河南省济源平顶山许昌2021-2022学年高三上学期第一次质量检测 英语 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省济源平顶山许昌2021-2022学年高三上学期第一次质量检测 英语 WORD版含解析 河南省 济源 平顶山 许昌 2021 2022 学年 上学 第一次 质量 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家济源平顶山许昌20212022学年高三第一次质量检测英 语注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给
2、的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How much did the man tip the woman?A. $1. B. $10. C. $100.2. How will the woman go home?A. Walk. B. Run. C. Drive.3. What meal will the speakers eat?A. Breakfast. B. Lunch. C. Dinner.4. Who was at the door?A. The postman. B. T
3、he mans friend. C. The womans brother.5. When will the tomatoes be ready?A. Right now. B. In three weeks. C. In two months.第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6 Where are the sp
4、eakers?A. At a hotel. B. At a store. C. At a restaurant.7. How does the woman feel in the end?A. Excited. B. Sick. C. Scared.听第7段材料,回答第8、9题。8. Who left the companyA. Lisa. B. Steve. C. Tim.9. What has the man been trying to do?A. Give up coffee. B. Go to bed earlier. C. Employ a new employee.听第8段材料,
5、回答第10至12题。10. Where is the man?A. On a farm. B. In a restaurant. C. At a grocery store.11. What does the man like to put on his biscuits?A. Cheese. B. Peanuts. C. ny.12. What does the man think of the biscuits?A. They taste bad. B. Theyre too big. C. They break easily.听第9段材料,回答第13至16题。13. Who is Mr.
6、 Taylor?A. A teacher. B. The parent of a student. C. The school headmaster.14. Why does the woman keep the curtains closed?A. She wants to get some sleep.B It gets too hot in the classroom.C. Sunlight makes the children act wild.15. How long should the children be outside, according to the man?A. Le
7、ss than an hour. B. At least one hour. C. Half a day.16. What are the mans students like after they run around outside?A. They are quiet. B. They cant sit quietly. C. They fight with each other.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where is the park located?A. In West Africa. B. In Southeast Asia. C. In South Ameri
8、ca.18. What is true about the park?A. There are over 900 types of plants.B. Visitors cant get close to the birds.C. Theres a lot of room to walk around.19. How high is the waterfall?A. 30 meters. B. 50 meters. C.100 meters.20. When does the All Stars Bird Show start?A. At 9:00 a.m. B. At 5:00 p.m. C
9、. At 6:00 p.m.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATop 4 Websites for Freebie FanaticsAre you always on the hunt for freebies (免费品)? Here are the top 4 sites where you should hunt for the best freebies.Just Free StuffIt is a friendly website that is easy to use
10、. You will find more than 600 freebies listed here every passing day.More specifically, you can enjoy the various toiletry samples available on the site, which often co me in handy when you are on the move. Therefore, its suggested that you sign up on the app to see the latest offers.FreecycleIt wor
11、ks a little differently from the other websites. Here, you will find freebies that are actual items that other people want to get rid of. Most of the freebies are second-hand items but once in a while, you will get something completely free. Unlike other freebie sites, you could get a substantial ap
12、pliance like a washing machine, TVs, or sofas instead of samples.Its the perfect place to find items, especially if you are a student who just moved into your first house.Freebie Site UKIt is quite similar to Latest Freebie Stuff and you will find freebies posted by companies. Here, you will find a
13、lot of samples and smaller freebies.There is also a rating system for you to find out if something is worth your time or not. Sign up for the newsletter to get regular updates.GumtreeIt works like Freecycle where members of the public can upload items they want to get rid of. Whether its a dishwashe
14、r or typewriter, there is always something for everyone. When you sign up or visit the site, you can turn on your locations to get the best items near you.1. Which website is suitable for businessmen on the move?A. Gumtree.B. Freecycle.C. Freebie Site UK.D. Just Free Stuff.2. What do Freecycle and G
15、umtree have in common?A. Items are completely free.B. The websites are free to sign up.C. People can find second-hand items.D. They upload items every other day.3. What can we learn from the passage?A. On Gumtree you can put the toy samples for sale.B. On Freebie Site UK you will find substantial ap
16、pliances.C. On Freecycle you may be lucky to get a TV completely free.D. On Just Free Stuff you may turn on your locations for the best items.【答案】1. D 2. C 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了能获得免费品的排名前四的网站。【详解】1.细节理解题。根据Just Free Stuff部分第二段中的“More specifically, you can enjoy the various toiletry samples ava
17、ilable on the site, which often co me in handy when you are on the move.”(更具体地说,你可以享受网站上提供的各种各样的化妆品样品,当你在出差的时候,这些样品通常都能派上用场。)可知,Just Free Stuff这个网站适合正在出差的商人,故选D。2.细节理解题。根据Freecycle部分第一段中的“Here, you will find freebies that are actual items that other people want to get rid of.”(在这里,你可以找到免费的东西,这些东西都是别
18、人想扔掉的。)和Gumtree部分中的“It works like Freecycle where members of the public can upload items they want to get rid of.”(它就像Freecycle网站,在这里会员可以上传他们想要扔掉的东西。)可知,Freecycle和Gumtree网站的共同点是,这里的物品都是别人用过不要的,所人们可以在这里找到二手的物件,故选C。3.细节理解题。根据Freecycle部分第一段中的“Most of the freebies are second-hand items but once in a whi
19、le, you will get something completely free. Unlike other freebie sites, you could get a substantial appliance like a washing machine, TVs, or sofas instead of samples.”(大多数免费赠品都是二手货,但有时候,你会得到一些完全免费的东西。不像其他免费网站,在这里你可以得到一个价值很大的设备,如洗衣机,电视,或沙发,而不是样品。)可知,在Freecycle网站上,你或许会很幸运得到一件完全免费的电视,故选C。BJacob Kohut,
20、 35, was one of the soldiers. He finally had some downtime during his 12-hour shift. He sat in the back of a Humvee, flute in hand, teaching students via his laptop how to play Beethovens Ode to Joy. That meant he was on double duty, as an active soldier and as a dedicated school band teacher.For th
21、e past five years, hes taught music at two Fairfax County, Virginia, schoolsCanterbury Woods Elementary School in the morning and Frost Middle School in the afternoon. When he was on duty, Kohuts days began in the morning with teaching his elementary class remotely from the drill floor of the DC Arm
22、ory, finishing the lesson mere minutes before his shift started at 10 a.m. Later in the day, during his break, he would go online to teach his middle school students from the back of a Humvee.Diane Leipzig, the headteacher of Canterbury Woods Elementary School, told Kohut she would find a substitute
23、 teacher to cover his classes while he was on duty, but he insisted on continuing to teach. She says, “Hes an excellent example. He teaches our kids the significance of practice and determination.” Music has always been a driving force in Kohuts life. “My mom was a music teacher. Thats why I do what
24、 I do, because she was such a good role model.” says Kohut. Kohut insists he is not doing anything extraordinary. “We are here to do whats needed, and if that means standing outside for 18 hours straight in the freezing cold, were ready to do that.” he says. As the 11 instruments played by his virtu
25、al students synchronized in song, the familiar melody of Ode to Joy rang through the Humvee. At that moment, Kohut realized there wasnt a timelier tune to teach his students. “Its a symbol of unity and peace,” he says, “and thats what the world needs right now.”4. Whats the double identity of Jacob
26、Kohut?A. Soldier and teacher.B. Soldier and student.C. Teacher and student.D. President and teacher.5. What do we know about Kohuts lesson to elementary students?A. The lesson began in the afternoon.B. The lesson finished very near his shift.C. The lesson was performed face to face.D. The lesson was
27、 targeted at music itself.6. What message does Leipzig want to convey in paragraph 3?A. Kohut had a positive effect on kids.B. Kohut wasnt equal to the position.C. Kohut should be replaced by others.D. Kohut was typical of an inspired soldier.7. Which of the following best describes Kohut as a teach
28、er?A. Thrilled.B. Devoted.C. Ambitious.D. Humorous.【答案】4. A 5. B 6. A 7. B【解析】【分析】这是一篇说明文。主要说明了35岁的Jacob Kohut既是一名现役军人,又是一名敬业的学校乐队老师,他在值班期间给学生上课,对孩子产生了积极的影响。【4题详解】细节理解题。根据第一段中“That meant he was on double duty, as an active soldier and as a dedicated school band teacher.(这意味着他有双重职责,既是一名现役军人,又是一名敬业的学校
29、乐队老师)”可知,Jacob Kohut是士兵和老师。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第二段中“When he was on duty, Kohuts days began in the morning with teaching his elementary class remotely from the drill floor of the DC Armory, finishing the lesson mere minutes before his shift started at 10 a.m. (当他值班的时候,Kohut从早上开始在华盛顿军械库的钻台远程教授他的小学课程,在他上
30、午10点开始值班的几分钟前结束课程)”可知,Kohut给小学生上的课在他轮班的时候结束了。故选B。【6题详解】主旨大意题。根据第三段“Diane Leipzig, the headteacher of Canterbury Woods Elementary School, told Kohut she would find a substitute teacher to cover his classes while he was on duty, but he insisted on continuing to teach. She says, “Hes an excellent examp
31、le. He teaches our kids the significance of practice and determination.” Music has always been a driving force in Kohuts life. “My mom was a music teacher. Thats why I do what I do, because she was such a good role model.” says Kohut. Kohut insists he is not doing anything extraordinary. “We are her
32、e to do whats needed, and if that means standing outside for 18 hours straight in the freezing cold, were ready to do that.” he says. As the 11 instruments played by his virtual students synchronized in song, the familiar melody of Ode to Joy rang through the Humvee. At that moment, Kohut realized t
33、here wasnt a timelier tune to teach his students. “Its a symbol of unity and peace,” he says, “and thats what the world needs right now.”(坎特伯雷森林小学的校长Diane Leipzig告诉Kohut,她会找一位代课老师在他当班时替他代课,但Kohut坚持要继续教书。她说,“他是一个很好的例子。他教我们的孩子实践和决心的重要性。”音乐一直是Kohut生活的驱动力。“我妈妈是一位音乐老师。这就是为什么我做我的工作,因为她是一个很好的榜样。”Kohut说。Koh
34、ut坚称他并没有做什么特别的事情。“我们来这里是为了做需要做的事,如果这意味着在寒冷的天气里站18个小时,我们已经准备好了。”他说。当他的虚拟学生们演奏着11种乐器的同时,熟悉的欢乐颂的旋律在悍马军车里回荡。在那一刻,Kohut意识到没有比这更适合教他的学生的曲子了。“它是团结与和平的象征,”他说,“而这正是世界现在所需要的。”)”可知,Leipzig在第三段想传达的信息是Kohut对孩子有积极的影响。故选A。【7题详解】推理判断题。根据第二段中“Later in the day, during his break, he would go online to teach his middle
35、 school students from the back of a Humvee.(当天晚些时候,在他的休息时间,他会在一辆悍马军车的后座上上网教他的中学生)”以及第三段中“Diane Leipzig, the headteacher of Canterbury Woods Elementary School, told Kohut she would find a substitute teacher to cover his classes while he was on duty, but he insisted on continuing to teach. She says, “
36、Hes an excellent example. He teaches our kids the significance of practice and determination.”(坎特伯雷森林小学的校长Diane Leipzig告诉Kohut,她会找一位代课老师在他当班时替他代课,但Kohut坚持要继续教书。她说,“他是一个很好的例子。他教我们的孩子实践和决心的重要性。”)”可推知,Kohut是一个乐于奉献的老师。故选B。CWhile the link between sleep and a healthy heart is well established, researchers
37、 are still devoted to the details. A new study suggests there might even be the best possible time, within our 24-hour body clock, for falling asleep.Of course, the reasons for not obtaining the right sleep, whether its the best amount or right timing are not always within our control. So anyone str
38、uggling with their sleep should seek medical advice and focus on whatever they need to do that works for themas telling a specific bedtime may have the opposite impact on some. But for the rest of us it may be helpful to know that falling asleep between 10-11 pm seems to hit the sweet spot for a hea
39、lthy cardiovascular(心血管的) system.“The body has a 24-hour internal clock, called circadian rhythm, which helps regulate physical and mental functioning.” says University of Exeter psychologist David Plans. “While we cannot conclude causation from our study, the results suggest that early or late bedt
40、imes may be more likely to interrupt the body clock, with harmful consequences for cardiovascular health.”Analyzing wrist-worn accelerometer data from 88,026 participants in the UK Biobank study, the research team was able to compare sleep timing over a seven-day period with later health outcomes. T
41、he dataset included 3, 172 cases of cardiovascular disease, during almost six years of tracking participants.The team found falling asleep after midnight or before 10 pm was associated with around a 25 percent increase in risk of cardiovascular disease, compared to falling asleep between 10-11 pm. T
42、his increase in risk dropped to 12 percent for those who fell asleep between 11-12 pm. “The riskiest time was after midnight, potentially because it may reduce the likelihood of seeing morning light, which resets the body clock.” says Plans.This sort of study cant determine if sleep timing itself co
43、ntributes to heart diseaseit may be other behaviors linked to staying up late, like staying out drinking or stress keeping people awake that are causing the problems.8. What is the authors attitude to the so-called specific bedtime?A. Doubtful.B. Ambiguous.C. Objective.D. Uncaring.9. What can we lea
44、rn according to what David says?A. Circadian rhythm is named a 24-hour internal clock.B. Early or late bedtimes interrupt cardiovascular health.C. The body helps control physical and mental functioning.D. The body clock is less interrupted by early or late bedtimes.10. What did the team find accordi
45、ng to paragraph 5?A. Sleeping after midnight may cause the worst.B. Staying up late is likely to reduce the risk of heart disease.C. Falling asleep between 11-12 pm does more harm to ones body.D. Changes of the body clock arent related to sleeping before 10 pm.11. What can be concluded from the text
46、?A Enough sleep is largely important.B. Sleep contributes to a healthy heart.C. Cardiovascular disease leads to heart disease.D. The best time to fall asleep should be identified.【答案】8. C 9. A 10. A 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一项研究表明,在我们的生物钟中,存在最佳入睡时间,过早或过晚入睡可能会扰乱生物钟,对心血管健康产生不良影响,而晚上10-11点入睡是最佳入睡时间,
47、有助于保持心血管的健康。【8题详解】推理判断题。根据第二段中的“So anyone struggling with their sleep should seek medical advice and focus on whatever they need to do that works for themas telling a specific bedtime may have the opposite impact on some. But for the rest of us it may be helpful to know that falling asleep between 1
48、0-11 pm seems to hit the sweet spot for a healthy cardiovascular(心血管的) system.”(因此,任何与睡眠作斗争的人都应该寻求医疗建议,并专注于他们需要做的且对他们有用的任何事情因为告知特定的就寝时间可能会对一些人产生相反的影响。但是对于我们其他人来说,晚上10点到11点之间入睡,这似乎是对保持心血管系统健康的最佳时机,知道这个事实可能会对我们有所帮助。)可知,作者认为,对于那些与睡眠作斗争的人来说,特定的就寝时间可能会对他们产生负面影响,而对于其他人来说,知道特定的就寝时间是有好处的,因为这会对心血管系统健康有好处,所以可
49、以推断出,作者对所谓的特定就寝时间的态度是客观的,C选项“Objective.”(客观的)符合,A. Doubtful怀疑的;B. Ambiguous模棱两可的;D. Uncaring不关注的,均不符,故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段中的“The body has a 24-hour internal clock, called circadian rhythm,”(人体有一个24小时运转的生物钟,叫做昼夜节律)可知,昼夜节律被叫做24小时运转的生物钟,故选A。【10题详解】细节理解题。根据第五段中的“The riskiest time was after midnight”(最危险
50、的时间是午夜之后)可知,最危险的时间是午夜之后,这说明午夜后睡觉会使人患心血管疾病的几率最大,所以说午夜后入睡可能会造成最坏的结果,故选A。【11题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第一段中的“A new study suggests there might even be the best possible time, within our 24-hour body clock, for falling asleep.”(一项新的研究表明,在我们24小时的生物钟内,甚至可能存在最佳的入睡时间。)可知,文章主要介绍了一项研究表明,在我们的生物钟中,存在最佳入睡时间,过早或过晚入睡可能会扰乱生物
51、钟,对心血管健康产生不良影响,而晚上10-11点入睡是最佳入睡时间。所以从文章中,我们可以得出结论我们应该辨认出最佳入睡时间,故选D。DScientists based in Japans Osaka University have found a way to 3D print wagyu beef in a lab a step they believe will one day help make widely available and sustainably-produced cuts of cultured meat that closely resemble original p
52、roducts.Using stem cells that they took from wagyu cows, the scientists set out to create a structure with the characteristic marbling (or sashi) seen in wagyu beef that sets it apart from other cuts of beef.By isolating beef cells, the scientists organized how the muscles, blood vessels and fat sho
53、uld be arranged. The researchers then shaped these tissues into the form of a steak using a technique called 3D bio-printing, where cell structures can be layered to resemble real tissues in living things.The researchers believe that proving that a wagyu steak can be accurately 3D-printed could be a
54、 big step toward a sustainable future where cultured meat can be created that closely resembles existing products. Its origins from real meat also differentiate it from plant-based options, like those created by Beyond Meat and Impossible Foods.“By improving this technology, it will be possible to n
55、ot only reproduce complex meat structures, such as the beautiful marbling (sashi) of Wagyu beef but to also make delicate adjustments to the fat and muscle components.” Michiya Matsusaki, one of the projects researchers, said in a statement. Michiya Matsusaki said that with these adjustments, custom
56、ers might one day be able to order a cultured cut of meat with the amount of fat they desire, tailor-made to their tastes and health concerns.While this might be the first cut of wagyu beef ever to be 3D-printed, other attempts have been made to bio-print steaks. In February this year, Aleph Farms a
57、nd the Faculty of Biomedical Engineering at the Technion-Israel Institute of Technology-jointly bio-printed and cultivated a steak using real cow cells.12. What does the underlined word isolating in paragraph 3 probably mean?A. Cutting.B. Separating.C. Testing.D. Observing.13. How can researchers 3D
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557102.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
