分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型河南省郑州市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(6).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:559375
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:67KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河南省郑州市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题6 河南省 郑州市 2014 高考 英语 一轮 阅读 理解 暑假 训练
    资源描述:

    1、郑州市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(6)及答案客观题的信息可以从文章的字面上获得,文章中的信息表述有时不与考题提供的信息表述不同,有时正话反说,有时利用不同表达方式。考生应从细节上加以判断,实际上,这种题又叫细节判断题。如天津卷第小题,原文第一节中“they migrate-all the way to California or Mexico and back”,以及原文第二节“Every year in the late summerThose heading for Mexico go first for the Louisiana-Mississippi area, th

    2、en fly across the Gulf of Mexico into Texas. Once in Mexico, they settle themselves in one of about fifteen places Each place provides a winter home for millions of monarchs. ”中,可以得知,选项A、B、D所指的地点均为monarchs南迁中途径的地区。而文中One in Mexico, they settle themselves.Each place provides a winter home for,则表明C是正确

    3、选项。又如第 57小题,原文最后一小节:“Scientists learn about monarchs migration by catching and making marks on the insects. By re-catching (=catch again) a monarch with such a mark and noticing where it came from (=examining its routing),the next scientist can get to know things like the butterflys age and its outi

    4、ng.”十分清楚地表明黑脉金斑蝶迁飞路线是通过给它们身上所作的记号中得知。显然A项是惟一正确的答案。*结束阅读理解猜测词义Passage * On May 21,1999, some American scientists were working at the computers to look for information they needed. Suddenly they saw a lot of very bright red spots crossing the computers screens. At the same time the computers were work

    5、ing much slower. To find out what was happening, they stopped their work to check some parts of the computers. To their horror, they found out that most of their stored information was got rid of by computer viruses(病毒) ! Obviously all these computers had been infected by computer viruses. It is sai

    6、d that the computer viruses were made by two or three Philippine young men food of playing tricks. They all had excellent education. They created the viruses just to show their intelligence(才智). The kind of computer virus is namedLove YouVirus This virus can hide in computers for a long time. When t

    7、he time comes they will attack the computers by lower- ing the important fimctlons(功能), damaging their normal pro grams or even getting rid of a great deal of information which operators of the computers often use or store. Whats worse, it still can reproduce itself in great quantities within a shor

    8、t time.We have come to know that Love YouVirus often at- tacks computers on Mondays and that it is spreading to many computers in the world. Among the countries that suffered computer viruses recent years are Britain, Australia, Switzer- land and the U. S. Those who made the computer viruses have be

    9、en found out slowly and carefully. But till now, how to get rid of the terrible viruses remains a problem. 1. Two or three Philippine young men created the computer vi ruses to_. A. damage the computers B. test their ability quickly C. tell the world that they were intelligent D. play a trick on ope

    10、rators of the computers 答案:C 指导:由文章第二段的“just to show their intelligence可知应选C2. According to the passage, computer viruses seem to A. have heen in nature for years B. exist in any computers C. be able to be got rid of in the near futureD. be difficult to get rid of at present 答案:D 指导:由短文最后一句可知应选D,至今,

    11、仍无法消灭计算机病毒。3. The most serious damage catted by the viruses is that_. A. the computers functions are lowered B. the normal programs are damaged C. most the information stored in the computers is gone D. the computers infected by the viruses can no longer be used 答案:C 指导:因为一旦计算机中的信息被毁坏,那会带来极其严重的后果,故应

    12、选C4. According to the passage, which of the following is true? A. Scientists are trying to find a way to get rid of the viruses. B. The viruses will come to the new computer after staying in the old one for some time. C. Last year four countries found their computers were infec ted by viruses. D. Th

    13、e Love YouVirus is a great harm to human health. 答案:A 指导:分析短文可知答案为A,科学家们正努力寻找消灭计算机病毒的方法。*结束【阅读理解猜测词义】Passage * On May 13,1787, a fleet of English ships set sail for Aus tralia with about 750 people. These men and women were not ordinary passengers, They were convicts being sent to Austial ia as puni

    14、shment for their crimes. Laws in England during this period were very hard, and people were punished severely for even the smallest crimes. A man could be sentenced to death for hunting on another mans property or he could be put to death for chopping down someone elses tree. For many other crimes,

    15、the punishment was transportation. The guilty person was shipped to a distant land where he was forced to work without pay. Often women and children were shipped to other lands too. In 1770, Captain Cook had discovered the continent of Australia and claimed it for England. At first, England found no

    16、 use for this vast land on the other side of the world, but then the American Revolution took place. England could no longer ship her convicts to the American colonies (殖民地). So she turned to Australia as a good place for her prisoners. A former naval captain was picked to accompany the convicts to

    17、the new colony. His job was to help them build a settlement which he would govern. The captain was glad to go. He believed the convicts could learn to live in peace. He felt they would obey the laws in the new country. In January 1788, the English fleet and its cargo-the convicts landed on Australia

    18、. After days of searching, the captain found a good harbor. The land nearby had trees and streams. The convict colony made a new beginning here. Australias history thus began. 1. The article tells us mainly about_. A. a fleet of English ships B. hunting on other peoples property C. a convict settlem

    19、ent in Australia D. how Australia was discovered 答案:C 指导:纵观全文,本文讲述英国政府在发现澳大利亚后一直没有利用这块土地,美国独立战争之后它不能将罪犯流到美国,于是将澳大利亚作为其流放地,因此选C2. The underlined word convict(in Paragraph 1) most probably means _. A. a person who lost his family B. a person who has done crimes and is sent to prison C. a native living

    20、 in the area D. a person who is sentenced to death 答案:B 指导:由上下文可知,convict指犯了罪(crimes)受罚(punishment)的人,英国政府将其流放到“agood place for prisoners,因此选B.3. Why did England send convicts to Australia? A. It wanted to make Captain Cook happy about Australia. B. It wanted convicts to find a good harbor and good

    21、land. C. It could not feed its overpopulation. D. It could no longer send convicts to America. 答案:D 指导:从短文第三段的描述中知,由于美国发动了独立战争取得独立,英国政府不能将罪犯流放到美国,这才将目光投向澳大利亚。4. Which statement seems true according to the passage? A. Former naval captains always started new colonies. B. The American Revolution had s

    22、omething to do with the convicts. C. A great country may grow from a small colony. D. Convicts are not easy to be governed. 答案:C 指导:文中只提到“aformernaval captain”,A项显然太武断;B项说美国的独立战争与那些罪犯有关系,这种说法太牵强,综合判断,C项是正确的。*结束阅读理解推理判断1.(典型例题卷) Letter to Editor of TV Weekly Dear Sir/Madam, I read Alison Burnhams rev

    23、iew of When we were 12, and I do not agree with her. I thought the programme was wonder- ful-I found the old news pictures really interesting-they helped to bring to life the stories the people were telling. The programme reminds me of many things from my own childhood. For example, one day when I w

    24、as about five, I was going to school on the bus by myself (this was the late 1960s). My mother had given me exactly the right money for a return ticket. I held out my hand with the money in it-one big coin on top of one little coin. The bus conductor took the big top coin only and she gave me a tick

    25、et, but it was a pink one for a single journey. I needed a white one for a return journey, but I was too frightened to say anything. When school finished for the day, I couldnt catch the bus home-I had to walk. As a grown-up, whenever Ive been in a situation where I need to say something or take som

    26、e action, this early memory of my bus ride comes back to me, and Im able to take control of the situation.I would like to say to the director, Bret Ctfrysler, carry on making this kind of programme. Too much TV these days is quiz shows and so-called reality programmes. I appreciate the human story t

    27、hat can make me laugh and cry. Yours faithfully, Chris Daniels 1. What is Chris Daniels purpose of writing this letter. A. To persuade Bret Chrysler to turn away from quiz shows. B. To entertain other readers with old news pictures. C. To express his appreciation of the programme. D. To have his sto

    28、ry told on the programme. 2. Chris Daniels tells the story about the bus ticket to_. A. describe how painful his early experience was B. draw a direct response from Alison Burnham C. show how the programme made him think D. teach the readers of TV Weekly a lesson 3. According to the passage, Chris D

    29、aniels had to walk home because_. A. he hadnt got a return ticket B. he had lost his bus ticket C. he didnt like big crowds D. he missed the bus home 4. What does Chris Daniels now think about his experience on the bus? A. He should have told the conductor then. B. He should have been well treated.

    30、C. He regrets going to school alone. D. He wishes it hadnt happened.【解 析】 本文是作者为感谢TVWeekly节目而给编辑写的一封信,信中谈到自己童年时的真实经历和感受。 答案: 1C主旨大意题从开头第一段第二句“It houughtthe programme was wonderful., they helped to bring to life the stories the people were telling和文章最后一句 I appreciate the human story that can make me

    31、laugh and ery可判断作者是十分感激的。2C 推断题。第二段中作者叙述自己童年的经历和感受,一切都是The programme reminds me of many things from my own childhood.3. A 细节题。 -可从文中第二段直接找到答案: but it was a pink one for as ingle journey. I couldnt catch the bus home. I had to walk.4. A 细节推断题目。由第二段最后一句:: As a grown-up,whenever Ive been in a situation where I need to say something or take some action, this early. 可以推知A为最佳选项。 *结束

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河南省郑州市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(6).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-559375.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1