河南省开封市2019-2020学年高二英语下学期期末调研考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 开封市 2019 2020 学年 英语 学期 期末 调研 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省开封市2019-2020学年高二英语下学期期末调研考试试题(含解析)本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,考生作答时,将答案答在答题卡上(答题注意事项见答题卡),在本试题卷上做答无效。考试结束后,将本试题卷和答题卡一并交回。第I卷第一部分听力做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.How will the speakers
2、 get to the concert?A.By bus. B.By underground. C.By car.2.What does the man think of the food?A.Boring. B.Special. C.Great.3.How many long walks did the man have last week?A.One. B.Two. C.Three.4.What are the speakers mainly talking about?A.The mans sister. B.Janes job. C.car.5.Where are the speake
3、rs?A.In a hotel. B.In a restaurant. C.In a shop.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至第7题。6.How much did the man pay for the books?A.$20. B.$40. C.$80.7.What will the man probably do?A.Take the course of
4、History 101.B.Put up some advertisements.C.Sell the book to the bookstore.听第7段材料,回答第8至第9题。8.What does the woman want the man to do?A.Teach her to use the phone.B.Help her with her work.CLend her his phone.9.What is the relationship between the speakers?A.Husband and wife. B.Co-workers. C.Salesman an
5、d customer.听第8段材料,回答第10至第12题。10.Why does the woman look tired?A.She has exercised too much.B.She has a lot to do at work.C.She has watched TV late at night.11.What does the woman eat for lunch?A.Nothing. B.A pizza. C.A sandwich.12.What does the man tell the woman to do?A.Do more exercise. B.Work lon
6、g hours. C.Have a good meal daily.听第9段材料,回答第13至第16题。13.In what way is the MRI scanner different from the X-ray machine?A.It is much safer.B.It can take a picture more clearly.C.It can show the soft parts of the body.14.What do we know about the invention of the MRI scanner?A.It took a long time.B.It
7、 took place in the 1950s.C.Its idea came from the X-ray machine.15.Who invented the MRI scanner?A.Felix Bloch and his colleagues.B.Raymond Damadian and his team.C.Stephen Bayley and his workmates.16.When were the first MRI scanners used in hospitals?A.In 1945. B.In 1977. C In 1984.听第10段材料,回答第17至第20题
8、。17.Who is the speaker talking to?A.Art school students. B.Web designers. C.Magazine managers.18.What is expected to be designed?A.The cover of a magazine.B.A poster.C.A T-shirt.19.What requirement does the competition set out?A.The deadline is 27th May.B.The design must include a picture.C.Some wor
9、ds should be put in a certain place in the design.20.What prize will be given to a winner?A.A drawing book and pens.B.Books on design.C.A DVD player.第二部分 阅读理解第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AThere are many famous festivals around the world like the Carnivals in Rio and Venice Munichs Oktoberf
10、estHere are some unusual and crazy festivals in the world.Mighty Mud Mania,USAChildrens dreams really do come true in the City of Scottsdale.Children aged 1 to 13,get to participate in a mud race.During the running of the Mighty Mud Obstacle(障碍物)course,several mud holes in the ground are intentional
11、ly placed as kids compete for the fastest time in each race.There are also mud puddle pools for small kids,and a mini mud course for those six and younger.The New Straits Times Million Ringgit Charity Duck Race,MalaysiaThirteen years ago,Eric Schechter and his friends were brainstorming to find new
12、ways raising money for local charities when they came up with the idea of rubber duck races.The event,crazy as it may sound,involves racing“cool”rubber ducks down a local waterway and having members of the communityadoptthe ducks for a chance to win valuable donated prizes,possibly even1 million buc
13、ks.Songkran Festival,ThailandWhat better way to celebrate thestart of the return of rainsthan with a countrywide water fight?Thais celebrate their festival officially from April 13th until April 15th.These three days represent the last day of the old year,the day of transition,and the first day of t
14、he New Year.These are days of cleaning the houses and the body,days of merry making,and renewal.Nothing evil has to be taken into the New Year.Canberra Sled Dog Classic,AustraliaDog sledding is one of the fastest growing sports on the east coast of Australia.As theres no snow(the trail is earth and
15、sand and is smooth and wide with a few hills and turns),the sleds have wheels instead of runners,but the excitement is the same.1. What is special about Mighty Mud Mania?A. Water and mud games.B. Fastest growing sports.C. Snow and sand tracks.D. Longest local history.2. Why is The New Straits Times
16、Million Ringgit Charity Duck Race held?A. To raise ducks.B. To collect money.C. To found charities.D. To make waterway.3. Which place will you go to if you want to experience a new year?A. USA.B. Malaysia.C. Thailand.D. Australia.【答案】1. A 2. B 3. C【解析】本文是一篇应用文。文章讲述了世界上几个不同寻常的节日。【1题详解】细节理解题 。根据Mighty
17、 Mud Mania,USA中的内容“There are also mud puddle pools for small kids, and a mini mud course for those six and younger.可知, 还有供小孩使用的泥坑池,以及为六岁及以下儿童准备的迷你泥球场。故答案为A。【2题详解】细节理解题。根据The New Straits Times Milion Ringgit Charity Duck Race 中的内容“to find new ways of raising money for loeal charities when they came u
18、p with the idea of rubber duck races.”可知,举行新海峡时报百万灵吉慈善鸭子比赛是为了为爱心慈善机构寻找筹款的新方法。故答案为B。【3题详解】推理判断题。根据Songkran Festival, Thailand中的内容“These three days represent the last day of the old year, the day of transition, and the first day of the New Year.可知,这三天代表旧的一年的最后一天,过渡的一天,和新年的第一天,因此如果你想要体验新年可以去泰国参加泼水节。故答案
19、为C。BThe little,black-haired boy was waiting for us on the other side of the world.Ever since our adoption agency had matched us,Id been crazily completing all the necessary paperwork.We knew we faced months of waiting before we could hold our new son in our arms,and hed waited long enough already.I
20、made it a personal goal to never delay the process.If we had documents to get notarized(公证),we would do them on the very day we were told.On one late afternoon in June,I rushed from our Secretary of States office toward the closest FedEx office.I had a document to send overnight.I thought I knew whe
21、re the FedEx office was.I drove there,only to find that the office was no longer located where I remembered it.I became very disappointed.I didnt bring my smart phone in my pockets.I had no way of finding the correct location.I started driving toward home.Suddenly,at a stoplight,an oversized truck d
22、rove in front of my car.I became angry but my anger turned to shock when I saw the emblem(标记).It was a FedEx truck.I changed lanes quickly and followed closely behind the truck.What were the chances that the truck would lead me straight to the FedEx office I was seeking?It turned out that the chance
23、s were good.Less than five minutes later,I saw a FedEx sign,and the truck made a turn into the parking lot.Our documents went out that night.Three months later,we flew halfway around the world to meet our son for the first time.We have been with him every day since.Miracles are always around us if w
24、e are open to them.Sometimes,its a smile at the right time or a kind word.And every now and then,its even a big truck that cuts us off at the stoplight.4. What can we infer about the author from the first two paragraphs?A. She wanted to know more information about the boy.B. She was looking forward
25、to meeting her new son.C. She spent a long time finishing the paperwork.D. She felt dissatisfied with the adoption process.5. Why did the author feel disappointed at first on that late afternoon?A. She was cut off by a truck.B. She couldnt contact her family.C. She didnt find the FedEx office.D. She
26、 failed to bring enough documents.6. What does the underlined sentence in Paragraph 5 mean?A. The truck parked at the parking lot.B. The authors documents were accepted.C. The truck led the author to the right place.D. The author managed to pick up her new son.7. What can be the best title for the t
27、ext?A. A miracle at the stoplight.B. Be patient for the miracles.C. A stranger can change your life.D. Be kind to a new family member.【答案】4. B 5. C 6. C 7. A【解析】本文是记叙文。讲述作者迫不及待地想要见到地球那一端的新儿子,急切地想要办好一切手续,在去邮寄文件时,却找不到快递公司所在地,无可奈何准备回家时,却在等待红绿灯时,偶然遇到了在快递公司的卡车,顺利地寄走了文件,及时出发见到了孩子,作者感叹奇迹处处存在,有时候可能就是等待红绿灯的一
28、辆大卡车。【4题详解】推理判断题。根据第一段的We knew we faced months of waiting before we could hold our new son in our arms,and hed waited long enough already.(我们知道,我们面临着几个月的等待,才能把我们的新儿子抱在怀里,他已经等得够久了)和前两段内容可知,作者做好了迫不及待地做好准备迎接自己的新儿子的道路。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第三段I thought I knew where the FedEx office was.I drove there,only to
29、 find that the office was no longer located where I remembered it.I became very disappointed.I didnt bring my smart phone in my pockets.I had no way of finding the correct location.I started driving toward home.(我以为我知道联邦快递办公室哪里。我开车去那里,却发现办公室不再是我记得的地方。我变得非常失望。我没有把我的智能手机放在口袋里。我没有办法找到正确的位置。我开始开车回家。)可推断
30、,作者失望是因为找不到联邦快递公司,故选C。【6题详解】词句猜测题。上文What were the chances that the truck would lead me straight to the FedEx office I was seeking?说明我跟随着联邦快递公司的卡车,希望找到公司所在地,下文Less than five minutes later,I saw a FedEx sign,and the truck made a turn into the parking lot.讲述不到五分钟后,我看到了联邦快递的标志,卡车拐进了停车场,因此推断划线句句意:结果证明机会是
31、很大的,也就是卡车带领着作者到达了该去的地方。故选C。【7题详解】主旨大意题。通读全文可知,作者迫不及待地想要见到地球那一端的新儿子,急切地想要办好一切手续,在去邮寄文件时,却找不到快递公司所在地,无可奈何准备回家时,却在等待红绿灯时,偶然遇到了在快递公司的卡车,顺利地寄走了文件,及时出发见到了孩子,作者感叹奇迹处处存在,有时候可能就是等待红绿灯的一辆大卡车,因此推断A项“红绿灯前的奇迹”为最佳标题。故选A。CThe life expectancy(预期寿命)gap between the richest and the poorest members of society in Englan
32、d widened to nearly 10 years,British researchers have found.The study analyzed a total of 7.65 million deaths in England between 2001 and 2016 based on data from the Office for National Statistics.Researchers at Imperial College London found that the life expectancy gap between the richest and the p
33、oorest sectors of society increased from 6.1 years in 2001 to 7.9 years in 2016 for women and from 9.0 years to 9.8 years for men.The life expectancy of women in poorest communities in 2016 was 78.8 years,compared to 86.7 years in the richest group.For men,life expectancy was 74.0 years among the po
34、orest,compared to 83.8 years among the richest,according to the study published Thursday in the journal Lancet Public Health.The largest contributors to life expectancy inequalities were deaths in children younger than five years old,mostly the baby deaths,as well as respiratory disease,heart diseas
35、e,lung and digestive cancers,and dementia among the elderly.Majid Ezzzti,senior author of the research,noted that“a perfect storm of factors”led to the earlier deaths of poor people,including dead working income,rising price of healthy food,funding squeeze for health and late diagnosis of diseases.“
36、Greater investment in health and social care in the most deprived areas will help change the worrying trends seen in our work.We also need government and industry action to erase food insecurity and make healthy food choices more affordable,so that the quality of a familys diet isnt decided by their
37、 income,”he suggested.8. How did the scientists get the result?A. By doing the experiments.B. By analyzing the figures.C. By analyzing the forms.D. By studying the questionnaires.9. Who will live the longest time according to the research?A. Men in the richest community.B. Men in the poorest communi
38、tyC. Women in the richest community.D. Women in the poorest community.10. Which factor has the least connection with money among those causing the earlier death of the poor?A. Dead working income.B. Rising price of healthy food.C. Funding squeeze for health.D. Late diagnosis of disease.11. What may
39、be the main reason causing the life expectancy gap?A. The poor families seldom go to see doctors.B. The poor families usually get cancer easily.C. The poor families often have unhealthy food.D. The government doesnt care about the poor.【答案】8. B 9. C 10. D 11. C【解析】这是一篇说明文。英国研究人员根据英国国家统计局的数据发现,英国最富有和
40、最贫穷社会成员之间的预期寿命差距扩大到近10年,并且分析了造成预期寿命不平等的因素和提出了一些解决方法。【8题详解】细节理解题。根据第二段中The study analyzed a total of 7.65 million deaths in England between 2001 and 2016 based on data from the Office for National Statistics. 该研究基于英国国家统计局的数据,分析了2001年至2016年间英格兰765万例死亡病例。可知,科学家们通过分析这些数据可以得到这个结果。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第四段中T
41、he life expectancy of women in poorest communities in 2016 was 78.8 years, compared to 86.7 years in the richest group. 2016年,最贫困社区的女性预期寿命为78.8岁,而最富裕群体的预期寿命为86.7岁。可知,根据研究,富裕社区的女性会活得最长。故选C项。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段中Majid Ezzzti, senior author of the research, noted that “a perfect storm of factors” led t
42、o the earlier deaths of poor people, including dead working income, rising price of healthy food, funding squeeze for health and late diagnosis of diseases. 该研究的资深作者Majid Ezzzti指出,“一场完美的因素风暴”导致了穷人过早死亡,包括工作收入减少、健康食品价格上涨、健康资金短缺以及疾病诊断延迟。可知,在导致穷人过早死亡的因素中,疾病的诊断延迟与金钱联系最少。故选D项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中We also n
43、eed government and industry action to erase food insecurity and make healthy food choices more affordable, so that the quality of a familys diet isnt decided by their income我们还需要政府和食品行业采取行动,消除食品不安全,让人们更能负担得起健康食品的选择,这样一个家庭的饮食质量就不会由他们的收入决定。由此判断出,造成预期寿命差距的主要原因可能是贫穷的家庭经常吃不健康的食物。故选C项。DProfessor Ashok Goe
44、l of Georgia Tech developed an artificially intelligent teaching assistant to help handle the enormous number of student questions in the online class,Knowledge Based Artificial Intelligence.This online course is a core requirement of Georgia Techs online Master of Science in Computer Science progra
45、m.Professor Goel already had 8 teaching assistants,but that wasnt enough to deal with the overwhelming number of questions from students.Many students drop out of online courses because of the lack of teaching support.When students feel isolated or confused and reach out with questions that go unans
46、wered,their motivation to continue begins to fade.Professor Goel decided to do something to remedy this situation and his solution was to create a virtual assistant named Jill Watson,which is based on the IBM Watson platform.Goel and his team developed several versions of Jill Watson before releasin
47、g her to the online forums.At first,the virtual assistant wasnt too great.But Goel and his team sourced the online discussion forum to find all 40,000 questions that had ever been asked since the class was launched.Then they began to feed Jill the questions and answers.After some adjustment and suff
48、icient time,Jill was able to answer the studentsquestions correctly 97%of the time.The virtual assistant became so advanced and realistic that the students didnt know she was a computer.The students,who were studying artificial intelligence,were interacting with artificial intelligence and couldnt t
49、ell it apart from a real human being.Goel didnt inform them about Jills true identity until April 26.The students were actually very positive about the experience.The goal of Professor Goels virtual assistant next year is to take over answering 40%of all questions asked by students on the online for
50、um.The name,Jill Watson,will of course,change to something else next semester.Professor Goel has a much rosier outlook on the future of AI than say,Elon Musk,Stephen Hawking,Bill Gates or Steve Wozniak.12. What do we learn about Knowledge-Based Artificial Intelligence?A. It is a robot that can answe
51、r studentsquestions.B. It is a course designed for students to learn online.C. It is a high-tech device that revolutionizes teaching.D. It is a computer program that aids student learning.13. What problem did Professor Goel meet with?A. His students were unsatisfied with the assistants.B. His course
52、 was too difficult for the students.C. Studentsquestions were too many to handle.D. Too many students dropped out of his course.14. What do we learn about Jill Watson?A. She turned out to be a great success.B. She got along pretty well with students.C. She was unwelcome to students at first.D. She w
53、as released online as an experiment.15. What does Professor Goel plan to do next with Jill Watson?A. Launch different versions of her online.B. Feed her with new questions and answers.C. Assign her to answer more of studentsquestions.D. Encourage students to interact with her more freely.【答案】12. B 1
54、3. C 14. A 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了Ashok Goel教授为解决在线课程学生答疑的需求,开发了人工智能教学答疑助理,取得了很好的效果。【12题详解】细节理解题。根据原文第一段“Professor Ashok Goel of Georgia Tech developed an artificially intelligent teaching assistant to help handle the enormous number of student questions in the online class,Knowledge Based Arti
55、ficial Intelligence.”可知,乔治亚理工大学的Ashok Goel教授研发了一个人工智能助教,以帮助处理网课“基于知识的人工智能”上学生的问题,所以“基于知识的人工智能”是一门网上课程,故选B项。【13题详解】推理判断题。根据第二段“Many students drop out of online courses because of the lack of teaching support.When students feel isolated or confused and reach out with questions that go unanswered, thei
56、r motivation to continue begins to fade.”可知,由于缺乏教学支持,许多学生退出了在线课程当学生感到没人管,困惑,提出的问题无人解答继续学习的动力开始消退,由此可推知,Goel教授遇到的问题是学生的问题太多而无人处理。故选C项。【14题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段内容“Jill was able to answer the students questions correctly 97% of the time. The students were actually very positive about the experience.(Jill能
57、正确回答学生问题的97%学生实际上对这次体验反应很积极)”可知,这个人工智能助理极其逼真,连学习人工智能的学生都没法把它和真正的人区分开来,它能正确解答当时学生提出的问题中的97%,学生体验都很好,所以说这是一个巨大的成功,故选A项。【15题详解】细节理解题。根据最后一段第一句“The goal of Professor Goels virtual assistant next year is to take over answering 40% of all questions asked by students on the online forum.”可知,Goel教授虚拟助理明年的目标
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022五年级数学上册 第七单元 解决问题的策略第2课时 解决问题的策略(2)习题课件 苏教版.ppt
