分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 22

类型河南省洛阳市豫西名校2020-2021学年高一下学期第二次联考英语试题 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:557052
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:22
  • 大小:97.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河南省洛阳市豫西名校2020-2021学年高一下学期第二次联考英语试题 WORD版含解析 河南省 洛阳市 名校 2020 2021 学年 一下 学期 第二次 联考 英语试题 WORD 解析
    资源描述:

    1、河南省洛阳市豫西名校20202021学年下期第二次联考高一英语试题第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ACosta Rica Animal Rescue ServiceWould you like to bottle-feed a baby monkey? Do you want to stand guard over baby sloths(树懒)as they learn to climb? Come and spend the summer in Costa Rica volu

    2、nteering at a wildlife rescue center!You will help out at the shelter in the mornings, preparing breakfast for the animals and helping them heal on their road to recovery. Youll also help with a variety of tasks such as cleaning the animals cages,preparing medicine, or any other work that is needed.

    3、 In the afternoons, youll have the choice to take Spanish lessons at our school in the village, or head to the beach to relax. We will also go whitewater rafting(漂流)and biking, and visit the local BriBri tribe(部落).Plus, you can even cross another country off your bucket list with a day trip to Panam

    4、a! Evenings are spent dancing to the beat of local village music, enjoying delicious dinners, and walking along the streets of the village.Price : $ 4880 + AirfareDepartures: Jun 29Jul 20; Jul 21 Aug 11 Trip routes :Day 1 : Depart from MiamiDays 1 21 ; Puerto Viejo Turrialba Cahuita Panama The BriBr

    5、i tribe Day 22 : Return flight to the USA On this trip you will also:Earn up to 80 hours of community service credit (学分);Fly through the thick jungle on a zipline adventure;Learn about the inner operations of an animal rescue center;Sail along the coast for a day trip to Bocas del Toro, Panama; Tak

    6、e a guided night walk through the jungle to see wild animals come alive.1. Which of the following will the volunteers do in the mornings?A. Dance to the local music.B. Learn Spanish or relax on the beach.C. Feed animals or prepare medicine.D. Pay a visit to the local BriBri tribe.2. Where will the v

    7、olunteers head for on the 22nd day of the trip?A. TurrialbB. America.C. Cahuita.D. Panama.3. What can we know about the volunteers?A. They need to pay over 4880 for this trip.B. They will stay in the rescue center for a month.C. They are required to stay indoors at night.D. No community service cred

    8、it will be given at last.【答案】1. C 2. B 3. A【解析】【分析】本文是一篇应用文。你想用奶瓶喂一只小猴子吗?你想在树獭宝宝学习爬树的时候为他们站岗吗?来哥斯大黎加的野生动物救援中心做义工度过这个夏天吧!文章介绍哥斯达黎加动物救援中心对志愿者工作的要求。【1题详解】细节理解题。根据第二段中“You will help out at the shelter in the mornings, preparing breakfast for the animals and helping them heal on their road to recovery. Y

    9、oull also help with a variety of tasks such as cleaning the animals cages,preparing medicine, or any other work that is needed.(早上你会在收容所帮忙,为动物们准备早餐,帮助它们在恢复路上恢复。你也会帮助完成各种各样的任务,比如打扫动物的笼子,准备药物,或其他任何需要的工作)”可知,志愿者早上会 喂养动物或准备药物。故选C。【2题详解】细节理解题。根据第三段中“Day 22 : Return flight to the USA (第22天:返回美国)”可知,在第22天的

    10、行程中,志愿者们将返回美国。故选B。【3题详解】推理判断题。根据第三段中“Price : $ 4880 + Airfare(价格:$ 4880 +机票)”可知,志愿者需要为这次旅行支付4880美元以上。故选A。BFor the last three nights I hadnt slept too well. I would wake up over an hour earlier than normal and then be unable to get back to sleep. I was a bit tired then when I went into my bedroom to

    11、watch a little television this evening. The nightly news was its usual horror show of hatred (仇恨), prejudice (偏见)and division. I turned it off and put on some music instead. I picked up a book and tried to read but could feel my eyelids getting heavier and heavier. Finally, I closed them and laid my

    12、 book on my chest. A nap would be just what I needed.After a while I felt something rousing me from my sleep. It was warm breath hitting me right in the face. I slowly opened my eyes and saw a long, sweet looking face covered in white and gold fur.I smiled and said, “ Hello, Fluffy”. Suddenly my fac

    13、e was covered in dog kisses while his curled tail wagged (摇摆). I hugged his neck, petted his head, scratched his belly, and laughed as he continued to shower me with his love. I soaked it all in and thought to myself: If only we humans could love each other as purely and unconditionally as our dogs

    14、love us, what a wonderful world this would be. ” Dogs are our best friends and greatest teachers of love. We should not ignore the lessons they teach. We should give our hearts freely, our love joyfully, and our kindness unconditionally. We should live our lives on the side of love. We should spend

    15、our days creating happiness and making this world a better place. We should see everyone no matter how they look or what they believe as our brothers and sisters. We should love ourselves and everyone else.4. What can we infer from the first paragraph?A. The author had slept poorly for weeks.B. The

    16、news on TV was pleasant that evening.C. The author had a habit of reading books.D. The author was in low spirits that evening.5. What does the underlined word “ rousing” in paragraph 2 probably mean?A. Knocking off.B. Focused on.C. Waking up.D. Frightening away.6. How does the author end the last pa

    17、ragraph?A. By using some examples.B. By giving some suggestions.C. By making some decisions.D. By making some comparisons.7. Which of the following can be a suitable title for the text?A. On the side of loveB. A dogs loveC. Little help brings much returnD. Nothing seek, nothing find【答案】4. D 5. C 6.

    18、B 7. A【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者通过和小狗的相处,意识到我们应该在爱的一边生活。【4题详解】推理判断题。根据文章第一段“I was a bit tired then when I went into my bedroom to watch a little television this evening. The nightly news was its usual horror show of hatred, prejudice and division. I turned it off and put on some music instead.(今天晚上,当

    19、我走进卧室看一会儿电视时,我有点累了。晚间新闻一如既往地恐怖地展示着仇恨、偏见和分裂。我把它关了,放了些音乐。)”可推知,那天晚上作者情绪低落。故选D。【5题详解】词句猜测题。根据上文“Finally, I closed them and laid my book on my chest. A nap would be just what I needed.(最后,我合上书,把书放在胸前。我正需要打个盹呢。)”和下文“I slowly opened my eyes and saw a long, sweet looking face covered in white and gold fur.

    20、(我慢慢睁开眼睛,看到一张长而甜美的脸,上面覆盖着白色和金色的皮毛。)”可推知,划线词所在句子意为“过了一会儿,我感到有什么东西把我从睡梦中唤醒。”,rousing意为“唤醒”。故选C。【6题详解】推理判断题。根据文章最后一段“We should not ignore the lessons they teach. We should We should love ourselves and everyone else.(我们应该自由地付出我们的心,快乐地付出我们的爱,无条件地付出我们的善良。我们应该在爱的一边生活。我们应该花时间去创造幸福,让这个世界变得更美好。我们应该视每个人为兄弟姐妹,无

    21、论他们长相如何,信仰如何。我们应该爱自己和其他人。)”可知,最后一段作者给出了很多关于生活的建议,由此可知,最后一段是通过提建议的方法结束的。故选B。【7题详解】主旨大意题。根据文章最后一段“We should live our lives on the side of love.(我们的生活应该建立在爱的基础上。)可知,作者通过和小狗的相处,意识到我们应该在爱的一边生活。A项:On the side of love.(在爱的一边)符合题意。故选A。CIn China, 2020 was bid farewell with a series of fireworks and the scrat

    22、ching off of 200 million metric tons of plastic straws from the nations pollution stocks.The ban comes into effect first with two items, plastic straws and single-use shopping bags, with other single-use plastics to follow. China is one of fewer than 10 nations to ban plastic straws completely.The b

    23、an was announced in the Partys new Five-Year Plan in January 2021, and aims to reduce plastic pollution while moving to biodegradable alternatives, starting with plastic straws.But there is something unique that makes a plastic straw ban in China have more effect than other countries, and it isnt th

    24、e fact that it is the most populous nation. Its that paper and polylactic acid compound straws will replace plastic ones in the peoples favorite drink tapioca pearl tea, also known as milk or bubble tea.Chinese consumers love milk tea. These treats, often taking the place of the Wests morning coffee

    25、, are drunk through plastic straws larger and thicker than those we would recognize from a McDonalds as they must be able to adapt to the movement of the “bubbles” of tapioca pudding.Milk tea chains like Nayuki in Shanghai have already been using paper straws for most of the year ahead of the first

    26、stage of the plastic ban scheduled to start in 2021. One Chinese news agency reports that while prices for biodegradable alternatives to straws and bags are more expensive, the ban has seen the market share for bio-plastics increase to an expected $7.3 billion in 2025, and a further doubling to $ 13

    27、.9 billion by 2030, suggesting the cost will rapidly decrease as more companies enter the market with new technologies.8. What do we know about the ban?A. It aims to improve plastic straws and single-use shopping bags.B. It was put forward in the Partys last Five-Year Plan.C. It begins with plastic

    28、straws and single-use shopping bags.D. It will solve plastic pollution completely.9. Why does the plastic straw ban have more effect on China?A. China has the largest population in the world.B. Chinese people prefer plastic straws.C. A large quantity of plastic straws are being used in Chinese peopl

    29、es favorite drink.D. Milk tea will no longer be loved by Chinese consumers.10. What can we infer about biodegradable alternatives, future from the last paragraph?A. It will be worrying.B. It will be promising.C. It will be hopeless.D. It will be uncertain.11. In which section of a newspaper may this

    30、 text appear?A. Entertainment.B. Health.C. Education.D. Environment.【答案】8. C 9. C 10. B 11. D【解析】【分析】这是一篇新闻报道。说明了中国实施一项关于塑料吸管和一次性购物袋的禁令,这项禁令是在2021年1月党的新五年规划中宣布的,旨在减少塑料污染。文章介绍了这一禁令实施背后的原因以及所带来的影响。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“The ban comes into effect first with two items, plastic straws and single-use shopping

    31、 bags, with other single-use plastics to follow.(该禁令首先生效的是两种物品,塑料吸管和一次性购物袋,然后是其他一次性塑料)”可知,禁令从塑料吸管和一次性购物袋开始。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第四段“But there is something unique that makes a plastic straw ban in China have more effect than other countries, and it isnt the fact that it is the most populous nation. Its

    32、that paper and polylactic acid compound straws will replace plastic ones in the peoples favorite drink tapioca pearl tea, also known as milk or bubble tea.(但中国的塑料吸管禁令之所以比其他国家的禁令更有效,原因并不在于中国是世界上人口最多的国家。而是纸质和聚乳酸化合物吸管将取代塑料吸管,这些吸管被用于人们最喜爱的饮料木薯珍珠茶,也被称为牛奶或珍珠茶)”可知,塑料吸管禁令对中国影响更大,是因为大量的塑料吸管正在被用于中国人最喜欢的饮料。故选C

    33、。【10题详解】推理判断题。根据最后一段“One Chinese news agency reports that while prices for biodegradable alternatives to straws and bags are more expensive, the ban has seen the market share for bio-plastics increase to an expected $7.3 billion in 2025, and a further doubling to $ 13.9 billion by 2030, suggesting t

    34、he cost will rapidly decrease as more companies enter the market with new technologies. (一家中国新闻机构报道称,尽管吸管和塑料袋的可降解替代品的价格更加昂贵,但该禁令使得生物塑料的市场份额在2025年预计将增长到73亿美元,到2030年将再翻一番,达到139亿美元。这表明,随着更多公司使用新技术进入市场,成本将迅速下降)”可推知,生物可降解的替代品将很有前途。故选B。【11题详解】推理判断题。根据第一段“In China, 2020 was bid farewell with a series of fi

    35、reworks and the scratching off of 200 million metric tons of plastic straws from the nations pollution stocks.(在中国,2020年将以一系列烟花和从国家污染库存中去除的2亿吨塑料吸管告别)”结合文章说明了中国实施一项关于塑料吸管和一次性购物袋的禁令,这项禁令是在2021年1月党的新五年规划中宣布的,旨在减少塑料污染。文章介绍了这一禁令实施背后的原因以及所带来的影响。可推知,文章可能选自报纸的“环境”版面。故选D。DA French firm that has long been tes

    36、ting and improving an artificial (人造的) heart is ready to begin sale of the device (装置)in the second quarter of 2021.Called the Aeson, the 900-gram device is powered by batteries and relies on sensors (传感器) and biological materials to discover exactly which function it must perform at any given time.

    37、 The firm Carmat has been working on the Aeson for decades in response to rising rates of heart diseases in France and across the world.Organ donor (捐赠) rates in Europe are not enough to meet demands, and so the Aeson will really come into its own as another choice for those on waiting lists for new

    38、 hearts. “The idea behind this heart was to create a device which would replace heart transplants (移植), a device that works physiologically like a human heart, one thats pulsating (搏动的), self-controlled and compatible (兼容的) with bloods,” said Stephane Piatj Carmats CEO.An Aeson will function for sev

    39、eral years in patients. It works by attaching biological bits to its mechanical ones, and using batteries to power the functions of a normal heart, A small bag would contain a controller with lithium-ion batteries, as well as the fluid container, all weighing less than five kilograms.One gentleman w

    40、ho received the Aeson in 2015 told reporters at the time that he “ never felt so good.”“I walk, I get up and I bend over 10 to 15 times a day, without any problem. I keep my balance. Im not bothered. I dont even think about it, ” said the 69-year-old father of two. Indeed the surgeon even said that

    41、the man had restarted riding bikes, and as a black belt judoka (柔道运动员), even asked permission to restart martial arts (武术).As part of his recovery, we made him do a number of physical activities such as riding an exercise bike, and when we last met, he told us 4 of course, I have a bike, a tradition

    42、al bike and I ride but dont worry, I avoid big hills, ”he said.12. When will the Aeson probably be sold?A. In January, 2021.B. In April, 2021.C. In August, 2021.D. In November, 2021.13. What do we know about the Aeson?A. It is designed for the patients with heart disease.B. It is less than 500 grams

    43、.C. It doesnt need to be charged.D. More and more people will have a preference for it .14. What can we infer from paragraphs 3 and 4?A. The Aeson functions differently from a human heart.B. An Aeson will work for decades in patients.C. The Aeson will be a good choice for the patients with heart dis

    44、eases.D. It is safe for a patient with an Aeson to do physical activities.15. Which word best describes the gentlemens attitude to the Aseon?A. Doubtful.B. Satisfied.C. Regretful.D. Worried.【答案】12. B 13. A 14. C 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了一家长期以来一直在测试和改进人工心脏的法国公司准备于2021年第二季度开始销售一款名为Aeson的设备。【12题详解】细节理

    45、解题。根据文章第一段“A French firm that has long been testing and improving an artificial heart is ready to begin sale of the device in the second quarter of 2021.(一家长期以来一直在测试和改进人工心脏的法国公司准备于2021年第二季度开始销售该设备。)“可知,第二季度大约是4月份到6月份。故选B。【13题详解】细节理解题。根据文章第二段“The firm Carmat has been working on the Aeson for decades

    46、in response to rising rates of heart diseases in France and across the world.(为了应对法国和世界各地不断上升的心脏病发病率,Carmat公司数十年来一直致力于Aeson的研发。)”和文章第三段“Organ donor rates in Europe are not enough to meet demands, and so the Aeson will really come into its own as another choice for those on waiting lists for new hear

    47、ts.(欧洲的器官捐献率不足以满足需求,因此Aeson将成为等待获得新心脏的人的另一个选择。)”可知,Aeson是为患有心脏病的病人设计的。故选A。【14题详解】推理判断题。根据文章第三段“Organ donor rates in Europe are not enough to meet demands, and so the Aeson will really come into its own as another choice for those on waiting lists for new hearts.(欧洲的器官捐献率不足以满足需求,因此Aeson将成为等待获得新心脏的人的另

    48、一个选择。)”和文章第四段“An Aeson will function for several years in patients.(一个Aeson可以在病人身上工作好几年。)可推知,对心脏病患者来说,Aeson是一种很好的选择。故选C。【15题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段“One gentleman who received the Aeson in 2015 told reporters at the time that he “ never felt so good.”(2015年,一位男士获得了这枚Aeson,他当时告诉记者,他“从未感觉这么好”。)”可推知,这位绅士对Aes

    49、on的态度是满意的。故选B。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。With the Christmas tree gone, your living room is likely to be left looking a little dull. _16_. Fill the floor_17_. Whether you have hard or wood floors in your living room, a new carpet can be used as a practical point. A

    50、small piece will add interest without making the room crowded._18_ Bored of looking at the same four walls? Switching your artwork is another speedy solution for making your living room feel brand new. Whether you simply rearrange their positions on the walls, or update the prints or photographs wit

    51、hin the frames(框),this simple change can be done for next to nothing and in just a few hours.Do a quick fixSpending money on a new sofa isnt always a choice. Cushions (靠垫)can be one of the most affordable parts of a plan to update._19_ For a new look, change the color and patterns.Go greenIf your li

    52、ving room is looking bare without its Christmas tree, adding house plants is a smart way. Just be sure to do your research before buying your plants because they all have different requirements. Sometimes you have pets in your houses. _20_A. Take new pictures.B. Get picture perfect.C. So switch out

    53、any dated designs and replace them.D. Read our quick and simple makeover ideas.E. A new carpet is the easiest way to change the look of a room with small effort.F. Some plants are out of your financial power to have them in the room.G. Its also advised to check which plants are safe around animals.【

    54、答案】16. D 17. E 18. B 19. C 20. G【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了圣诞节过后装饰客厅的几点建议。【16题详解】根据上文“With the Christmas tree gone, your living room is likely to be left looking a little dull.”可知,圣诞树移走之后,你的客厅可能会略显单调,下文又介绍了装饰客厅的几点建议,此处需要一个承上启下的过渡句,引出下文的建议,故D项(读一读我们的快速又简单的改造想法)符合语境。故选D。【17题详解】根据下文“Whether you have hard or w

    55、ood floors in your living room, a new carpet can be used as a practical point. A small piece will add interest without making the room crowded.”可知,无论你的客厅里有硬地板还是木地板,一块新地毯都可以作为一个实用点。一小块会增加兴趣而不会使房间拥挤。这说明用地毯装饰客厅会起到很好的效果,故E项(一块新地毯是花费小的努力改变一个房间的外观最简单的方法)符合语境。故选E。【18题详解】设空处为本段小标题。根据下文“Switching your artwor

    56、k is another speedy solution for making your living room feel brand new. Whether you simply rearrange their positions on the walls, or update the prints or photographs within the frames(框),this simple change can be done for next to nothing and in just a few hours.”可知,更换你的美术作品是另一个快速的解决方案,让你的客厅焕然一新。无论

    57、你是简单地重新排列它们在墙上的位置,还是更新镜框内的图片或照片,这种简单的改变几乎不需要花费什么,只需几个小时。这说明本段主要讲的是通过挂在墙上的照片来装饰客厅,故B项(让照片变得完美)符合语境。故选B。【19题详解】根据上文“Cushions (靠垫)can be one of the most affordable parts of a plan to update.”可知,靠垫是更新计划中最实惠的部分之一,再结合下文“For a new look, change the color and patterns.”可知,要想有新面貌,就改变颜色和图案。这说明要更换过时的靠垫,故C项(所以,把

    58、所有过时的设计换掉)符合语境。故选C。【20题详解】根据上文“Just be sure to do your research before buying your plants because they all have different requirements. Sometimes you have pets in your houses.”可知,买绿植前一定要做些调查,因为它们的要求都不一样。有时你家里有宠物,此处承接上文, 讲的是绿植和家里宠物之间的关系,故G项(建议检查哪些植物在动物周围是安全的)符合语境。故选G。第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小

    59、题1 . 5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填人空白处的最 佳选项。A family in New Tazewell, Tennessee, recently found out that when the situation is _21_,there isnt much their 7-year-old foster son (养子)Eli wouldnt do to help his loved ones.On December 8, Chris and Nicole Davidson were enjoying a nice,quiet

    60、 _22_ at home with their three kids. They are both former firefighters who have _23_ 34 children, including Eli. They have also adopted Erin, who is 22 months old, and Elijah, who is 2.That night _24_ like any other. The whole family was asleep in their beds when Nicole suddenly _25_ to the smell of

    61、 smoke. In a _26_ ,she and Chris grabbed Eli and Elijedi and _27_ for the door,but by the time they got to the room where Erin was sleeping in her crib (婴儿床),the fire had _28_their path.Thats when the family decided to try another _29_ Racing outside, they went to Erins bedroom window on the ground

    62、floor, but Chris couldnt quite _30_ it to lift himself inside. Instead, they _31_ to Eli, who has lived with them for about a year.“The smoke was so _32_ that there was no way I could get to her.” Chris explained. “We went outside to get to her from the _33_ But there was nothing for me to stand on

    63、to reach up there. So I picked up Eli, who _34_ the window and was able to grab her from her crib._35_, the fire ended up destroying everything the family owned. A GoFundMe was set up to _36_ them get back on their feet, and so far, it has _37_ more than $ 362,000! While they are still recovering fr

    64、om the _38_ event,they are in awe of(敬畏)their brave little boy. Though he was _39_,faced with an overpowering situation, he still _40_ to the challenge.21. A. importantB. emergentC. extremeD. reliable22. A. eveningB. morningC. noonD. midnight23. A. borneB. collectedC. adoptedD. known24. A. terrified

    65、B. endedC. recoveredD. started25 A. went upB. watched outC. woke upD. ran out26. A. panicB. dangerC. troubleD. loss27. A. backedB. headedC. feltD. climbed28. A. recoveredB. flattenedC. blockedD. cleared29. A. approachB. goalC. escapeD. preparation30. A. arriveB. getC. solveD. reach31. A. communicate

    66、dB. ranC. apologizedD. turned32. A. exhaustingB. inconvenientC. thickD. confusing33. A. doorB. windowC. courtD. platform34. A. went throughB. jumped offC. climbed upD. broke out35. A. LuckilyB. HopefullyC. AmazinglyD. Unfortunately36. A. provideB. helpC. surviveD. prevent37. A. raisedB. earnedC. don

    67、atedD. handled38. A. entertainingB. amusingC. terrifyingD. inspiring39. A. braveB. scaredC. helplessD. worried40. A. intendedB. foughtC. dealtD. rose【答案】21. B 22. A 23. C 24. D 25. C 26. A 27. B 28. C 29. A 30. D 31. D 32. C 33. B 34. A 35. D 36. B 37. A 38. C 39. B 40. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。主要讲述了一场突如其来的

    68、火灾打破了Chris and Nicole Davidson一家人平静的夜晚。大火阻挡住了这对夫妇救他们的孩子Erin的道路。千钧一发的时刻,Chris抓住Elin,让他钻进窗户,救了Erin的命的故事。年幼的Eli成了大家敬畏的小英雄。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:田纳西州的一个家庭发现,。A. important重要的;B. emergent紧急的;C. extreme极其的;D. reliable可靠的。根据下文“the fire had _8_their path. (大火封锁了他们的退路)”可知,全家熟睡之时,突发大火,差点夺取他们一家人的生命。故选B项。【22题详解】考查

    69、名词词义辨析。句意:Chris and Nicole Davidson夫妇二人度过了一个平静的夜晚。A. evening傍晚;B. morning早晨;C. noon中午;D. midnight午夜。根据“That night _4_ like any other. (那天晚上像往常一样的地结束了)”可知,Chris and Nicole Davidson度过了一个平静的傍晚。故选A项。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:他们之前都是消防员,一共已经收养了34个孩子。A. borne承受;B. collected收集;C. adopted收养;采用;D. known知道。根据下文“They

    70、have also adopted Erin, (他们也收养了Erin)”可知,这对夫妇收养了好几个小孩。故选C项。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:那天夜晚也像往常一样结束了。A. terrified使惊恐;B. ended结束;C. recovered恢复;D. started开始。根据下文“The whole family was asleep in their beds (全家人都在床上睡觉)”可知,一天结束,到了晚上,大家都像往常一样睡觉了。故选D项。【25题详解】考查动词短语辨析。句意:全家人都在熟睡。突然,妮可被烟呛醒了。A. went up上升;B. watched out

    71、留心;C. woke up醒来;D. ran out用光。根据本句话“The whole family was asleep in their beds when Nicole suddenly _5_ to the smell of smoke. (全家人都在睡觉。突然,妮可被烟呛醒了)”可知,全家人在入睡中,妮可闻到了烟味,被呛醒。故选C项。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:Nicole和丈夫Chris两人立刻抱起Eli和Elijedi,向门口冲去。A. panic恐慌;B. danger危险;C. trouble麻烦;D. loss损失。根据下文“but by the time th

    72、ey got to the room where Erin was sleeping in her crib (婴儿床),the fire had _8_their path. (但是等他们赶到Erin睡觉婴儿床所在的房间时,大火已经阻挡住了他们的去路)”可知,突发大火,Chris and Nicole Davidson夫妇仓皇地带领孩子们避难。故选A项。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:Nicole和丈夫Chris两人立刻抱起Eli和Elijedi,向门口冲去。A. backed支持B. headed领导;C. felt感觉;D. climbed攀爬。根据下文“the fire had

    73、_8_their path. (大火已经阻挡了他们的去路)”可知,突发大火,夫妇两人应当是带上Eli快速夺门而出,逃离火场。故选B项。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:大火已经阻挡了他们的去路。A. recovered恢复;B. flattened弄平;C. blocked阻挡;D. cleared清除。根据下文“Thats when the family decided to try another _9_ (他们立刻决定尝试另一种办法)”可知,到Erin的卧室时,他们发现大火使他们无法接近婴儿床。故选C项。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:全家人只能另想逃生的方法。A. appro

    74、ach方法;B. goal目标;C. escape逃离;D. preparation准备。根据“the fire had _8_their path. (大火已经封锁了他们的前进的路)”可知,全家人只能另想救Erin的方法。故选A项。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:但是Chris无法钻过窗户,进入Erin的卧室。A. arrive到达;B. get获得;C. solve解决;D. reach到达。根据下文“The smoke was so _12_ that there was no way I could get to her. (浓烟滚滚,我无法进入房间救她)”可知,此处Chris想

    75、要通过窗户,进入Erin的房间。故选D项。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:Chris只能先去找到Eli。Eli与他们已经在一起生活了一年。A. communicated沟通;B. ran奔跑;C. apologized道歉;D. turned转弯。根据上文“but Chris couldnt quite _10_ it to lift himself inside. (克里斯无法通过窗户,进入房间)”可知,暂时救不了Erin,Chris只能转而去找Eli。故选D项。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:浓烟滚滚,我无法进入房间救她。A. exhausting令人筋疲力尽的;B. inco

    76、nvenient不便的;C. thick厚的;D. confusing令人困惑的。根据本句“there was no way I could get to her. (我没有办法去救她)”可知,是因为浓烟滚滚,让Chris无法接近孩子。故选C项。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:我们走到一楼卧室的窗户外,但是没有可以踩的东西可以让我够着窗户。A. door门;B. window窗户;C. court庭院;球场;D. platform平台;站台。根据上文“they went to Erins bedroom window on the ground floor, (他们下到一楼Erin的卧室

    77、窗户的地方)”可知,此处这对夫妇在窗户的位置。故选B项。【34题详解】考查动词短语辨析。句意:Chris抓着Eli,让他钻进窗户,把婴儿床里Erin救出来。A. went through穿过;经历;B. jumped off跳下;C. climbed up爬上;D. broke out爆发。根据“they went to Erins bedroom window on the ground floor, but Chris couldnt quite _10_ it to lift himself inside. (他们到了一楼Erin卧室窗户的位置,但是Chris没法通过窗户进入房间)”可知

    78、,Chris抓着Eli,让他钻进窗户,才把婴儿床里的Erin救出来。故选A项。【35题详解】考查副词词义辨析。句意:不幸得是,大火最后毁掉了这个家庭拥有的一切。A. Luckily幸运地;B. Hopefully有希望地;C. Amazingly令人惊叹地;D. Unfortunately不幸地是。根据下文“the fire ended up destroying everything the family owned. (大火最后毁掉了这个家庭拥有的一切)”可知,这场大火使得这户人家变得不幸。故选D项。【36题详解】考查动词词义辨析。句意:人们建立了一个GoFundMe机构,帮助他们重新振作

    79、。A. provide提供;B. help帮助;C. survive幸存;D. prevent阻止。根据后文“get back on their feet (重新振作起来)”可知,该公益机构帮助了这个不幸的家庭。故选B项。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:截至目前,该机构已经募捐了36.2万美元。A. raised筹集;养育;B. earned赚得;C. donated捐献;D. handled处理。根据下文“more than $ 362,000! (超过36.2万美元)”可知,该公益机构为这户人家筹集了使他们重新回归正常生活的善款。故选A项。【38题详解】考查形容词词义辨析。句意:尽管

    80、还在从令人恐惧的火灾中慢慢平复下来,但他们仍然对这个勇敢的小男孩心生敬畏。A. entertaining令人愉快的;B. amusing令人惊叹的;C. terrifying令人恐惧的;D. inspiring鼓舞人心的。根据“the fire ended up destroying everything the family owned. (大火最后毁掉了这个家庭拥有的一切)”可知,这场大火夺取了他们的一切,令人心有余悸。故选C项。【39题详解】考查形容词词义辨析。句意:尽管当时他很害怕,但是面对这样的险境,他还是挺身而出,克服挑战。A. brave勇敢的;B. scared害怕的;C. h

    81、elpless无助的;D. worried担心的。根据下文“faced with an overpowering situation, (面对这突如其来的险境)”可知,这个小男孩当时应该害怕极了。故选B项。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:尽管当时他很害怕,但是面对这样的险境,他还是挺身而出,克服挑战。A. intended打算;B. fought争吵;C. dealt处理;D. rose上升。根据上文“So I picked up Eli, who _14_ the window and was able to grab her from her crib. (所以我拽着Eli,让他进入

    82、窗户,把Erin从婴儿床里抱出来)”可知,关键时刻,Eli挺身而出,救了他的妹妹。故选D项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。On arriving in Shanghai for the very first time you might think that youve actually landed in New York or London. Its filled with tall skyscrapers, _41_(make) of steel and glass. Its also full of cl

    83、assic European patterns and designs.Shanghai is home to the worlds second _42_(tall) tower and a host of other tall buildings. But its not all sky-scraping landscape. The 1920s and 1930s left the city with excellent examples of art deco buildings, most of _43_survived the changes of the 20th century

    84、.Beijing is often regarded as the center of Chinese culture, but for a town of wheelers and dealers, Shanghai is surprisingly creative. Many art galleries are exciting, _44_(offer) a window into contemporary Chinese concerns. Acrobatics (杂技)shows are always a tourist favorite and you might grab the

    85、chance _45_(catch) some Chinese opera. Shanghais music and club _46_ (scene) are exciting:from jazz and indie to all-night hip-hop and electro-dance parties.As a center of commerce and business in China, Shanghais economy continues to grow _47_(rapid). In the future Shanghai aims to become _48_inter

    86、national cultural capital and center for cultural exchange. Culture is seen _49_an important driver in Shanghais economic growth, strengthening the citys competitiveness and increasing internal demand.It is hoped that “ Chinese culture going out” _50_(lead) to the development of Chinese soft power w

    87、orldwide.【答案】41. made 42. tallest 43. which 44. offering 45. to catch 46. scenes 47. rapidly 48. an 49. as 50. will lead【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要讲了国际大都市上海的魅力,上海的目标是成为国际文化之都和文化交流中心。文化被视为上海经济增长的重要驱动力,希望通过“中国文化走出去”引领中国软实力在世界范围内的发展。【41题详解】考查非谓语动词。句意:那里到处都是钢铁和玻璃建造的摩天大楼。skyscrapers与make之间是逻辑上的被动关系,故此处用过去分词,作定语,

    88、相当于定语从句。故填made。【42题详解】考查形容词最高级。句意:上海拥有世界第二高塔和许多其他高层建筑。“the+形容词最高级”是固定用法。故填tallest。【43题详解】考查定语从句。句意:20世纪20年代和30年代,这座城市留下了极好的装饰艺术建筑,其中大多数在20世纪的变化中幸存下来。分析可知空格所在的部分是一个定语从句。先行词是buildings,指物,且空格处作of宾语,故用关系代词。故填which。【44题详解】考查非谓语动词。句意:许多画廊令人兴奋,提供了一个了解当代中国关注的窗口。分析可知空格所在的部分是句子的状语,故用所给动词的非谓语形式,且art galleries与

    89、offer是逻辑上的主动关系。故填offering。【45题详解】考查非谓语动词。句意:杂技表演总是游客的最爱,你也可以抓住机会欣赏一些中国戏剧。.grab the chance to do意为:抓住机遇做某事,其中不定式to do表后置定语。故填to catch。【46题详解】考查名词。句意:上海的音乐和俱乐部场景令人兴奋:从爵士乐和独立音乐到通宵嘻哈和电子舞派对。空格后面是“are”,说明前面用名词复数。故填scenes。【47题详解】考查副词。句意:作为中国的商业中心,上海的经济持续快速增长。grow是动词,副词修饰动词。故填rapidly。【48题详解】考查冠词。句意:未来,上海的目标

    90、是成为一个国际文化之都和文化交流中心。可数名词“capital”在此处表示泛指,应在前面加冠词,international开头是元音,故用an,表示“一个”。故填an。【49题详解】考查固定短语。句意:文化被视为上海经济增长的重要驱动力,增强了城市的竞争力,增加了内部需求。be seen as是一个固定短语,意为:被看作是。故填as。【50题详解】考查时态。句意:希望“中国文化走出去,引领中国软实力走向世界”。根据语境及下文“the development of Chinese soft power worldwide”可知此处指的是对未来的期盼。从句为一般将来时。故填will lead。第一

    91、节51. 短文改错Yesterday I spent a splendid time with my robot named Aido who read books to me, playing my favorite music and told me funny stories. Aido controlled our household devices as turning on or off the lights. It offered a plenty of online courses that I wanted to learn. It also answered my ques

    92、tions about various topic. When I told it I was hungry and what I desired eat, it made food for me immediately. However, Aido could understand and read my emotions. We share communication from time to time throughout the wholly day. I am amazing at the advancement of science and technology, it bring

    93、s great convenience and happiness to our life.【答案】1. 删掉spent后的a 2. playingplayed 3. aslike 4. topictopics 5. desired后加to6. HoweverBesides/Also 7. shareshared 8. whollywhole 9. amazingamazed10. itwhich【解析】【分析】这是一篇记叙文。主要描述了作者与智能机器人Aido共同度过的快乐的一天。【详解】1. 考查冠词。句意:昨天我与我的智能机器人Aido共同度过了快乐的一天。time作“时间”意时,为不可

    94、数名词,不可用不定冠词a(n)修饰,故删除spent后的a。2. 考查谓语时态。句意:它为我读书,播放我喜欢的音乐,还给我讲有趣的故事。该处play动词短语应该与前面read动词短语还有后面的told动词短语并列作定语从句部分的谓语动词,又由于该处语句描述的是昨天发生的事情,应用一般过去时,关系词指代的先行词Aido与play为主动关系,故填played。3. 考查介词。句意:Aido控制着我们家的家用电器,比如开关灯。表“像一样”,如后面跟句子须用as,如:I can speak English as you can.此处后面为turning短语。故将as改为like。4. 考查名词单复数。

    95、句意:它也会回答我关于各种话题的问题。前面有形容词various(各种各样的)修饰时,后面的名词须用复数形式。故将topic改为topics。5. 考查非谓语动词。句意:当我告诉它我饿了,我想吃什么时,它就会立刻为我做饭。desire后不可直接跟动词原形。且desire to do为固定搭配,意为“想要做某事”。故在desired后加to。6. 考查连词。句意:然而,它也能理解体会我的内心感受。前一句“当我告诉它我饿了,我想吃什么时,它就会立刻为我做饭。”与后一句“它也能理解体会我的内心感受。”为并列逻辑关系。故将However改为Besides。7. 考查谓语时态。句意:昨天我们一整天都不时

    96、地沟通交流。本句话描述昨天我们一整天不时地沟通交流,谓语动词应该用一般过去时。故将share改为shared。8. 考查形容词。句意:昨天我们一整天不时地沟通交流。作定语,修饰后面的名词day须用形容词词性,表“一整天”。故将副词wholly改为whole。9. 考查形容词。句意:我惊讶于科技的飞速进步。此处形容词作表语,用来修饰主语。主语为人,故将amazing改为amazed。10. 考查定语从句关系词。句意:科技进步给我们的生活带来很多便利和快乐。由于该处句子并未结束(逗号断开),所以用来指代前半句中单数名词advancement,须用指代物的关系代词which。非限定性定语从句中不可用

    97、that。故将it改为which。第二节书面表达(满分25分)52. 假如你是李华,你校英文报社开展一项征文比赛,主题为“My low-carbon life”,请你向报社投稿,内容包括:1. 你选择的低碳生活方式;2. 你理由。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。My low-carbon life_【答案】My low-carbon lifeThere are many ways for us students to live a low-carbon life. Personally, I prefer to go to school on foot eve

    98、ry day. Now let me share with you the benefits of it.While walking to school alone, I can think about what I have learned the day before and make a to-do list for the coming day as well. If I happen to walk with others, we can chat happily along the way, which is a good way to relax. More importantl

    99、y, its really environmentally friendly. Of course, I choose to walk to school because it is within walking distance. It only takes me fifteen minutes to walk to school. If not, you can cycle to school. Its also a brilliant choice, isnt it?【解析】【分析】本篇书面表达属于议论文,要求考生以“My low-carbon life”为主题写一份稿件,讲述低碳生活方

    100、式和理由。【详解】1.词汇积累在我看来:in my opinionpersonally好处:advantagebenefit对环境有好处:be good for the environmentbe environmentally friendly好的:wonderfulbrilliant2.句式拓展合并简单句原句:Of course, I choose to walk to school because it is within walking distance. It only takes me fifteen minutes to walk to school.拓展句:Of course,

    101、 I choose to walk to school because it is within walking distance, which only takes me fifteen minutes.【点睛】高分句型1 While walking to school alone, I can think about what I have learned the day before and make a to-do list for the coming day as well.(当我独自去学校的时候,我可以思考我前一天学到了什么,并为第二天做一个待办事项清单。)该句中“While walking to school alone”为省略句,“what I have learned the day before”为宾语从句。高分句型2 If I happen to walk with others, we can chat happily along the way, which is a good way to relax.(如果我碰巧和别人一起走,我们可以沿途愉快地聊天,这是一个很好的放松方式。)该句中“If I happen to walk with others”为条件状语从句,“which is a good way to relax”为非限制性定语从句。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河南省洛阳市豫西名校2020-2021学年高一下学期第二次联考英语试题 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557052.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1