江苏省南京市玄武区2022高考英语 暑假基础训练(8).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省南京市玄武区2022高考英语 暑假基础训练8 江苏省 南京市 玄武 2022 高考 英语 暑假 基础训练
- 资源描述:
-
1、南京市玄武区2022高考英语(暑假基础训练(8)附答案.完形填空As I sat down to dinner yesterday the phone rang.It was a childs _1_ on the other end that I didnt recognize.He _2_ that they had found the phone he was calling me on.They had looked up “Home” in the contacts file and so they were phoning the number that turned out to
2、 be mine.From their _3_ I recognized my sons phone.Hed left it _4_ on the football pitch where hed been playing.I asked them to _5_ a few minutes.I put my dinner in the oven, and headed over to the _6_ they had given me.When I arrived I saw a group of five children, aged about 79 years old.They came
3、 running over to _7_ me and they were just charming and wellspoken kids.They told me how and where theyd _8_ the phone.They also told me some bigger kids had tried to take it but they hadnt let them.I just couldnt get over how nice and _9_ they were.Because we were near a _10_, I asked if they would
4、 like a sweet for a _11_.They looked surprised by the _12_.I had a few pound coins in my pocket so I gave them one each.And each and every one of them looked very _13_ and said thank you.I told them I had another three pounds in coinsnot enough to give them one each, but maybe they could _14_.“Oh, n
5、o!”they insisted.“Weve got enough.You keep those.”As I left I heard them _15_ chatting about what sweets they could buy.I think Id made their day and I knew they had made mine!【文章大意】一群小孩捡到了作者儿子的手机, 并打电话还给了她. 1A.nameBfaceClaughter Dvoice解析: 选D. 根据on the other end, 可知此处指小孩子在电话那头的声音, 故选D. 2A.thought Bp
6、romisedCexplained Dpretended解析: 选C. 他解释说他们发现了他正在打电话的这部手机. 3A.imagination BpredictionCinstruction Ddescription解析: 选D. 通过他的描述, 我认出了是我儿子的手机. 4A.carelessly BfinallyCusually Dclearly解析: 选A. 他粗心地把手机留在了他踢足球的地方. 5A.stop BplayCwait Drest解析: 选C. 我叫他们等我几分钟. 6A.location BsituationCroute Dborder解析: 选A. 根据When I
7、arrived可知此处指我赶去他们让我去的地方. 7A.call BhelpCbeat Dmeet解析: 选D. 他们跑过来见我. 8A.lost BrepairedCfound Dborrowed解析: 选C. 他们告诉我他们是怎么样以及在哪发现这个手机的. 9A.active BusefulChelpful Dtalented解析: 选C. 孩子们把手机还给她, 她觉得他们是肯帮忙的. 10.A.bank BhospitalCschool Dshop解析: 选D. 根据下文中的what sweets they could buy可知他们是在一个商店附近. 11.A.gift Bchange
8、Creward Dproduct解析: 选C. 我问他们是否想要糖来作回报. 12.A.phone BanswerCmethod Doffer解析: 选D. 他们对我的提议感到惊讶. 13.A.sad BhappyCstrange Dlonely解析: 选B. 孩子们拿到了钱, 感到很高兴. 14.A.count BleaveCuse Dshare解析: 选D. 根据not enough to give them one each可知, 他们可以分享那些钱. 15.A.excitedly BseriouslyCcasually Dsincerely解析: 选A. 当我离开时, 我听到他们兴奋地
9、谈论要买什么样的糖. *结束.单项填空1(2022安徽师大附中月考)Why was our foreign teacher unhappy yesterday?News about the tsunami striking her country_an attack of homesickness.Aset upBset outCset about Dset off解析:选D。句意:为什么我们的外教昨天不愉快?因为海啸袭击她国家的消息使她思念家乡。set off意为“引起”,符合句意。2I had_him not to stay up late,but he still didnt go to
10、 bed until midnight.Apersuaded BadvisedCpromised Dmade解析:选B。句意:我劝过他不要熬夜太晚,但他还是直到午夜才睡觉。advise sb.to do sth.意为“劝某人做某事”。3(2022苏南八校联考)The beautiful_outside the shop attracts a lot of people.Asignal BsignCsignature Dmark解析:选B。句意:商店外面漂亮的招牌引起很多人的注意。sign在此句中意为“招牌”。mark意为“痕迹,记号”,不符合句意。4They were walking arou
11、nd the town_a place for a party.Ain search of Bto searchCsearching Dsearched for解析:选A。句意:他们在小镇里到处走以找一个地方开晚会。in search of a place for a party在句中作状语。search意为“搜查”,与句意不符。5(2022江苏南京师大附中月考)With so many orphans _,the charity organization calls for more donations.Ato look after Bbeing looked afterCto be loo
12、ked after Dlooked after解析:选A。本题考查with短语作伴随状语的用法。根据句意,有如此多的孤儿需要被照顾,该慈善机构呼吁更多捐款。用动词不定式的主动来表示被动意义。6_and guilty,Maggie put the book back on the shelf she had secretly placed in her schoolbag.AFrightened BFrighteningCBeing frightened DTo be frightening解析:选A。句意:因感到害怕和愧疚,Maggie把偷偷塞到书包里的那本书又放回了书架。形容词作状语,表示谓
13、语的动作发生时,主语所处的状态。Maggie感到恐惧,所以用frightened,意为“感到恐惧的”。frightening意为“令人恐惧的”。7Emei Mountain lies seven kilometers southwest of Emeishan City,which is a great tourist_.Asight BviewCattraction Dinterest解析:选C。句意:峨眉山是一个很好的旅游景点,它位于峨眉山市西南七公里处。tourist attraction是固定搭配,意为“旅游景点,旅游胜地”。8Its likely that he is the onl
14、y American hiphop artist_in China.Ato have ever lived Bto live everChaving ever lived Dever living解析:选A。句意:他可能是唯一一位在中国生活过的美籍hiphop艺人。名词前有only修饰时,常用不定式作定语。9An offer of a reward has caused many students in our school_actively in the competition.Aparticipate BparticipatedCparticipating Dto participate解
15、析:选D。句意:比赛有奖,这使得我校很多学生积极参加比赛。cause sb.to do sth.意为“使某人做某事”,是固定用法。10(2022浙江温州模拟)Do you think Bill is coming to attend the conference?Absolutely.I have_him to.Asupposed BadvisedCpersuaded Dsuggested解析:选C。考查动词辨析。句意:你认为比尔会来参加会议吗?绝对会来,我已经说服他来了。persuade sb.to do sth.说服某人做某事,符合句意。suppose“认为,猜测”;advise sb.t
16、o do sth.劝说某人做某事(不一定能说服);suggest (to sb.)doing sth.建议某人做某事。11The company provides cheap Internet access._,it makes shareware freely available.AIn addition BIn briefCIn return DIn common解析:选A。考查介词短语辨析。句意:那个公司提供便宜的上网服务,而且提供免费的公用软件。in addition而且;in brief简言之;in return作为回报/报答;in common共同的,共有的。由句意可知A项正确。1
17、2Do you think its a good idea to make friends with your students?_, I do.I think its a great idea.AReally BObviouslyCActually DGenerally解析:选C。考察四个副词基本词意的区别。really真地;obviously明显地;actually实际上;generally一般来说。从句意来看,显然,actually最符合语境。13(福建泉州一中高三第一学期期末试题)Having failed in many attempts,the bird_managed to es
18、cape from the cage.Asuddenly BnaturallyCimmediately Deventually解析:选D。句意:经过多次失败的尝试,那只鸟终于成功从笼中逃脱。suddenly“突然地”;naturally“自然地”;immediately“立刻,马上”;eventually“最后,终于”。14With proper measures,the economy in China is beginning to _again.Arise up Bhold onCpick up Dtake on解析:选C。句意:随着正确措施的实施,中国的经济开始再次好转。rise up
19、“武装起义”;hold on“继续,坚持”;pick up“好转,改善”;take on“呈现,雇用”。15_a fine day,the rocket will be launched on time according to its planned time.ABeing BIt beingCTo be DIt is解析:选B。句意:由于天气良好,火箭将按原计划准时发射。It being a fine day为独立主格结构,在句中作状语。*结束 Global warming is when the earth heats up, the temperature rises. It happ
20、ens when greenhouse gases -carbon dioxide, water vapor, nitrous oxide(二氧化氮), and methane(沼气) trap heat and light from the sun in the earths atmosphere, which increases the temperature. This is like when heat is trapped in a car. On a very hot day, the car gets hotter when it is out in the parking lo
21、t. This is because the heat and light from the sun can get into the car, by going through the windows, but it cant get back out. Once the light is inside the car, it is trapped and the heat builds up, just like it does in the earths atmosphere. This is what the greenhouse effect does to the earth. T
22、he heat and light can get through the atmosphere, but it cant get out. As a result, the temperature rises. Sometimes the temperature can change in a way that helps us. The greenhouse effect makes the earth appropriate for people to live on. Without it, the earth would be freezing, or on the other ha
23、nd it would be burning hot. We would not get the suns heat and light to make the night somewhat warm. During the day, especially during the summer, it would be burning because the sun would be up with no atmosphere to filter(过滤) it, so people, plants, and animals would be exposed to all the light an
24、d heat. Although the greenhouse effect makes the earth able to have people living on it, if there gets to be too many gases, the earth can get unusually warmer, and many plants, animals, and people will die. They would die because there would be less food(plants like corn, wheat, and other vegetable
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
