分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 28

类型江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(二)(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:553882
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:28
  • 大小:101.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省 2020 2021 学年 英语 学期 期末考试 模拟 试卷 解析
    资源描述:

    1、江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(二)(含解析)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AReady to start an exciting new journey and pursue an education in National University of Singapore? Overseas Training Program for senior high school graduates may be your chance. Our te

    2、am is here to walk you through the application process and answer any and all of your questions along the way.Qualifications The applicant must be a non-Singaporean citizen holding a foreign passport. Applicants have no criminal record, observe Singaporean government laws, regulations, and respect t

    3、he customs and habits of the Singaporean people. Applicants should be over 18 years old. Applicants should be physically and mentally healthy. Applicants should be able to communicate in English.Application Time: July 10, 2021 to September 1, 2021Enrollment (入学) Date: September 10, 2021Application P

    4、rocedure Applicants should visit the official website to inquire about the 2021 admission information and fill in the Application Form. Applicants shall name the application materials according to the list, pack the folder and send it to our school and the school will evaluate the admission qualific

    5、ation. Applicants who have passed the admission qualification review will participate in the interview or written test organized by the department that you apply for. The qualified candidates will finally receive our admission letter.FeesItemsFull-time Graduate ProgramsTextbooksInsuranceAccommodatio

    6、nFees (per year)$ 5,000$ 500$ 100SingleDouble$ 1,000$ 5001Which of the following will result in disqualification?ABeing a Singaporean citizen.BHaving a clean personal record.CHaving a sound body and mind.DHaving a sound body and mind.2What can ensure the applicants an interview opportunity?AA high t

    7、est score.BAn application form.COverseas studying experience.DQualified application documents.3Whats the total annual cost for a student hoping to live alone?A$ 1,000.B$ 6,600.C$ 6,100.D$ 5,600.【语篇解读】这是一篇应用文。文章以广告的形式介绍了新加坡国立大学的申请流程。1A 【解析】细节理解题。由Qualifications下的第一小点“The applicant must be a non-Singa

    8、porean citizen holding a foreign passport. (申请人必须是持有外国护照的非新加坡公民。)”可知,申请人必须是非新加坡公民,新加坡公民不得申请。故选A项。2D 【解析】细节理解题。由Application Procedure下的第二小点“Applicants shall name the application materials according to the list, pack the folder and send it to our school and the school will evaluate the admission quali

    9、fication. (申请人应根据名单列出申请材料,打包并寄至我校,学校将对录取资格进行评估。)”可知,学校对入学资格进行评估,进行文件审查,所以要按照申请学校的要求准备文件,即拥有合格的申请文件才能确保申请人获得面试机会。故选D项。3B【解析】细节理解题。由Fees下的表格信息“Full-time Graduate Programs $ 5000”(全日制研究生课程5000美元),“Textbooks $500”(课本500美元),“Insurance $ 100”(保险100美元)和“Accommodation: Single $ 1,000 Double $500”(住宿:单人1000美

    10、元 双人500美元)可知,一个希望独居的学生每年的总费用是6600美元(5000美元+500美元+100美元+1000元)。故选B项。B Shinrin-yoku means “forest bathing”. Forest bathing doesnt mean you take a bath in the forest; rather, you simply go for a walk in the woods or a city park, where you slacken by using all your senses to experience nature.Yoshifumi

    11、Miyazaki, from Chiba University, is among a growing number of scientists who have begun studying the science behind the effects of nature on human health. In his book Shinrin-yoku: The Japanese Art of Forest Bathing. Miyazaki explains the techniques of forest bathing.Miyazaki has an interesting theo

    12、ry about why shinrin-yoku is so effective. He points out that for more than 99.99% of the time, humans have lived in a natural environment. In fact, in 1800, only 3% of the worlds population lived in cities, and by 2016, this figure reached 54%. This is only going to get worse; officials predict tha

    13、t by 2050, 66% will live in cities.This suggests we live in our modem society with bodies that are still used to the natural environment, he writes in the book, because “genes cannot change over just a few hundred years. The science behind the research studies he presents in the book makes a convinc

    14、ing case that forest bathing is an effective method for reducing stress in todays world.Now city planners are becoming increasingly aware of the importance of nature and are creating new kinds of “parks” out of empty spaces. Therere also more city gardens where people can grow vegetables. For kids,

    15、kitchen gardens in schools are becoming popular. As Miyazaki stresses, you dont have to find a formal park or garden to practice shinrin-yoku. Instead, you can enjoy the effects of nature wherever therere plants.Better yet, he says, we can bring nature closer to where we spend most of our time. Miya

    16、zakis research has shown that just increasing the amount of plants in a room can affect the relaxation benefits of the room. Whats more, even when people simply look at flowers, their bodies relax and stress levels decrease.4What does the underlined word in Paragraph 1 mean?ABehave.BEntertain.CSleep

    17、.DRelax.5How does the author mainly develop the third paragraph?ABy giving examples.BBy listing figures.CBy making remarks.DBy presenting research findings.6Why does forest bathing work effectively according to Miyazaki?AHuman genes can change easily.BNature is part of the modem society.CHuman body

    18、can integrate into nature.DPeople can always get excited in nature.7Which of the following will Miyazaki agree on forest bathing?AIt is easy to operate.BIt is meant for gardeners.CIt is unaffordable in the city.DIt is inconvenient to practice.【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要讲述日本科学家Miyazaki有关“森林浴”的研究及其和人类健康的关系。4D【

    19、解析】词句猜测题。根据第一段划线词所在句“Forest bathing doesnt mean you take a bath in the forest; rather, you simply go for a walk in the woods or a city park, where you slacken by using all your senses to experience nature.(“森林浴”并不是指你在森林里洗澡;相反,你只是在树林里或城市公园里散步,在那里你会放松下来,用你所有的感官去体验自然)”中的“using all your senses to experi

    20、ence nature”可知,感受森林浴的过程是用所有的感官去体验自然,可以推断这是一个放松的过程,所以划线词slacken应该是“放松”的意思,D选项relax和它词义接近。故选D项。5B【解析】推理判断题。根据第三段“He points out that for more than 99.99% of the time, humans have lived in a natural environment. In fact, in 1800, only 3% of the worlds population lived in cities, and by 2016, this figure

    21、 reached 54%. This is only going to get worse; officials predict that by 2050, 66% will live in cities.(他指出,在99.99%以上的时间里,人类都生活在自然环境中。事实上,在1800年,只有3%的世界人口居住在城市,到2016年,这个数字达到54%。这只会变得更糟;官员们预测,到2050年,66%的人口将居住在城市)”可知,该段主要是以列数字的方式展开讲述Miyazaki提出的理论。故选B项。6C【解析】推理判断题。根据第三段“Miyazaki has an interesting theo

    22、ry about why shinrin-yoku is so effective. He points out that for more than 99.99% of the time, humans have lived in a natural environment.(Miyazaki有一个有趣的理论来解释为什么shinlin -yoku如此有效。他指出,在99.99%以上的时间里,人类都生活在自然环境中)”可知,宫崎骏认为人类和自然是一体的,不可分割的,所以“森林浴”对人们放松身心是有效的。故选C项。7A【解析】推理判断题。根据第五段“As Miyazaki stresses, y

    23、ou dont have to find a formal park or garden to practice shinrin-yoku. Instead, you can enjoy the effects of nature wherever therere plants.(正如Miyazaki强调的那样,你不必找一个正式的公园或花园来练习“森林浴”。相反,你可以在任何有植物的地方享受大自然的效果)”可知,Miyazaki认为人们可以在任何有植物的地方享受“森林浴”,所以要进行“森林浴”是很容易的。故选A项。C Streaming (流媒体) first became popular i

    24、n 2005, thanks to YouTube. Nowadays nearly three quarters of American households subscribe to at least one video streaming service. With almost 200 million subscribers worldwide and a billion hours of content viewed each week, Netflix is by far the biggest paid service. No. 2 is Amazon Prime Video.

    25、But for every Goliath, there are a hundred Davids. Many smaller streaming services show nothing but sports, classic movies, or Japanese anime (动画片).In the early days of steaming the appeal was the lower cost, and it still is. The average streamer spends $37 a month (and subscribes to three streaming

    26、 platform, while the average cable (有线电视) user pays more than $200 per month. Still streaming has become more expensive in recent years. In 2019, Netflix raised the price of its basic service 12.5 percent, to $8.99 a month. A quarter of is subscribers, who protested price increases, said they would

    27、cancel their subscriptions. Few did.A major reason: Streaming networks have become home to many of the most popular TV series, including recent Emmy winners. They offer full-length feature films as well, and last year, Netflix received more Oscar nominations (提名) than any other media company. In fac

    28、t, streaming has changed the Oscar competition, at least for this year. Usually only films shown in theaters are considered, but because of the coronavirus, all movies released online in 2020 are qualified for the 2021 Academy Awards. That shift is especially good news for Disney, which is putting t

    29、he much anticipated movie Mulan on its new streaming service, Disney+. But watching Mulan from your own home will cost $29.99-on top of the services monthly fee of $6.99.Too much streaming can have its disadvantages, however. There are those who binge-watch, a term Merriam-Webster added in 2017 with

    30、 the definition “to watch many or all episodes of (a TV series) on end. Alejandro Fragoso from New York holds the Guinness World Record: 94 straight hours.8What do the underlined words “Goliath and “David in Paragraph 1 refer to?ATV viewers. BTV programs. CStreaming subscribers. DStreaming services.

    31、9Why did most Netflix subscribers continue their subscriptions?AThey cannot go without it.BThey think the low cost is a thing of the past.CNetflix has controlled the market.DThey think it is good value for money.10What does the good news in Paragraph 3 mean to Disney?AThe movie Mulan can be released

    32、 on Disney+.BThe movie Mulan will generate great profits.CThe movie Mulan can compete for an Oscar.DThe movie Mulan will win an Oscar award.11What do binge-watchers tend to do?AThey start a new life.BThey watch TV series continuously.CThey break world records.DThey watch TV series aimlessly【语篇解读】本文为

    33、说明文。本文介绍了流媒体在美国的发展。8D【解析】词义猜测题。根据第一段“With almost 200 million subscribers worldwide and a billion hours of content viewed each week, Netflix is by far the biggest paid service. No. 2 is Amazon Prime Video.( Netflix在全球拥有近2亿用户,每周有10亿小时的内容浏览量,是目前为止最大的付费服务提供商。排名第二的是亚马逊Prime Video。)”和“Many smaller streami

    34、ng services show nothing but sports, classic movies, or Japanese anime(许多小型流媒体服务只播放体育、经典电影或日本动漫)”可知,在排名一、二的Netflix和亚马逊这样的流媒体服务商之外,有许多小型的流媒体服务接踵而至,因此“Goliath 和 “David在此处代指流媒体服务,故选D。9D 【解析】推理判断题。根据第二段“A quarter of is subscribers, who protested price increases, said they would cancel their subscription

    35、s. Few did.( 四分之一的订阅者抗议价格上涨,并表示他们将取消订阅。很少这样做的。)”和第三段“A major reason: Streaming networks have become home to many of the most popular TV series, including recent Emmy winners. They offer full-length feature films as well, . (一个主要原因是:流媒体网络已经成为许多最受欢迎的电视剧的发源地,包括最近的艾美奖得主。他们也提供完整长度的电影,).”可知,大多数Netflix用户继续

    36、订阅是因为流媒体网络已经成为许多受欢迎的电视、电影的片源地,他们认为物有所值,故选D。10C 【解析】推理判断题。根据第三段“Netflix received more Oscar nominations (提名) than any other media company. In fact, streaming has changed the Oscar competition, at least for this year.( Netflix获得的奥斯卡提名比其他任何媒体公司都多。事实上,流媒体已经改变了奥斯卡竞赛,至少今年是这样。)”和“all movies released online

    37、 in 2020 are qualified for the 2021 Academy Awards. That shift is especially good news for Disney, which is putting the much anticipated movie Mulan on its new streaming service, Disney+.( 2020年在网上上映的所有电影都有资格获得2021年奥斯卡奖。这一转变对迪士尼来说尤其是个好消息,该公司正将备受期待的电影花木兰(Mulan)放到其新的流媒体服务Disney+上)”可知,对迪斯尼来说的好消息是电影花木兰可

    38、以角逐奥斯卡奖了,故选C。11B 【解析】细节理解题。根据最后一段“There are those who binge-watch, a term Merriam-Webster added in 2017 with the definition “to watch many or all episodes of (a TV series) on end. Alejandro Fragoso from New York holds the Guinness World Record: 94 straight hours. (韦氏词典在2017年增加了“binge-watch(刷剧)”一词,指“

    39、一口气看完(电视剧)很多集或所有集”。来自纽约的Alejandro Fragoso保持着连续94小时的吉尼斯世界纪录。)”可知,binge-watchers倾向于不停刷剧,故选B。D I have learned something about myself since I moved from Long Island to Florida three years ago. Even though I own a home in Port St. Lucie just minutes from the ocean, every winter an uncontrollable urge(冲动)

    40、 wells up to fly back to Long Island even as others make their way south. I guess I am a snowbird stuck in reverse(反向).Dulled by Floridas mild winters, I willingly suffer the cold weather on Long Island, the place I called home for 65 years. Im like a bird that has lost its sense of timing and direc

    41、tion, my wings moving against routine.So what makes me fly against the habits of snowbirds? The answer has a lot to do with my unwillingness to give up the things that define(给.下定义) who I am. Once I hear that the temperature on Long Island has fallen into the range of 40 to 50 degrees Fahrenheit, I

    42、begin to long for the sight and sound of a wood fire. I also long for the display of coloursfirst in the fall trees, and then in the lights around homes and at Rockefeller Center. Floridians decorate, too, but cant create the special feel of a New England winter. Moreover, when I return I can celebr

    43、ate the holidays with people I havent seen in months. What could be better than sitting with family and friends for a Thanksgiving turkey dinner, or watching neighbours children excitedly open gifts on Christmas? Even the first snowfall seems special.While these simple pleasures are not unique to Lo

    44、ng Island, they are some of the reasons I comeback. Who says you cant go home? I know I will be ordering a ticket this very night and cured of homesick(思乡病) tomorrow.12What does the author think of his life in Florida?AExciting.BRelaxing.CPainful.DBoring.13Why does the author compare himself to a sn

    45、owbird stuck in reverse?AHe has lost his sense of direction.BHed rather go north in winter.CHe hates travelling by plane.DHe likes snow very much.14The author uses Paragraph 3 to .Adescribe his hometowns fall scenes.Bshow how he loves family gatherings.Cexplain why he wants to return to his hometown

    46、.Dcompare the difference between Florida and Long Island.15What is the author going to do tonight?ABook a flight.BGo to the doctors.CEat with his family.DCheck into a hotel.【语篇解读】本文是一篇记叙文,作者讲述了自己思念故乡长岛的原因。12D【解析】推理判断题。根据第二段“Dulled by Floridas mild winters”(佛罗里达的暖冬让我感到乏味)可知,作者认为他在佛罗里达的生活是无聊的,故选D。13B

    47、【解析】细节理解题。根据第一段“every winter an uncontrollable urge(冲动) wells up to fly back to Long Island even as others make their way south”(每年冬天我都会有一种无法控制的冲动,当其他人南下的时候,我想飞回长岛)可知,作者把自己比作逆向飞翔的雪鸟是因为他宁愿去北方过冬,故选B。14C【解析】推理判断题。根据第三段“So what makes me fly against the habits of snowbirds? The answer has a lot to do wit

    48、h my unwillingness to give up the things that define(给.下定义) who I am.”(那么,是什么让我违背了雪鸟的习性呢?答案与我不愿意放弃那些定义我是谁的东西有很大关系)可知,作者用第三段来解释他为什么想回到家乡长岛,故选C。15A【解析】细节理解题。根据最后一段“I know I will be ordering a ticket this very night”(我知道我今晚就会订机票)可知,作者今晚会去订机票,故选A。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中

    49、有两项为多余选项。 Should you listen to music when you work? Some will say they love it, claiming that it improves their performance; others will say they cannot work effectively with music playing in the background. 16 It just depends on what sort of work youre doing.In a recent study, we brought participan

    50、ts into our lab with a variety of tasks. They included an easy task searching through word lists and crossing out words containing the letter “a” and a more difficult task memorizing word pairs and recalling the partner to each word. Some participants completed all of the tasks in silence, whereas o

    51、thers completed the tasks with instrumental music that was either loud or soft, and either simple or complex, the latter meaning music with more instrumental tracks. 17We found that participants who listened to simple music or no music performed about the same on the easy task. 18 Contrarily, partic

    52、ipants performed worse on the more difficult task when they listened to any music, regardless of complexity or volume, compared to those who didnt listen to any music.19 Not surprisingly, we typically need to use fewer of our mental resources when we perform easy tasks, whereas demanding tasks requi

    53、re more brainpower. However, because we might be less engaged during easier tasks, theres a greater risk of drifting off to sleep. Music might give us the extra boost we need to get refreshed. 20 Listening to music can become overkill (过犹不及). So we have to strike a balance between the type of music

    54、and the type of task.AWhat should we make of these findings?BSeveral key findings emerged from our study.CHowever, difficult tasks already demand a lot of our mental resources.DOur research has found that the effects of work may depend on our personalities.E.We want to develop a more comprehensive f

    55、ramework that could be applied broader.F.However, participants who listened to complex music performed best on the easy task.G.Interestingly enough, our research has found that both of these perspectives can be true.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章通过实验来讨论工作的时候该不该听音乐。16G【解析】根据前文“Some will say they love it, claiming

    56、 that it improves their performance; others will say they cannot work effectively with music playing in the background.(有些人会说他们喜欢它,声称它能提高他们的表现;其他人会说他们不能在背景音乐的情况下有效地工作。)”和后文“It just depends on what sort of work youre doing.(这要看你在做什么工作了。)”可知,不同人对于工作能否听音乐的看法,取决于所做的工作,所以说两种说法都有可取之处。所以选择项G“Interestingly

    57、enough, our research has found that both of these perspectives can be true.(有趣的是,我们的研究发现,这两种观点都可能是正确的。)”符合上下文语境。故选G。17B【解析】结合上下两段,题干前文“In a recent study, we brought participants into our lab with a variety of tasks. They included an easy task searching through word lists and crossing out words conta

    58、ining the letter “a” and a more difficult task memorizing word pairs and recalling the partner to each word. Some participants completed all of the tasks in silence, whereas others completed the tasks with instrumental music that was either loud or soft, and either simple or complex, the latter mean

    59、ing music with more instrumental tracks”主要介绍了实验参照组之间的区别还有实验流程,后段就开始阐述实验发现,可见题干肯定是总结实验获得了收获。所以选择项B“Several key findings emerged from our study. (我们的研究得出了几个关键的发现。)”符合上下文语境。故选B。18F【解析】结合前后文,该段肯定在说不同参照组的实验结果。根据前句“We found that participants who listened to simple music or no music performed about the sam

    60、e on the easy task.(我们发现,听简单音乐或不听音乐的参与者在简单任务上的表现都差不多。)”和后句“Contrarily, participants performed worse on the more difficult task when they listened to any music, regardless of complexity or volume, compared to those who didnt listen to any music.( 相反,与没听音乐的人相比,听音乐的人在更难的任务上表现得更差,不管音乐的复杂性或音量大小。)”可知,这里为复

    61、杂任务听复杂音乐进行讨论。所以选择项F“However, participants who listened to complex music performed best on the easy task. (然而,听复杂音乐的参与者在简单任务上表现最好。)”符合上下文语境。故选F。19A【解析】结合题干后文“Not surprisingly, we typically need to use fewer of our mental resources when we perform easy tasks, whereas demanding tasks require more brain

    62、power.”毫不奇怪,当我们执行简单的任务时,我们通常需要更少的脑力资源,而要求更高的任务需要更多的脑力。说的是一些建议,可见讨论的是如何充分利用这个实验结果。所以选择项A“What should we make of these findings? (我们应该如何理解这些发现?)”符合上下文语境。故选A。20C【解析】根据后文“Listening to music can become overkill (过犹不及). So we have to strike a balance between the type of music and the type of task.(听音乐可能会变

    63、得过犹不及。所以我们必须在音乐类型和任务类型之间取得平衡。)”可知,复杂任务不适合听音乐,因为复杂任务本身就需要精神力消耗。所以选择项C“However, difficult tasks already demand a lot of our mental resources. (然而,困难的任务已经需要我们大量的精神资源。)”符合上下文语境。故选C。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 The story of British cyclings rise to

    64、 global power begins with the adventures of Frank Bowden, a young British lawyer, born in Exeter in 1848. He made his 21 in Hong Kong during the 1870s, but became seriously ill. When he returned to England he was told by his doctor he probably only had six months to live, but that 22 a bike might pr

    65、olong(延长) his life.Frank 23 up cycling with a passion and, a year later, was healthier than ever before. He wanted to share the health 24 of the bicycleand at the same time make money. He found the perfect 25 when he came across a small bicycle company based in Raleigh Street, Nottingham. Frank was

    66、so impressed by the bikes they made that he 26 the business and in 1888 the Raleigh Bicycle Company was born. Rapid development followed. By 1896 they 27 a five-acre factory in Nottingham, and had such 28 in their bikes that they offered a lifetime promise of 29 with every one they sold. Frank Bowde

    67、n died in 1921. By that time hed turned a backstreet 30 into the biggest bicycle corporation in the world, 31 thousands of people to enjoy the health benefits of the pastime that had once saved his life.The first half of the 20th century was a good time for cycling especially Raleigh. They helped cr

    68、eate a colorful cycling 32 in Britain. At first it was largely malewomen riders were regarded as unladylike. But, 33 more women started cycling and there were womens racing clubs too. More and more men and women saw the bike as a(n) 34 purchase to get them to and from work. It was also a needed form

    69、 of personal 35 for the postman, the policeman, the midwife and the district nurse. And the company developed a range of childrens bikes too, so that, by the 1930s, a bicycle had become one of the most popular birthday presents.21AfortuneBwayCcontributionDday22AmakingBridingCsellingDbuying23AtookBpi

    70、ckedCroseDrolled24AfoodBproblemsCbenefitsDcare25AmatchBviewCbargainDquality26AboughtBstartedCendedDran27ApreservedBdesignedCdecoratedDoccupied28AtalentBcomfortCpowerDconfidence29AaidBqualityChappinessDsolution30AboyBworkshopCoperatorDclub31AinspiringBmonitoringChiringDarranging32AhabitBpatternCbound

    71、aryDculture33AnormallyBamazinglyCunfortunatelyDgradually34AnecessaryBrareCconstantDextraordinary35AactivityBtransportCequipmentDApplication【语篇解读】这是一篇记叙文。文章介绍了英国自行车运动的兴起与1848年出生在埃克塞特的年轻英国律师Frank Bowden的人生励志故事之间的渊源。21A【解析】考查名词词义辨析。句意:19世纪70年代,他在香港发了财,但后来生了重病。A. fortune财富,运气;B. way道路,方法;C. contribution

    72、贡献;D. day日子,白天。Frank是英国人在香港应该是为挣钱,结合空后转折“but became seriously ill.(但却生了重病)”可知,他挣了钱发了财,健康却没了。短语make a fortune表示“发财,赚了大钱”。故选A项。22B【解析】考查动词词义辨析。句意:当他回到英国时,他的医生告诉他,他可能只有六个月的生命,但骑自行车可能会延长他的生命。A. making使,制造;B. riding骑;C. selling卖;D. buying买。他得了重病,医生的建议应该是锻炼身体,骑行自行车是一种锻炼,结合下文“Frank _took_ up cycling with a

    73、 passion”中的cycle一词也表明是骑自行车运动。故选B项。23A【解析】考查动词词义辨析。句意:弗兰克对骑自行车充满了热情,一年后,他比以前任何时候都健康。A. took拿起;B. picked捡起,采摘;C. rose上升,起身;D. rolled滚动。他听从医生的建议,充满激情地开始了骑行自行车。短语take up表示“开始从事/某种爱好”。故选A项。24C【解析】考查名词词义辨析。句意:他想分享自行车对健康的好处,同时赚钱。A. food食物;B. problems问题;C. benefits益处;D. care关心。根据上文“Frank _took_ up cycling w

    74、ith a passion and, a year later, was healthier than ever before.(弗兰克开始对骑自行车充满了热情,一年后,他比以前任何时候都健康)”弗兰克患重病,骑行自行车一年后比以往任何时候都健康,可知他从自行车骑行运动中收益颇多。他想分享让更多人体验这种好处。故选C。25A【解析】考查名词词义辨析。句意:他在诺丁汉罗利街的一家小自行车公司找到了完美的匹配。A. match匹配,相符;B. view观点,景色;C. bargain便宜货;D. quality质量。他发现一家小自行车公司,如果买下来发展壮大,就可以实现他分享自行车对健康的好处的想

    75、法。这与他的想法相匹配。故选A项。26A【解析】考查动词词义辨析。句意:他们生产的自行车给弗兰克留下了深刻的印象,于是他买下了这家公司。A. bought买下;B. started开始;C. ended结束;D. ran跑,经营。根据下文“and in 1888 the Raleigh Bicycle Company was born. Rapid development followed. By 1896 they occupied_ a five-acre factory in Nottingham,”可知,他买下了那家小公司,并把它做大。故选A项。27D【解析】考查动词词义辨析。句意:到

    76、1896年,他们在诺丁汉拥有了一个5英亩的工厂,他们对自己的自行车非常有信心,他们对出售的每一辆自行车都承诺终生质量良好。A. preserved保护;B. designed设计;C. decorated装修;D. occupied占有,拥有。空后提到他们对他们自己卖出的自行车非常有信心,可知是弗兰克他们自己买下了那个小公司,并把规模发展壮大,拥有了占地五英亩的的工厂。故选D项。28D【解析】考查名词词义辨析。句意:到1896年,他们在诺丁汉拥有了一个5英亩的工厂,他们对自己的自行车非常有信心,他们对出售的每一辆自行车都承诺终生质量保障。A. talent天赋才华;B. comfort安慰;C

    77、. power权力,力量;D. confidence信心。根据空后“that they offered a lifetime promise of _quality_with every one they sold.(他们对出售的每一辆自行车都承诺终生质量保证)”可知,他们对自己生产出来的自行车质量非常有信心。故选D项。29B【解析】考查名词词义辨析。句意:到1896年,他们在诺丁汉拥有了一个5英亩的工厂,他们对自己的自行车非常有信心,他们对出售的每一辆自行车都承诺终生质量保障。A. aid帮助;B. quality品质,质量;C. happiness幸福;D. solution解决办法。公司

    78、对自己产品的质量提供终生承诺。故选B项。30B【解析】考查名词词义辨析。句意:那时,他已经把一个后街的作坊变成了世界上最大的自行车公司,激励着成千上万的人去享受这项曾经拯救过他生命的消遣带来的健康益处。A. boy男孩;B. workshop工作间,作坊;C. operator操控员,接线员;D. club俱乐部。根据上文第五空后“he came across a small bicycle company based in Raleigh Street, Nottingham.”可知,弗兰克公司the Raleigh Bicycle Company前身就是他买下的一个街上的小作坊,规模很小,

    79、最后成为世界上最大的自行车公司。故选B项。31A【解析】考查动词词义辨析。句意:那时,他已经把一个后街的作坊变成了世界上最大的自行车公司,激励着成千上万的人去享受这项曾经拯救过他生命的消遣活动带来的健康益处。A. inspiring激励;B. monitoring监控;C. hiring雇佣;D. arranging安排。根据上文第四空句子“He wanted to share the health _24_ of the bicycle(他想分享骑自行车的好处)”可知,他做自行车生意,不只是为自己挣钱,而且想激励更多的人享受骑自行车带来的健康方面的好处。故选A项。32D 【解析】考查名词词义

    80、辨析。句意:他们帮助英国创造了一种丰富多彩的自行车文化。A. habit习惯;B. pattern结构模式,图案;C. boundary界限;D. culture文化。后面提到全民不论男女各行各业甚至孩子都迷上了骑行自行车,还有好多自行车俱乐部,自行车不再仅仅是锻炼或交通工具,而成为了一种文化。故选D项。33A【解析】考查副词词义辨析。句意:但是,逐渐地,越来越多的女性开始骑自行车,也有了女性赛车俱乐部。A. normally标准地;B. amazingly惊人的;C. unfortunately不幸地;D. gradually逐渐。根据上一句“At first it was largely

    81、malewomen riders were regarded as unladylike.(一开始主要都是男性,女性骑自行车被视作不淑女不优雅)” 结合下文“more and more women”可知,思想觉悟的改变,女性开始骑自行车不是一下子的事儿,是一个逐渐认识到,逐渐开始的过程。故选D项。34A【解析】考查形容词词义辨析。句意:越来越多的男人和女人把自行车视为上下班的必需品。A. necessary必要的;B. rare稀有的,罕见的;C. constant连续不断地; D. extraordinary杰出,非凡的。根据空后“to get them to and from work.(

    82、带他们上下班)”可知,逐渐地人们认为自行车是必要的上下班的交通工具。故选A项。35B【解析】考查名词词义辨析。句意:它也是邮差、警察、助产士和地区护士需要的一种个人运输方式。A. activity活动;B. transport交通;C. equipment设备;D. application应用,申请。根据上一句“More and more men and women saw the bike as a(n)_necessary_ purchase to get them to and from work越来越多的男人和女人把自行车视为上下班的必需品”及该空前的also可知,邮差、警察、助产士和

    83、地区护士这些行业的人们也是需要自行车作为上下班的交通工具。故选B项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。With smiling eyes, a quick wit and a good sense of humor, Jia Ling has long been a well-known female comedian for her 36 (extreme) funny performances. But recently, she has gained another title.Jia starred in a

    84、nd directed the film Hi, Mom, 37 a time-travel story is told. The film 38 (consider) as the leading dark horse among the movies released (上映) during the seven-day Spring Festival holiday is in memory 39 her late mother Li Huanying, who encouraged Jia to pursue her artistic dreams. By Feb 23, 2021, i

    85、t 40 (earn) more than 4 billion yuan, enabling Jia to become the top box office grossing female film director in China. Now she is on the path to 41 (become) an international name in the filmmaking industry.So what is the secret behind Jias success? One factor may be her passion for comedy. Jia 42 (

    86、admit) to Beijings Central Academy of Drama in 2001. In the last 20 years, she has performed crosstalk (相声) in 43 (vary) competitions and shows. She has also played comedic roles in many comedies on the big screen. Besides, the approach to 44 (make) the film also makes Jia Lings work stand out. Well

    87、 wait and see whether Jia will become one of Chinas 45 (popular) directors.【答案】36extremely37where38considered39of40had earned41becoming42was admitted43various44making45most popular【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了女相声演员贾玲的成功之路。36考查副词。句意:贾玲有着一双笑眯眯的眼睛,机智而富有幽默感,她的表演极其滑稽,一直以来都是一位著名的女喜剧演员。句中funny是形容词,由副词修饰,所给词extreme是

    88、形容词,其副词是extremely,副词作状语。故填extremely。37考查定语从句关系词。句意:贾玲主演并执导了电影你好,李焕英,电影中讲述了一个穿越时空的故事。此处the film Hi, Mom是先行词,在后面的非限制性定语从句中作地点状语。故填where。38考查过去分词。句意:这部被视为七天春节期间上映电影中最主要的黑马电影是为了纪念已故母亲李焕英,母亲李焕英鼓励贾玲追求自己的艺术梦想。本句已有系动词is且无连词,动词consider用非谓语形式,此处句子主语The film和consider之间是一种动宾关系,用过去分词表被动,作名词The film的后置定语。故填consid

    89、ered。39考查介词。句意:这部被视为七天春节期间上映电影中最主要的黑马电影是为了纪念已故母亲李焕英,母亲李焕英鼓励贾玲追求自己的艺术梦想。固定短语:in memory of“为了纪念”。故填of。40考查时态。句意:到2021年2月23日,这部电影的票房已超过40亿元,使贾玲成为中国票房收入最高的女电影导演。根据时间状语By Feb 23, 2021可知,这里指到2021年2月23日为止已经完成的动作,所以句子用过去完成时。故填had earned。41考查动名词。句意:如今,她正走上成为电影业国际知名人士的道路。固定搭配:on the path to“在通往的道路上”,其中to是介词,后

    90、面跟名词、代词宾格或动名词作宾语,此处用动名词(doing)形式。故填becoming。42考查时态和语态。句意:2001年,贾玲考入北京中央戏剧学院。此处缺乏谓语,句子主语Jia是第三人称单数,和谓语动词admit之间是被动关系,再根据时间状语in 2001可知,这里用一般过去时的被动语态(was/were done),主语Jia是第三人称单数,谓语也用单数形式。固定搭配:be admitted to/into“被录取”。故填was admitted。43考查形容词。句意:在过去的20年里,她在各种比赛和节目中表演相声。句中competitions and shows是名词,由形容词修饰,所

    91、给词vary是动词,意思是“改变”,其形容词是various“各种各样的”。故填various。44考查动名词。句意:此外,制作电影的方法也使贾玲的作品脱颖而出。固定搭配:the approach to“的方法”,其中to是介词,后面跟名词、代词宾格或动名词作宾语,此处用动名词(doing)形式。故填making。45考查最高级。句意:贾玲是否会成为中国最受欢迎的导演之一,我们拭目以待。one of +形容词最高级+名词复数形式,意为“最之一”,根据China可知,这里指“中国最受欢迎的导演之一”,应该用形容词最高级。故填most popular。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分

    92、15分)假如你是高一(7)班学生李华,打算竞选(run for)学校英语俱乐部主席,请写一篇竞选演讲稿。内容包括:1. 个人优势;2. 当选后的工作设想。注意:1. 词数80-100;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;_【答案】Good afternoon, my dear friends,My name is Li Hua. Its a great honor for me to have a chance to run for the president of the English club in our school.I can always get along well with

    93、 others because Im outgoing. Organizing various kinds of activities efficiently is another advantage of mine. If I can be elected, Ill spare no effort to serve my fellow students. To improve our English and make students interested in it, I intend to organize some meaningful activities, including le

    94、ctures, English parties, as well as English competitions.I sincerely hope that you will vote for me and please believe that I will be a qualified president. Thank you.【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生就自己的优势和当选后的工作设想,写篇演讲稿竞选学校英语俱乐部主席。【详解】1.词汇积累机会:chanceopportunity优势:advantagevirtue/merit有意义的:meaningfulsignificant

    95、各种各样的:various kinds of = varieties of2.句式拓展简单句变复合句原句:I can always get along well with others because Im outgoing.拓展句:Im so outgoing that I can always get along well with others, which makes me have good communication skills.【点睛】高分句型1 Organizing various kinds of activities efficiently is another adva

    96、ntage of mine. (运用了动名词短语作主语)高分句型2 I sincerely hope that you will vote for me and please believe that I will be a qualified president. (运用了that引导的两个宾语从句)第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。I am a proud mother of three children. My last little baby was born in the middle of August and her n

    97、ame is Aida.Shortly after having Aida, my mother-in-law Ann showed me something she learned from her friends mother in an art class she attended weekly. She had a loom (织布机) and showed me how to knit (编织) a scarf. After I learned some skills, she gave me a small loom with her half done project.I was

    98、 looking after my sweet little baby at home, so I had some extra time to do something with my hands throughout the day. I enjoyed making the scarf so I bought a full loom set and tons of thread (线) and started to make woolen hats since it was winter.I realized the homeless population in my town. rea

    99、lly needed some more warm clothes. I started to give away my hats to the people asking for food outside the food shop down the street I live in.My oldest son Siddhartha got involved in the project and made a hat as well. I found that there was a non-profit organization on the way home, which made ma

    100、sks for farm workers and was asking for winter warm clothing donations. I made a lot of woolen hats and gave them to the organization which would hand them out to farm workers.Then I, together with my son, made woolen hats for everyone in my family as Christmas gifts, and gave woolen hats to all my

    101、neighbors I was close to. There was a new family that moved in down the street. I did not know them very well but why not break the ice with some handmade gifts? So I made hats for the mom and one-year-old baby. I knocked on the door and handed the gifts over and my neighbor was so happy to receive

    102、them. We talked happily and I learned she worked in a hospital.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。The new neighbor had limited knitting skills so she asked me to create sweaters for kids in hospital together._Later, my new neighbor wanted to learn my knitting skills to serve the elderly in the nur

    103、sing home._【答案】One possible version:The new neighbor had limited knitting skills so she asked me to create sweaters for kids in hospital together. I agreed to the act of kindness because I had always been doing such similar things. In my spare time from babysitting, I was making childrens sweaters.

    104、A month later, I had done 20. My new neighbor, my son and I sent our gifts to the hospital. We explained our purpose, handed out sweaters to the parents and wished their kids a quick recovery. They all thanked me for our gifts.Later, my new neighbor wanted to learn my knitting skills to serve the el

    105、derly in the nursing home. She really admired my skills, and I was glad to teach her, so she bought a set of loom just like mine. She quickly mastered the skills. Together we made winter hats for the old people in the nursing home. We soon made enough hats and gave them away to the old people, who n

    106、eeded these things badly. I hope that our gifts will make their life a little more comfortable. Im happy to continue spreading this love to more people.【分析】这是一篇读后续写。文章以人物为线索展开,讲述了作者在家带孩子期间,因为时间充裕学会了编织。当意识到自己所在小区有很多无家可归之人后,把自己编织的帽子送给他们。并和自己的大儿子一起织了帽子并通过当地的一些组织送给在农场工作的人。后来作者的新邻居搬来,她准备了自己编织的羊毛帽子作为见面礼送给

    107、他们,同时得知邻居在医院工作。【详解】1.段落续写根据首句内容“新邻居的编织技术有限,因此她请我和她一起为医院的孩子们做一些新毛衣”可知,下文可描写她们一起编织毛衣的经过,和把毛衣送给医院的孩子们。根据首句内容“后来新邻居想向我学习编织技术去为养老院的老人服务。”可知,下文可描写作者教她编织、她们一起为老人织帽子的过程,以及作者的感触。2.续写线索:邀请一起织毛衣送给孩子们学习编织技术一起为老人织帽子感触3.词汇激活行为类分发:hand out/give out/ deliver欣赏:admire/ appreciate掌握:master/grasp情绪类感谢:thank/ show gratitude/ be grateful舒适的:comfortable/ cozy【点睛】高分句型1I agreed to the act of kindness because I had always been doing such similar things.句中because引导原因状语从句。高分句型2We soon made enough hats and gave them away to the old people, who needed these things badly.句中who引导非限制性定语从句。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省2020-2021学年高一英语下学期期末考试模拟试卷(二)(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553882.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1