2023年高考英语一轮复习 练案16 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY 新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023年高考英语一轮复习 练案16 UNIT THE VALUE OF MONEY 新人教版必修第三册 2023 年高 英语 一轮 复习 16 新人 必修 第三
- 资源描述:
-
1、UNIT 5THE VALUE OF MONEY.阅读理解A(2022河南省焦作市县级重点中学高三上学期期中考试)A few days after losing his job in March, Paul Gentile was throwing away rubbish outside his Brooklyn apartment building when he noticed a new sign hanging near the front door. Because of the coronavirus pandemic, which has brought life to a n
2、ear standstill in New York City and caused a number of people to lose their jobs, renters in the building did not need to pay April rent, it read. “STAY SAFE, HELP YOUR NEIGHBOIRS & WASH YOUR HANDS!”the landlord. Mario Salerno, wrote on the sign.New York is made up of millions of renters, many of wh
3、om pay most of their monthly income for a place to live. The sudden collapse of the economy has left many New Yorkers stressing about how they can pay their bills, especially rent.But Mr. Salerno did not care about losing his rental income in April, nor did he care to calculate the amount that he wo
4、uld not be collecting from his 80 apartments.He is likely losing hundreds of thousands of dollars in income by canceling April rent. His only interest, he said, was in alleviating stress for his renters, even those who were still employed and now working from home. “My concern is everyones health.”
5、said Mr. Salerno.“I told therm just to look out for your neighbors and make sure that everyone has food on their table.”For the nearly four years. Mr. Gentile has lived in the apartment and Mr. Salerno has been a model landlord. Emergencies are fixed almost immediately, such as a water leak in Mr. G
6、entiles ceiling that was fixed and painted within several hours.“You dont see that, especially in a landlord-renter relationship in New York City,” Mr. Gentile said.“Hes amazing.”语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要说明了因为疫情原因,一名房东Mario Salerno为租客免除了4月份的房租。这位乐于助人的房东还表示自己唯一的兴趣就是给租客减轻压力,关心他们的健康。1What can we learn about P
7、aul Gentile?_D_AHe is working from home.BHe was infected with the coronavirus.CHe canceled the rent for renters.DHe is a renter in a Brooklyn flat.解析:细节理解题。根据第一段内容可知今年3月失业后的几天,Paul Gentile正在他的布鲁克林公寓大楼外扔垃圾,这时他注意到前门附近挂了一块新牌子。由于冠状病毒大流行使纽约市的生活几乎陷于停顿,并导致一些人失去了工作,大楼里的租户不需要支付4月份的租金。房东Mario Salermo在牌子上写道:“注
8、意安全,帮助你的邻居和多洗手!”由此可知,Paul Gentile是布鲁克林一套公寓的租户。故选D。2What does the underlined word “alleviating” in Paragraph 3 mean?_C_AAchieving.BIncreasing.CReducing. DTolerating.解析:词义猜测题。根据画线词后文“stress for his renters, even those who were still employed and now working from home.”以及“My concern is everyones health
9、.” said Mr. Salerno.I told them just to look out for your neighbors and make sure that everyone has food on their table.”可知Salerno关心每个人的健康,所以他的兴趣是减少租客的压力,甚至包括那些仍在工作、现在在家工作的人。故画线词意思为“减少”。A.Achieving实现;B.Increasing增加;C.Reducing减少;D.Tolerating容忍。故选C。3Which of the following can best describe the landlor
10、d?_B_ABrave.BCaring. CHonest.DSmart.解析:推理判断题。根据第三段中“His only interest, he said,was in alleviating stress for his renters,even those who were still employed and now working from home.“My concern is everyones health.” said Mr. Salermo.“I told them just to look out for your neighbors and make sure that
11、 everyone has food on their table.”以及最后一段中“Emergencies are fixed almost immediately, such as a water leak in Mr. Gentiles ceiling that was fixed and painted within several hours.”由此可推知,这位房东很乐于助人。故选B。4What is the main idea of the text?_B_AThe coronavirus is hurting the economy.BA landlord cancels ren
12、t for struggling renters.CStruggling renters worry about their bills.DA landlord fixes emergencies for renters解析:主旨大意题,根据第一段内容可知今年3月失业后的几天,Paul Gentile正在他的布鲁克林公寓大楼外扔垃圾,这时他注意到前门附近挂了一块新牌子。由于冠状病毒大流行使纽约市的生活几乎陷于停顿,并导致一些人失去了工作,大楼里的租户不需要支付4月份的租金。房东Mario Salerno在牌子上写道:“注意安全,帮助你的邻居和多洗手!”结合文章主要说明了因为疫情原因,一名房东M
13、ario Salerno为租客免除了4月份的房租。这位乐于助人的房东还表示自己唯一的兴趣就是给租客减轻压力,关心他们的健康。可知文章主要内容是一位房东为苦苦挣扎的房客取消租金。故选B。B(2022南京市质检)What about your emotions? How do they help you to understand what you are reading?In Jane Yolans Owl Moon, a girl explores with her father on a snowy night. She longs for this special night.And sh
14、es amazed when she sees an owl. Have you felt longing before? Amazement? Well, if you have,it helps you have a sense of agreement. When we can put ourselves inside a story, we can understand it better. Our brain tells us, “Oh, this girls experience is a bit like mine.”And boom! We can relate to her.
15、 But this skill is not born with us. So young kids have to learn it.Pictures and images help young readers to understand and recognize feelings. Readers feel joyful when seeing the smiling faces of friends. They feel fear when turning the page to find a scary monster. They are just pictures, but the
16、 feelings are real. This skill, to understand the thinking and feeling of others, is what researchers call “theory of mind”For example, think about the faces of people and animals in stories. The Big Bad Wolfs scary teeth. Theo shape of a surprised characters mouth. Or big, wide eyes like the girl i
17、n Owl Moon. By noticing the faces, readers can start to figure out what it feels like to be that character. And that helps to figure out how people feel and think in real life.But most young readers dont go into deep, scary woods. And some may not go to the beach or play basketball. In the book Yo!
18、Yes? two kids meet and play ball. The kids start the story on opposite pages. But as the story goes on, they get closer until they are together. Some young readers might not play basketball, but they can read the clues on the page to figure out how the kids are feeling. And some readers might not li
19、ke the game, but they can feel excited for the characters because of how the characters look and move.语篇解读:本文是一篇说明文。主要论述了情绪,即共情能力是如何帮助人们阅读和理解的。5What can we learn from the second paragraph?_D_AOwl Moon talks about the exploration of the moon.BThe feeling of “amazement” is a sense of agreement.CReader
20、s are blessed with the ability to interpret others.DReaders with similar experiences understand the story better.解析:细节理解题。根据第二段中的“When we can put ourselves inside a story, we can understand it better. We can relate to her.”可知,有相似经历的读者能更好地理解这个故事。故选D。6Which of the following might help readers develop
21、“theory of mind”?_C_ATrue feelings.BSmiling faces.CPicture books.DReading skills.解析:细节理解题。根据第三段中的“They are just pictures, but the feelings are real. This skill, to understand the thinking and feeling of others, is what researchers calltheory of mind.”及其前所讲内容可知,图画书最能帮助读者培养理解他人想法和感受的能力,即“theory of min
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557707.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
