2023版高考英语一轮总复习 课时质量评价10 Unit 4 History And Traditions 新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版高考英语一轮总复习 课时质量评价10 Unit History And Traditions 新人教版必修第二册 2023 高考 英语 一轮 复习 课时 质量 评价 10 新人 必修 第二
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(十)必修第二册UNIT 4HISTORY AND TRADITIONS题型组合练阅读理解七选五完形填空应用文写作. 阅读理解AIn the world of Chinese archaeology (考古学), a sign of a digs importance is the sight of Zhou Mingsheng at work. A field technician who has worked at archaeological sites all around China. Master Zhou is credited with the gentlest t
2、ouch in his profession. Born into a farming family, he is a “nationallevel craftsman” with a talent for using simple tools to get relics that would crumble in other hands, says his current boss, Wang Xu, director of an archaeological site at Shuanghuaishu, a Neolithic (新石器时代的) settlement near the Ye
3、llow River in the central province of Henan.It is not beauty that attracts visitors to Shuanghuaishu. At 5,300 years old, the settlement is the work of a culture too simple to have left behind many buried treasures. The single most precious find, to date, is a fingerlength sculpture of a silkworm. N
4、or is the setting lovely: an area surrounded by deafening insects, between a highway and two power stations. Rather, the sites importance is historical. For since the birth of Chinese archaeology in the 1920s, it has been inseparable from claims that China has the oldest unbroken civilisation on Ear
5、th.Leading archaeologists say that the site has the right combination of location, age and distinctive cultural elements to be the capital of an early Chinese kingdom. That would make it a bridge between Chinas written history and the era of the Yellow Emperor, who is said to rule over these central
6、 plains almost 5,000 years ago, though many foreign scholars doubt his existence. Chinese media call the site proof of Chinas 5,000 years of history.Foreigners complain about a lack of written records, Mr Wang notes. Perhaps they are missing symbols that will one day be understood, for instance in p
7、atterned pottery. Outsiders “cant keep using Western standards to apply to Chinese ruins,” he argues.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了河南双槐树新石器时代遗址,它可以为中华五千年文明的存在提供证据。1. What does the underlined word “crumble” in Paragraph 1 mean?A. Result.B. Break.C. Wait.D. Shine.B词义猜测题。根据画线词上一句“Master Zhou is credited with the
8、 gentlest touch in his profession.”并结合其前的 relics一词可知,这些历史遗物在别人的手里可能会被弄碎。理解crumble的关键是 gentlest一词,该词体现了周明生对遗物的小心呵护,生怕损坏它们。故选B。2. Why does Shuanghuaishu attract visitors?A. It is of great historical significance.B. It has various precious treasures.C. It has appealing scenery.D. It is easily accessibl
9、e.A细节理解题。根据第二段最后两句可知,这个地方不是因为自然美景,也不是因为可爱,之所以吸引游客是因其重要的历史意义。故选A。3. What is Mr Wangs attitude towards foreigners view?A. Ambiguous.B. Tolerant.C. Disapproving.D. Sympathetic.C观点态度题。根据最后一段的内容可知,王先生认为西方人一直在用西方的标准来评判中国的文化遗址,所以他不赞成国外人士的观点。故选C。4. What might be the best title for the text?A. Chinese Histor
10、y Amazes the WorldB. Chinese Archaeology Catches onC. China Follows Its TraditionD. China Digs Its PastD标题归纳题。第一段以一位实地技术人员考古的场景引出双槐树遗址,紧接着第二段介绍该遗址的魅力所在。D项中的Digs一词一语双关,既生动形象地描绘出考古工作的主要特点,也表明了中国对其古文明的不断挖掘探索;Its Past指双槐树遗址的挖掘为五千年文明的存在提供了证据。D项最适合作文章的标题。故选D。B(2021江苏镇江高三一模)For hundreds of years, Africans
11、have preserved their history through storytelling. But some Africans worry that oral traditions will be lost to the Internet connections and social media. This has led a Nigerian woman named Elizabeth Kperrun to create a mobile phone application as a way to preserve African folk stories. She calls h
12、er mobile app AfroTalez, which tells childrens stories that teach moral lessons. “We cant teach kids something by telling them, Dont do this. I think kids need context to understand. In a story somebody stole something and then something bad happened to them. Alternatively, somebody else did somethi
13、ng good and they ended up happy or rich.” “Hello children. My name is Liz and Id like to tell you a story about tortoises, elephants, and .” The voice of “Aunt Liz” narrates the story, while a fullscreen animation appears. An arrow signals when its time to move on. There are also quizzes on object r
14、ecognition and counting throughout. Kperrun asks her older relatives to help her collect stories for the application. The stories come from an ethnic group living in southeast Nigeria and northwest Cameroon. “I want to keep it centred on folk stories, not the ones that Walt Disney has made really po
15、pular . Its fair and respectful to keep certain cultures alive because folk stories are part of the tapestry that keeps cultures together,” Kperrun once said. Kperrun writes and reads the stories. Her business partner and husband Idamiebi IlaminaEremie does the animation (动画). AfroTalez is available
16、 for Android users and can be downloaded for free. So far, AfroTalez has more than 50,000 users. Funding for the app has been a major challenge. Kperrun hopes to use a crowdfunding campaign to help fund the next version of AfroTalez to be released soon. Kperrun believes technology doesnt have to des
17、troy or replace traditions. Her goal is to combine them to keep African culture alive. She says, “Africa is our home, but we are so eager to become Western that we are forgetting things that are really important and should be passed on of who we are, and I dont think thats right.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要
18、讲述一位尼日利亚女士Elizabeth Kperrun为了保存非洲的民间故事,创建了专门的手机应用程序的事迹。5. What caused Elizabeth Kperrun to create the mobile app AfroTalez?A. Desiring to make money through the Internet.B. Planning to keep technology replacing traditions.C. Dreaming of launching a crowdfunding campaign.D. Worrying about the disappe
19、arance of African oral traditions.D细节理解题。根据第一段中的“But some Africans worry that oral traditions will be lost to the Internet connections and social media.”和第二段中的“This has led a Nigerian woman named Elizabeth Kperrun to create a mobile phone application as a way to preserve African folk stories.”可知,担心非
20、洲的口述传统的消失促使Elizabeth Kperrun创造了AfroTalez。故选D。6. Whats the purpose of the stories that AfroTalez provides?A. They are narrated to amuse Kperruns husband.B. They are designed for todays American children.C. They are to be in memory of Walt Disney.D. They are means to teach children moral lessons.D细节理解
21、题。根据第二段中的“She calls her mobile app AfroTalez, which tells childrens stories that teach moral lessons.”可推断,AfroTalez提供故事的目的是教给孩子们道德课程。故选D。7. According to the passage, what can be referred from AfroTalez?A. It will destroy African traditions.B. It is free for Android users.C. It has released two versi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558249.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
