分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型河南省郑州市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:559371
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:50.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河南省郑州市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题10 河南省 郑州市 2014 高考 英语 一轮 阅读 理解 暑假 训练 10
    资源描述:

    1、郑州市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(10)及答案(201*江西卷)A“Mum, what does it mean when someone tells you that they have a skeleton(骨骼)in the closet(衣橱)?” Jessica asked. “A skeleton in the closet?” her mother paused thoughtfully. “Well, its something that you would rather not have anyone else know about. For example,

    2、 if in the past, someone in Dads family had been arrested for stealing a horse, it would be a skeleton in his familys closet. He really wouldnt want any neighbor to know about it.”“Why pick on my family?” Jessicas father said with anger. “Your family history isnt so good, you know. Wasnt your great-

    3、great-grandfather a prisoner who was transported to Australia for his crimes?” “Yes, but people these days say that you are not a real Australian unless your ancestors arrived as prisoners.” “Gosh, sorry I asked. I think I understand now,” Jessica cut iin before things grew worse.After dinner, the h

    4、ouse was very quiet. Jessicas parents were still quite angry with each other. Her mother was ironing clothes and every now and then she glared at her husband, who hid behind his newspaper pretending to read. When she finished, she gathered the freshly pressed clothes in her arms and walked to Jessic

    5、as closet. Just as she opened the door and reached in to hang a skirt, a bony arm stuck out from the dark depths and a bundle of white bones fell to the floor. Jessicas mother sank in a faint(晕倒), waking only when Jessica put a cold, wet cloth on her forehead. She looked up to see the worried faces

    6、of her husband and daughter.“What happened? Where am I?” she asked. “You just destroyed the schools skeleton, Mum,” explained Jessica. “I brought it home to help me with my health project. I meant to tell you, but it seemed that as soon as I mentioned skeletons and closets, it caused a problem betwe

    7、en you and Dad.” Jessica looked in amazement as her parents began to laugh madly. “Theyre both crazy,” she thought.56.According to Jessicas mother, “a skeleton in the close” means _.A.a family honorB.a family secretC.a family storyD.a family treasure57.What can we learn about some Australians ancest

    8、ors form Paragraph 2?A.They were brought to Australia as prisoners.B.They were the earliest people living in Australia.C.They were involved in some crimes in Australia.D.They were not regarded as criminals in their days.58.Jessicas mother fell down into a faint because she was _.A.knockedB.frightene

    9、dC.injuredD.surprised59.Why did Jessica bring a skeleton home?A.She was curious about it.B.She planned to keep it for fun.C.She needed it for her school task.D.She intended to scare her parents.60.Jessicas parents laughed madly at the end of the story probably because _.A.they were crazyB.they were

    10、over excitedC.they realized their misunderstandingD.they both thought they had won the quarrel56题答案:B考点:语义猜测根据第一段母亲所说的话“its something that you would rather not have anyone else to know about”“它是一件你不希望其他人所知道的事情”,选择B。57题答案:A考点:细节推断解析:由第二段”Yes,but people these days say that you are not a real Australia

    11、n unless your ancestors arrived as prisoners”,“如今的人们说如果你的祖先不是以囚犯的身份到达澳大利亚的话,那么你就不是一个真正的澳大利亚人。”选择A58题答案:B考点:细节理解由第三段“Just as she opened the door and reached in to hang a skirt, a bony arm stuck out from the dark depths and a bundle of white bones fell to the floor.”“正当她打开门伸进手去挂短裙的时候,一只骨头胳膊从暗处伸出来然后一堆骨

    12、头摔倒了地板上。”得出妈妈因该是被吓晕的。59题答案:C考点:细节理解由最后一段“I brought it home to help me with my health project.”“我把它带回家是为了帮我搞定我的健康课题”,project此处有“学校的科研习作项目, 课题”之意判断出C选项。60题:考点:推断题答案:C结合全文理解,开头讲述了Jessica的一个提问“Mum, what does it mean when someone tells you that they have a skeleton(骨骼)in the closet(衣橱)?”引出了父母之间的争论,之后妈妈被孩

    13、子藏在衣橱中的用来完成学校课题的骷髅吓晕过去,最后Jessica解释时说,“I meant to tell you, but it seemed that as soon as I mentioned skeletons and closets, it caused a problem between you and Dad.”即本想告诉妈妈衣橱里的骷髅的情况,可是每当提到骷髅和衣橱的问题后却总会让父母之间有摩擦,然而最后真相大白,Jessica的父母都意识到了这是一个误会,故而狂笑。故而选择C*结束阅读理解猜测词义Passage * University researchers tested

    14、 the effects of different colored walls on two groups of visitors. For the first group, the room was painted white; for the second, dark brown. The movement of each group was followed by an electric system hidden under the carpet. Tie experiment showed that those who entered the dark brown room walk

    15、ed more quickly, covered more area, and spent less time in the room than the people in the white environment. Dark brown stimulated(刺激)more activity, but the activity ended sooner. Not only the choice of colors but also the appearance (外表) of a room has effect on those inside it. In a second experi

    16、ment the researchers prepared subjects with photos of faces. Three groups of subjects were used; each was shown the same photos, but each group was in a different kind of room. One group was in an uglyroom that seemed to be a messy (零乱的) storeroom. Another group was in a common room an of- fice. The

    17、 third group was in a beautiful living room. Results showed that the subjects in the beautiful loom ap- peared to give higher ratings (评价) to the faces than those in the ugly room did.Other studies suggest that students do better at tests taken in comfortable rooms than in ordinary-looking or ugly r

    18、ooms. 1. An electric system under the carpet was used to discover_. A. what the visitors wanted to do B. the activity of different groups of visitors C. how the visitors entered the different roomsD. whether the visitors walked quickly or not 答案:B 指导:一个置于地毯下的电子系统用来发现不同来访者的活动情况。 2. According to the p

    19、assage, the people who entered the white room walked more than those who were in the dark brown one. A. quickly B. slower C. quick D. slowly答案: D 指导:第一段第四句话:“实验表明那些进入深棕色(茶褐色)房间的人比在白色环境中的人走得更快些,通过的面积多些,同时花费的时间少些。”该题是用相反的形式设置的。3. . but also the appearance of a room has effect on those inside t. In the

    20、 sentence those refers to_. A. subjects B. researchers C. some people D. different colors 答案: A指导:those指接受实验者。4. The passage gives us_facts that different rooms give people different effects. A. one or two B. two C. three D. four 答案:C 指导:文章列举了三个不同房间给人们不同影响的事例。第一,粉刷不同颜色的房间。第二,实验材料为面部照片在不同房间受到不同的评价。第三

    21、,学生在舒适的室内考试成绩要比平常或难看的室内好。*结束【阅读理解猜测词义】 Passage * A few years ago it was popular to speak of a penetration gap, a disagreement between young people and their elders. Parents said that children did not show them proper respect and obedience, while children complained (抱怨) that their parents did not un

    22、derstand them at all What had gone wrong? Why had the generation gap suddenly appeared? Actually the generation gap has been around for a long time. Many people argue that a gap is built into the fabric (结构) of our society. One important cause of the generation gap is the chance that young people ha

    23、ve to choose their own ways of life. In more traditional societies, when children grow up, they are expected to live in the same area as their parents, to marry people that their parents know and agree to, and to continue the family occupation (职业). In our society, young people often travel great di

    24、stances for their education, move out of the family home at an early age, marry or live with people whom their parents have never met, and choose occupations different from those of their parents. In our easily changing society, parents often expect their children to do better than they did; to find

    25、 better jobs, to make more money; and to do all the things that they were unable to do. Often, however, the strong desire that parents have for their children are another cause of the disagreement between them. Often, they discover that they have very little in common with each other. Finally, the s

    26、peed at which changes take place in our society is another cause of the gap between the generations. In a traditional culture, elderly people are valued for their wisdom, but in our society the knowledge of a lifetime may become out of date overnight. The young and the old seem to live in two very d

    27、ifferent worlds, separated by different skills and abilities.No doubt, the generation gap will continue to be a feature (特点) of American life for some time to come Its causes are rooted in the freedom and changes of our society, and in the rapid speed at which society changes. 1. The main idea of th

    28、e first paragraph is that_. A. the generation gap suddenly appeared B. the generation gap is a feature of modern social life C. people can reduce the generation gap D. many critics argue over the nature of the generation gap 答案:B指导:本段最后一句。从语篇层次考虑,文章最后一段第一句意义相同。2. The word aroundin Paragraph I means_

    29、. A. on all sides B. near C. in every direction D. in existence 答案:D指导:存在。3. Which cause of the generation gap is NOT mentioned in the passage? A. Young people like to choose their own life styles. B. American society is changing very fast. C. Parents place high hopes on their children. D. Modern ed

    30、ucation makes them think differently. 答案:D 短文没提到D项信息。4. In American society, young people often_. A. depend on their parents to make a life B. stay with their parents in order to get a chance for higher education C. seek the best advice from their parents D. have very little in common with their parents 答案:D第三段最后一句。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河南省郑州市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(10).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-559371.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1