江苏省南京市第十二中学2022届高三上学期8月线上月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省南京市第十二中学2022届高三上学期8月线上月考英语试题 WORD版含解析 江苏省 南京市 第十二 中学 2022 届高三 上学 线上 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2022届江苏省南京市第十二中学高三上学期8月线上月考英语试题第一部分 听力(共2节,每小题1.5分,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man always do on Saturday?A. See a film. B. Review his notes. C. Have a class.2. How does the woman deal
2、with difficult lectures?A. By attending them again. B. By talking with lecturers. C. By recording them.3. Where will the man fetch his notebook?A. In the library. B. In the teachers office. C. In the classroom.4. What kind of music does the man often listen to?A. Classical music. B. Jazz music. C. R
3、ock music.5. What are the speakers mainly talking about?A. Their hobbies B. The mans art classes. C. Sarahs happy retirement.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面 5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Why doe
4、s the man apologize to the woman?A. He lost her dictionary. B. He made her desk dirty. C. He damaged her glasses.7. What does the woman ask the man to do?A. Look up some new words. B. Buy her an ice cream. C. Tidy up her desk carefully.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What makes the man change his appointment
5、?A. An unexpected visitor.B. The traffic due to the bad weather.C. His urgent problem at work.9. When will the man meet Dr. Martin?A. On Thursday. B. On Wednesday. C. On Friday.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. What can people enjoy in Richmond?A. Local artworks. B. Local foods. C. Local shopping centers.11
6、. How far away is Sun Valley from Richmond?A. 5 minutes walk. B. 15 minutes bike ride. C. 10 minutes walk.12. Where do the speakers decide to stay?A. In a hotel. B. In a tent. C. In a villagers house.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. What is the relationship between the speakers?A. Teacher and student. B. J
7、ournalist and sportsman. C. Interviewer and job applicant.14. What does the man think of a teachers work?A. Easy. B. Challenging. C. Boring.15. What does the man like doing best?A. Teaching sports. B. Playing sports. C. Watching sports.16. What does the man value most about doing sports?A. Teach the
8、 young important life lessons.B. Try to maintain mental well-being.C. Make efforts to keep physically fit.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. What does Voltermans Smart Wallet focus on?A. The function. B. The security. C. The design.18. What will inform you of your phone and wallet being apart?A. The alarm. B
9、. The camera. C. The GPS tracker.19. What can you receive if someone opens your wallet secretly?A. A voice from the phone. B. A picture of him. C. A message from the wallet.20. Why is Voltermans Smart Wallet suitable for travel?A. It doesnt need to recharge.B. It has a large capacity for pictures.C.
10、 It is light and easy to carry.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AEssay CompetitionThe aim of this contest is to encourage great student writers and to give them a leg-up in their studies.PrizesOne Grand Prize winner will receive: $1,000 in cash; the essay p
11、ublished in our magazines May 2021 issue; an interview with our magazines author.Ten First Place winners will receive: $500 in cash; their names and essay titles listed in our magazines May 2021 issue.Fifty Honorable Mention Winners will receive:a$50 gift card to our online shop.RequirementsThe leng
12、th of the essay should be between 500-700 words.Write an essay on the topic of: How Food Affects Our Mood.Please write about three reasons for believing in your thesis (论点) statement in the form of body paragraphs and back up your reasons with practical evidence from respected sources.Do not write a
13、bout yourself and dont explain why you deserve to win the prizes.DeadlinesEarly-Bird Deadline: May 4,2020-Free for the entry.Deadline: June 5,2020-$5 for the entry.Extended Deadline: July 22,2020-$10 for the entry.1. What will the First Place winners be rewarded with?A. Getting their essays publishe
14、d in the magazine.B. Having their essay titles listed in the magazine.C. Receiving a gift card to the particular online shop.D. Gaining an opportunity to meet the magazines author.2. Which of the following meets the requirements?A. Writing an essay of more than 800 words.B. Submitting an essay about
15、 food nutrition.C. Expressing your strong desire to get the award.D. Supporting your reasons with credible evidence.3. When can you submit your essay for free?A. April 30,2020.B. May 20. 2020.C. June 10. 2020.D. July 25,2020.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】【分析】本文是应用文。文章是关于举办论文比赛的有关事项进行说明。【1题详解】细节理解题。根据Prizes部
16、分中“Ten First Place winners will receive: $500 in cash; their names and essay titles listed in our magazines May 2021 issue. ”可知,10位一等奖获得者的文章标题将列在杂志的2021年5月刊上。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据Requirements部分中“Please write about three reasons back up your reasons with practical evidence from respected sources.(请写三个理
17、由并用来自权威的实际证据来支持你的理由。)可知,论文要求要用可信的证据来支持你的理由。 故选D项。【3题详解】细节理解题。根据Deadlines部分中“Early-Bird Deadline: May 4,2020 Free for the entry.”可知,提前截止时间是2020年5月4日,在此之前提交论文可以免费参赛。故选A项。BCheese and red wine are basic diets over the festive period, and if you love red wine and cheese, a new study will come as music to
18、 your ears. Researchers from low a State University have revealed that drinking red wine and eating cheese can help to reduce cognitive decline.In the study, the researchers analyzed data from 1,787 adults aged 46 to 77, and asked them to complete questionnaires about their food and alcohol consumpt
19、ion. The results showed that cheese was the most protective food against age-related cognitive problems, even into late life. Daily consumption of red wine was also shown to improve cognitive function, while weekly consumption of lamb was shown to improve long-term cognitive skills. However, over-co
20、nsumption of salt was found to increase the risk of cognitive decline.Dr. Auriel Willette, who led the study, said: “I was pleasantly surprised that our results suggest that appropriately eating cheese and drinking red wine daily are not just good for helping us cope with our current COVID-19 pandem
21、ic, but perhaps also dealing with an increasingly complex world. Although we considered whether this was just due to what rich people eat and drink, clinical trials at random are needed to determine if making easy changes in our diet could help our brains in significant ways.”While the reason for th
22、e link remains unclear, the researchers believe that cheese and red wine may protect some people from the effects of Alzheimers.Brandon Klinedinst, an author of the study, added: “Depending on the genetic factors you carry, some individuals seem to be more protected from the effects of Alzheimers, w
23、hile others seem to be at greater risk. Perhaps the silver bullet were looking for is improving how we eat. Knowing what that involves contributes to a better understanding of Alzheimers and putting this disease in an opposite path.”4. What is the study mainly about?A. Basic diets over the festive p
24、eriod.B. Possible reasons for cognitive decline.C. Feelings of pleasant music to peoples ears.D. Effects of certain diets on cognitive decline.5. Which of the following increases the risk of cognitive problems?A. Taking in too much salt.B. Eating cheese properly.C. Drinking red wine daily.D. Consumi
25、ng lamb weekly.6. What can be inferred from Paragraph 3?A Changes in our diet help our brains in significant ways.B. The diets of wealthy people were not taken into account.C. The study results need to be proved by more clinical trials.D. COVID-19 pandemic makes our world increasingly complex.7. Wha
26、t does the underlined phrase “silver bullet in the last paragraph probably mean?A. Genetic factor.B. Easy solution.C. Special metal.D. Certain food.【答案】4. D 5. A 6. C 7. B【解析】【分析】这是一篇说明文。一项最新研究表明,喝红酒和吃奶酪有助于减少认知能力下降。文章介绍了这项研究具体的展开过程以及发现,研究人员认为,奶酪和红酒可能会保护一些人免受阿尔茨海默氏症的影响。【4题详解】推理判断题。根据第一段中“Researchers
27、from low a State University have revealed that drinking red wine and eating cheese can help to reduce cognitive decline. (来自洛阿州立大学的研究人员透露,喝红酒和吃奶酪有助于减少认知能力下降)”以及第二段“In the study, the researchers analyzed data from 1,787 adults aged 46 to 77, and asked them to complete questionnaires about their food
28、and alcohol consumption. The results showed that cheese was the most protective food against age-related cognitive problems, even into late life. Daily consumption of red wine was also shown to improve cognitive function, while weekly consumption of lamb was shown to improve long-term cognitive skil
29、ls. However, over-consumption of salt was found to increase the risk of cognitive decline. (在这项研究中,研究人员分析了1787名年龄在46岁至77岁之间的成年人的数据,并要求他们完成关于食物和酒精消费的问卷调查。研究结果表明,奶酪是预防与年龄有关的认知问题最有效的食物,即使到了晚年也是如此。每天喝红酒也能提高认知功能,每周吃羊肉也能提高长期认知能力。然而,过量摄入盐会增加认知能力下降的风险)”可推知,这项研究的主要内容是研究某些饮食对认知能力下降的影响。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第二段中“H
30、owever, over-consumption of salt was found to increase the risk of cognitive decline. (然而,过量摄入盐会增加认知能力下降的风险)”可知,摄入太多盐会增加患认知问题的风险。故选A。【6题详解】推理判断题。根据第三段中“Although we considered whether this was just due to what rich people eat and drink, clinical trials at random are needed to determine if making easy
31、 changes in our diet could help our brains in significant ways. (尽管我们考虑过这是否只是由于富人的饮食习惯,但我们还需要随机进行临床试验,以确定饮食上的简单改变是否能显著帮助我们的大脑)”可推知,研究结果需要更多的临床试验来证明。故选C。【7题详解】词义猜测题。根据画线词后文“were looking for is improving how we eat. Knowing what that involves contributes to a better understanding of Alzheimers and put
32、ting this disease in an opposite path.”可知,Brandon Klinedinst认为我们正在寻找针对阿尔茨海默氏症的最简单的解决方案就是改善我们的饮食方式。了解其中的内容有助于更好地理解阿尔茨海默氏症,并阻止这种疾病的发生。”画线词意思是“简单的解决方案”。故选B。CParents around the world often urge children over and over-wash your hands! It can be difficult, however, to get children to remember to wash. But
33、 what if washing hands was connected to a fun creative activity? What if instead of simply reaching for the soap, a machine could drop it right into your hands?Well, such a machine was recently built by a boy and his sister in the U.S. state of Maryland as part of a creative competition.The not-for-
34、profit Rube Goldberg Organization is holding the competition.Every year, the Rube Goldberg competition assigns a specific task, considering inventions that use complex systems to carry out a simple everyday task. At first, the task for 2020 was supposed to be “turn on a light.” But when the COVID-19
35、 happened, the task was changed to “drop a bar of soap into someones hand.”Those taking part in the competition are schoolchildren. But with schools closed to slow the spread of the virus, organizers changed the rules. This year, the team can include any family members and people were asked to send
36、in recordings of the machines to compete. One thing has not changed: The machine must complete the task in less than 10 steps.In Maryland, the Diel family wanted to enter. So, Caitlin and her brother Ben designed and built their own Rube Goldberg machine. Next, they had to demonstrate that it could
37、complete the task-throwing the soap just right to be caught in someones hand. After 106 failed attempts, they finally had success. With their video demonstration, they can now enter the competition.Dr. Anne Glowinski teaches child psychiatry (精神病学) at Washington University School of Medicine in St.
38、Louis. She said that “creativity and play” connects with children. It is better than the message. “We have to wash our hands because of this horrible virus”. Glowinski added.8. What might be a task of inventions assigned by the Rube Goldberg competition?A. Sweeping the floor.B. Exploring nature.C. W
39、riting a novel.D. Painting the house.9. What change has been made to the rules of the competition this year?A. All kinds of inventions are admitted.B. A video of the entry is qualified to enter.C. Teachers are encouraged to get involved.D. The task must be finished within 10 steps.10. What does Glow
40、inski think of the invention?A. Practical.B. Unnecessary.C. Economical.D. Complicated.11. Whats the purpose of the text?A. To advocate the habit of washing hands.B. To call on schoolchildren to compete in a contest.C. To encourage more inventions from everyday items.D. To introduce a contest making
41、handwashing fun for kids.【答案】8. A 9. B 10. A 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了美国马里兰州的一个男孩和他的妹妹参加了一个由非盈利性的Rube Goldberg组织举办的比赛,制造了这样一台机器,它能够把一块肥皂丢到某人手上,解决了孩子们洗手难的问题。【8题详解】推理判断题。根据文章第三段Every year, the Rube Goldberg competition assigns a specific task, considering inventions that use complex systems to carr
42、y out a simple everyday task.(每年,鲁布戈德堡竞赛都会分配一个特定的任务,考虑使用复杂系统来完成简单日常任务的发明。)可推知,A项:sweeping the floor(扫地)属于简单的日常任务。故选A。【9题详解】细节理解题。根据文章第四段But with schools closed to slow the spread of the virus, organizers changed the rules. This year, the team can include any family members and people were asked to s
43、end in recordings of the machines to compete.(但随着学校关闭以减缓病毒传播,组织者改变了规则。今年,参赛队伍可以包括任何家庭成员,参赛人员被要求提交参赛机器的录音。)和第五段With their video demonstration, they can now enter the competition.(有了视频演示,他们现在可以参加比赛了。)可知,参赛视频有资格参赛。故选B。【10题详解】推理判断题。根据文章最后一段She said that “creativity and play” connects with children. It i
44、s better than the message. “We have to wash our hands because of this horrible virus”. Glowinski added.(她说,“创造力和游戏”与孩子们联系在一起。它比信息更好。“因为这种可怕的病毒,我们必须洗手”。Glowinski补充道。)可推知,Dr. Anne Glowinski认为这个发明很实用。故选A。【11题详解】推理判断题。根据文章第一段But what if washing hands was connected to a fun creative activity? What if ins
45、tead of simply reaching for the soap, a machine could drop it right into your hands?(但是,如果洗手与一项有趣的创造性活动有关呢?如果不是简单地伸手去拿肥皂,一台机器可以直接把它扔到你的手上会怎么样?)可推知,作者的写作意图是介绍一项“让孩子有洗手的乐趣”的比赛。故选D。DMove over, helicopter parents. “Snowplow(扫雪机) parents” are the newest reflection of an intensive(强化的) parenting style tha
46、t can include parents booking their adult children haircuts, texting their college kids to wake them up so they dont sleep through a test, and even calling their kids employers.Helicopter parenting, the practice of wandering anxiously near ones children, monitoring their every activity, is so 20th c
47、entury. Some rich mothers and fathers now are more like snowplows: machines moving ahead, clearing any difficulties in their childrens path to success, so they dont have to suffer failure, frustration(挫折)or lose opportunities.It starts early, when parents get on wait lists for excellent preschools b
48、efore their babies are born and try to make sure their kids never do anything that may frustrate them. It gets more intense when school starts: running forgotten homework to school or calling a coach to request that their children make the team.Rich parents may have more time and money to devote to
49、making sure their children don t ever meet with failure, but its not only rich parents practicing snowplow parenting. This intensive parenting has become the most welcome way to raise children, regardless of income, education, or race.Yes, its a parents job to support the children, and to use their
50、adult wisdom to prepare for the future when their children arent mature enough to do so. Thats why parents hide certain toys from babies to avoid getting angry or take away a teenagers car keys until he finishes his college applications.But snowplow parents can take it too far, some experts say. If
51、children have never faced a difficulty, what happens when they get into the real world?“Solving problems, taking risks and overcoming frustration are key life skills,” many child development experts say, “and if parents dont let their children experience failure, the children dont acquire them.”12.
52、What do we know about snowplow parenting?A. It appeared before helicopter parenting.B. It costs parents less than helicopter parenting.C. It was a typical phenomenon of the 20th century.D. It provides more than enough services for children.13. What does the fourth paragraph mainly say about snowplow
53、 parenting?A. Its cost.B. Its benefits.C. Its popularity.D. Its ending time.14. Why does the author mention parents taking away car keys?A. To show teenagers are no better than babies.B. To advise teenagers not to treat their cars as toys.C. To advise parents not to buy cars for their teenagers.D. T
54、o show its correct to help children when necessary.15. Whats the possible result of snowplow parenting according to the experts?A. Children lacking problem-solving ability in reality.B. Children mastering more key life skills than parents.C. Children gaining great success in every aspect of life.D.
55、Children meeting no problems or frustration after growing up.【答案】12. D 13. C 14. D 15. A【解析】【分析】这是一篇新闻报道。短文报道了这样一个群体-“扫雪机父母”,这种父母就像扫雪机一样披荆斩棘,为孩子清除人生路上的一切障碍。但是专家表示,这种做法是不明智的,父母们预先给孩子解决所有问题会让孩子在现实世界中失去解决问题的能力。【12题详解】细节理解题。由第一段“Snowplow(扫雪机) parents” are the newest reflection of an intensive(强化的) paren
56、ting style that can include parents booking their adult children haircuts, texting their college kids to wake them up so they dont sleep through a test, and even calling their kids employers.”可知,如今是“扫雪机父母”的天下了。采取这种高强度育儿方式的父母会给成年子女预约理发,给上大学的孩子发短信叫他们起床去参加考试,甚至会给孩子的雇主打电话。所以“扫雪机父母”为孩子提供了足够的服务。故选D项。【13题详
57、解】主旨大意题。由第四段“but its not only rich parents practicing snowplow parenting. This intensive parenting has become the most welcome way to raise children, regardless of income, education, or race.”可知,但不是只有富人才会做扫雪机父母。无论收入、教育或种族如何,这种高强度育儿方式已经成为最受欢迎的养育孩子的方式。所以第四段主要讲“扫雪机父母”育儿方式的普及性。故选C项。【14题详解】推理判断题。由第五段“Yes
58、, its a parents job to support the children, and to use their adult wisdom to prepare for the future when their children arent mature enough to do so”可知,是的,父母的工作是养育孩子,并在孩子还不够成熟的时候利用他们的成人智慧为他们的未来做准备。所以本段在肯定父母在养育孩子时所做出的努力以及正确性。故判断出作者提到父母拿走孩子的车钥匙的事例就是为了表明父母在必要时帮助孩子是正确的。故选D项。【15题详解】推理判断题。由最后段“Solving pr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558687.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
