。她的电子邮件中有这样一句话,让我从电脑椅上跳了起来:“凯伦和我很荣幸能见到你,并听到更多关于你正在做的事情的信息。”故选A。7A.callBvisitCmeetDteach解析:call“呼叫,拜访”;visit“访问”;me
10、et“遇见”;teach“教授”。她的电子邮件中有这样一句话,让我从电脑椅上跳了起来:“凯伦和我很荣幸能见到你,并听到更多关于你正在做的事情的信息。”故选C。8A.trainingBfunCbusinessDdinner解析:我们在接下来的一周共进晚餐,在充满欢笑和姐妹般的建议的三个小时的晚餐后,友谊诞生了。故选D。9A.replaced byBfilled withCinvolved inDbased on解析:我们在接下来的一周共进晚餐,在充满欢笑和姐妹般的建议的三个小时的晚餐后,友谊诞生了。故选B。10A.AmazinglyBCertainlyCRidiculouslyDNaturall
11、y解析:令人惊讶的是,柯尔斯滕和凯伦喜欢我和她们分享的想法。故选A。11A.criticizedBdoubtedCunderstoodDloved解析:令人惊讶的是,柯尔斯滕和凯伦喜欢我和她们分享想法。故选D。12A.improvementBpracticeCbeliefDpride解析:在我职业生涯的最初阶段,她们对我想法的信任是我永远不会忘记的。故选C。13A.actressBwriterCdirectorDjudge解析:这让我相信我也能成为一名优秀的作家,就像她们一样。故选B。14A.friendshipBconfidenceCdifficultyDpressure解析:更重要的是,这
12、么多年过去了,我们的友谊依然深厚。故选A。15A.writeBreadCbuyDlend解析:事实上,柯尔斯滕是第一个建议我写小说的人。故选A。16A.presentBchanceCadviceDtask解析:事实上,当我们站在巴诺书店的青少年区时,她给了我这个建议。几年后,我们的书会一起放在书架上。故选C。17A.booksBfriendsCgoodsDphotos解析:事实上,当我们站在巴诺书店的青少年区时,她给了我这个建议。几年后,我们的书会一起放在书架上。故选A。18A.remindBcomfortCchallengeDguide解析:remind“提醒”;comfort“使舒适”;c
13、hallenge“挑战”;guide“向导”。我希望每个年轻的作家都能有像柯尔斯滕这样的人在他们生活前进的道路上帮助指引他们前进。故选D。19A.questionBpaperCemailDnovel解析:当我看着我们一起挂在书店书架上的书时,我又一次回想起多年前我是多么高兴地发了那封电子邮件。故选C。20A.watchBreachCdropDstretch解析:watch“观看”;reach“到达”;drop“使落下”;stretch“伸展”。如果你也有一个偶像,你很想向他学习,那就去问问他吧。故选B。.阅读理解(2020广西南宁二中、柳州高中高三上学期第一次联考)America is the
14、 worlds largest food exporter. But the worst drought in half a century is hitting corn and wheat harvests. The drought across the central United States adds to concerns about world food supplies and prices in the coming years.Experts say by 2050, the world will have to produce at least sixty percent
15、 more food to feed a population growing bigger and bigger. China, a major food importer, is looking for producers around the world to guarantee future food supplies.China has invested in food production in Australia and New Zealand. A new source of supply is Ukraine. Ukraine was known as the breadba
16、sket of Europe because of rich corn and wheat harvests a century ago.Galyna Kovtok is chief executive of Ukraines largest agricultural business, ULF. She predicts that within a few months her company will be approved to export corn to China. That will make Ukraine the first country outside the Ameri
17、cas to do so.ULF will soon have almost two million tons of elevator storage capacity as it prepares for the Chinese market. Chinese money is financing the building of six grain elevators. But the companys equipment is largely American, including halfmilliondollar John Deere combines to harvest wheat
18、.ULFS grain production per hectare (公顷) is now halfway between Ukrainian averages and the high yields of the American Midwest. But farming depends on the weather. Across the Black Sea regionin Ukraine, Russia and Kazakhstandrought this year is pushing harvests down by fifteen to twenty percent.Tradi
19、tionally, the Black Sea region is the main source of wheat for North Africa and the Middle East. But this year, on the supply side, Russia may have to stop exports. And, on the demand side, Africa and the Middle East are now competing with China.At the same time, a new report says large parts of Asi
20、a may face long periods of severe drought within ten years. It says northern China, India, Afghanistan, Mongolia and Pakistan will be especially hard hit. It says other parts of Asia are likely to face longer and wetter monsoon seasons (雨季) because of climate change.文章大意:这是一篇农业报道。文章主要讲了美国是世界上最大的粮食出口
21、国。但是半个世纪以来最严重的干旱正在影响玉米和小麦的收成。美国中部的干旱加剧了人们对未来几年世界粮食供应和价格的担忧。亚洲大部分地区可能在10年内面临长期的严重干旱。1We can learn from the first paragraph that in the future A .Afood supplies will become a big worryBcorn and wheat will be the most important foodCprices will be able to change our food patternsDcorn and wheat harvest
22、s will change the whole world解析:推理判断题。根据第一段“America is the worlds largest food exporter. But the worst drought in half a century is hitting corn and wheat harvests. The drought across the central United States adds to concerns about world food supplies and prices in the coming years.”美国是世界上最大的粮食出口国。
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553234.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
