江苏省如皋市2020-2021学年高二下学期期初调研测试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省如皋市2020-2021学年高二下学期期初调研测试英语试题 WORD版含解析 江苏省 如皋市 2020 2021 学年 下学 期期 调研 测试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、20202021学年度高二年级第二学期期初调研测试英语试题一、听力部分(共两节 满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分 7.5 分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the man do this Saturday?A. Relax on the beach.B. Go to the mountains.C. Attend a music festival.2. How many skirts did Mary buy fo
2、r herself?A. Three. B. Two. C. One.3. What time will the speakers meet tomorrow afternoon?A. At 4:00. B. At 3:30. C. At 3:00.4. What does the woman think of the salad?A. Its too sour.B. Its lacking some oil.C. Its got too much salt.5 Where does the conversation probably take place?A. At home. B. At
3、an office. C. At a cinema.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where did the woman learn how to make cookies?A. From a shop.B. From her mother.C. From her grandmother.7. What kind of coo
4、kies is the womans favorite?A. Strawberry. B. Peanut. C. Chocolate.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the woman want to buy?A. A laptop. B. A lamp. C. A car.9. What does the man offer to do?A. Give the woman a ride into town.B. Send the purchase through the mail.C. Order something from another store.听第8段材料
5、,回答第10至12题。10. Where did the woman find the forks?A. In the cupboard.B. In the desk drawer.C. Under the tablecloth.11. What are the speakers doing?A. Cooking a meal.B. Preparing to move out.C. Decorating their house.12. Whats the relationship between the speakers?A. Mother and son. B. Brother and si
6、ster. C. Husband and wife.听第9段材料,回答第13至16题。13. How does the man spend most of his time in the gym?A. Running. B. Swimming. C. Lifting weights.14. Why did the man go to the hospital?A. To lose some weight.B. To cure his stomachache.C. To have his health checked.15. How does the woman think the man lo
7、oks?A. Very healthy. B. Very young. C. Very fat.16. How much distance will the man try to run in the marathon?A. At least five kilometers.B. At least six kilometers.C. At least ten kilometers.听第10段材料,回答第17至20题。17. When will the festival end?A. On July 5th. B. On July 6th. C. On July 8th.18. What are
8、 included in the one-day ticket?A. Access to all stands and lectures.B. Access to all lectures and some stands.C. Access to all stands and some lectures.19. Where is the University of Southern California located?A. Two miles southwest from downtown.B. One mile east from the University Park.C. Half a
9、 mile northeast from the Expo Park.20. How much is the parking fee for visitors with the three-day pass?A. $1 per hour. B. $4 per hour. C. $5 per hour.二、阅读(共两节 满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWeve all been there: we go to the gym for a few days, and then we give in b
10、ecause its too tiring. Even though you have great determination in the beginning, you find it difficult to make daily exercise a habit. So, how can you do it?A. Plan the timeTake your day and break it into hours on a piece of paper. Its suggested by many experts that you exercise in the morning. Not
11、 only do you burn more calories at that time, but it will make you energetic.B. Choose your exerciseWhat do you like to do? Whether its swimming, running, cycling, or something else, find something you enjoy. If doing the same thing every day makes you bored, do something different. Change and make
12、it fun!C. Set your goalWhat do you want to get out of this? Whatever it is, write it down. Put a note by your bed with that goal written on it to motivate you to get up in the morning and actually get out the door.D. Stick to your planOnce you decide that youre going to do something, stick to it. Do
13、nt think that it will be easy. If you can make it through the first few weeks then youre fast on your way to making exercise a habit.What exactly does building a habit do for you? Most importantly, it makes exercise a priority (优先的事物) in your life. People who have a habit of exercising wont feel rig
14、ht if they dont get in their daily exercise time.1. Why do experts suggest doing sports in the morning?A. Because the air is fresher at that time.B. Because it can help to keep us warm.C. Because it makes us burn more calories and energetic.D. Because it is the only free time we have during the day.
15、2. The author thinks it difficult for us to_ .A. form a good living habitB. make daily exercise a habitC. find proper sportsD. make the determination to exercise3. If we feel tired of the same sport,we can_ .A. do it the other dayB. stop it for a certain period of timeC. set up another goal of exerc
16、isingD. change it for some other sports【答案】1. C 2. B 3. D【解析】这是一篇说明文。文章主要向我们介绍了怎样把锻炼变成一种坚持下来的习惯。【1题详解】细节理解题。根据A.Plan the time部分中“Its suggested by many experts that you exercise in the morning. Not only do you burn more calories at that time,but it will make you energetic.(很多专家建议你早上锻炼。那个时候你不仅能消耗更多的卡路
17、里,还能更加精力充沛) ”可知,早上锻炼能让我们消耗更多卡路里,让我们更精力充沛,所以专家才建议早上锻炼,故选C。【2题详解】细节理解题。根据第一段中“Even though you have great determination in the beginning,you find it difficult to make daily exercise a habit. (即使你一开始就有很大的决心,但你发现很难养成每天锻炼的习惯)”可知,作者认为我们很难养成每天锻炼的习惯。故选B。【3题详解】细节理解题。根据B.Choose your exercise部分中“If doing the sa
18、me thing every day makes you bored,do something different. Change and make it fun!(如果每天做同样的事情让你感到无聊,那就做些不同的事情。改变,让它变得有趣!)”可知,如果我们厌烦了同样的运动,我们可以改变,去做一些其他的运动。故选D。BEveryone knows you must exercise regularly to keep good health. Indeed, staying physically fit is a big part of our culture. We consider (or
19、 rightly so) that healthy people are attractive people. Since most of us want to be attractive, there is no shortage of exercise clubs, training videos, magazines and books offering to help us stay physically fit.Unfortunately, however, our culture doesnt place the same emphasis on mental fitness. A
20、lthough we tend to like men and women with strong, healthy-looking bodies, we dont have the same degree of respect or attraction for smart, educated, mentally healthy people. This is a pity, because there are great rewards for people who have developed the ability to think well.If your mind is well
21、trained and flexible, you will be able to understand a great deal of what happens around you. And if you are also well educated-that is, if you understand basic science, mathematics, music, art, literature, history and so onyou will find it much easier to make good decisions throughout your life. Ov
22、er the long run, this leads to a sense of control over your destiny (命运) and a much better life than otherwise (in another way).People who are poorly educated or who dont think wellthat is, people who are not mentally fitsee things differently. Their world is controlled by mysterious, often malevole
23、nt (恶意的) forces. Such people live within a system they will never master, forced to follow rules they will never understand. Although it may not be obvious, most spend their lives being manipulated (控制) by others. They are told what to do, what to think, how to spend their money, and what they shoul
24、d and should not aspire (渴望) to in life.In my opinion, if you want to live well, you must be able to use your mind well. For this reason, I want you to be able to concentrate, to solve problems, to understand complex ideas, and to think clearly and quickly. Such skills will make it easier for you to
25、 make informed decisions, understand current events, choose good friends, manage your money well, make wise long-term decisions and appreciate music, art and literature.The key to developing such skills is to enjoy learning, and to have the ability and motivation to teach yourself.4. The writer of t
26、he passage feels disappointed that _.A. too little has been done to help people to keep physically fitB. too much has been done to help people to keep physically fitC. physically healthy people are not as popular as mentally healthy peopleD. mentally healthy people are not as popular as physically h
27、ealthy people5. The underlined word “this” in the third paragraph means “ _”.A. the understanding of a great deal of what goes on around youB. the understanding of basic science and mathematicsC. being able to make good decisions in lifeD. good training in body and mind6. The writer of this passage
28、thinks those who are not mentally fit_.A live a poor and mysterious lifeB. enjoy being fooled and ruledC. often do what others doD. cant control over their life7. The best title of the passage will most probably be “ _”.A. Train Your BodyB. Think Hard and Work HardC. Make Informed DecisionsD. Train
29、Your Mind【答案】4. D 5. C 6. D 7. D【解析】【分析】这是一篇议论文。文章讲述了人们不仅要训练身体,还要训练大脑和思维。【4题详解】细节理解题。由第二段“Unfortunately, however, our culture doesnt place the same emphasis on mental fitness. Although we tend to like men and women with strong, healthy-looking bodies, we dont have the same degree of respect or attra
30、ction for smart, educated, mentally healthy people. This is a pity, because there are great rewards for people who have developed the ability to think well.”(然而,不幸的是,我们的文化并没有把同样的重点放在精神健康上。尽管如此我们倾向于喜欢身体强壮、看起来健康的男人和女人,我们对聪明、受过教育、心理健康的人没有同等程度的尊重或吸引力。这是一个遗憾,因为对那些有良好思考能力的人来说,有很大的回报),可知我们的文化并没有把同样的重点放在精神健
31、康上,社会并不注重精神健康,与身体健康相比,聪明、受过教育、心理健康的人得不到同等程度的尊重或吸引,即精神健康的人不如身体健康的人受欢迎,作者认为这是一个遗憾。故选D项。【5题详解】词句猜测题。由第三段中的“And if you are also well educatedthat is, if you understand basic science, mathematics, music, art, literature, history and so onyou will find it much easier to make good decisions throughout your
32、 life. Over the long run, this leads to a sense of control over your destiny (命运) and a much better life than otherwise (in another way).”(如果你也受过良好的教育,也就是说,如果你了解基础科学、数学、音乐、艺术、文学、历史等等,你会发现在你的一生中做出好的决定要容易得多。从长远来看,“这”会让你对自己的命运有一种掌控感(从另一个角度来说),且生活会比其他方式好得多),可知this指代上文的“ make good decisions throughout yo
33、ur life”(在你的一生中做出正确的决定),是这种正确的决定让人们对生活有掌控感,且帮助人们拥有更好的生活。故选C项。【6题详解】推理判断题。由第四段中的“Such people live within a system they will never master, forced to follow rules they will never understand. Although it may not be obvious, most spend their lives being manipulated (控制) by others. They are told what to d
34、o, what to think, how to spend their money, and what they should and should not aspire (渴望) to in life.”(这些人生活在一个他们永远无法掌握的系统中,被迫遵循他们永远无法理解的规则。尽管这并不明显,但大多数人的一生都在被他人操纵。他们被告知该做什么,该想什么,如何花钱,以及他们在生活中应该和不应该追求什么),可知精神不健全的人生活在一个他们永远无法掌握的系统中,大多数人的一生都在被他人操纵,被别人告知自己该做些什么,可得出他们无法控制自己的生活,所以作者认为精神不健全的人是无法控制自己生活的人
35、。故选D项。【7题详解】主旨大意题。第一段讲“人们重视身体健康”,第二段讲“人们忽视精神健康的重要性,作者感到失望”,第三段讲“训练大脑和思维的好处”,第四段讲“精神不健全的人会遭遇的事”,最后两段讲“敦促读者去善用大脑、训练思维”,可知文章主要讲人们不仅要训练身体,还要训练大脑和思维,D项“训练你的思维”符合文意,最适合作文章标题。故选D项。CRobotic surgery is one thing, but sending a robot inside the body to carry out an operation is quite another, which has long b
36、een a goal of some researchers to produce tiny robotic devices being capable of traveling through the body to deliver drugs or to make repairs without the need for a single cut, the possibility of which has just got a bit closer.However, unlike the plot of one filmwhich featured a microscopic crew a
37、nd submarine traveling through a scientists bloodstreamthis device could not be put into blood vessels because it is too big. While other types of miniature swallow able robots have been developed in the past, their role has mostly been limited to capturing images inside the body. In a presentation
38、this week to the International Conference, Daniela Rus and Shuhei Miyashita of the Massachusetts Institute of Technology described a robot they have developed that can be swallowed and used to collect dangerous objects accidentally taken in.To test their latest version, Dr. Rus and Dr. Miyashita des
39、igned a robot as a battery hunter, which might seem to be an odd task, but more than 3,500 people in America alone, most of them children, swallow the tiny button cells used in small electronic devices by accident every year. To start with, the researchers created an artificial esophagus (食道) and st
40、omach made out of silicone. It was closely modeled on that found in a pig and filled with medical liquid; the robot itself is made from several layers of different materials, including pig intestine (肠),and contains a little magnet. This is folded up and wrapped in a 10mmx27mm capsule of ice. Once t
41、his reaches the stomach, the ice melts and the robot unfolds which is moved and guided with the 1se of a magnetic field outside the body. In their tests, the robot was able to touch a button battery and draw it with its own magnet, and during dragging it along, the robot could then be directed towar
42、ds the intestines where it would eventually be gotten rid of through the anus (肛门). After it, the researchers sent in another robot loaded with medication to deliver it to the site of the battery bum to speed up healing.The artificial stomach being transparent (透明的) on one side, the researchers can
43、see the batteries and visually control the robots. If not, that will require help with the help from imaging system, which will be a bit more of a challenge, but Dr. Rus and Dr. Miyashita are determined to succeed.8. According to the passage, the robot operation will probably be able to _.A. travel
44、through a scientists bloodstreamB. photograph the body to convey to the doctorC. enter the body to deliver drugs or make repairsD. operate on a person outside the body completely9. We learn from Paragraph 3 that _.A. the researchers did the experiment on a chosen animalB. the robot took necessary dr
45、ugs besides a little magnetC. digesting the swallowed batteries is difficult for childrenD. the actual size of the robot may be larger than the capsule of ice10. What may the experiment mean to the medical world?A. The surgeries will cost patients. much money.B. Patients will suffer less for some su
46、rgeries.C. Fewer children will swallow the button cells.D. A robot will be invented traveling blood vessels.11. Which can be the most suitable title for the passage?A. An Experiment on RobotB. Tiny Robot, Significant RoleC. The Fantastic Robotic VoyageD. The Exploration of Robot Technology【答案】8. C 9
47、. D 10. B 11. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要讲述研究人员都在尝试创造一种微型机器设备,能够游走于人体内,在不切割身体表面的情况下传送药物或修补伤口,现在这种可能性更为接近现实。麻省理工学院的丹妮拉.鲁斯和宫下修平研制的机器人可以被吞咽,并可收集人们不慎摄入的有害异物。【8题详解】细节理解题。根据第一段“Robotic surgery is one thing, but sending a robot inside the body to carry out an operation is quite another, which has long been a go
48、al of some researchers to produce tiny robotic devices being capable of traveling through the body to deliver drugs or to make repairs without the need for a single cut, the possibility of which has just got a bit closer.” (机器人手术是一回事,但送机器人在体内进行手术是另一回事,这一直是一些研究人员的一个目标,即生产微型机器人设备,能将机器人植入体内传送药物或修补伤口,而不
49、需要一次切割,其可能性刚刚接近一点。)由此可知机器人手术是将机器人植入体内传送药物或修补伤口,故选C。【9题详解】推理判断题。根据第三段“This is folded up and wrapped in a 10mmx27mm capsule of ice. Once this reaches the stomach, the ice melts and the robot unfolds which is moved and guided with the 1se of a magnetic field outside the body.” (这是折叠和包裹在一个10毫米x27毫米的冰胶囊。
50、一旦冰到达胃部,冰就会融化,机器人就会展开,在体外磁场的引导下移动。)由此可知,机器人的尺寸要比冰胶囊大,故选D。【10题详解】推理判断题。根据第一段“which has long been a goal of some researchers to produce tiny robotic devices being capable of traveling through the body to deliver drugs or to make repairs without the need for a single cut” (这一直是一些研究人员的一个目标,即生产微型机器人设备,能将
51、机器人植入体内传送药物或修补伤口,)和第三段“In their tests, the robot was able to touch a button battery and draw it with its own magnet, and during dragging it along, the robot could then be directed towards the intestines where it would eventually be gotten rid of through the anus (肛门). After it, the researchers sent
52、in another robot loaded with medication to deliver it to the site of the battery bum to speed up healing.” (在他们的测试中,机器人能够触摸纽扣电池,并用自己的磁铁吸引它,在拖动它的过程中,机器人可以被引导到肠道,最终从肛门排出。在此之后,研究人员派出了另一个装满药物的机器人,将其运送到电池烧伤的部位,以加快愈合速度。)显然,这种实验对于医学界的意义在于病人将少遭受痛苦,故选B。【11题详解】主旨大意题。根据第二段“In a presentation this week to the In
53、ternational Conference, Daniela Rus and Shuhei Miyashita of the Massachusetts Institute of Technology described a robot they have developed that can be swallowed and used to collect dangerous objects accidentally taken in.” (在本周的国际会议上,麻省理工学院的丹妮拉.鲁斯和宫下修平描述了他们开发的一种机器人,它们可以被吞咽,并可收集人们不慎摄入的有害异物。)由此可知这对于被
54、送入体内捕获异物的微型机器人来说无异于是一次在人体内的神奇之旅。故选C。【点睛】标题猜测题。主旨大意题的一种,标题应位于文章之首,概括文章内容,点明文章主题。它可以是单词,短语,或句子。确定文章标题,第一,标题要与主题密切相关;其次,看标题是否能概括全文内容,不能只概括短文中的某些事实或细节;第三,标题范围不应太大或太小;最后,标题应新颖,概括性强并且精炼。小题4中 C选项概括文中主旨大意,与主题密切相关,故选C项。DHaving a great collection of books at home doesnt really mean that you are a person who h
55、as a passion for literature and reading. It can be a family inheritance(继承) or it can be just to impress people around you about the fact that you are a person of culture. On the other hand, there are many persons who cannot afford to buy books, because some of them are quite expensive, but they usu
56、ally go to libraries and spend hours reading something that interests them a lot, or just borrow books to read at home.From my point of view, literature is very important in our lives from several points of view. For example, reading is a means of gaining culture and enriching our knowledge in diffe
57、rent areas of activities. It can help us have a great imagination and it makes things easier when it comes to making compositions on different themes. It gives you the possibility to speak about science, even if you dont work in this field, or you can express your opinion about a political aspect, j
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558746.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
