2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 Festivals and Celebrations课时作业 新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit Festivals and Celebrations课时作业 新人教版必修第
- 资源描述:
-
1、第一部分必修第三册UNIT 1完形填空(改编)Ma Mingsuo, 60, has been fishing for over 40 years in the Yangtze River. He said goodbye to his fishing devices as fishing is banned in the waterway for the _1_ of finless porpoises(江豚). This old fisherman turned to _2_ his sailing experience to protecting the river upon _3_ h
2、is fishing career. He formed a team with other fishermen to _4_ the garbage in the river due to their _5_ to it. According to Ma, theyve lived along the river since childhood. He also said its good that their _6_ can still be used to protect the river, which will also _7_ the next generation. Each m
3、onth, this _8_ team patrols(巡逻)15 km of the river course three times. Theyre particularly _9_ during the flood season which sees an increase in floating trash. “There are no other fishing boats besides ours that collect rubbish now. _10_ with the number of boats is the volume of garbage,” Ma said _1
4、1_. “Over 10 tons of waste have been cleaned. ”Besides cleaning the river, the team of volunteers is also _12_ patrolling the nearby wetlands. “We will continue to fight for our _13_ until we are too old to _14_ the boat as its a career _15_ our time and energy,” said Ma. 1A. introductionBappearance
5、CconservationDdiscovery2A. limitBreferCadjustDapply3A. recallingBrealizingCceasingDconsidering4A. pick upBbreak downCgo throughDput away5A. reactionBattachmentCcontributionDcommitment6A. toolsBrulesCmethodsDskills7A. benefitBwarnCsupportDcomfort8A. professionalBvoluntaryCwellknownDstrongminded9A. cu
6、riousBresponsibleCupsetDbusy10A. ImprovingBEngagingCDecliningDCompeting11A. proudlyBgratefullyCsurprisinglyDanxiously12A. in favour ofBin advance ofCin charge ofDin search of13A. causeBdreamCplanDlife14A. rockBguardCfixDpilot15A. consumingBdeservingCmaintainingDdemanding【语篇导读】马明锁是一位在长江捕鱼的老渔民,在国家为了保护
7、江豚禁止捕鱼后,他加入了巡江志愿队,为保护长江贡献自己的经验和力量。1C根据上文的“fishing is banned in the waterway”和常识可知,禁止捕鱼是为了保护江豚。故选C项。2D根据下文可知,马明锁把他捕鱼时积累的航行经验应用到了保护长江上。applyto“把应用于”。故选D项。3C根据第一段的“He said goodbye to his fishing devices”可知,马明锁结束了他的捕鱼生涯。cease“停止,终止,结束”。故选C项。4A根据下文的“Over 10 tons of waste have been cleaned. ”可知,马明锁和其他渔民组成
8、了一个小队来捡(pick up)江中的垃圾。故选A项。5B根据下文的“theyve lived along the river since childhood. ”可知,这些渔民们从小就生活在长江边上,对长江有依恋。故选B项。6D根据上文的“his sailing experience career”可知,此处表示他很高兴他们的技能(skills)还可以被用来保护长江。故选D项。7A根据语境和常识可知,他们做的这件事对下一代也有利。benefit“有益于,有利于”。故选A项。8B根据下文的“the team of volunteers”可知,马明锁他们自发组成了小队。voluntary“自愿的
9、,志愿的”。故选B项。9D根据下文的“during the flood season which sees an increase in floating trash. ”“There are no other fishing boats besides ours that collect rubbish now. ”可知,在汛期,漂浮的垃圾增多,他们会特别忙碌(busy)。故选D项。10C上文提到现在江上除了他们的渔船外,没有其他渔船了,由此可知,与之前相比,渔船数量减少了。再结合下文的“Over 10 tons of waste have been cleaned. ”可知,长江中垃圾的数
10、量也减少了。也就是说,渔船的数量和垃圾的数量都减少了。故选C项。11A根据语境可知,马明锁为自己所做的事感到自豪。proudly“自豪地,骄傲地”;gratefully“感激地”。故选A项。12C除了负责清理长江中的垃圾,他们还负责在附近的湿地巡逻。in favour of“支持,赞同”;in advance of“超过,在前”;in charge of“负责,主管”;in search of“搜寻,查找”。故选C项。13A根据语境可知,马明锁和其他渔民将继续为他们的事业(即清理长江垃圾、保护长江)而努力,直到他们年纪太大而不能驾驶渔船。cause在此处表示“(支持或为之奋斗的)事业”,符合语
11、境。故选A项。14D参见上题解析。pilot“领航(船只),驾驶(飞行器)”。故选D项。15B因为这是一个值得花费时间和精力的事业。deserve“值得”。故选B项。语法填空(山东省2021届高三二模)Earth Day 1._(found) in 1970 as a day of education about environmental problems, and Earth Day occurs on Wednesday, April 22the holidays 50th anniversary. The holiday is now a global celebration that
12、s sometimes extended into Earth Week, a full seven days of 2._(event) focused on green living. 3._(elect) to the US. Senate(参议院) in 1962, Senator Gaylord Nelson was determined to convince the federal government that the planet was 4._ risk. In 1969, Nelson developed the idea for Earth Day after 5._(
13、inspire) by the antiVietnam War “teachins” that were taking place on college campuses around the United States. Denis Hayes, a young activist 6._ had served as student president at Stanford University, was selected as Earth Days national coordinator(协调者), and he worked with 7._ army of student volun
14、teers and several staff members from Nelsons Senate office 8._(organise) the project. The first Earth Day was effective at raising 9._(aware) about environmental problems and transforming public attitudes. Earth Day kicked off the “Environmental decade with a bang,” as Senator Nelson later put it. T
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558192.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
